ЛинкдИн пречи ли, когато искаш да смениш коренно професията си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121299)
 Любов и изневяра (29733)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

ЛинкдИн пречи ли, когато искаш да смениш коренно професията си?
преди: 1 месец, 26 дни, прочетена 533 пъти
Здравейте, аз имам разностранен опит, но в ЛинкдИн някак смешно седи да редувам моите занимания с изкуство заедно с офис позиции в големи международни компании. Сякаш той е направен за хора с едностранен опит. Освен това имам чувството, че се разводняват нещата там. Естествено, при кандидатстване за работа с изкуства изпращам CV само с опита с изкуствата. Докато когато търся работя в офис на компания изпращам сиви с офис позиции от подобни фирми.

Но имам чувството, че едните като погледнат ЛинкдИн и видят опитът ми в изкуствата и им става смешно и несериозно и така губя възможности. От друга страна пък, хората на изкуството като видят изредени позиции в офис явно смятат, че съм разпилян човек, без ясен фокус едва ли не. Аз сега искам точно от офис длъжности в компании да премина на такива в изкуствата. Имам и опита. При сивитата е ясно, там пращам сиви само с необходимия за позицията и областта опит. Но само един ЛинкдИн профил сякаш не стига за всичкия ми опит. А и съгласете се, че наредени една през друга позиции в театри и в обикновени офис в корпоративна среда седят смешно. Въпросът ми е в моя случай дали не е по-добре да премахна ЛинкдИн или да оставя само последната ми длъжност? Не искам да губя възможности, а така излиза, че не знам какво искам, защото имам две паралелни кариери, нямащи нищо общо! Аз искам да премина трайно в сферата на културата и изкуството, а предишният ми почти 10-годишен опит в доста фирми като IBM ме типизира като съвсем друг вид човек и определено вреди при търсене на нова работа.

Смятате ли, че ЛинкдИн за хора като мен повече вреди всъщност?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 26 дни
hash: b96b1f7668
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   От какъв зор ти е тоя Линкенд Ин? ! Мислиш ли, че тук само работодатели се навъртат, че да ти отговорят на въпроса? Имах профил там, от любопитство, но много тъпо ми се видя и го изтрих.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: e6c1ae168d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   В ЛинкедИн съм виждал описания и хвалби на хора, които познавам и са пълна скръб. След като видя някакво жалко самохвалство, напълно изгубвам желание и аз да се пиша там. Така че нямам такова чудо и скоро не планирам да правя.

 
  ...
преди: 1 месец, 25 дни
hash: 5717951dd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Сам си гледаш страницата, и си мислиш какво някой друг би си казал... Това няма нищо общо с LinkedIn като платформа. И какво като работата ти е била в друга сфера? Всеки работодател ще ти поиска CV, и там какво - дупка ли ще оставиш? Нали ще те пита какво си правил. Като цяло ще се съглася, че съзсаваш впечатление на "артистична личност", не на някой работил в IBM...

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 5bbd9182f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   "... а така излиза, че не знам какво искам, защото имам две паралелни кариери, нямащи нищо общо! "

Точно това излиза и точно това би си казал всеки един HR. Не искам да те отчайвам, но с това постоянно редуване на работа в двете сфери, ще ти е трудно да си намериш работа от тук нататък и в двете. Ако махнеш едното от CV-то или от ЛинкдИн, всеки ще заподозре, че криеш нещо, имайки големи "дупки" в хронологията на позициите си.
Съветът ми е: реши твърдо какво ти се прави и насочи енергията си само натам. Може да си посочиш само опита, който смяташ за релевантен в документите или който ти прецениш, но бъди откровен/а на интервютата - кажи нещо от рода, че обстоятелствата са го налагали (да работиш в офис), трябвало е все пак да имаш някакви финансови средства. Но истинската ти страст са изкуствата и би предполчел/а да работиш в тази сфера. Нали знаеш - стандартните неща за интервю.

 
  ...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 82c97dc042
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Наистина ли вярваш, че някой има време да ти гледа профила в ЛинкдИн, преди да те викне на интервю?

 
  ...


...
преди: 1 месец, 24 дни
hash: 4385f00d74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Аз съм в сферата на изкуствата--различни неща, но в основата си свързани с рисуване.
Живея в чужбина. Докато наложа и започна да печеля от хобито/страстта си (изкуство) съм работила тук: фризьорка, сервитьорка, камериерка, соц. помощ и интеграция на зависими и жертви на домашно насилие, преводач в институции и към частни фирми.
CV имах в eures. Не съм имала проблем с различните, нямащи нищо общо по между си дейности.
Освен това съм и "бабата" (така реши някой :))) която дава безплатни здравни съвети хахха. Изучавам и други неща, още някои мои си хобита.
През цялото време докато работех за други, в други сфери, си работех и по страстта--правила съм "book" с работата ми, пращала съм по емайли (една огромна, позната фирма ми открадна дизайни, нищо не мога да направя по въпроса) посещавах изложения в разни чужбини и представях мои си неща т. н
Не съм се отказвала въпреки трудностите да пробия сред "лъвовете".
Сега вече правя само каквото искам аз, когато и както искам аз, не работя по поръчки, само каквото ми е в главата и душата.
Казвал ми е един човек от тези среди "изумява ме не само упоритостта ти, но и способността да се посвещаваш с еднаква концентрация и интензивност в толкова различни посоки". Това само друг креативен човек може да го разбере.
Е, налагало ми се е.
Мисълта ми е, че се вижда и оценява от когото трябва. Човек на изкуството винаги ще разбере, оцени. Другите, тези на логика, време, изчисления за продуктивност - те са, за които няма да си " полезен" защото изчисляват отдаденост и способност във време/часове, а не отчитат, че именно креатовността ти помага да си "разхвърлян" в няколко посоки и да успяваш във всички.
Не променяй според мен автобиографията си, а напротив: подредени по дейност, но и с някои твои работи като реклама за дейността и способността ти. Направи си CV и в чужди сайтове, в такива за freelancer също.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 24 дни
hash: a16f11ea55
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   6 гледат, гледат. 7 благодаря, твоята история звучи вдъхновяват! Дай Боже един ден и аз да се занимавам само със страстта си. Успех и на теб! :)

 
  ...
преди: 1 месец, 23 дни
hash: 6c6c6f568c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не пречи, но мисля че и не помага особено много.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker