"Ще работиш, толкова колкото трябва" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

"Ще работиш, толкова колкото трябва"
преди: 4 месеца, 1 ден, прочетена 735 пъти
Здравейте, пиша в този сайт и се надявам да получа съвет от вас как бихте постъпили на мое място.

Управител съм на верига хотели, общо 7, от които 5 са в планинските курорти и 2 на морето.

Като цяло вече доста години съм в този бранш, още на 18 започнах да работя за хотел и успях доста да се развия в тази сфера.

От 2018 работя сегашната си работа и повечето биха казали, че е мечта - лятото си на морето, зимата в планинските курорти, рождени дни, празници, вечери.

Само че това е ако си клиент и си плащаш за удоволствието, когато си от другата страна нещата стоят малко по-различно, като например, че декември, който е и най-натовареният месец често се работи абсолютно целия месец, понякога по 16 часа на денонощие

Същевременно аз отговарям за абсолютно всичко - всекидневни доставки на храни и напитки, резервации, отчети на приходи и разходи, заплати и повишения на персонала, интервюта за работа, всичко под една или друга форма минава през мен, включително разни дреболии като проблеми с тока, счупени уреди и мебели и други подобни.

Заплатата ми в никакъв случай не е лоша, взимам 4500 лева, като сега януарската заради повечето работа ще е 5500.

Всичко изглежда чудесно, докато не осъзнаеш, че нямаш абсолютно никакво лично време и почивка. Не помня вече колко години не съм почивал повече от 3 дни поред, все има нещо да се прави, все трябва да се договорят, платят, свършат още и още неща.

Не мога и семейство да създам като хората, защото реално почти винаги съм по хотелите, а нормалните хора си живеят в някой голям град и идват на почивка за няколко дни.

Запознал съм се с поне 50 жени миналата година и винаги е било мимолетно за по няколко дни се виждаме и после хайде чао.

Опитах да говоря с шефа (реално собственик) да вземе още 1 човек, за да имам повече време, казах даже че съм готов да ореже малко заплатата.

Не иска и да чуе. Първия път като споменах каза, че няма доверие на случайни хора, защото предишния управител го е крал и лъгал с отчетите и даже се е стигало до съд.

Втория път направо ми се развика и каза, че 'ще работиш колкото трябва затова ти се плаща'.

А въпросният шеф не върши почти никаква работа, идва да си почива, има 3 деца, харчи си парите и си гледа кефа. Реално аз му върша почти цялата работа. Единствено ако дойде някакво предложение за общ бизнес от други собственици или някой нещо иска да купува от хотелите само тогава му препращам офертите и контакта.

Всичко друго аз го поемам като задължения, отговарям общо за над 260 души персонал и се чудя просто дали си заслужава.

Въпросът ми към вас е - бихте ли продължили с такъв начин на живот, реално най-високата позиция съм я стигнал - следващо "ниво", няма. Собственик няма как да стана.

Другият ми въпрос е - по чужбина как стоят нещата, биха ли ме взели на такава висока позиция със стаж от българския хотелиерски бизнес?

Имам много добър английски (C1) и добър руски (B2)?

Третият ми въпрос е - как да си намеря свястна жена? Както казах имал съм много запознанства, но просто с този начин на живот е трудно нещо сериозно да стане. Жените, които искат да видят с мен по хотелите са обикновено разни златотърсачки и такива на които не им се работи и естествено в хотелите няма как да стоят безплатно, аз трябва да им плащам престоя и нощувките, което за мен си е направо проституция и опити да ме използват.

Всякакви съвети - дали да продължа, дали да се пренасоча са добре дошли, ще кажа само че от 7 декември, отпреди студентския празник до днес, това ми е втори пълен почивен ден за близо месец, а майка ми почти се разрева като разбра, че за пореден път няма да съм с тях по коледните дни.

С две думи: заслужава ли си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 1 ден
hash: f5109535cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Чудя се, как мениджър като теб, не може да вземе решение?
За тази работа трябва да получаваш 10000 и то, с нормални почивки и не под масата.
Моят съвет е, да си потърсиш подобна работа в населеното място, където искаш да имаш семейство. Жена ще се намери, но ти трябва да си водещият. А, това иска сериозен ангажимент от твоя страна, ане да липсваш непрекъснато.
Имам представа от този бранш, така че не си приказвам на вятъра.
п. п Когато заяваш на собственика, че напускаш и евентуално, той те попита какво искаш, за да останеш, не е зле да имаш добре премислен отговор. Но сейство трудно можеш да имаш, ако се местиш от курорт на курорт.

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: db3310e159
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   На фона на това, което правиш, заплатата ти е смешна. Аз взимам почти същите пари, но съм си айляк и то без да съм на висока длъжност.

Но по-важното е, че дори и да ти даваха 10 к, пак не си заслужава, както и сам си осъзнал. Не знам какъв съвет да ти дам, честно казано. В чужбина, доклкото съм чувал, си е същия гърч по хотелите.

Може би трябва да се опиташ да намериш по-ниско платена, но по-свободна работа в бранша или направо да смениш бранша (макар че последното едва ли ще те направи по-свободен). Щом имаш висок доход, вероятно имаш и добри спестявания. Може да се пробваш някое бизнесче с тях.

А между другото (сега се сетих) - казваш, че собственик не можело да станеш. Защо пък да не можеш? Ти така или иначе можеш да управляваш хотели. Какъв е проблема да намериш някой инвеститор и да отворите хотел като съдружници? Или ти самия да си отвориш някое малко хотелче или къща за гости. Ще си наемеш достатъчно персонал и ти няма да си чак толквоа натоварен.

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: 04044f0e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Според мен мениджър на такова ниво е нормално да работи толкова много, но заплатата ти е абсурдна. Ти ако разделиш работата си на часове и ако сметнеш плащането за извънреден труд ти сигурно вземаш малко над средна заплата.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: db3310e159
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Отвори си къща за гости с евросубсидии

 
  ...
преди: 4 месеца, 1 ден
hash: db3310e159
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Има сайтове за бизнес ангели, които търсят точно такива като теб. Това са хора с пари, които искат да стартират бизнес, от който не разбират. Ти самият вероятно имаш контакти, които могат да ти помогнат в това отношение. Лично аз ако имах пари бих работил с теб да отворим съвместен хотел. От мен кинтите, от теб занаята.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 23 часа
hash: 49c97d0901
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Пич хората се делят на два вида. Наемници-роби и тарикати. Ти си от първите, шефът ти е от вторите. Виж как да станеш тарикат и няма да имаш ядове. Ако си останеш наемник, свиквай с това до пенсия.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 23 часа
hash: 6360d838f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Работодателят ти си е намерил балък който да работи заради титла, а междувременно да е толкова евтин. Аланкоолу, минималната заплата е 933 лева ти управляваш 7 хотела на хотел поне минимална вземаш ли? Щял да му подхърли 1000 лв за това че се е облъскал по празниците, и той се радва, а майка му плаче....

 
  ...
преди: 4 месеца, 22 часа
hash: eab3735718
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не съм бил в положение да управлявам бизнес, но тази заплата ми се струва малка - 4500 лв. за 7 хотела. И тази заплата официална ли е, с осигуровки и данъци или е на ръка, под масата? Бих предположил, че трябва да е поне двойно на това.

Ако искаш съвет, заяви директно на собственика: или двойно, или чао. Ако иска. По-добре да вземаш по-малко, но да имаш време за себе си и близките си. Както се пее в една песен "не всичко е пари, приятелю".

 
  ...
преди: 4 месеца, 19 часа
hash: 07dd6ce103
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Първо - не каза на колко си години. Ако си на 29, може да вложиш още 3-4 в работа. Предполагам пестиш по 3000лв на месец. Другите варианти са да кажеш, че напускаш и евентуално да ти разредят службата - или да започнеш и ти да крадеш като предишния. Ако не осъзнаваш, до момента шефът краде от твоя живот, така че си го заслужава.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 18 часа
hash: 92144d349f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Има няколко варианта:
1. Казваш на собственика какви са ти исканията - отпуска, повишаване на заплащането - и той може да ти откаже, естествено. Според мен също работиш за твърде ниско възнаграждение. 7 хотела - ти ги менажираш за по 1000 лв. на месец всеки. Ами, не е ОК.
От друга страна, нормално е по празници да си по-натоварен и да не искат да ти дадат отпуска. Можеш да опиташ да се договориш да почиваш след Нова година например - така ще са минали пиковете по Коледа и Нова година, януари е сравнително мъртъв месец.
2. Напускаш. Намираш си работа като управител на 1 или максимум 2 хотела в едно и също населено място, където би искал да създадеш семейство и да отглеждаш децата си.
3. Правиш някакви далавери и злоупотребяваш с доверието на собственика, така че да си докараш пари, с които ти да станеш "чорбаджия". Ако те хванат, може да стане лошо, но е вариант.
4. Чакаш печалба от тотото.
Горе-долу това са ти опциите.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 18 часа
hash: f009bf6f3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Направо си наивен. Тази заплата е абсурдна. Търси си нормална работа, ще взимаш същите пари. Твоя шеф тарикат си е намерил голям балък да му върши работата

 
  ...
преди: 4 месеца, 14 часа
hash: 544b108341
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

12.   Добре ти е заплатата, малко хора имат такава заплата в България, масово работната заплата е 800 лв, работи си на тази работа, едва ли ще имаш по - висока заплата, това е реалността.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 7 часа
hash: 6aada80111
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Щом си задаваш въпроса и дори си го разписал във форума, вече сам знаеш отговора и търсиш потвърждение. Да, приятелю, не си заслужава. Хубава ти е заплатата за българските стандарти и навярно се опасяваш, че при смяна на попрището няма да се върнеш същата с години, но искаш ли един ден на 50 да се обърнеш назад и да установиш, че всичко, което си направил през този живот, е да слугуваш на чужди мечти?

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 6249dc7073
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Това истинскик пост ли е или партенка? Посочената заплата е абсурдна за такава длъжност и отговорности.

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 4c570f0eb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не, не си заслужава! Собственикът вижда, че има кой будала да му върши работата. Имаш стаж и опит, потърси работа в някой друг хотел в Чужбина. Поне ще изкарваш повече пари, ще ти зачитат почивките и ще си струва.
Остави собственика сам да се оправя, виж после как ще те търси да се връщаш и ще ти се моли. А, пък ако си още по голем будала се върни и му прави парите

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: fb347af092
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   С три думи: НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА!

Значи, добра работа е тази, в която има баланс между това работата да те увлича и да ти е интересна, и между възнаграждението.

Аз съм работил и за себе си, също и за други хора, и мога да кажа, че най-добрия вариант е да работиш на работа редовна смяна, събота, неделя и на празници да почиваш, и работата ти да е креативна и интересна, дори парите да не са толкова много - останалото си струва.

А и материалните неща не са най-важните в живота, много по-важни са духовните неща.

Затова, аз смятам, че трябва да си потърсиш друга работа!

Защото тук, и 10000 лв да вземаш, няма как да компенсираш натовареното и по всяко време, работно време, и това че се местиш от място на място и не можеш да си намериш сериозна жена за своя съпруга!

Затова или сменяй тотално попрището, все още си млад и можеш да го направиш - примерно нещо свързано с компютри, с направа на уеб сайтове, с уеб дизайн, с графичен дизайн...

Или, ако не искаш да учиш друго и да се развиваш в нова област, тогава си потърси работа само в един хотел, в своя роден град, или там където би искал да живееш!

Аз така бих постъпил на твое място.

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: 8e264c4105
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Вече си 6-та година работа на там и те намират за даденост. Само искам да ти кажа, че с подобен опит са малко като теб, а хора със стаж в управлението винаги са ценени и търсени. Особено, ако си оцелял цялото това натоварване.

Аз лично, бих опитал да си сменя работата с по-лека такава, бих поел финансовия удър, като ще ледам, да изкарам курс по мениджмънт, да научи добър чужд език (английски, освен ако нямаш изгледи за нещо друго), като междувременно, да се навирам където мога, за да правя връзки и да си търся по-добра работа. Работих като софтуерен архитект и нека ти кажа - независимо от това, колкото тъп, млад, неопитени и вечно дънещ се, мениджърът ми винаги е взимал повече от мен. Имаше случаи в които онзи беше завършил преди 3 месеца и точно си беше изкарал стажа, но започна на моята зпалата в друг отдел и след още 5 месеца ни го сложиха при нас. По-голям клоун не бях виждал, а защото бях авер със директора, научих, че онзи взимаше 20% повече от мен. Няма да давам конкретна цифра, но представи си софтуерен инженер с 9 години опит, а сега си представи, че човек с няма и година стаж, взимаше осезаемо повече. И беше некадърен до няма и къде. Човек като теб, ще пробие по-бързо и ще може да изисква повече.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker