Кое е нещото, което ви липсва, за да бъдете налълно удовлетворени от живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121245)
 Любов и изневяра (29723)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21899)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3181)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18537)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кое е нещото, което ви липсва, за да бъдете налълно удовлетворени от живота
преди: 3 месеца, 28 дни, прочетена 751 пъти
Здравейте. Темата е да споделим кое е нещото, което ще ни направи напълно удволетворени в живота. И евентуално да си помогнем с някакви съвети и препоръки да споделим мирогледи и прочие. За мен човек да е напълно удовлетворен от живота му трябват шест основни неща. Здраве, семейство, дом, пари, работа, приятели. Ще кажете, ако имам пари за какво ми е да бачкам. Ами работата е нещото, което те кара да се развиваш. Да упражняваш най-важните мускули за да бъде човек здрав. Това е волята и мозъка си. Безволеви човек за мен е самоунищожен човек. Ще започна със себе си. Имам дом, има здраво семейство, пари си имаме за сега, здраве също. Но нямам приятели, както и работа, която да ме удовлетворява. Жената и тя няма никой освен мен. Дори не работя нищо в момента имам малък бизнес, който развивам. Но той не е това нещо дето ме кара да правя някакви неща всеки ден с, които да съм ангажирам и да ме среща с хора. Водя доста затворен начин на живот последната половин година и това ме дърпа адски надолу. На последната работа ме освободиха пред предлог, че колегите не ме харесвали. А аз с никой не съм имал конфликти и съм намирал начин да се сработвам. Но и не ме удовлетворяваше тази работа и явно така е било писано до стане. Тъпото е, че този сценарий се повтаря с години, но и аз не се отказвам да продължавам да търся. Верните другари също изгубих някъде по пътя. Нямам с кой да изпия една бира. Постоянно съм с жена ми на всякъде или сам. Човек сам дори и за гробищата не е, ако няма кой да те изпрати. Имал съм приятели през годините, но явно не съм управлявал тези приятелства правилно и те са се разрушили. Други пък просто безпричинно са преставали. Човека го няма никъде и така. На празниците сме само с жената, детето и сестра ми каним винаги тя също е част от нашето семейство. И тя е самичка, но аз никога не я оставям. С каквото мога и помагам и подкрепям в живота както и тя на нас. Вярвам, че ще успея да постигна и тези две неща в живота, понеже винаги се боря за нещата, които искам. Случват ми се малко късно всичко, но цял живот съм се борил на принципа проба-грешка до като уцеля точната формула.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 2ef8cff2ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   И на мен дупката са ми приятелствата като чели, въпреки, че човек ако е жив и здрав не трябва да се оплакваш от нищо - всичко друго е преходно и поправимо.

Нямам като чели много истински приятели, за съжаление след една определена възраст 20-25 да речем, всеки го хваща живота - работа, семейство и приятелите като чели остават по на заден план, то дори не са приятели а познанства по интереси.

Но пак казвам - ако си жив и здрав, пък и млад ли си отгоре на това си богат.

Т. Т.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 9383754b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   На мен ми липсва пътуването, искам да посетя няколко страни, но сме с деца и не е като да сме сами. Мъжа ми трудно се навива да ходим някъде.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 9383754b52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   На мен ми липсва пътуването, искам да посетя няколко страни, но сме с деца и не е като да сме сами. Мъжа ми трудно се навива да ходим някъде.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 16429f3e7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Собствен дом.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: a5efd00f63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Нямам истински приятели, това ме е мъчили отдавна. Грешката ми беше в тийнейджърството, че се стараех да приобщя една подлярка към групата, вместо да гледам на мен да ми е добре, после тя направи интрига да ме отдели.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 0de32a77b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Нищо не ми липсва, живея както е възможно в дадения момент, има чар, но е важно да мислиш за себе си, така щастието идва при теб.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 5f16dcb4a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Здраве

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 5daadab4ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Свободата ми. Все трябва да се грижа за някого все някой е болен или недоволен. Не искам да се грижа за никого, само за себе си и партньора ми.

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 5db54a2711
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   СЕКС

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 68435dfe33
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Липсва ми това, че не учих и не работя професия, която ми харесва.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 0134152a08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Преди имах здраве и нямах приятели. Сега нямам приятели и нямам здраве. Заради това скапано заболяване не мога да имам нормален начин на живот. Айде поне здаве да имах. За приятели , аз не желая да търся повече отказах се. Отказах се да се опитвам да се харесам и да се впиша в група. А за да се впиша трябва да съм клюкар, интригант и пропаднал. То и в работата бяха такива. Е пих с тях, но се усещаше че са лицемери. Колегите в повечето случаи не са приятели. А и като загубих здавето си тези " приятели " не ми помогнаха. Пари си имам не се оплаквам.

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 4a9f708a84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Той

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 907eeca134
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Пари

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 18e311c36c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ако имаш много пари и не ти се налага да работиш до края на годините ти, не виждам много смисъл да си роб на някое шефче просто защото "работата е нещото, което те кара да се развиваш. Да упражняваш най-важните мускули за да бъде човек здрав. Това е волята и мозъка си". Винаги можеш да се развиеш физически (ходене на фитнес) и мисловно (четене на книги, статии, гледане на научнопопулярни филми). Тези неща не изискват от теб да ходиш на работа и според мен даже могат да те развият много повече отколкото работата. Но от това което ти сподели оставам с впечатлението че едва ли си милионер. Това че се занимаваш със собствен бизнес и го развиваш е много добре. Ако можеш да го направиш много доходоносен и да имаш хора които да работят за теб ще е супер (и се надявам да стане за да не робуваш на 9-5 работата). Доколкото приятелите наистина вече не знам как да ти помогна освен да търсиш някакви групи които са свързани с твои интереси и оттам да намериш приятелства.

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 5333a881d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Авторе, логиката ти е сгрешена. За да си удволетворен от живота, трябва да си доволен от нещата които ИМАШ, а не които НЯМАШ. В противен случай си обречен на вечно недоволство.
Винаги ще има хора които са по-по-по от тебе и по-богати и красиви и умни и с повече деца, жилища коли познати, слава каквото се сетиш.

И тук вече ми е странно за всички хора които "нямат приятели". Дори тук в мненията се чете ясно - кой бил предаден, интереси, захванал ги живота. Това са оправдания за собствената социална неадекватност, мързел - нали се сещате типичния Мрънчо и Скучньо.

Първо, най-лесното нещо на света е да създадеш нови познанства. Наблюдавайте децата - отива и казва искам да си играя с теб/вас. И си играят. Елементарно е. Въпроса е че хората, визирам тук дори мненията, не искат да излязат навън и да си играят. Мой много близък приятел е на близо 40, от една година ходи на лостове, купи си баскетболна топка и ходи да си хвърля по кошовете когато има време. Имате ли представа с колко много хора се познава вече? Много. С колко от тях е приятел? Тук вече идва второто важно - кои са приятели и кои познати.

За приятелството е нужно ВРЕМЕ. Нужно е да отделяте време да се виждате на живо! Не през монитор, не да се чувате (пак отбивате номера и не правите трудното) а да се срещнете и ПРАВИТЕ НЕЩО ЗАЕДНО. Да, интересите събира хората. Не всички хора които срещаш са и могат да ти бъдат приятели. Аз например последните 5-6 години покрай карането на колелета съм се запознал и срещнал с над 200-300 човека. С много от тях имаме уникални преживявания. Но мога да нарека приятели много малка част от тях максимум десет - и то основно онези с които се виждаме най-често (веднъж на седмица-две), а също се познаваме най-дълго време. Покрай карането на колелета пием и бира вечер, правим си сбирки въобще нищо по-разлино от която и да било група по интереси. И само времето, трудностите могат да преценят кой изобщо става изобщо като човек. Качествените хора са изключително рядко срещани - има много плява за отсяване.

Няма нищо лошо да имаш различни групи и интереси - колкото повече толкова повече. Имам познати и приятели от фитнеса, бокса, колелата, туризма, танците, йога-та, махалата, състуденти и ученици. Колко от вас имат хобита и интереси? Излизат навън - Природа, заведения, екскурзии, всеки уикенд, дори и през седмицата? Много добре знам колко е трудно, то ако беше лесно... Не е до пари, повярвайте го. Трудното е да вдигнеш телефона, да се обадиш на някой човек с който ти е приятено и да кажеш, "Здрасти, искаш ли да направим една разходка до еди-къде си". Да, много хора отказват постоянно, всички на думи са силни, колко много искали да идват с нас, да карат, в планината, еди-какво си. Като звънна - всички с обяснения и оправдания. И точно това прави разликата между хората които си струват и които имат потенциал да станат приятели - тези които ИДВАТ, отделят ВРЕМЕ и енергия за тези неща - те имат същите желания. За останалите - да познати са, ама за нищо по-сериозно и важно не разчитам на тях в живота.

Та така - излезте навън и си намерете занимания, хобита или каквото и да било. Отделете време за тези неща. Живота не се случва пред монитора! Реалния живот е навън, сред хората, физическия свят. Има ли смисъл да казвам че е и по-приятен?

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ... горе^

...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 2edc479238
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   здраве и човек до себе си. Другото с воля става

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 1d0a6aa9b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   От Автора

Номер 16 Всяка сутрин като се събуждам благодаря на бога, за нещата, които имам. Прав си, човек сам трябва да търси приятели, обаче разликата между децата и възрастните, е че децата са наивни и вярват на всяко дете, което каже ,,аз искам само да си играем и да бъдем приятели,, до като при възрастните трябва първо да се докажеш, че ставаш за приятел. Повечето хора издишат още на първия тест. И за какво ми е да пия бира с някой дето иска да ме клати? Някой, който гледа в мойта паница. Гледа келепира, за какво може да ме ползва, и то безплатно. 99 процента от хората са така. Един процент стават. Ама на седем милярда хора, сметни си го колко стават за истински приятели.

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 1b46215248
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Да се занимавам с нещо, което да ме радва и да го намирам за смислено.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: bb6c6590b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Вселенска справедливост.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 2c6efd7ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Свестен мъж, сподела и истинска любов.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 5333a881d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   18 към Автора

Пак ще напиша - много сбъркана логика имаш. Ти не правиш разлика между ПОЗНАТИ и ПРИЯТЕЛИ. Децата не казват "искаш ли да бъдем приятели" а "искаш ли да си играем". В ИГРАТА проличава истинския характер. Ти толкова ли насреиозно се вземаш, да не си всевишния че всички искали нещо от тебе? Да ти се "доказвал" някой?

За да получиш, трябва да дадеш. С честно и отворено сърце, без сметкаджийство, кроежи и интриги. Отделно не си длъжен да даваш - никой не те задължава. Хората като тебе искат да "купят" прятелството, даваш нещо и очакваш в замяна друго. Дали ще е уважение, подарък, услуга все едно - така не се прави.

Докато си Скучно и Мрънчо, не чакай че ще срещнеш нещо различно. И това е съвета ми към всички други които нямат приятели. Причината най-често е в собствения характер, а не в другите хора. И с това приключвам- "никой не ме обича, а аз съм ебати пича".

Заложи на сигурното! Избери младите девойки!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 84620fc871
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   2 милиона евро.

 
  ...
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 841a78edcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Липсва ми разбиране от семейството. Майка ми и сестра ми са ме отхвърлили и даже не ме поздравиха за празниците и това само защото заживях с турчин.

Един от многото.

 
  ...
преди: 3 месеца, 21 дни
hash: a75c05be6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   До номер 24
Ох с тези отхвърляния е много тегаво.
Аз съм от голямо семейство и все аз съм им виновна аз не искам нищо от тях, смисъл помощ пари нищо... а те все имат все едно очаквания от мен... даже не мога да го обясня все едно с нещо съм им длъжна ако има хора в подобна ситуация бих се радвала да споделят. Не разбирам защо се получава... може би някой психолог би бил по запознат

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 20 дни
hash: 37cf71e13b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Липсва ми искреноста на хората и най-вече на жените. Аз имам много добра интуиция и много бързо усещам кой е искрен и кой не е. Повечето хора лъжат за всичко, дори не се срамуват когато им покажеш, че си разбрал лъжите им. Жените няма да престанат да се преструват.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker