Скарахме се с работодателите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121269)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18547)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Скарахме се с работодателите
преди: 22 дни, 1 час, прочетена 644 пъти
Ще споделя накратко. От почти 4г работя във фирма, която има 2 обекта и през годините ме местиха ту в единия, ту в другия, като двата са с различни фирми. След конфликти в последно време, реших да напускам, но на последните си 3 договора не съм се разписвала, пуснати са, но няма подпис от моя страна. След като казах, че искам да напусна, първо ми казаха че трябва да си пусна предизвестие, което е 3 месеца и ако не го спазя дължа обезщетение. Аз отказах да разпиша договорите, казах че искам да се консултирам със счетоводител и шефката ми побесна, оставих и ключа и си тръгнах, защото последваха и заплахи. Въпросът ми е ако искам да се приключи договорът без предизвестие, с написана от мен молба може ли да ме прецакат по някакъв начин. Те ми обесняват, че първо трябва да си разпиша договорите и така да ми го прекратят иначе неставало.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 21 дни, 7 часа
hash: fa02e9003b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Нищо не разбрах. Хем нямаш договор, хем си напуснала, хем искаш да ги подпишеш, че да напуснеш. Като искаш да напуснеш, за какво са ти въобще договори? Обясни го по-грамотно, защото нищо не ти се разбира.

 
  ...
преди: 21 дни, 7 часа
hash: 57c2da50c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Прекъсваш без проблем без предизвестие, просто ти се взима отпуската до края на годината, ако започнеш на друго място. И то много зависи дали фигурира това в договора, а не е някаква измислица от работодателя.
Правиш грешка карайки се с работодател, само хабене на нерви, закона е установил решение във всякакви ситуации.

 
  ...
преди: 21 дни, 3 часа
hash: 11e8cf7eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Когато не е подписван договор няма какво да прекратяваш!!!
Първо иди в НОИ да си вземеш пин код и чрез него да провериш въобще дали са ти плащали осигуровки и въобще водена ли си на работа досега. После ако решиш че има проблем при Адвокат, не счетоводител, а адвокат!

И спри да мислиш робски, не се пише молба, а Заявление, ти заявяваш искането си, не се молиш с молби, молби само пред господ. (ако ще пишеш заявление питай тук как се прави, ако й дадеш заявление за напускане на ръка, тя винаги може да го изхвърли и да каже че не е получавала такова, накрая да те осъди за неустойка да й платиш три заплати, заявленията се пращат по телепоща, за да имаш доказателство че си подала заявление за напускане!!!
Това че ти й продаваш труда си не значи че си нейна робиня, вдигни лице и имай самочувствие, защо въобще търпиш тя да си изпуска нервите пред теб "побесня" нима ти не й се нервираш? Нима от хубаво напускаш? Я с повече самочувствие, коя е тя че да й търпиш изблиците.

 
  ... горе^
преди: 21 дни, 1 час
hash: b3a3ddb177
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Пускаш задължително предизвестие, всичко останало във времето. Обади се в Инспекцията по труда.

 
  ...
преди: 20 дни, 23 часа
hash: aeb58451a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Н 3, често, почти аплаудирах коментара ти! Точно така!
Един мой шеф го "смазах" от съдилища, съсипах му няколко бизнеса--съвсем законно. Пробва със заплахи да ме пречупи, което само ме вбеси повече и с повече хъс настъпвах докато го осъдих.

 
  ...


...
преди: 20 дни, 23 часа
hash: ed3bf63897
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не подписвай никакви договори - искат да те прецакат на изпроводят. Това с 3 месеца предизвестие е толкова подъл цигански номер, че видиш ли го трябва веднага да отпишеш съответния работодател. Иначе знам един, който искаше да пробута 1 година (! ) предизвестие на хората си, но ония не се съгласиха - тя и заплатата беше смешна освен условието.

 
  ... горе^
преди: 20 дни, 22 часа
hash: 981f1e0aa7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Т. е. искаш да сключиш договор, за да има какво да прекратиш? Не е ли логично да не сключваш договор, за да можеш да прекратиш от отношенията си по-лесно, щом не искаш повече да бачкаш там?

 
  ...
преди: 20 дни, 21 часа
hash: 63f55ee3f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Първо без трудов договор е незаконно под последните "3 договора" сигурно имащ предвид допълнителни споразумения към трудовия договор, те са предимно за изменение свързано с нещо например месторабота, работна заплата, смяна на длъжност и т. н. Реално ако веднъж си подписал трудов договор, ти имаш такъв докато не го прекратиш, а това че не си подписал допълнителните споразумения е друго нещо, може да има някаква санкция както за теб, така и за фирмата ( не съм много сигурна). Но според мен виж първо какво не си подписал, подай си молба за предизвестие, ако се разберете с работодателя, то винаги може да е със задна дата дори, друго ако се разберете по взаимно съгласие без предизвестие да дължиш, иначе дължиш брутни трудови възнаграждения за времето за неспазването на предизвестието. Най-чисто е да се разбереш с работодателя си например да си подпишеш допълнителните споразумения, но ще те освободят от работа по взаимно съгласие, т. е без да трябва да спазваш предизвестието и без да дължиш обезщетение за неспазено предизвестие.

 
  ...
преди: 20 дни, 13 часа
hash: c704d52647
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Оплачи се в Инспекция по труда и се махни оттам

 
  ... горе^
преди: 20 дни, 12 часа
hash: 57ca6722e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Винаги са ме учудвали хората, които не подписват договор или допълнително споразумение и все пак работят на съответното място. Кодексът на труда е така написан, че защитава в по-голяма степен правата на работника/служителя, но без договор няма трудово правоотношение, т. е. как точно можеш да очакваш да си защитен? В допълнителните споразумения пък обикновено са предвидени по-добри условия отново за работника/служителя, с други думи пак е в твой ущърб да не ги подписваш. Не откривам логика.
Сега по същество - ако поначало нямаш трудов договор и един вид си работила нелегално, то на практика няма какво да се прекратява и можеш да си тръгнеш по всяко време, но няма и на база на какво да изискваш съответно плащане, което смяташ, че ти дължат например.
Ако имаш договор и просто не си подписвала допълнително споразумение, то условията в това споразумение няма да се вземат предвид, каквито и да са те. Включително и частта по отношение на срока на предизвестието, ако е бил увеличен да кажем. Просто е.

 
  ...

...
преди: 20 дни, 8 часа
hash: faf5437383
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От авторката до номер 3
Имам платени осигуровки, водя се на работа. Какво точно трябва да пише в това заявление? Трябва ли да посоча причина за напускане? Защото четох, че когато искаш да напуснеш по взаимно съгласие, може но ако примерно не ти плащат навреме, ако нещо си болен и други

 
  ...
преди: 20 дни, 7 часа
hash: 98cbe0c75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Заявление се пуска, ако имаш подписан трудов договор и да, посочват се причини за напускане. Подписаният договор се регистрира в НАП. Кой ти плаща осигуровките? Въобще можеш ли ясно да обясниш случая си? Какво точно значи- водя се на работа? Кой те води на работа?

 
  ... горе^
преди: 20 дни, 5 часа
hash: 1ab20ca941
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   По принцип може да напуснеш от днеска за утре, но в такъв случай няма да ти платят последната заплата! (Така е по закон! )

Затова, по принцип, когато човек напуска, най-коректно и правилно е да си подаде едномесечно предизвестие, и да се разбере и с работодателя си!

 
  ...
преди: 19 дни, 22 часа
hash: f561803077
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Договорът е регистриран в Нап. Проверила съм даже. Работодателят ми внася осигуровките. Нямам допълнителни споразумения. Просто ме прехвърляха на работа от една в друга фирма през няколко месеца и пускаха договори, но аз не съм ги разписвала, защото ми имали доверие. И сега се направиха на важни да ме заплашват. Скарахме се, оставих им ключа и си тръгнах.

 
  ...
преди: 19 дни, 14 часа
hash: 63f55ee3f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 13 изобщо не си прав! Ако напускаш от днес за утре, т. е. по взаимно съгласие по чл. 325, ал. 1 от Кодекса на труда, ти се изплаща дължимото трудово възнаграждение изработено до момента на напускането плюс обезщетение, ако има неизползвана годишна платена отпуска до датата на напускане.

 
  ... горе^

...
преди: 19 дни, 14 часа
hash: 63f55ee3f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Авторе най-добре си подпиши трудовите договори и се разберете да напуснеш по взаимно съгласие по чл. 325, ал. 1 от Кодекса по труда (от днес за утре да напуснеш без да дължиш обезщетение), тъй като дори да подадеш сигнал в Инспекцията по труда за неподписаните трудови договори ще има санкция не само към работодателя ( може да е много малко, тъй като сам казваш, че те осигурява и ти плаща осигуровките в НАП), но ще има санкция и към теб, защото си работил, а не си подписал трудовите си договори.

 
  ...
преди: 19 дни, 4 часа
hash: 1ab20ca941
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   до 15 от 13

Когато напускаш от днеска за утре - по принцип означава, че работодателят ти не е съгласен и не одобрява това - и естествено, че тогава ти му дължиш обезщетение - една месечна заплата! И затова няма и да си я получиш!

Тоест не говорим за напускане по член чл. 325, ал. 1 от Кодекса по труда, а за съвсем друга ситуация!

 
  ...
преди: 18 дни, 13 часа
hash: 63f55ee3f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   До номер 17
Задължително служителя си получава възнаграждението по трудово правоотношение до момента за напускане, тук не говорим, ако взима пари под масата, а говорим за на какво възнаграждение реално се осигурява. Това, че ако напусне без да спази предизвестието дължи обезщетение на работодателя ( т. е. по чл. 326 от Кодекса на труда), това е съвсем друго нещо.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker