Помощник възпитател за смешни пари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Помощник възпитател за смешни пари
преди: 4 месеца, 12 часа, прочетена 802 пъти
Здравейте! Аз съм жена, майка на две деца, обожавам децата и реших в крайна сметка да запиша магистратура по предучилищна педагогика през 2024. Понеже пропуснах тази възможност през вече изминалата година. Имам друго висше образование, бакалавър, но не искам да се връщам към тази си специалност. Понеже е нова сфера за мен, не съм работила в институция с деца досега, реших да започна работа като помощник -възпитател, докато запиша за учител, така да оползотворя времето и най-важното да натрупам практически опит покрай деца в реална среда. Не мисля, че е реалистично никога да не съм била покрай деца едва ли не, и изведнъж да вляза при тях като госпожа. Дотук добре, постепенна градация е моя план. Но... Работата на една леля е за минимална заплата, задълженията и отговорностите са доста. Не ми тежи, дори предпочитам физическата работа, но започнах да се чувствам глупаво да съм човек с образование и цели, а да работя за абсолютно смешни пари. Чисто 600 лв има няма. И това се очертава да е така още доста време, докато запиша за учителка и трябва да мина поне първата си година от образованието, за да ме вземат за учителка по заместване. Сега обмислям дали да не напусна и да се върна след това като учител вече, било то в тази, или в друга градина. Понатрупах вече опит с децата, което беше и целта.
Потресаващо е как тези жени, лелите, се трудят със сърце и съвсем съвестно, поне повечето, а заплатите им са били актуални някъде през 2009 година....
Как да постъпя, ако сега напусна, не знам дали в последствие биха ме взели като учител в същата градина, не знам какво впечатление ще направя с този си акт. Не знам и дали не беше глупав плана ми да започна като леля.... Дайте мнение, благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 29 дни
hash: c4f6944f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   За съжаление заплатите на много места са много ниски. Ако работата ти харесва и имаш време, стой на нея. Макар че и с повече и с по- малко парите свършват бързо. С тези пари не може и половин месец да се живее нормално, а да отглеждаш и деца съвсем.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 0470ff42b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Да уточним, повечето лели т. е помощник възпитатели са жени пенсионерки, които си докарват допълнителен доход. Работата не е никак лека и след като си натрупала малко стаж, като леля, ако нямаш нужда от финанси, си доучи и направо кандидатствай за учител. От началото на тази учебна година съм учител, стаж си намерих в частна занималня, точно след като завърших през 2018г. Успех!

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: fe84e3626b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не е много умно от твоя страна да се кандидатираш за чистачка да подпишеш договор на който е изписана сумата за която се съгласяваш да работиш, а после да ползваш словосъчетанието "да съм човек с образование и цели, а да работя за абсолютно смешни пари"
Имала си цел да видиш как е сред деца, сама си е отказала да ползваш образованието си в другата сфера, сама си решила да работиш за толкова пари, сега ревеш, май не знаеш какво искаш???
Пък и от този месец на лелите им увеличават заплата с 20%! Не че ще са достатъчни, но 20% са си доста голямо увеличение. Учителките почват на 1800, лелете на 933 лв, което е наполовина съвсем честно е човек който работи като помощник, да взема наполовина от главния в дейността.
А и това е работа в която имаш свободни часове в делнични дни (или си от 10ч или си до 14ч), винаги по празници се почива, заплатата е сигурна, на точна дата и не закъснява, с един лев няма да те излъжат, за разлика от другите работни места.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 0e06c0c461
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Ако нямаш големи разходи и парите ти стигат да се оправяш, не се вглеждай толкова в числото, а гледай да натрупаш малко опит и стаж. Все едно си стажантка, която получава и някакви пари.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: b625d56c92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До номер 1- не разчитам на моята заплата, за да си храня децата, слава богу. Не виждам как ще стане. Добре, че е мъжът ми. Хванах се за стаж в реална среда, както съм писала. Защото все още нямам необходимото образование за учител. Едно е да учиш на теория, друго е да си сред деца било то и като леля. Обигравал се сред децата...

Номер 2- не са пенсионерки, поне не в моята градина. Именно заради тежката работа, не виждам как жена на 65 ще я върши. Жените са предимно между 45 и 62... Повечето са започнали като млади, и още са там години наред. Има лели в по 25 г стаж. За жена на 30 като мен е необичайно, да. Реално аз съм най-младата там.
Номер 3- естествено, удобно е да сме леко групи с хората и да избиваме комплекси. Трябваше да измисля някакво заглавие на темата, плюс това ДА не е нормално през 2023 г да работиш по 8 пълни часа за 600 лв. И не, не е лигльо, който смята че са малко. На Марс ли живееш, защото в тази реалност са малко. Защо жените, които бачкат като луди да не взимат едни 1000 лв поне. И не рева, и да съгласила съм се, с някаква моя лична цел, не разчитам на тия пари за да живея.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 81c0032817
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Това е заплата за човек без специални умения, без квалификация и дори без опит. Колко да е заплатата?

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 1121813f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Вижте в някоя частна ясла, занимания също, имате и други опции да работите с деца.

 
  ...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 1bae61877a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ами честно казано, този ви избор говори, че много не разбирате от професията учител, която е да обучава и възпитава, а не да обслужва децата, не че в това има лошо.
Не виждам смисъл в това което сте направила.. Успех и се образовайте повече преди да ходите при децата ни, че... положението е трагично!

 
  ...
преди: 3 месеца, 23 дни
hash: d009dc2ac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Намери си сериозна работа. Това е за пенсионерки, както бяха писали по горе. За тази работа вземат хора с основно. Не, че има нещо лошо, но след като твърдиш, че си образована... Би трябвало да имаш по високи цели от това да си хигиенист (помощник-възпитател се води само по документ)

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 8260fe2be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Доколкото знам се карат курсове за пом. възпитател и тогава заплатата е по-висока. Може и без курс но на минималната.

 
  ...

...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: 8260fe2be9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Номер 4 топ коментар.
Ако няма големи разходи, майка на 2 деца за 600, 700 лева чисто. Ама ти влизал ли си в магазин последните 5 години? Не че се заяждам, но тия 600 лева, за храна само за нея ще стигнат. Докато трупа стаж, децата ще карат на фотосинтеза. Дано мъжът и изкарва, това не е човешко.
Авторке, аз при това положение бих се хванала всяка друга работа, за повече пари. Да трупаш стаж няма да ти нахрани и облече децата.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 98a407a348
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   До 5 говориш за мои комплекси, но те липсват, а ти си се подписала че искаш да бачкаш за 600лв месечно и кой знае с колко кандидати си се преборила за това място. Не нарекох никого лигльо, казах че е глупак онзи който се съгласява с подписа си да работи за 600лв месечно и чак в последствие осъзнава колко са малко и почва да реве. Аз също смятам че са никакви пари, но понякога целта оправдава средствата. Ако целта е да пробваш дали ти харесва, си струва да вършиш и безплатно някоя дейност, че дори и да платиш да ти дадат да пробваш или да те обучат. Хиляди хора по света плащат за да пробват дали им харесва нещо.
Но няма как да искаш да се увеличи заплатата на всички помощник възпитателки, заради това че ти си взела лични решения в личния си живот.
На лелите заплатите са такива каквито са. Докато има достатъчно кандидатки няма защо да ги увеличават, а реалността показва че кандидатки за лелки в детска градина са доста и се твърди че и връзки трябвало да има за да те вземат в градината. Доста от лелите се трудят съвестно, но не са учили навремето, или в днешни дни не искат да поемат друга работа за повече пари, все пак в тази работа има почивки, има свободно време в делничните дни, никой не им се кара ако са в болнични, през уикенда не се работи, май се ползват и от по голям отпуск, като учителките, имат доста придобивки, щом има толкова желаещи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker