Възможно ли е човешките ресурси случайно да пуснат същата обява, на която ти си назначен? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121270)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18548)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Възможно ли е човешките ресурси случайно да пуснат същата обява, на която ти си назначен?
преди: 23 дни, 3 часа, прочетена 397 пъти
Започнах нова работа в края на февруари тази година. Специално за нея дойдох от другия край на България. Работата е изключително напрегната, тегава и сложна, работи се с клиенти все пак. Такова е мнението даже на началството за тази позиция
Трябва също сравнително рядък език за България. Обучението е много дълго, аз все още се уча.

Още откакто дойдох, продължавам да разглеждам обявите в търсене на втора работа, за да изкарвам повече. Често влизам в джобса и тази вечер гледам същата обява, по която назначиха мен. Пише, че предлагат самостоятелна работа (тоест, не търсят втори човек, макар че сигурно няма да е излишно да сме двама). Не съм гафила, не съм направила нищо лошо, даже чух, че са ме хвалили. Старая се много, веднъж дойдох и в събота да работя, по мое желание, за да си помогна за следващата седмица. Само веднъж плаках от нерви (ако това се брои за гаф), защото се притесних, че няма да се оправя. Клиенти не са ме виждали. Имах наскоро неразбирателство с колежка, която се държа много грубо с мен. Казах и просто, че не ми е приятно да си говорим с такъв тон. От друга колежка разбрах, че тази се е оплаквала от мен. Хем тя започна, хем тя да се оплаче. Човешките ресурси са били там.

И гледам аз тази вечер, че на 2 април са пуснали нова обява за моята позиция. Защо? Няма как да питам на работа. Никой нищо не ми е казвал. Справям се добре, само дето стресът ми идва вповече, без да си го изкарвам на другите. Не виждам логика да търсят нов човек, при положение че се справям, и да го учат и него с месеци. Не знам какво да си мисля. Вложих всичко, което мога за тази работа. Искам да остана и да се развивам. Писна ми да се страхувам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 22 дни, 9 часа
hash: b05f30ed24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Ами не се страхувай! Страхуваш се, щом пишеш тук. Споко, каквото има да става- ще стане. Или ще станете двама, или на теб ти предстои ново, по-хубаво място. Нямаш причина за притеснения, напротив.

 
  ...
преди: 22 дни, 6 часа
hash: fa63bbc5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Вечните интриги от колеги. Ако има нещо такова на тръгване можеш да им благодариш лично, че са допринесли за случилото се.

 
  ...
преди: 22 дни, 4 часа
hash: 0236aadefd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   търси си нова работа

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 4 часа
hash: 0cca3d7bd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Обявата не е пусната случайно има си причина.
Дори и да не търсят човек може да са събират данни за предполагаеми бъдещи кандидати.

 
  ...
преди: 22 дни, 2 часа
hash: 8e08a0ddb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не е случайно. Търсят друг човек. Или още един, само те си знаят. Имай си едно наум. Аз наскоро разбрах, че ще освобождават колежка от нашата фирма без предизвестие. Буквално от днес за утре. Струва ми се супер некоректно.

 
  ...


...
преди: 22 дни, 2 часа
hash: 5c8c399e18
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Да. Аз бях на работа, в която обявите за всяко място висяха и никога не се смъкваха. Винаги се правиха интервюта и имахме списъци с хора, които можем да извикаме, да заменят всяка позиция в компанията.
Нищо против работещите, просто фирмата не можеше да си позволи, да пропусне нещо важно и да им свободни позици, не за седмици, ами дори и за ден. Да, стресиращо е, особено за хората с по-малки зпалати, но се свиква с времето :)

 
  ... горе^
преди: 22 дни, 52 мин.
hash: 87349de9c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   До 5:

Ако трудовия договор е със срок на изпитване от 6 месеца, то могат да освободят колежката през тези 6 месеца по преценка на работодателя от днес за утре без за това работодателя да издаде предизвестие.

 
  ...
преди: 21 дни, 23 часа
hash: 12db29ce6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Какво пък толкова може да се обърка? Ако си от голям град не се притеснявай. Ще намериш друго.

А иначе колежката ти е изверг. Ако не ти е началник, не зависиш от нея или нямаш досег с нея, избягвай какъвто и да е контакт. Подминавай я и стисни зъби до изпитателния срок. След това не могат да те махнат просто така. Такива типове хора са наистина много гнусни същества, защото заради злобата си, прецакват някого. И те разбирам напълно. Изливат си злобата върху някого, после той като се защити от тяхната агресия му отмъщават. Ако човешки ресурси или ръководството като цяло допускат подобни неща, значи фирмата не е ок. И там няма да имаш бъдеще.

Виждам, че си работила много и в събота и неделя си ходила. Ами огромна грешка е това. Натегнала си се и това явно е издразнило въпросната колежка, защото си изпъкнала и си създала скорост, която или тя или някой друг не искат да следват...

Не се тревожи авторке. Всичко ще е наред. Не питай ръководството за какво е обявата.

Върни се да пишеш какво е станало.

 
  ...
преди: 21 дни, 23 часа
hash: 9d96aa8c2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Възможно, но не непременно защото Човешките Ресурси имат някакви пъклени планове, а примерно защото в тях работят предимно неставащи за много други неща освен секс какички, които просто толкова си могат.

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 23 часа
hash: ae55810075
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Възможно е да не те смятат за ценен кадър. Съдя по това, че след конфликта с колежката ти не са поискали да чуят и твоята гледна точка. Смятам, че по принцип така е редно, да се изкажат и двете страни, но явно не им пука особено какво мислиш и как ги виждаш ти нещата. На твое място определено бих си имала едно наум, но без да се настройвам крайно негативно. Върши си работата както досега и гледай да нямаш кой знае каква комуникация с проблемни колеги, това е важното, останалото - както дойде, дори да се наложи да си смениш работата, няма да е болка за умиране.

 
  ...

...
преди: 21 дни, 20 часа
hash: 3a39835e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ако такъв тип позиция трябва да се изпълнява от повече хора, може да търсят и други, но ако длъжността е единствена - търси си друга работа.

 
  ...
преди: 21 дни, 13 часа
hash: 0c2c0fc2ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Може с цел реклама. Или ти търсят заместник. Тази колежка не се знае как е извъртяла нещата и на кого е близка от шефовете. Не се знае кой от колегите ти също снася инфо.
Може да ти гледат сеира и да те държат докато намерят друг, но не от обява. А парашутистче. Каквото ще става, ще стане. Може пък да е за добро.

 
  ... горе^
преди: 19 дни, 15 часа
hash: 436c751986
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   На много фирми вървят обяви, дори и да не търсят хора в момента.
Това е за да могат да събетат контакти на хора, които имат желание за съответната позиция.
Ако се освободи, да не чакат някой да се обади, а да има готови кандидати.
Фирмата, в която работя също прави така.

 
  ...
преди: 13 часа, 11 мин.
hash: aea6e250f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Подготвили са те от самото начало. Просто си е било по тяхна преценка, но настоявай си да видиш къде се корени проблема и го гони докрай това нещо, питай, разпитвай и така.
Работех в едно кафе-аперитивче на самопбслужване като барман и графика ми беше 2 на 2, тоест 2 дни работиш и съответно толкова дни почиваш, часовете бяха от 7:30 до 8 вечерта, тъй като това е спортен комплекс и нормално да са такива часовете.
1-2 месеца след като постъпих на работа, разбирам от моя позната, че са пуснали обява в jobs. bg за човек на моята позиция, без да ми кажат, при което зададох въпрос, ноо не получих отговор, така беше, докато едно момче не реши, че иска да се пробва на мое място да поработи, без да съм информирана, бил е обучаван от моя бивша колежка, много объркана история, в следствие на това отивам един ден на работа и разбирам от неподходящият човек, че съм уволнена от работа, обадих се във фирмата да попитам защо, оттам дори не ми дадоха обяснение защо, не били знаяли, шефката се крие от мен. Много нелогична ситуация, ама много. Но това е, не го мисли, значи щом нещата не вървят, значи слагаш точка и продължаваш, докато не намериш своята златна среда, не му се притеснявай толкова, както старите хора са казали: За всеки влак си има пътници.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker