Баща ми ми взе телефона - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121211)
 Любов и изневяра (29712)
 Секс и интимност (14361)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18528)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Баща ми ми взе телефона
преди: 1 месец, 23 дни, прочетена 719 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 15 години. Ще се опитам да опиша историята си възможно най-кратко.
Стана така, че едно момче, което доскоро ми се подиграваше, преди няколко дни ми писа, че ме харесва и започна да ми иска 18+ снимки, аз му пратих две - на едната бях по бански, а на другата - по сутиен. Тази вечер признах на баща ми за това, а той ми взе телефона, за който цяло лято събирах пари и сама си купих и ми каза, че още не съм дорасла да имам телефон. Правих какви ли не опити да си го върна, като дори се стигна дотам да се моля пред иконата вкъщи. Баща ми обаче отказа да ми върне телефона и заяви, че не му пука за мен. Как да си върна телефона и как да се сдобря с баща ми? Само не казвайте „говори с него“, защото това не помага и положението става още по-лошо!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 23 дни
hash: 3ef6aaed58
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Това ти е НАЙ-малкия проблем, че баща ти, ти е взел телефона! По-големият проблем е, че си пращала голи снимки. Имаш ли си на представа какво може да се случи с тези снимки? Може да ги покаже на приятели, не може, а ще! Може дори в сайтове 18 да ти ги качи мислила ли си за това? Това може да ти преобърне целият ти живот, а си само на 15 години. Въпреки, че се чувстваш много голяма. Баща ти ПРАВИЛНО е постъпил с теб. Иска да те защити. И Опитай да накараш момчето да изтрие тези снимки.... че лошо ти се пише.

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 1e23872ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Напълно прав е баща ти. Прекалено си малка да пращаш такива снимки на когото и да е. Сега ще си търпиш последствията.

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 1e23872ebf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ако аз ти бях баща, щях хубаво да ти нашаря задника. Какви са тия глупости? На 15 години ще ми праща голи снимки! Стой си сега без телефон! Тъкмно ще си помислиш малко преди да ми к**вееш на тези години.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: b2f9bcb172
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Момче, което те харесва да ти иска голи снимки още в началото преди да сте си станали близки и т. н. според мен е голям red flag. И да знаеш когато някой ти иска такива снимки винаги имай едно наум че може да попаднат в интернет.
А за проблема с баща ти. Ще трябва да ти кажа"говори с него", защото или ще трябва да говориш с него или ще трябва някак да отмъкнеш телефона, което вероятно не е възможно. Според мен той иска да знае че може да ти има доверие и че си достатъчно отговорна. Обясни му че разбираш грешката си и затова няма да я повториш. Късмет!

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: b6ff11c21f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Баща ти да ти обърше два шамара (даже са ти малко) и да ти даде Нокиа с копчета. Ти момиче на повикване ли ще ставаш?

 
  ...


...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: b3e6f0175b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Телефона си е твой, щом си събирала пари да си го купиш, поведението му не е правилно.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 3791b3d7a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Кажи му че е прав и се са образи с решението му! Това да е на твоето не винаги е най доброто за теб остави да е на неговото все пак той ти е баща и със сигурност е по голям от тебе не само физически.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 52c81ba348
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Като гледам му пука, никой баща не иска к*рва за дъщеря, много тежко си го обидила и е прав. Информацията в интернет почти никога не се губи, не знаеш колко пъти могат да се окажат препратени въпросните снимки. Най-вероятно си събрала парите, които ти дават родителите ти, а не си работила тъй като си на 15, пък и щом за едно лято за смартфон си събрала сигурно не ти дават малко.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 8ff2efb55c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Извинявай, ама за пореден път се убеждавам колко ви е акъла на 90% от вас, най-малкото, че момче, което те обижда, после ще ти казва, че те харесва, ще ти търси голи снимки и ти ще му изпратиш, надявайки се, че ще изглеждаш много готина и няма да си по-назад от другите.. а да ти е хрумвало като е такъв олигофрен защо иска такива снимки, и въобще дали можеш да имаш доверие на такива хора?
.. толкова жалки истории в тоя свят, че повече не знам дали има накъде..
Повярвай ми, телефона ще ти бъде най-малкия проблем, ако разбира се все пак историята не е измислена..

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 390982d145
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Ти не си се снимала гола, това е важно. Снимки по бански има всяка във фейса. Баща ти не е реагирал правилно, по- скоро е трябвало да поговори с теб. Аз също съм си правила снимки само с лепенки, да не се вижда излишно, когато съм била на тези години. Изчакай ще ти го върне.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 098d1a37c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Ей, много сте ми смешни, когато кажете сам/а си събрах пари за... Откъде ги събрах те? От улицата? по дърветата?
Най-вероятно някой ви ги е дал. Най-вероятно родителите или близките, баба, дядо.
Ако бях на мястото на баща ти, телефон, а и много други неща нямаше да видиш, докато не пораснеш достатъчно.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 дни
hash: c19263d227
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Прав е бащата ти, че не си дорасла за телефона, има предвид как да ползваш и как да се предпазиш в Интернет пространството.
Щом човек, който до вчера ти се е подигравал, а после ти иска голи снимки и ти откликваш щастлива на мига, без да се замислиш за причината да ти иска тези снимки и последствията--определено не си дорасла.
Предполагам баща ти по чатовете ви ще го намери да го посъветва... Или ще предостави на полицията за да го посъветват по законен начин.
Баща ти е отговорен родител, а ти капризна тийнеджърка, оплетена в хормоните и желанието за валидация дори от простаци.
Ако ти самата не се уважаваш, никой няма да те уважава.
Баща ти те е предпаазил към момента, но няма да е вечно около полата ти и да те пази.



Ж

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 22 дни
hash: 3a775c9313
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Много хора те нахраниха, но аз няма, защото ти вече си си осъзнала грешката. Ами според мен баща ти правилно се е ядосал, защото за един баща няма по-голям ужас от това дъщеря му да се праща гола (особено ако е непълнолетна) на Сульо и Пульо. За телефона - нищо, че ти си го платила, той ти е баща, а и си непълнолетна, така че е негово право. Но ако можеш да си използваш лаптопа /таблета, не виждам никакъв проблем.

 
  ...
преди: 1 месец, 21 дни
hash: 1092caa8c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Много глупаво си постъпила. Първо пращаш полуголи снимки на някакъв тип, а после на всичкото отгоре го казваш на баща си. Каква очакваше да му бъде реакцията? Да ти каже "браво дъще, дръж се като кур*а от малка"? Естествено че се е ядосал и ти е взел телефона.

На първо място, важно е да знаеш че не бива да пращаш компрометиращи снимки просто така. Ок, днес това е много разпространено, но трябва да внимаваш на кого ги пращаш. Знаеш ли, че много момчета ги споделят с приятели чрез viber или whatsapp и ти си мислиш че те е видял един, а то целия квартал се е нагледал на циците ти и на други работи?
По-добре такъв вид материал да се изпраща само ако сте гаджета. Все пак е по-малко вероятно един мъж да вземе да показва голите снимки на приятелката му на други мъже. Но ако не сте никакви, твърде вероятно е въпросното момче да събира такива снимки от различни момичета и после да ги препраща на своите познати за да се изчака.

Второ, трябва да си наясно че щом веднъж една снимка попадне в нета, губиш контрол над нея и едва ли някога ще може да бъде изтрита. Ти я пращаш на един, той на втори, а втория реши да я качи в някоя социална мрежа и т. н. Няма как да разбереш кой разполага с нея. От тази гледна точка трябва много да се внимава и ако пращаш голи снимки, да не ти се вижда лицето и да не се разпознава че си ти (пиърсинги, татуси и белези се трият преди да се изпрати).

Сега просто трябва да чакаш на баща ти да му мине гнева и да ти върне телефона

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: dea596f146
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Като твоя връстничка, няма да те съдя, обаче това е малко прекалено. Момичета, стегнете се, не може да сте толкова наивни! Винаги има опция "не", не може да се снимаш полугола за човек, който до преди малко ти се е подигравал, обаче, разбираш ли, почнал да те харесва. Няма значение, станалото-станало. Кажи на баща си, че в 21ви век без телефон... няма как. Все пак може да стане нещо и да ти потрябва спешно. Разбери се с него нещо от сорта, че ще си изтриеш инстаграма примерно и че ще си използваш телефона само за разговори. НО вместо да си триеш социалките, ще избереш коя ти е най-важна - да кажем инста. И всеки ден на даскало или когато си извън вкъщи, ще си качваш инста и ще го използваш (не е толкова досадно и се свиква). Внимавай да не те хване. Когато баща ти е у вас трябва да си триеш социалната мрежа - случайно да не реши да те проверява. След 3-4 месеца(ще минат неусетно) той просто ще забрави. Но през тези 3-4 месеци не трябва да допускаш никакви издънки, защото може да стане по-лошо. Между другото аз бях така с тикток и накрая разбрах, че ми е по-добре без него. Твоят случай, разбира се е по-зле. Надявам се да съм ти помогнала. Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 02c8904d76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Прав е човекът, защото утре като нищо това келешче може да ти разпространи снимките по порно сайтове без твое съгласие и да те вкара в някоя беля или да те направи в училище за смях! Изобщо ли не помисли за това? Стой сега известно време без смартфон та да ти дойде акълът в главата!

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: 35aec3a170
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   9, проституирала е, за да събере пари за телефон.

 
  ...
преди: 14 дни, 23 часа
hash: b6ff11c21f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   От авторката - баща ми ми върна телефона след като разбра, че съм си научила урока и аз обещах на всички включително и на себе си, че никога повече няма да правя такива неща. А относно това момче, на което пратих снимките - училищните власти разбраха това и го преместиха в друго училище, защото се оказа, че има и предишни провинения. Аз също бях наказана, но с минималното наказание (устна забележка) и разбрах, че няма опасност снимките да бъдат разпространени в интернет (например в порносайтове и/или порногрупи в телеграм), защото момчето изтри снимките от всякъде пред всички включително и пред мен.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 1 час
hash: 8e1abf71ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   21, това, че УЖ е изтрил "всичко" пред всички вас не е гаранция, че пак не ги е забутал в някоя тайна папка, за която никой не знае, и още да си пази резервни копия на снимките в нея. Това е същото като при митниците, когато преминаваш границата - те ти пребъркват всичките джобове и установяват, че привидно си чист и те пускат, без да подозират за тайния джоб, който си прешил под другия джоб, и в който си скрил дрогата. :)

 
  ...
преди: 13 дни, 18 мин.
hash: 24e90e33f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Грешка-човешка! Дано си, си научила урока, и да не се занимаваш с момчета/ мъже които искат такива неща от теб! Такива хора не са добри намерение. Желая ти успех, и умната..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker