Жената не ми помогна в професията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121195)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9600)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18525)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Жената не ми помогна в професията
преди: 1 месец, 2 дни, прочетена 783 пъти
Жената работи нещо, от което грам не разбира. За да не я уволнят, от години аз ѝ правя проектите почти от А до Я. Тя дори не може да работи на компютър, та ѝ набирам и текста. Отчетите ѝ ги правя повечето пак аз. Не преувеличавам. В същото време работя нещо сходно, но в много по-мизерна компания, където е голям гърч и доста ми е писнало, а вече отивам към 40-те.

Това продължава едно седем, осем години. Пенсионираха се доста хора и от лятото 99% тя ще е шеф. Имаха тия дни заседание, където обсъждат дали да не наемат други. Специално говорихме много пъти, че при такъв развой на нещата, ще опитаме с нейна помощ да се прехвърля при тях. На заседанието са се разбрали да вземат съвсем друг човек, а жената дори не се е опитала да ме прокара. Обясни ми, че не зависило изцяло от нея и затова изобщо не пробвала.

Не знам. Брутално съм огорчен, направо ми стана физически кофти и ме заболя корема. Гаранция, че не става въпрос за някакви любовни истории с колеги. В същото време ми е ясно, че има някаква причина за всичката тази работа.

Отделно ми е невероятно обидно, че жената като мой аватар реално е супер успешна в професионален план, а аз съм много по-назад. При положение, че бъкел не разбира от сферата, в която работим и която е супер специализирана. Ясно ми е защо е така - тя наистина общува добре с хора, но тука не става въпрос за продажби.

Няма въпрос. Това е споделяне, че реално няма с кой друг.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 1 ден
hash: 0fd2b27a9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Авторе, щом с твои усилия жена ти е повишена на работното си място, значи със собствени усилия можеш да издигнеш сам-себе си и да си намериш по-добра и по-високоплатена работа.
Търси си работа, а нея я остави оттук-нататък сама са се оправя.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: b5336939c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   От написаното ти личи, че мислиш жена ти за свой придатък, че няма грам мозък да работи и т. н. В работата й едва ли всичко се свежда до предаване на проекти. Има доста повече задачи от това, с които тя се справя супер успешно, щом се е задържала толкова години, а и мислят да я повишат. Другото което е, може и да се преструва, че нищо не разбира за да може ти да й вършиш работата вкъщи, а тя да се занимава с нещо друго през това време, я къщна работа, я деца и т. н. Това е по-вероятното, иначе няма как да не си проличи, че не си разбира от работата, просто те товари и с нейните задачи, защото вижда, че имаш капацитета и времето( явно не помагаш много, много вкъщи и тя трябва да навакса, щом те вижда, че си ок с това да й правиш проектите). Трето, едва ли собствената ти жена няма да иска да ти помогне да се преместиш при нея. Явно просто наистина не зависи от нея. Приеми го, вместо да я обвиняваш и като си толкова умен и способен намери си подходяща работа сам, а не да обвиняваш, завиждаш и мачкаш собствената си жена.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 6784932ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Жена ти не е едноличен собственик. Всяка голяма фирма си има борд на директорите. Да кажем че всеки си има по един такъв познат, който чака да го уредят. Ако само жена ти ще навива за теб е ясно че е неудобно. И аз имам сестра и братовчеди на високи позиции ама не помагат. Дремя половин година безработна, макар да съм им казала че нямам претенции относно заплащане и работа. Правят се на ударени като се водим. Не се отчайвай. Колелото се върти. Ако си толкова кадърен колкото се описваш и сам ще се издигнеш. С това постоянно увеличаване на стажа за пенсия ще си работим поне още 20-25 години.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: dd3b18a0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Не ми се връзва да си толкова добър, пък да трябва тя да те прокарва някъде си, а ти сам да не можеш а пробиеш.
Явно затова и тя не се е опитала да те предложи, тя била твой аватар... Хм.

 
  ...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 26cffa4d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Не става въпрос за любовти отношения, а че жена ти не иска да шушукат, че е лансирала мъжа си, че си връзкар, че "точно стана шеф и почна да си пробутва родата" и т. н. Така, че напълно разбирам защо жената не те е предложила.
Ти би ли искал всички да говорят, че си връзкар с протекциите на шефката?

 
  ...


...
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 38b931f7d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   До 1 Много глупав съвет, ако са семейство нейния доход нали идва в дома им, ако я остави да се оправя сама нали ще се оклепа и ще я уволнят. Глупаво е да връщаш на жена си по този начин, нали ако я уволнят всички семейни разходи ще дойдат на гърба на автора, по такъв начин той ще навреди на себе си, а тя ще седи безработна

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 1 ден
hash: 2649b2e9b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Защо стоеш в мизерни компания, търси другаэмеждународна такава. На женати едно е да помогнеш, другоэда и вършиш работата, жстави я, не и правиш добро, нека и лесно задника, чак пък да не може на компютър да пише?

 
  ...
преди: 1 месец, 23 часа
hash: e58493b3ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Кофти, използва те, но сама знае, че не става и не е посмяла да направи нищо и да вземе някаква инициатива, защото не иска да рискува да поеме отговорност и да излезе извън зоната й на комфорт, да не вземат случайно да я накарат да направи нещо ново и да издиша.
Не я знам при това положение какъв шеф ще е, но мой съвет - остави я да пропадне сама и не я спасявай. Несъмнено ще дойде такъв момент.

 
  ...
преди: 1 месец, 22 часа
hash: 93382493f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Не разбирам мъже като теб. Взимате си некадърни жени и ги бутате само и само да успеят, а после мрънкате, че са ви забравили. Е как няма? Жена ти те е възприела като работник в сянка и като някой, който е отпадъчен материал. И знаеш ли какво още? Най-вероятно ще е права. Защото един нормален мъж не би правил това, което си направил ти.
Знаеш ли, че бутайки жена си напред по този начин, най-вероятно си прецакал редица други много по-стойностни хора, заслужаващи реално нейната позиция? Справедливо ли си постъпил? Не мисля.
Това да ти е за урок оттук нататък.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 21 часа
hash: 85be5dd563
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

10.   Братле не си сам, ... моята стигна до шефска позиция на годишна заплата от 150к.. на година..
Така и мен не ме нае в отдела, а взеха.. някой.. който нищо бе разбира... Ние сме с 4 деца.. аз полагам грижи за децата, върша нейните задължения и работя онлайн.. Ние не живеем в България.
Но това ме обиди и спрях да й помагам, след 15 месеца съвета на директорите я уволнява с 6 заплати... Вече близо 11 месеца, тя е без работа и в депресия, аз се изнесох.. Тъжно ми е за децата, иначе нова жена си намерих на 5я ден..

М 32

 
  ...

...
преди: 1 месец, 19 часа
hash: 47dc3c039e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Н 10, ти си просто един платен жиголо. Докато жена ти изкарваше пари, беше с нея, като свърши купона, я заряза заедно с децата, и си намери нова жена. Предполагам, която също те издържа. Жалка история!

 
  ...
преди: 1 месец, 18 часа
hash: 0ee8ecc1a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Може да си има любовник на работа.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 часа
hash: dd3b18a0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Когато мъжът си приписва качествата на жена си и накрая дори когато е съвсем ясно, че се е залъгвал, не иска да види истината.
На нея и е без пределно ясно, че и на работа ще правиш същото, защо да полива вода на себе си и там. Достатъчно е, че в къщи ти е позволила да си мислиш, че си "главата". На работа как ще се примириш, че тя ще ти е шефка?

 
  ...
преди: 1 месец, 38 мин.
hash: a170bc9f63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Не навсякъде толерират такива шуробаджанашки истории, за което респект към компанията. И съвет към вас - не се сърдете. Ако ви наемат, после всички ще шушукат, че сте връзкар. А впоследствие може и двамата да ви изгонят.

 
  ...
преди: 27 дни, 14 часа
hash: f50c362af9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Добре де не всичко зависи от нея. Тя не е шефка там. Нали така.
Вероятно нещата зависят и от други хора.

 
  ... горе^

...
преди: 21 дни, 18 часа
hash: f82c2d4498
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   А не мислиш ли, че е тъпо мъж и жена да работят заедно... Не стига, че в къщи сте заедно ами и на работа.
Много ясно, че няма да ходатайства за теб там. А и не и е удобно да иска това от шефовете.
Ти като си много знаещ защо не си намериш работа някъде... Какво ще си дишате въздуха 24/7.

 
  ...
преди: 20 дни, 19 часа
hash: a52428af05
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Не отива на един мъж да се оплаква по този начин. Щом не искаш жена ти да работи в тази област, която не разбира, защо й помагаш. По-добре да беше насочил усилията си, ти да се развиваш, да отидеш в друга фирма и да изкарваш в повече пари и да гледаш семейството, вместо жена ти да работи и да изкарва пари.
Другото е, че жена ти не е собственик на тази фирма, за да назначава родата или който си иска. Знаеш ли дали няма вътрешен правилник да не се назначават роднини например. Вместо да се радваш, че жена ти ще я повишат и съответно заплатата й, която ще влиза с повече в семейния бюджет, ти й завиждаш. По хубаво ли ще е жена ти да остане без работа, ако разберат, че тя нищо не може да върши и семейството ви остане само на твойте доходи. Ти си решил да й вършиш по-голяма й работа, а сега се оплакваш.

 
  ...
преди: 20 дни, 3 часа
hash: 9564dd3e1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   А и е редно ТЯ самата да си върши работата.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 1 час
hash: 6ae32cf3d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Може наистина да не е могла да ти помогне но.
И ти недей да й помагаш. Нека сама си върши работата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker