Прецакан от колеги - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123643)
 Любов и изневяра (30416)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22031)
 Семейство (6686)
 Здраве (9739)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7407)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19155)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Прецакан от колеги
преди: 4 месеца, 11 дни, прочетена 604 пъти
Честно казано се чудех какво точно заглавие да сложа, не е точно да съм бил прецакан, но можеше и по-добре да се отнесат към мен.

Нов съм на работа, 2ри месец ми е. Навлизам бързо, ако съм имал грешки е било от незнание; а не от мърлявост или отбиване на номера. Та, трябваше да се предаде единият касов апарат на човек от фирмата, когато бях сам на работа. Досега не съм го правил, но не е и нещо сложно, напротив. Пристига момчето, което разбира се винаги бърза и все трябва да го увещаваш сума ти време да изчака минута-две. :) Търся аз документа на апарата, те са в 2 в обекта, но чисто и просто не мога да разбера кой за кое у-во е и му предлагам да ги вземе и 2-та, при което той най-спокойно ми извършва "Ми аз 2рия да няма да си го нося в нас"... :) В крайна сметка не взе апарата, за което колегата почна да ме храни какъв съм бил глупав (не ми го каза директно, но това имаше предвид) как не съм се сетил да видя серийния номер под касовия апарат и да открия неговия документ..
Рекох си "Как да е, минала работа, вече ще знам поне", само че колегата не мисли така и оттогава ми е повторил няколко пъти как не съм се бил сетил, било близко до ума и дори човек, който никога не го е правил щял да се сети.. :)

Не смятам да ме правят още много дълго време на глупак, ако се продължи с тези "тънки" намеци директно си напускам.
Питането ми е да чакам ли да се пооталожат нещата и да си продължавам, или още сега да тръгвам?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 4 месеца, 11 дни
hash: b135aa6f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Отстрани изглежда точно както колегата ти го е казал, не е ясно защо го е казал няколко пъти. Ще трябва да гледаш на критиката като нещо градивно, все може да се научи човек да мисли бързо и логично, ако иска. Чак пък да напускаш за такава дреболия ми се струва крайно, не приемай лично коментарите, все да бягаш не е решение.

 
  ...
преди: 4 месеца, 11 дни
hash: 30b2190c3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Само заради бъзиците на колегата ли? Когато работиш с колеги винаги ще има бъзици, ако не с теб с друг ще се шегуват, но майтапите са факт.
Ако толкова те нарянява, кажи му някъде насаме да спре и че не ти е приятно, и ако се наложи ще се разделиш с работата заради неговите шеги, вероятно ще те разбере, че не търпиш на бъзик и ще спре.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 2cc0d5f2e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Дишай дълбоко в такива случаи... Ще има още много, винаги и навсякъде. Много стар работник съм. С доволно опит и знания. Тия дни шефчето ме направи "бъз и коприва", за едни мои пропуски, следствие на недоразумение. Не, че и аз не се бях набрал да се чупя, но в крайна сметка го преглътнах и този път. За сега не съжалявам. Работата ми е добре платена и даже едва ли ще намеря подобна и за половината пари. Гадно е, но... такива са времената.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 4fe0bf7f09
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   На всякъде има такива. Ако се засягаш от такива работи, няма да успееш никъде да се задържиш.

 
  ...
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: 7708d854d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Можеш да търсиш нова работа, пък каквото се случи.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 6 дни
hash: 6fb12eb075
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Започнах работа в една фирма като подръжка, колегите ми топ селинджъри топ тъпани. Правихме ремонт на една голяма машина и аз помагам квото мога. Накрая тия завиха едни болтове и маркучи който трябва да се стегнат, те не ги стегнали и протече масло за 500 лв отиде на вятъра. Единия тъпан почна да ме обвинява за кво не съм ги бил стегнал как така ме назначили, всякви простоти. Аз не му мълчах и му обясних че той и дружката му ги завиваха и да си гледа работата не да си измива ръцете. Обаче след тва станах черната овца на екипа. Накрая се стигна до там че единия от тия двамата който е пред пенсия дребосък 1. 50м реши да ме заплаши че щял да ми начупи мутрата! При което ми стана смешно аз съм 1. 80 110кг. Само го попитах ти сериозен ли си ела се пробвай и се обърна и замина. Честно казано не ми се работи в този екип и се оглеждам за друга работа. Към автора разбирам те напълно, проблема е че глупаците са навсякъде и чисто човешки/колегиални от отношения не може да се намерят.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 13 часа
hash: 9de317ece4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Що за реакция? Дори и майтап да е. Това не е критика, която се приема просто ей така, защото е на лично ниво. И изпбщо каква е тая критика, която някой ти казва, че си глупак? Какво да научи човека от това? Какви ползи му носи.
За съжаление като чета, явно често е така. Съвет: Запомнете как сте е почувствали като са се държали така с вас и не го правете с хората, на които вие сте ментори. В един момент надявам се, че това ще се промени.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker