Защо да избера фирма за почистване? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121550)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Защо да избера фирма за почистване?
преди: 1 месец, 16 дни, прочетена 286 пъти
Здравейте на всички! Поради работата ми и проблеми там трябва да прекъсна. Разглеждам опции за отваряне на фирма за почистване в голям наш град. Изненадващо за мен това, което ми се струва по-голяма конкуренция не са други фирми, а по-скоро хората работещи на черно.

Доста често из интернет срещам "имам жена, която чисти 120кв. м. апартамент за 60лв и съм много доволна. Излизва всичко. "

Честно казано няма как да се боря с подобна цена. Доста от тях предлагат и безплатно сгъване на дрехи, съдове и прочие и прочие. Наблюдавайки цени на други фирми за абонаментно почистване те са около 1. 50 до 2лв на кв. м, което би означавало от 180 до 240лв за абонаментно почистване на 120 кв. м. апаратамент.

Та, исках да ви попитам защо бихте избрали професионална фирма за почистване? Казвам професионална, защото имам опит, оборудването и материалите са също професионални. Какво е това нещо, което би ви накарало да платите двойна цена, ако не и повече над тази цената на тази жена?

Приемам препоръки и критики и общо взето всичко.
Поздрави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 15 дни
hash: 37f783014d
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Не мога да си позволя да ми чистят, колкото мога, толкова. Всеки избира по- евтиното. Пък и жената си подпомага бюджета, едва ли всеки ден чисти, може и на много места да ходи.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: abed92e844
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Когато повикам професионалист, ще очаквам работата да е свършена перфектно. Голяма част от тези на свободна практика не се стараят, гледат да замажат проблема и им липсват специализираните обучения, които се организират от уважаващите себе си фирми. Докато в другия случай контролът е по-висок, спазват се изисквания и обикновено се сключва договор.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: c316468970
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Живия в чужбина, където това е сериозен бизнес, просто си прави фирмата и действай, като не обръщаш внимание ва останалото, ще си намериш клиенти. Това си е цяла наука, шефовете на такива хора, ходят на обучения, изпити и имат клиенти, ти ако почтеш с това мислене бизнес няма да направиш.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 15 дни
hash: 7c66a0c9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Предполагам ко включваш от те, и машини на водна пара (не знам как се казват) за почистване на дивани, дюшецк, еко продукти, вкл. почистване и на стъкла- може да се говори за двойно плащане.
Струват ми се обидно малко за жената, която чисти за 60 лв за 120 кв жилище.
В чужбина се плаща на час, не знам защо в Бг на кв. м, не знам кой вариант е по-добър.
Но тук (Испания) не мърдат и пръста за по-малко от мин. 10 Евро на час ако е малко жилище без деца. Това на черно. Обикновено работят за 15 Евро на час.
А професионалните тръгват от 30 Евро нагоре за час.

 
  ...
преди: 1 месец, 15 дни
hash: fc1bbf9e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Избирала съм професионални фирми, защото:
1. Сключва се договор, в който е вписано това, което е важно и за двете страни.
2. Имам по-голяма сигурност, че няма да бъда ограбена. В повечето случаи мога да им отворя вратата, да уточним детайлите и да си изляза на кафе, докато си свършат работата без да се страхувам за покъщнината си.
3. Би трябвало да осигуряват по-добро качество спрямо човека, работещ на черно.

Всеки гледа да намери възможно най-евтиния вариант. Но умните хора не гледат само цената.
Няма да забравя веднъж майка ми извикала някаква жена от ОЛХ за почистване на дивана и матраците с рейнбоу. Платила някаква скромна сума. Жената наистина изкарала 2-3 часа в апартамента. Ама аз отидох буквално след няколко часа и мога да се закълна, че нямаше съществена разлика с предното ми посещение и не бих предположила, че е било чистено "професионално".
А аз викам фирми за основно почистване 2-3 пъти годишно. И определено си личи, че са наминали още като си пред вратата, защото са "облизали" дори и нея.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 884c7c1862
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора: Благодаря ви много за активността. Ще започна с фирмата и ще видя какво ще се получи.

Можете ли да предложете неща, които би ви се искало да получите от фирма за почистване. Неща, които биха ви липсват при сегашните такива? Основните ми плюсове са лесната резервационна система, която позволява запазване онлайн, както и камера, която записва всяко действие на хигиениста, така че клиентът да бъде спокоен.

Поздави!

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 0650344e1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Автор(к)е, добре е да включиш и емоционални детайли, които освен, че са приятни, оставят един позитивен спомен у клиента и ангажира вниманието.
Ще споделят с приятели, ще похвалят на първо място разбира се професионализма и добре свършената работа, но и детайла.
Например красив плик с картичка "благодарим, че ни се доверихте" и примерно ароматно стикерче с логото на фирмата, който да се оставя след свършената работа.
Може да включиш и някаква система за абонатите--примерно на всеки трети месец - ароматизатор, подарък от фирмата. Ако купуваш на едро и пресипваш в собствени шишенца, със стикер на фирмата пак с твой надпис някакъв, още по-добре.
Ако качеството (апарати/препарати/хора) ти е ок и те притеснява само цената, качвай в детайла към клиента.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: 6c14e4ffe4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   4, плаща се за свършена работа, а не на час, за да не може някой да си клати краката няколко часа, без да изчисти като хората. Аз плащам Х пари, той ако иска и цял ден да се мотае.

 
  ...
преди: 1 месец, 14 дни
hash: c523b36361
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Много малко физически лица биха извикали фирма, когато има на разположение разни лели на 1/3 цена.

ОБАЧЕ, канцеларии, хора с фирми, които си приспадат разходите, параноици, чужденци... те са ти клиентелата.

Едно от първите неща, които трябва да им покажеш на тези е ЗАСТРАХОВКА, че имаш. Може да помислиш и за лични камери.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 13 дни
hash: fc1bbf9e1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Авторе, това с камерата е страхотно. Не би ми хрумнало даже.

Само една от фирмите, които ползвам, предлага услугата да махат и връщат после вещите от шкафовете. Повечето искат да са махнати предварително или не чистят вътре. При основно почистване смятам че това трябва да се предлага като опция, защото иначе се ангажира собственика не малко време. Лично аз предпочитам да си платя да го свърши някой от фирмата.

Почистване на книги и други предмети, които стоят "на отворено". Не съм срещнала фирма, която да го предлага, така че поне веднъж годишно аз трябва да се заеме да чистя книгите си от прах. Ако мога да доплатя да ми го свършат, ще го направя. Нямам много неща, които да хващат прах по рафтове, но се сещам, че има хора, които държат такива предмети и би било хубаво, ако и те се забършат. Тук можеш да си позволиш сравнително висока цена, защото коства време.

Не се сещам за друго, което да ми е липсвало.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 7c66a0c9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Н 8, тук (Испания) по-честит вариант е на час- примерно за 3 часа около 50 Евро. Предварително си казват какво трябва да бъде свършено за това време. Ако не си свърши добре работата, рискува не само същите, а и други да не я наемат.
А за основно чистене е на предварителна цена и не ги интерисува времето, стига да е същият ден. Примерно 100 - 150 Евро за ателие около 30 кв. м Цената зависи също дали е след ремонт, тогава е по-скъпо.

 
  ...
преди: 1 месец, 12 дни
hash: 732f7c535d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Ще се доверя на лелята, защото аз ще избера препаратите, ще мога да искам да чисти много неща, които фирмите не предлагат. Примерно никоя фирма не предлага жена която да ми помогне с подредбата на гардероб и и шкафове, да извадя всичката посуда да я измие и пак да подреди, или да подреди гардероба. Повиках си жена да разтребим тавана и мазето на къщата в село, да изхвърлим доста ненужни вещи, поиска ми 80 лв за деня, закарах и я върнах с мой превоз такова нещо фирмите не предлагат.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 12 дни
hash: d510e8f0d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Професионална избират офисите и по-богатите хора. Ти не може да искаш семейство с две деца и по 1200 заплатада плащат на фирма, няма как. Това, което ти е нужно е да се почерпиш от опита на Бачорски, има много интервюта с него и разкази за преуспяващата му фирма. Смятам, че покриват много офиси и магазини в МОЛове.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker