Случвало ли ви се е да имате фалшиви спомени? Започвам все повече се плаша от себе си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Случвало ли ви се е да имате фалшиви спомени? Започвам все повече се плаша от себе си
преди: 3 месеца, 16 дни, прочетена 525 пъти
Онзи ден ми беше първи ден на нова работа. С управителката се разбрахме да имам два дни "пробно", да се запозная с работата и средата. Предварително се разбрахме с нея, че ще работя от 08:00 до 16:00, това тя го каза поне 2-3 пъти. Тръгнах си първия ден в 16:45, а вчера ме посрещнаха с доста груби забележки, включително странични хора, които нямат отношение по въпроса. Бъдещата "колежка" (лелка 50+) се оплака пред очите ми, че аз съм до 16:00, а тя до 17:00, при това го каза по много грозен начин. Управителката се оправда, че и на мен била казала до 17:00...
Как виждам аз ситуацията: Да караш някого предварително да ти работи, и то два цели дни, е байганьовско. Плюс това и с претенции. Отделно, че нападаш човека от първия ден и му убиваш всякакво желание за работа... А после я го наемеш, я не. Тези два дни я ги платят, я не. Така може да "пробваш" хора цял живот. Отношението към мен като личност не бе добро, към мен като служител също. Допускам, че може управителката да лъже, но и в себе си имам съмнения. И друг път ми се е случвало да си говоря с някого за нещо, а после да се окаже, че не е било. Например, колега ти казва в понеделник, че в сряда ще имате доставка на суровини, ти питаш за тях в сряда, а той ти отговоря, че не е казвал подобно нещо. В такава ситуация изпадам за около десети път. Имах и случай, в който бях сама вкъщи, мислех да се къпя скоро, даже помня, че ходих да пусна бойлера, помня като натисках копчето (зрителен спомен). Като отидох пак се оказа, че изобщо не съм го включвала.
Страх ме е, че полудявам. Минаха страшно много неща в живота ми, още от най-ранна възраст страдам ужасно много. Вече съм на 26, а никога досега не съм била щастлива. Все се боря с живота и беднотията. Няма начин толкова много стрес да не си оказва влияние, и то стрес натрупван повече от 20 години. Най-много ме тревожи мисълта, че бивши луди няма. Човек откачи ли веднъж, няма връщане назад.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 7ef4b37e39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Успокой се, не полудяваш. В повечето фирми е така. Нарича се извъртане на задника. Казваш нещо пред някой уж че си сигурен и после се появява някой шеф, питата те същото нещо, а ти казваш нещо коренно различно от това което си казал на първия човек. Обикновено пред шефа се казва истината. Пред теб се казват неистини или истини с недомлъвки с цел ти да излезеш глупава и виновна. Ти си нова и млада и всички те смятат за конкуренция в момента и за това е цялата работа. При нас има мъжки проститутки които си въртят задника по няколко пъти на ден в зависимост от ситуацията. По напредналите от тях са изключително хлъзгави и мазни и много се радват когато някой друг се подхлъзне на слузта която капе от устата им когато говорят с шефа. Варианта за теб е да свикнеш по някакъв относителен начин, тъй като както ти казах на повечето места е така. Друг вариант е да си изградиш собствен стил и да развиеш навика да имаш ирония и самоирония. Много е полезно!
Успех и не се отчайвай!
Ако имаш въпроси питай.

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: cfcbd882db
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Здравей
И на мен ми се е случвало няколко пъти, да си спомням че даден човек е казал един какво си, а след време, като повдигна въпроса, той да каже, че не е казвал и че аз си измислям или въобразявам. Но вече нямам такива случаи (Слава Богу). Възможно е другите да са забравили какво са казали или лъжат, че не са. Това, което те притеснява, е свързано с паметта. Отиди на лекар, за да се увериш дали всичко е наред. През останалото време яж орехи, чети книги, разсъждавай по някои въпроси- въобще, всичко, което тренира мозъка и паметта.
Дано всичко се оправи!

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 9b8f1d7fc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мисля, че повече трябва да се съмняваш в другите, отколкото в себе си. Също така мисля, че трябва да си смениш работата.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 83109a5871
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Интересно... Както казват другите, възможно е обстановката на работното място да е токсична. За да си сигурна в себе си, защо не почнеш да си записваш?

 
  ...
преди: 3 месеца, 15 дни
hash: 3053302862
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Относно тази ситуация на работа - вероятно шефката ти се е извъртяла, за да не предизвика кофликт с колежката ти. Но, дори и да бъркаш, случва се човек да забрави нещо, това е нормално.
Вече, ако става постоянно - може да е свързано с начална фаза на деменция, но ти си много млада, а деменцията се проявява при възрастни хора!

А два дни да имаш пробни - е съвсем нормално, не се вживявай за това!

Повече ме притесниха следните твои думи - цитирам:
"Минаха страшно много неща в живота ми, още от най-ранна възраст страдам ужасно много. Вече съм на 26, а никога досега не съм била щастлива. Все се боря с живота и беднотията. "

Ще ти дам няколко съвета от своя богат житейски опит:

Аз също съм минал през много трудности, големи проблеми и катаклизми в живота си. Но всичко това ме накара да се замисля за суетата на земния живот и да се обърна кън Бога!

И повярвай ми, след това всичко в живота ми се промени тотално - и вече имах твърда и непоклатима опора, и нищо не може да ме събори, защото се уповавам на Бога! (Е и аз от своя страна - правя каквото мога по дадения въпрос! )

И всичко в живота ми си дойде по местата, и намерих душевен мир, спокойствие и духовна радост!

Принципно, когато човек се чувства неудовлетворен духовно и чувства, че нещо му липсва - това обичайно означава, че за душата му има проблем!

А душата е духовна и се нуждае от своята духовна храна - връзката с Бога!

Затова, първо - моят съвет е: да се обърнеш към Бога и да се въцърковиш в Православната църква! Защо в нея? Защото само тя е останала пряк наследник на апостолското учение и единствено тя преподава вярно Божието слово.

На второ място е много важно да си намериш добър и подходящ съпруг, и да си създадете добро, сговорно, задружно семейство!

Но, внимавай много! Не се увличай по "атрактивни за жените" мъже! А гледай следните много важни неща:

Човекът да е добър, добродушен, благочестив, сериозен, отговорен, милостив, жервоготовен - това са на-важните качества за един мъж, за да ти бъде добре с него!

Сключете си и църковен брак, и винаги се стремете към Бога!

Аз примерно съм инженер, вярващ и въцърковен православен християнин, женен съм за добра и вярваща жена, имаме прекрасно, сплотено и задружно семейство.

Не вземаме високи заплати, но живеем скромно, харчим разумно и умерено, имаме добра финансова дисциплина, нямаме пороци от типа: хазарт, алкохол, цигари, изневери...

Парите ни стигат, но по-важното е, че духовно се чувстваме добре!
Ценим това, което имаме!
И за всичко благодарим на Бога!

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: 3cfd74b739
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   За бойлера си забравила, а другото в България масово лъжат с фразата "не съм казал такова нещо", адски дребнави душици и зли, и клюкари. В училище не изолираха, защото не бях клюкар като тях, в университета ме избутаха от общата ни компания, като Цвети усмихнатата разбра, че повече пари за бира да й давам не назаем нямам. И после всички за нея със спомен колко била мила и усмихната, а тя на мен ми плю зад гърба, на човека, който ей така й даваше пари. "Не съм казвал" и "не съм казвала", честите лъжи на идиотите.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 12 дни
hash: c58b0815f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Редовно работодателите лъжат за условията, преди да почнеш и после като почнеш виждаш реални как стоят нещата. Често това е трик, с който те примамват да почнеш и, ако имаш в момента и от други места предложения другите да ги отсвириш. Хватката е да си остояваш на твоето, ако не искаш да почнат да те лъжат и за други неща включително и за пари и за отпуски, общо взето ще станеш роб с наведена глава.

 
  ...
преди: 3 месеца, 10 дни
hash: 1d64932aef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Започни да пращаш обобщения след разговорите на работа: говориш с който и да е нещо, пращаш след разговора обобщение на точките, които сте обсъждали. Ако не отговори, по-късно като се извърти можеш да покажеш майла си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker