Хубава работа с лоши колеги - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124105)
 Любов и изневяра (30553)
 Секс и интимност (14648)
 Тинейджърски (22057)
 Семейство (6723)
 Здраве (9759)
 Спорт и красота (4767)
 На работното място (3341)
 Образование (7430)
 В чужбина (1703)
 Наркотици и алкохол (1129)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19267)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Хубава работа с лоши колеги
преди: 5 месеца, 10 дни, прочетена 1051 пъти
Здравейте!
Работя в частна голяма фирма, която ми допада, заплатата е повече от добра, шефът е страхотен, с гъвкав график съм и мога да си върша и мои лични неща, натоварването е умерено, не ми тежи. Това, което не ми харесва са колегите. Умни хора са, но са ужасни интриганти, много лицемерни. Казват едно, а правят друго. Всеки път, когато се доверя, ме прецакват. Много ми е тъжно и самотно. Исках да изградя приятелства, силни контакти с тези хора. Извън работата, обкръжението ми не е от толкова ерудирани личности, някак битови и обикновени, няма с кого да си говоря на интересни теми. Другото, което ме притеснява е перспективата за развитие. Не е сигурно, че на това работно място опитът ще ми послужи за друго работно място, в случай че напусна или нещо друго се случи. Мислил съм да напусна и да си потърся друга работа, но нищо не ме грабва така, както настоящата ми позиция. Работата ми се отдава и ми е интересна. Пробвал съм да се сближа с някои от колегите, но винаги се стига до момент, в който разбирам, че доверието ми е предадено и са ме забъркали в проблеми. Да не общувам с никого пробвах. Изобщо не е приятно, а и не винаги е възможно. Започна ли по-активна работа в колектив, отпускам се, приятно ми е, забравям, че не са свестни хора и губя предпазливост. След което се оказвам манипулиран, използван да свърша чужди задачи, да поема чужди грешки, да бъда натопен пред началство и да го разбера последен по неприятен начин. Ако потърся обясние, ставам лошия и не умеещ да комуникира. Трудно ми е да намеря баланс. Как да общувам лицемерно? Как да стана като тях? Те се плюят зад гърба, влизат в конфликти, а след това при някакъв общ интерес, отново стават приятели. Няма последователност, достойнство, само интереси за пари, постове и облаги. Това нормално ли е? Защо не успявам да приема всичко това? В мен ли е грешката? Трябва ли да отида на друго място с ниска заплата, за да съм сред добри хора? И кой ще ми гарантира, че ще са добри? Не знам как да постъпя. Натоварвам се психически. Влияе е ми на личния живот. Лошото е, че вече приятелите ми не са ми интересни. Сравнявам ги с колегите и въпреки че морално ги превъзхождат, по отношение на обноски, ерудиция, остроумие са несъпоставими. Знам как звучи, и по този въпрос ме гризе чувство за вина. Какво е решението?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 03f4ac6eb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Все едно описваш моята работа и моите "колеги". За съжаление универсална рецепта за успешна работа в такъв змиярник няма и много често и шефовете създават тази интригантска атмосфера.
Едва ли тези хора някога ще се променят, търси някакъв баланс и златната среда в комуникацията, близки едва ли ще ти станат такъв род двулични използвачи.

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: c178915fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Решението да се научиш да се държиш добре към всички, но да спазваш дистанция, и никога да не се отпускаш напълно сред по-външни хора!

Може да се отпуснеш само сред семейството си и по-точно пред съпругата ти или родителите ти, и пред близки приятели или роднини!

И няма никакъв смисъл и нужда да се сприятеляваш с колегите си! За тази цел - човек си има приятели - които са със сходни до неговите интереси!

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: f18d91011e
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Не знам защо си мислиш че на място с по-ниски заплати, хората ще са по-добри

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: e821f25f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Мисля, че стана някаква нелепа норма в България подобна ситуация. Аз работя за малко пари и с колегите ми е същото, дистанцирах се максимално, клюките по мой адрес нараснаха. Където и да отидеш, ще е така, за жалост.

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 6290894395
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Няма по-голямо наказание да работиш с българи особено с шефове българи. Големи изроди са с малки изключения, за съжаление си попаднал в такъв колектив. Щом нямаш избор за по-добра работа в страната траеш си и търпиш или имигрираш. Жалко, но факт.

 
  ...


...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 9de1acfa6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   При мен винаги се получава същото - вече на няколко работни места се оказвам лошата, защото подхождам наивно като теб. Истината е, че колегите са колеги и няма място за приятелства на работното място и колкото по - бързо го разберем по - добре. Да, може да обсъждате банални ежедневни теми, филми, времето и всичко такова птосто ьа да въреи разговора, но никога нещо лично, а за работата и шефа пък съвсем

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: d94ad75c59
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Няма решение.
Аз съм така от много години. Все се намира някой колега или колежка, която да ми направи някой номер или гадост. Уж "случайно", но за съжаление съм се убедил, че някои от тях не го правят случайно. Много хора са завистливи и гадни. Особено жените, ако почнат да ти завиждат за нещо, ще се опитат по всякакъв начин да те смачкат и унизят, само и само за да се почувстват "по-висши от теб" патя си от това от години и не съм намерил решение. В случая с моята колежка, проблема е, че си позволих да покажа, че харесвам друга колежка. Това явно и действа ужасно, защото нарцисите не могат да приемат, че някой друг ще е по-харесван от тях (тази въпросната се мисли за ненадмината красавица, сигурно майка и така и е казака). От години ми прави номера, в началото се дразнех, вече свикнах и ги възприемам като нещо досадно - примерно да те ухапе комар или да те нацвъка някоя птичка.
Ако отидеш в друга фирма, пак ще е същото, даже може и по-зле да е.

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 626b2cc9e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Разбирам те, приятелю! Бях в подобно положение. Лошото е, че извън тази работа нямаме подходяща среда. Така ми липсват смислени разговори с интелигентни хора. Обичам хора, които мога да слушам с часове. За съжаление само битовизми и хора с елементарно мислене и интереси срещам. Нямам против простоватите хора. Но друго си е интелигентният човек. И шегите му са на друго ниво и всичко. Де да можехме да се запознаем.

 
  ...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 6fe770264e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   А кой те кара да ставаш приятел с колеги? Смяташ, че е задължително ли.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: a9e3903345
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Лошото е, че извън работата не срещам хора със сродни интереси, с които да се сближа. Може би ако имаше такива около мен, нямаше да изпитвам затруднения да държа дистанция на работното място. Колкото и да си налагам да не влизам в близки отношения, когато завържа приятен, смислен и интересен разговор, забравям за горчивия опит, прощавам предателствата. Мисля си, че този път развръзката може да е различна, нещата да се получат, да работим задружно. Не след дълго получавам поредния нож в гърба и разбити илюзии. В моята ситуация по-сериозните интриги ги забъркват мъжете, за което не бях подготвен. Когато става въпрос за пари и кариерни интереси, мъжете превъзхождат жените по изобретателност в мръсните игри. Поне на моето работно място е такова положението. Женската злоба бледнее пред мъжката алчност. А иначе изглеждат нормални хора, усмихнати, добре облечени, безупречно възпитани, образовани, интелигентни, забавни, уважителни към всеки. Служебните разговори са конструктивни, леки, но и забълбочени и премерено шеговити. Трудно е за човек като мен, на когото подобна комуникация му липсва, да стои постоянно нащрек, да се изолира доброволно и да избягва капаните. Ще продължа да търся формулата за баланс.

Авторът

 
  ...

...
преди: 5 месеца, 9 дни
hash: 6290894395
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

12.   От Н6. Не съм намерил начин за решение на проблема, но и аз съм в твоето положение. Липсват ми интелигентните хора и смислените разговори. Де да можехме такива като нас да се свържем. Съвременна България не е била разделена така никога. Буквално интелигенцията са се превърнали в аутсайдери, не принадлежащи никъде, самотници, а на пиедестал са хора с звено межу човека и маймуната.

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 66832a7757
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Подобна токсичност сред колеги я има навсякъде. След като имаш други удовлетворяващи те условия на работа и това е твоят избор на професия, продължавай смело. Интриги има навсякъде, а на по-конкурентните длъжности, за които се борят повече хора, тези интригантски игри са далеч по-чести. Професията е избор за цял живот все пак, а всичко останало са странични фактори.

Препоръката ми също така е да търсиш контакти от твоето поприще извън работното ти място, но в същата професия, ако си толкова страстен по отношение на нея и търсиш комуникация именно свързана с нея. Не е нужно човек да се затваря само в рамките единствено на собственото си работно място.

Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 66832a7757
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Допълнение от 13: И не се отчайвай. Има и по-тежки случаи от твоя: съвсем друга е историята на мой познат с много ревнива жена, която саботира цялата му кариера (жена на мъж! :)), за да не избяга той при друга. Не искам да изброявам всичко, което направи междувременно, но настройването на колегите му срещу него, разпространяването на слухове за него, търсенето на прегрешения в работата му, на която той беше адски отдаден... Той беше достатъчно интелигентен и в един момент свърза 2 и 2. Безумното беше че по едно време беше решила да имат и още деца - имаха си вече няколко - и да не би случайно да се разведе с нея заради някоя по-млада, го саботираше всячески и навсякъде. При това обвинявайки други хора за безумното си поведение. Той беше реалист и в онзи конкретен момент нямаше никакво намерение да има повече деца от нея, да не говорим предвид съмненията му, че е саботиран. А как се отразява това на мъжкото самочувствие, мисля, че няма нужда да пояснявам. Беше смазан психически от неуспехите си.

Мисля, че се досещате и как се развиха нещата, когато той вече беше напълно сигурен (получи информация "от кухнята"), че жена му очевидно е развила някаква болестна параноя в годините и нещата наистина вече са много зле.

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: f6e3154405
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Отдавна съм се ограничила лични работи да не споделям на работа, защото уж приятелски настроени, не се знае какво ще коментират пред други хора и какви интриги ще завъртат. Имам свестни колеги, но тях в повече случай трябва да минат дори години, за да ги опознаеш що за хора. В повечето случаи във всяка фирма има хора, които правят интриги и клюкарстват, не толкова по-бързо да си вършат работа. Затова моят съвет е подбирай какво и пред кого ще говориш особено лични неща, защото ти може да си добронамерен и да се опитваш да помогнеш с каквото може, но другия може да се окаже лицемерен "приятел" и не се знае на кой какво ще каже.
Аз говоря общи приказки за личните неща, дори да имам проблеми и т. н. не ги споделям, освен ако човек с който споделям знам, че може по някакъв начин да ми помогне и най-важното имам му висок процент доверие( знам че няма да разпострани това, което съм споделила).
В повече случаи на работа говоря за служебни неща, това е принцип при мен.

 
  ...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: d8faf7226f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   До 11 и 12

Ще си търсите приятели по интереси като влезете в такива среди!

Не трябва да ги търсите на неподходящи места!

Давам ви пример - аз съм вярващ човек, православен християнин и си намерих такива приятели в ПРАВОСЛАВНИЯ ХРАМ(ЦЪРКВА) - като започнах да ходя на Богослуженията и след тях постепенно си общувахме и сприятелихме. И сега имам много добри църковни приятели - и мъже и жени. Сега, това не стана от раз, минаха няколко години...

Друг пример - позната, която е планинар - записа се в такъв клуб и там се сприятели с такъв тип хора.

Така, че и вие според интересите, които имате, се насочете към такива среди!

 
  ... горе^

...
преди: 5 месеца, 8 дни
hash: 2cef3bc697
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Цялата социално-обществена структура е изградена ЦЕЛЕНАСОЧЕНО по този начин. Всичките ценности са параван, това е било винаги така. Не се чувствай самотен. Това е целта, нормалните да сме самотни, а на пиедестал да издигат неморалните, за да могат да са контролирани. Някой от вас ако е чувал за Anneke Lucas, тя разкрива структурата на световната власт от първо лице. Но не е само тя, хиляди такива са. Няма нищо страшно да признаем, че властта корумпира, явно това е част от "Приказка за стълбата"... на Христо Смирненски

 
  ...
преди: 5 месеца, 7 дни
hash: 1dd48ed0f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   О такива ги оправям много лесно, усмихвам се, казвам, Да, да, да, разбира се и си правя каквото искам. Ако иска нещо различно да си го свършил сам. Другия вариант е да ги режеш право куме в очи и ще ги е страх от теб.

 
  ...
преди: 5 месеца, 5 дни
hash: e821f25f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Много са досадни колеги, които са на твоята длъжност, но очакват да свършиш общата работа, да не грешиш и само да ходят след теб. Сред колегите има двоен стандарт едни са си дружки и по симпатия и набелязват някой, с който да се занимават. Шефовете им вярват. Змиярник.

 
  ... горе^
преди: 5 месеца, 3 дни
hash: eb3868d8cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Ерудирани ама интриганти………


Абе човек това са си чиста проба селяндури. Човек, ако е ерудиран, той отдавна ще е надскочил нивото да прави интриги и да се занимава с чуждите животи. Апсолютно подкрепям идеята, човек да подържа чисто работни отношения с колегите. Аз даже, гледам да си мълча повече на работа и да комуникирам само по работа. Имам си жена и дете в нас на които трябва да им обърна внимание като се прибера. Като се прибера сядаме вечеряме говориме си и хич не ми липсват разговорите на работа. Тия явно нямаш семейство и за това се чустваш така. Аз имам един такъв колега без семейство и приятели и много ме натоварва на работа. Постоянно ми търси вниманието, но днес го отрязах защото почва да ме натоварва.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker