Мързелив колега - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121302)
 Любов и изневяра (29735)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Мързелив колега
преди: 5 месеца, 2 дни, прочетена 987 пъти
Здравейте, накратко става въпрос за работа в един завод. Eдин от старите работници е голяма скатавка и винаги се опитва да ме накара да върша и неговата работа. В началото си мислех, стар е на години, към 55(аз съм на 44), но започна да злоупотребява с това и пред шефа казва, че той е свършил работата. Шефа му има доверие, защото е от доста години там, a aз съм от 4 години. Bъпросният работник има гръб от друг по-голям шеф в предприятието. Заплатата ми максимално стига чисто 1400 лева, иначе работното време е добро, събота и неделя се почива. Забравих да кажа също, че умишлено на нов работник не се показва нищо с цел да остане на същото ниво на каквото е постъпил. Как бихте реагирали в тази ситуация? Поздрави от мен!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 2 дни
hash: 990c6af14d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Лошото е че навсякъде е така. Не се гледа кой каки и кошко работа върши. Вместо това има ваши и наши хора. Кок с кого се разбира, на кого е приятел или роднина. Ей такива работи.

 
  ...
преди: 5 месеца, 2 дни
hash: b9691720d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Ами дядовците ни са се пенсионирали на 55, така че на тази възраст човек вече започва да си мисли за почивка, а не как да се скъсва от бачкане...
Относно теб - или свикваш, или ако не ти изнася, променяш нещо (напускаш или се преместваш на друго място - в друх цехотдел. Явно стария няма да можеш да го пребориш нито с оплаквания, нито с връзки...

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 33ba234527
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

4.   В България е пълно с такива Андрешковци - решението е твърдо противопоставяне, заявяване на шефовете в прав текст за какво става въпрос и като крайна мярка - напускане.

Не се ли противопоставиш цял живот ще носиш на гръб такива.

Т. Т.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 8b820c7ebc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Трудно ми е да повярвам, че работодателя не вижда какво се случва. Още повече, ако е дългогодишен работник, няма как ти да си първия, който вижда това. Върши си работата съвестно и се старай да научиш повече, отколкото ти позволяват. Направи така, че да им трябваш. Съществуват много дребнави решения, но мисля, че ако си над нещата, ще ти се получи най-добре.

Това не означава да оставяш да те тъпчат.
Успех!

 
  ...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: afa1e6ee48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Работиш си и толкова, няма как да те накарат да свършиш повече работа от колкото можеш да свършиш особенно ако си спазват работното време! Преди да те наемат този дъртия е вършел всичко сам, сега когато са наели някой да работи с него той си набавя времето в което се е тормозил, пък и те учи утре ако той се разболее или излезе в отпуск, ти трябва да свършиш всичко. Съвсем нормално е да казва на шефа че е свършил работата, шефа ви не е малоумен, много добре знае че и ти работиш, сигурно и наглежда когато не гледате, и той иска да види за какво ги дава тез 2160 лева, точно толкова излизат от сметката на фирмата за да стигнат до теб 1400 лева

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: cca76efff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Ако го поставиш на място рискуваш да изхвърчиш. Тоя калай съм го ял. Те са вероятно от десителетия заедно и са си близки като семейство. Гарван гарвана око не вади.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 1 ден
hash: 0018c8b2f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ако не си любовница на работодателя - няма да имаш нормална работна среда и заплата. Съжалявам, ама това е истината!

 
  ...
преди: 5 месеца, 15 часа
hash: c7630d8ac0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Бих ти казал да бягаш с 200. Звучи ми като токсична среда, която само може занапред да те товари допълнително и безвъзмездно. Казвам ти го, защото ми звучи доста познато и сякаш съм бил преди на същото дередже.
Ако си готов да вършиш работата за двама, в никакъв случай не го прави за същите пари. Бих ти казал да си потърсиш нова работа, никога не е късно да се преквалифицираш или да кандидатстваш на 20 места, които биха ти предложили повече за същата работа.
В моята първа колегиална среда, основно от млади кадри, рядко от които някой се задържаше, имаше един на 52г. Беше духовит, работеше добре, просто беше в контраст с останалите там. Но се замислих какво го е тласнало в тази посока - или повече пари, или нуждата от смяна на предишна токсична среда.
На твое място бих си гарантирал по-добра оферта и след това бих поставил ултиматум на текущия си работодател; инак неправдите от ежедневната работа крият риска да се изядеш от яд... или по-лошо - да се примириш с това.

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 часа
hash: 521584b15f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   У нас е такова, повсеместна шуробаджанащина. Цени се и се възнаграждава подмазването. Усилията и старанието не се възнаграждават и не ти гарантират поне някаква сигурност. Най-много да започнеш да дразниш старите кучета, а понякога дори и шефа.

Върши си работата и не изпълнявай заповеди на колеги. Не се заяждай и не вдигай скандали, просто не отговаряй и не прави нищо, което ти е казал този колега. Имай предвид, че не е невъзможно отношенията да се влошат до степен, в която да напуснеш. Такива стари кучета си знаят тяхното и гледат да пречат на по-млада конкуренция. Виждал съм го вече няколко пъти.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 10e5e51942
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз мисля, че в крайна сметка се вижда кой върши работата, така че дреме ти. А ако наистина казва, че той я върши за твоя сметка значи е помияр. За него си е. Има такива боклуци, такъв е живота.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 25 дни
hash: 6f5346e3df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Почти навсякъде има скатавки и над 90% са на някой човек. Аз върша работа за трима, но не го оценяват, на никой не съм човек, показала съм, че знам и мога повече от целия екип и мен товарят повече, но няма никакво отражение финансово, затова съм решила, когато свърша със задачите, догодина да търся друга фирма. Макар да заслужават още сега да търся и да напусна, защото скоро така са ме ядосали, че нямам думи, но просто не съм такъв човек.

 
  ...
преди: 3 месеца, 22 дни
hash: c5efb034c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И аз имах такъв колега. В началото го приемах даже добре, мислех, си че щом съм нова, като работя повече ще навляза по-бързо в работата, но в един момент почна да дразни. Колегата по половин смяна пие кафе и си говори с приятели от другия отдел, а аз едвам смогвам да обслужа всички клиенти. Не казах нищо, но явно в един момент и супервайзърката е забелязала и ме пита дали съм ок с това поведение на колегата. Е, не го очерних, даже се опитах да го покрия, но тя не е глупава и явно е взела мерки, защото след това почна да работи повече.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 6e74b11877
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Виждам, че сте ъпнали темата. Аз съм бил и доста влагащ се в работата и бая време скатавка. Да ви кажа, може би някъде посредата е истината, но ако и те оценяват подобаващо. Тоест, не да си скъсваш гъза, дори да вземаш много пари, да ги дадеш за лекарства или да нямаш друг живот освен работата, нито да седиш и да пиеш кафета и да се чудиш какво да правиш цял ден. Просто човек трябва да намери нещо, което ако не го кефи чак толкова, поне да не го товари и да си действа. Ако не се свърши в повечето случаи на деня нещо, никой няма да умре, освен ако не става дума за доктори и някои неотложни наистина работи. В моя случай, сядал съм по всякакви часове да свърша нещо, влагал съм се, а това, което получих основно е да видят, че имам желание и да ми метнат още повече работа. И разговори сутрин рано или след работно време. И всичко това доста ме товареше, а заплатата не ми нарастна. Ами, накрая това ме обърна точно в обратното, да се скатавам възможно най-много, но и това не си е работа. И така изкарах немалко време. Затова сега си върша важните неща, ако мога да отможа нещо, което не е важно, отлагам го. Ако ми дадат двойно на сегашната заплата, ще работя двойно. Хайде, лек ден! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker