Хакнат телефон и компютър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Хакнат телефон и компютър
преди: 4 месеца, 9 дни, прочетена 718 пъти
Тъй като не съм много запознат как се процедира в такава ситуация, имам нужда от съвет. Преди доста време установех че телефонът ми и домашният ми компютър са хакнати. Веднага ще кажете че съм параноик, знам, но подозренията ми се потвърдиха след като автора на престъплението сам се издаде. Оказа се, че това е един 26 годишен дришлъо от работата ми. Пикльото очевидно си мисли за много умен и хитър, но ще научи с кого се е захванал. Копира ми чатовете, злепоставя ме навсякъде. Да сигнализирам ли компетентните органи? Как мислите? Посъветвах се с няколко адвокати и те ми препоръчаха да предам устройствата на органите. Единственото, което съм направил досега е че съм предоставил оперативна информация за него- с трите му имена и други данни. Това се наложи, тъй като въпросното лице праща негови познати да ме причакват сутрин като излизам и вечер се прибирам пред дома ми. ( предоставил съм номерата на автомобилите също). 2 седмици след като депозирах информацията, ме потърсиха, за да ми съобщят, че лицето е под наблюдение( не ми казаха с какви способи обаче). Той очевидно все още не е наясно че е наблюдаван, тъй като, ми предадоха информация от вчера че продължава да ми копира чатове, разговори и да ме следи. Дали вече не е време освен докладната записка и оперативната информация, да подам и официалта жалба, заедно с устройствата си? Как бихте реагирали вие? Аз конкретно мога да реша проблема за около 10 минути, но по-умни хора от мен ме посъветваха, че е голяма глупост да си цапам ръцете с тази провинциална отрека. Дали тази негова самоувереност не произлиза от това, че някой му създава погрешни илюзии, че ще го спаси? Или от това, че не му е известно с кой ще си има работа(не визирам себе си) От оперативните ми поискаха сведения дали има съучастници или подбудител. Хората определено се заинтригуваха най вече за причакването и следенето с автомобили пред дома ми. Няма смисъл да давам повече детайли тук, но ми е интересно да чуя какво бихте предприели вие?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 311552b80a
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Каква е тая измишльотина? ! Дал "оперативна информация" и нашата полиция се разтърчала веднага! Тя не работи //така, дори и да подадеш официална жалба. В момента, ако изобщо правят нещо, а не те възприемат за хахо, това е незаконно и няма никакви правни последици.

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 9ce6f3feda
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Щях да говоря първо по мъжки(нямам предвид да се бия) с него, да чуя защо го прави това, какво толкова има против мен?
И да се опитам да се разберем с добро!

Аз съм вече почти на 60г и отдавна съм разбрал, че проблемите и конфликтите в живота могат да се разрешат само с добро!

Затова гледам да се разбирам с всички и нямам врагове!

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 04f35cbea6
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Ами патил съм от нещо такова, палави снимки в съобщения в социалните мрежи, където уж всичко е поверително, дрън дрън.
Че дори се хвалят и се имат за много умни и знаещи.
А тъпото е, че са ми познати и съм наясно, че багажа им в главата е бая оскъден.
За съжаление вече и Сульо и Пульо се правят на хакери и всичко, което си пишем в мрежите се вижда и чете от такива болни индивиди.
Аз лично за себе си отдавна съм се примирил, че всичко, което там пиша се вижда от други хора и се чете и избягвам да пиша по- важни неща.
Куцо, кьораво и сакато, дето името си не знае да пише, станало хакер.
Добре си постъпил, защото в твоят случай това си е шантаж и изнудване, стискам ти палци този самозабравил се изрод да получи добър урок, че не бива да си вре гагата в личните неща на хората, още по- малко да ги изнудва. Успех!

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: a99845e3bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Добре си постъпил според мен, овладял си се и не си го счупил от бой и еб#не, не че на по-късен етап не можеш да го направиш пак де. Засега няма смисъл да го правиш, не се знае какъв гръб има и как ще те изпързалят впоследствие. :)
Да се надяваме, че полицията ще си свърши работата и боклукът ще си понесе отговорността, ако това не се случи, ще имаш оправдание да го ремонтираш. :)

 
  ...
преди: 4 месеца, 9 дни
hash: 2e25594f80
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И защо те причакват не се разбра? Ще те обират ли, ще те убиват ли или просто се лигавят и гледат сеир.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 8 дни
hash: 0d5738e86a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Откъде пък полицията ще се разбърза толкова да разследва някакво следене на чатове на случаен човек? ! Това отнема доста технически и човешки ресурси. Не мисля, че ще се хабят за такива глупости.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 3 дни
hash: b030817347
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Който гроб копае другиму, накрая сам пада в него. Винаги и безусловно.

 
  ...
преди: 4 месеца, 2 дни
hash: 428783ce0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И как ти е хакнал и какво не стана ясно. Ако е фб, разлогни всички устройства и смени паролата, двуфакторно май вече е задължително, ако нямаш, пусни. Смени паролата на wifi рутера и най-добре и него с високозащитен такъв. Ако така ставаха хакванията лесно, щях да хакна на Путин нещо, ама нейсе. Този бил от работата казваш - ползвал ли си някакъв нет оттам, може да слушат трафика? Ако е така, логично спри. Не даваш много инфо и няма и как да ти се помогне чисто технически.

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 4af83dd0cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Авторе, няма никакво значение дали въпросната отрепка е провинциална или от София. Боклукът си е боклук, независимо дали е раждан в малък град или на жълтите павета. Относно хакването - смени си паролите на всяка социална мрежа и си активирай двуфакторната защита!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 2a35753e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторе, ами сега както си хакнат, няма ли да ти прочете историята и всичките коментари и съвети, които получаваш? Ще го кажа накратко - не се занимавай с глупости, обществото няма да се трогне особено от чатовете и снимките на някой си бай х**, да беше известна личност, да се притесняваш. На 60 години си гледай внуците, дано да имаш такива, и въобще не си губи времето с простотии.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 11 дни
hash: 89632828f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Мерси за мненията на всички ви. А моят добронамерен съвет към вас е винаги, когато имате основателни подозрения, че враговете ви се стремят да ви унизят и злепоставят задкулисно, да насочвате прожекторите силно включени към тях. Предупреждавам ви обаче, че на някои може и да им хареса да са на "светло" и дори и след като научат, че са разкрити, да продължат с изцепките си. Всеки сам си преценЯ, както казват в някои краища на страната.

 
  ...
преди: 3 месеца, 8 дни
hash: 2bd08ef048
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Не, че нещо, ама аз разбрах, че искаш да ми кажеш:

- Някой технически грамотен успява да компрометира всичките ти усторийства.
- Същият има връзките и ресурси, да праща хора, които те следят.
- Обаче е работник. Къде по дяволите работите? В някоя мега банка с мазни бонуси и не си знаете парите ли?
- Ти, някак си успяваш да разбереш за всичко това.
- Полицията решава, да ти споделя информация от разследването си.
- Изобщо - полицията разследва такъв откачен сигнал...

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 6 дни
hash: 25c7986f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   О не. Ние с него категорично ще се разберем, тъй като продължава с действията си и ще се наложи той да обясни какво точно иска от мен, за да изясним всичко веднъж завинаги. Посегателство върх телесната неприкосновеност няма да има, разбира се. Цивилизовани хора сме. Момчето доста се е объркало.

 
  ...
преди: 2 месеца, 24 дни
hash: 911c4e3c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Авторе, може да е малко късно вече, но ще ти дам и аз съвет, като човек сблъсквал се с организираната престъпност.

Не знам какъв е твоя човек и какви хора ти праща, но пускай сигнали навсякъде, МВР, че и ГДБОП (предай устройствата си на органите), ако трябва през адвокати намери и някакви журналисти, да му светят.

Замисли се само как може да те сготви ако чакаш - да се добере до твои сметки и др. и после голям праз, че ще се "разберете по мъжки" - може ти да лежиш накрая.

Освети го тоя тъпанар отвсякъде - медийно, със сигнали до органите, па ако трябва и ти го "причакай некой път" и се разберете за какво иде реч. Че и го запиши ако трябва (има камерки с големината на нокът с микрофон, дето могат да се купят от китайски сайтове) - може пак да е "честен и откровен" и сам да се натопи пред службите.

И гръб да има - има хора толкоз прости, че и Пеевски не може да ги покрие, кат се насерат.

Ония Семерджиев дето сгази 2 българки - "човек на Таки", уу аа, "полиция го пази", па му лепнаха 20 години присъда.

И твоя хубавец, ако се понатопи сам - може да лежи некоя друга годинка. А ако те заплашва с нещо - директно сигнал в МВР с всички детайли и го виж после колко е смел.

Ама не стой - а действай! Че може да те сготвят много лошо!

 
  ...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: b030817347
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   "Ама не стой - а действай! Че може да те сготвят много лошо! "

Прави сте. Една от колите, за които споменах и ме чакаше сутрин когато излизах от нас сутрин, вече е със свалени номера. Видях я паркирана в квартала си- няколко преки по- надолу. Явно нещо става? Или аз не разбирам?

 
  ... горе^

...
преди: 2 месеца, 22 дни
hash: ecf0ea56f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Не знам, ама пускай сигнали както ти казах, а не пиши по форумите.

На мен един имотен-тарикат ми се правеше на "анонимен" (смени неколко телефона), ама накрая му намерихме адресите, фирмите, нотариуса и брокерката дет работят за него. А бе нарисувано та дрънка.

Пусках сигнал до МВР и прокуратурата за да не ме пипа, и му дадохме да разбере, че някоя тъмна вечер, може да му се случи нещо, нищо че сменя телефони. Сега и адрес да смени - имаме достатъчно информация.

Даже, четох няква новина, че ГДБОП са разбили една група дето доста наподобява неговата, та може вече и да е у панделата.

Та не се учудвай, ако такива типове сменят коли и т. н. - ДЕЙСТВАЙ, ПУСКАЙ СИГНАЛИТЕ!

Че буквално, могат те умъртвят в некоя пресечка.

 
  ...
преди: 2 месеца, 21 дни
hash: b030817347
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Номер 17, при теб явно наистина е било много сериозно. При нас случаят е по-скоро банален и прозаичен. Въпросното момче се стреми по всякакъв начин да ме злепостави, изложи и забърка в куп неприятности, което разбира се няма да се случи, защото както ви обясних, действията му вече не са скрити и задкулисни. Цитирам дори и как се хвали по телефона на някой ( не знам кой) и каза, че "вече ме е почнал". Явно продължава все така настойчиво да се опитва да ми навреди, но за това аз нямам вина. Като че ли откакто научи, че всичко се знае, стана доста гневен... не знам. Подоризирам обаче че смелостта му ще се изпари доста бързичко.... със скоростта на светлината. Пак казвам "подозирам:, може и да бъркам и да се окаже наистина доста смел. Аз дори не крия, че наистина се опасявам от поведението му, тъй като очевидно човекът не разсъждава трезво и е способен на всичко без изобщо да съм се занимавал някога с него или да съм му сторил нещо. И понеже семейството ми също е притеснено, заради тях съм длъжен да се защитя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker