Задължения на кмет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121200)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14358)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Задължения на кмет
преди: 1 месец, 2 дни, прочетена 327 пъти
Ще помоля само компетентни лица да отговорят или такива, които са се сблъсквали с подобен казус.
Кмет на малко населено място. Голяма част от населението са роми, които по тяхно си осмотрение са се нанесли в съседни дворове и необитавани къщи. При въпрос към кмета защо е допуснато това отговорът е, че това не са негови правомощия, а на наследниците на въпросните имоти. Това е така. Но нали неговите задължения са да следи за редът в населеното място. Има ли начин това да се предотврати и къде трябва да се сигнализира? Или аз греша в разсъжденията си? Благодаря на всички отговорили.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 1 ден
hash: 933bf9184e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Собственика на имота тряба да подаде сигнал в полицията, кмета от къде да знае дали тези не са ти братчеди. Ако е съвестен ще ти се обади или ще прати полицията да провери кои са лицата в къщата, но не е длъжен да го прави

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: e7df067573
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Кмета има едно единствено задължение - да краде.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 8b50decac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Кмета няма задължение да охранява личната собственост на гражданите на населеното място на което е кмет!
Под "следи за редът" може би се има предвид да говори с хора за висока музика да предотвратява свади и т. н.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 7481bc0030
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Ето какви са последиците от лошата образователна система. Един човек да не знае на кого да сигнализира ако има чужди хора в дома му. Останах шокирана когато вдин момък над 20 в магазина спря за да ме попита какво значи "универсална кайма". Все по неадекватни хора и въпроси ще има, за съжаление.
Работата на кмета не е да се занимава с такива битовизми. Сигнализира се до полицията в такива случаи. Чак не е за вярване че не знаеш къде да се обадиш когато някой нахлуе в дома ти и си го присвои.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 1b9a7d70ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Зависи много от това дали си заинтересована страна или не? Тоест да си собственик или наследник на някои от имотите, в които са се самонастанили. Ако е така, наемаш адвокат, отправяте им нотариална покана да се изнесат до еди-кога си и ако не го направят ги гоните с полиция.
Ако не си, тогава опиши какъв по-точно е проблема? Нарушават обществения ред, шумят, мърсят, какво? По малките населени места е така, бог високо, цар далеко.
На кметове не разчитай, на него това му е електората.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 23 часа
hash: 4b4d313121
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До номер 4. Никъде не пише, че това е мой дом. Ако ставаше въпрос за мой имот си знам правата. Става въпрос за чужди имоти, които се използват от други лица в населеното място без знанието на собствениците. И кметът много добре е запознат с тези обстоятелства. Не смятам, че е редно да се използва, руши и присвоява чужда собственост.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 8 часа
hash: 933bf9184e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   до 6 ако имаш съмнения за извършено престъпление, първо тряба да опиташ да се свържеш със собственика, ако не успееш трябва да го докладваш на полицията и/или прокуратурата

 
  ...
преди: 1 месец, 6 часа
hash: a7774483c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   До 6 Според теб не е редно според държавата е!!!
Даже на такъв който си е присвоил чужд имот, ако заведе 2 свидетели пред нотариус, които да потвърдят, че ползва имота от 10 г, нотариуса му издава констативен акт за собственост, получава имота по давност!

Ако имаш нива и не я ползваш в момента, не си я дал и под аренда, държавата я дава на земеделска фирма, която иска да я ползва, в документите пише "бяло петно", дават на фирмата и субсидии, че обработва чужда нива без да питат и след 10г ползване може да си присвоят нивата по давност.

Кметовете нямат права да се месят в такива ситуации!!! Самата държава дава права да се превземат неползвани от соствениците имоти.


Можеш сега да идеш в София да намериш апартамент чиито собственици са в чужбина и не си идват, нанасяш се вътре, живееш си и няма кой да те спре. След няколко години водиш свои познати пред нотариус да потвърдят че се грижиш за апартамента от 10 години, дават ти документ за собственост продаваш на брат си за да има той реален нотариялен акт, защото с констативен акт е трудно да намериш купувач на реални цени, а брат ти вече ще има нотариален акт да продава.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 часа
hash: a7774483c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Не чу ли в новините преди няколко месеца обсъждаха идея държавата да раздаде за ползване от безимотни, жилищата които не се ползват. Така пдържавата в момента прави с нивите, мисли да го направи същото и с имотите. Не само няма намерение да ти помага да изгониш циганите от които се оплакваш, а има намерение да настани още във всички околни празни къщи. Колко му е едно гласуване в парламента. Ай честито!

Затова добре обмисляйте за кого ще гласувате след 2 месеца, за онези които искат да настанят в имотите ви малоимотни или за онези които ще ви помогнат да защитите имотите си от набези.

 
  ... горе^
преди: 29 дни, 5 часа
hash: c828e37d6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   12, за който и да се гласува след 2 месеца файда няма, защото де що е българче тича да тегли заем и 20 години да изплаща 60м2 в София или Пловдив или Варна, а провинцията бавно и сигурно я превземат малцинствата!

И са си прави хората, защото никой не ви е виновен, че предпочетохте чужбината/Софията. Реално вече 90% от провинцията(малки градчета и села) е в ръцете на ромите.

Що да не се настаняват, че то си е тяхно? Там си живеят, обират си орехите ; секат си дърва от близката гора, голям праз, че някой си имал някаква си къща по документ като от 20 години е в САЩ?

Опитайте си акъла и си ценете земята, защото много ясно, че никой няма да ви чака вечно да се 'завърнете'.

 
  ...

...
преди: 28 дни, 1 час
hash: 7481bc0030
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   10 Какво да й ценим? Да седим без работа по селата ли? Имам къща от баба и дядо в северна България, но сама знам че никога няма да отида там. Да я взиимат, все ми е тая. А може и вече да са я взели. Всички се отказаха документално от нея и падна на мой гръб. А аз като събера пари си подобрявам апартамента. Няма да наливам от пусто в празно за това тъпо село.

 
  ...
преди: 26 дни, 1 час
hash: 20cb20665f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Собствениците подали ли са сигнал, че има проблем? Ако не са, кметът не може да направи нищо на своя глава. Става дума за частен имот и той няма как да знае дали тези са се самонанесли или са там със знанието на собственика (например под наем). Така, че преди кметът да сигнализира полицията трябва да има информация и разрешение от собствениците. Иначе, макар и кмет, няма право да се намесва.
Виж, ако многократно си търсил съдействие и той не е реагирал, тогава вече можеш да си недоволен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker