Какво мислите за работещите 9 до 6? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121198)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Какво мислите за работещите 9 до 6?
преди: 1 месец, 22 дни, прочетена 1242 пъти
Например тези в офис. Смятате ли тези хора за скучни? Смятате ли, че са загърбили детските си мечти за да работят такива скучни и сухарски неща?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 22 дни
hash: ec1ea26ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

1.   Какво да мисля, нормални хора са това, 90% работят от 9 до 6 и няма как иначе, защото икономиката ще рухне, ако всички са шапка на тояга и работят малко.

Всеки иска да е предприемач и да не работи много, както има и наплив към комерсиалните професии - маникюри, инфлуенсъри, ютубъри, обаче и там не всеки се класира.

Абе с две думи всеки иска и на работата лекото и на баницата мекото, но няма как, не е устроен така светът

Т. Т.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: ca7dcb269e
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   Ох, ето го още един "излязал от матрицата", събуден andrew tate тип.. Пич, ако всички бяхме бизнесмени, кой щеше да допринася реално за нещо? Света, цялата икономика се крепи на работещите. Аз работя в офис от 9 до 6 и гаранция, че изкарвам поне 4 пъти повече от теб. И си ми е много добре така, харесвам си работата, интересна ми е, имам си спокойствие, сигурен доход всеки месец, а не 24/7 да мисля за хилядите проблеми и глупости, които могат да възникнат в един бизнес.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: d1b2feb145
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Като работеща в офис ще ти кажа че изобщо не е скучно. По цял ден с колежките се забавляваме докато комуникираме с клиенти. Имаме си редовни почивки - през 45мин излизаме за кафе и цигарки. Поръчваме си храна, пием си винце, слушаме си всякаква музика, даже хора сме играли когато не е имало толкова работа ;D Управителката ни е супер забавна и ни разказва истории, клюкарим си мъжете и им се смеем и денят минава неусетно. След работа редовно ходим на пиано бар или ресторант. Организираме си тиймбилдинги и банлети. Някой много те е излъгал. Или просто завиждаш.
ж, 27

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: bacd3a8b03
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Предполагам, залагат нас сигурността.
"Сигурна" работа, на непроменящо се работно време, уикендкте почиват, национални празници също, отпуската се знае кога, даже обикновено планирана за къде.
Не мисля, че всички са загърби ли мечтите си, някои са искали и искат точно това.
Имма такива познати, добре си им е. Понякога мрънка, че искат повече свободно време или някоя импулсивна случка/пътуване/лудост, но не правят нищо в тази посока. Дори и уикендите обикновено си стоят в градовете, евентуално кино/театър/ бар/ресторант и така до следващата работна седмица.
За мен като страничен наблюдател е скучен и сух живот, но за тях явно не е.
Не бих могла например да бъда във връзка с такъв човек, но това не значи, че не мога да имам такива приятели.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 41715c9768
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Смятам точно обратното. Добре са си, знаят си работното време, почивни дни, отпуски и т. н., заплатата си върви, имат време за семействата си и си планират добре свободното време. Няма скука. Е, сигурно има изключения, но пък винаги има избор къде и какво да работиш.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 004e9263db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не. Денонощието е 24 часа.
8 часа работа 2 часа пътуване/обедна почивка 8 часа сън 2 часа рутини = 20 часа си зает
Имаш 4 часа всеки делничен ден да си следваш мечтите и да се развиваш. И уикенда също.

Преди малко ми излезе Невена Цонева във ФБ с такова твърдение - как тя щяла да се ограничи да работи такава работа, нямала свобода. Ами всички сме различни - на мен работата от 9 до 18 ч в офис ми харесва, не мога да приема всеки ден да обикалям страната и по нощите да забавлявам пияни и дрогирани.
Тъй че не не възприемам така хората. За някои може да е просто убиване на време, но за други самата им работа го изисква и това е призванието им.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 8dee32c710
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

7.   А кое е готино? Да си инфлуенсър и да те дават по телевизията като онзи непрокопсаник и менте доктор Наум Шопов. А и да рекламираш вафли Боровец. Такива паразити ли са ти идеалът за хубав живот? Продуктивните хора работят, градят кариера/бизнес и си гледат семействата. Не се оставяй Инстаграм да те баламосва.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 909fa5c604
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Работата е начин да изкараш пари, нищо повече.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 18ea19d95c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Аз работят от 8 до 5. То почти целия ти ден отива в работа. Не мисля, че хората работещи по това време сме скучни понеже имамер различни занимания и хобита след работно време.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 дни
hash: ca7dcb269e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Както го говориш, все едно са малцинство, а това са 95% от хората. Не може всички да сме инфлуенсъри и ютюбъри (иначе казано безработни), да не допринасяме с нищо на обществото и икономиката, но да ни падат пари от нищото.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 8954bec3ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   9 е къде време и енергия за хобита? ! Аз събота и неделя едвам мога да си свърша къшната работа, какво остава за хобита и забавления. През останалото време дремя пред телевизора, защото психически съм рухнал от пет работни дни. Вечер в делничен ден е абсурд за хобита - капвам след работа. И наистина няма свобода, но има тормоз. Офисите са токсични работни места.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 526770e887
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

12.   Аз съм човек сбъднал детската си мечтата за професия и работя от 10-11 ч сутринта до към 9-10 ч вечерта, понякога през почивните дни и по празниците. Прибирам се и нас след 23 часа, ям, стоя пред компа до към 2 часа след полунощ и лягам. На сутринта ставам към 8 и тичам около 6 км до работа, където си взимам душ и работният ми ден започва. Но тъй като ми е приятно, почетни не я усещам и реално нямам работен ден. Обиколил съм доста места по света, но само в рамките на командировки. За последно съм ходил някъде с единствената идея да почивам, преди около 15-тина години. Живея сам, няма жена или деца. Така мога да изкарам до самия край. Та мисълта ми е че всеки сам си избира професията и нещо което изглежда сухарско и скучно за едни, е приятно за други. Ако не ти изнася, сменяш професията. За да си сбъднеш мечтите трябва здраво бачкане и късмет и понякога работен ден от 9 до 6 не стига.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 20 дни
hash: 38a7e67c8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Нямате си и представа на колко много места се работи малко повече от 8 часа. Уикенда да почиваш? Това си е нормален живот! В малки населени места винаги съм работил по 10-13 часа на ден, като уикендите е малко по-малко - 8-9 нали, защото все пак е събота или неделя. Ааа, и осигуряването на минимална:)

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: ddca043cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз работя в офис. Имам всякакви колеги - скучни, забавни, затворени, необщителни, умни, глупави, пияници, купонджии, развейпрах, скатавки, красиви, грозни, дебели, стройни, здравословни маниаци, хора с хобита и хора без, хора с амбиции и хора без... В голям колектив, избора е голям.
Работата в офис има недостатъци и предимства. Предимството е че не мислиш за бизнеса, а само за задачите които ти поставят. Това ти оставя свободно място за други размисли и спиш нощем спокойно. Недостатък е че трябва да се съобразяваш с шефове и техните прищевки и разбирания.
Свободните професии имат огромен недостатък, за който хората нямащи опит не се замислят. Всичко е на твоята глава. Утре дали ще имаш работа или не, приходите, разходите, клиентите и т. н са на твоята глава. Често за да се постигнат желаните резултати се работи по 12 часа на ден, включително и през почивните дни, че и по време на почивките. Бизнеса е винаги с теб. Заключен си към него. Нямаш време да се порадваш на живота. Бляскавата страна е само една малка част от всичко. Какво се демонстрира по социалните мрежи е заблуда.
Рядко са хората които изкарват пари с малко усилия. И често в някакъв момент ги губят, щото не могат да ги оценят.
Ти си избираш какъв да бъдеш. В някакъв смисъл работата от 9 до 5 ти дава доста повече свобода, в добавка към социална среда и дорълнителни екстри.

 
  ...
преди: 1 месец, 20 дни
hash: af01f906f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Работното време на един човек не значи, че е загърбил мечтите си. Нито себе си.
В 20-е си години работих в една фирма, колективът ни общо беше от 30-ина човека, но в моят отдел бяхме десетина. Работата ни беше на най-ниското ниво в йерархията, не е като да сме били некви кой знае какви. Бяхме на възраст между 20 и 30 години общо взето всички. И редовно имахме приятелски сбирки. Понякога дори шефът е носил пиенето и мезето директно в офиса, приключваме си работа в 19ч. (ние бяхме от 10 до 19), сядаме на софрата, пускаме музиката и се веселим яко. Ходили сме по заведения, но по-често се отбивахме на една бензиностанция точно до офиса за по бира след работа. Рождени, именни дни винаги заедно си ги празнувахме. Организирахме си почивки за уикенда, наемайки някоя вила на 100-200 километра от града. Много приятно беше, изключително приятни години.
И да, в действителност работата в тази фирма НЕ ми беше мечта по никакъв начин. Но като започнах там много ми хареса. То заради колектива, де, но и работата не беше зле. Беше динамична, малко като безплатен фитнес. Но с шеги и закачки часовете минаваха бързо и неусетно и не тежеше.
Не бяхме скучни. Всеки си имаше своите интереси и своите хобита извън работа. Някои учиха, други бяха завършили, трети не си падаха по образованието.

Сега работя без твърди работно време, с опция да си работя и от вкъщи. Имам пълна свобода на действие. Колегите ми са на същото дередже. Но това не значи че са някакви интересни хора в действителност. Малко са тези, с които ми е драго да изпия едно кафе, още по-малко тези, с които ми е драго да изпия по една бира, а минимално - тези, с които бих изкарала повече от два часа извън работна среда.

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 19 дни
hash: 67eac6ad3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Аз лично изобщо не мога да си представя как човек може да живее на такава работа и съм страшно благодарен за професията си и висшето си образование, тъй като ми осигуряват свободата и спокойствието, което всеки заслужава. В днешно време всеки тръгнал с бизнес, финанси, икономика и всякокви подобни бльовочи да се занимава.. на каквато и позиция да си, тези професии те превръщат в поредния посредствен офис планктон забит в сивото ежедневие и рутината.. търсете си професия с експертиза. Така винаги ще сте ценени, а няма да сте просто едно от многото сиви зъбни колела в машината.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 8954bec3ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   14 аз съм човек на изкуството, който за съжаление учи икономика и сега съм офис гайка.

 
  ...
преди: 1 месец, 18 дни
hash: 8954bec3ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   16 ако не е тайна какво си следвал?

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: 01323ccf98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   И ако имаш дете, да те питам как ще го взимаш в 18 часа???

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 67c440b30b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Години наред бях от 9 до 6 ири от 8 до 5, т. е. все в някой офис и накрая ми писна и си последвах детската мечта. Сега работя на много странни графици, от 3 сутринта до 13, или от 18 до 2 сутринта... понякога на 1 януари, в неделя, но пък почивам в сряда... и изобщо е много по-забавно от висенето на компютър по 8-9 часа, но ако си родител на малко дете, май от 8 до 5 е най-доброто.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 8954bec3ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   До 20 каква професия е това? Звучи интересно.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 11 дни
hash: aa8f89e59c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

22.   Не знам защо се шири схващането, че да имаш собствен бизнес значи непременно, че работиш малко, и то когато ти е кеф и печелиш много. Собственият бизнес значи, че сам си си шеф и като такъв бачкаш доста повече от 8 часа.
А и нека не се лъжем, не може всички да са предприемачи, все трябва да има и служители. Работата с работно време си има предимства: сигурна заплата, регламентирани почивки, отпуски и болнични, удобство за гледане на деца. За някого може да е скучно, в такъв случай е напълно свободен да си бачка каквото и когато му е кеф.

 
  ...
преди: 1 месец, 11 дни
hash: 67c440b30b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   До 21. Стюардеса съм, но както казах има си и минусите. Натоварването е голямо, а и отделно понякога работиш на Коледа или на Нова година, т. е. всички празнуват, а ти си на работа.
От 20

 
  ...
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 19e9456be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Милите те, колко им било забавно в офиса и колко много изкарвали!
Само че не навсякъде е така, много работни места са при ужасни условия и невинаги е толкова лесно и просто да напуснеш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker