Излагация… - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123643)
 Любов и изневяра (30416)
 Секс и интимност (14591)
 Тинейджърски (22031)
 Семейство (6686)
 Здраве (9739)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7407)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19155)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Излагация…
преди: 3 месеца, 29 дни, прочетена 851 пъти
Здравейте! Работя от 3 месеца като счетоводител в една фирма, нов съм един вид, на изпитателен срок съм. След проверка на инспекцията по труда в нашата фирма, инспекторите изискаха да им се предоставят разни документи, свързани с трудовите отношения. Работодателят натовари мен със задачата да представлявам фирмата пред инспекторите. Бях притеснен, защото това ми е за първи път с такава отговорна задача… не знам защо мен точно избра, явно, за да ме изпита един вид, понеже съм нов. Подготвих всички нужни документи по списъка, които изискваха инспекторите и им ги занесох в инспекцията. Обаче се оказа, че съм забравил да приложа едно ксерокопие, за което ще ми съставят инспекторите акт за административно нарушение в размер на 100 лв. и отделно 500 лв. имуществена санкция на фирмата. Уж 10 пъти проверявах документацията, а накрая ужас! Това според вас ще повлияе ли върху моето трудово представяне и дали няма работодателят да ми прекрати договора. Един вид да му паднах в очите, си мисля. Много се притеснявам, а вложих доста усилия, докато ме вземат. Той все още не знае, де, че сме санкционирани.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 335f90f926
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Според мен историята е измислена. Няма как нов човек, който не се е занимавал с ТРЗ да му възложат да представлява фирмата при проверка. Намирисва ми, че някой не си е платил на счетоводител и са го нашили, а сега се чуди пак как безплатно да излезе сух.

 
  ...
преди: 3 месеца, 29 дни
hash: 8aad22c611
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Според мен грешката поначало си е на работодателя - не е трябвало да възлага нещо толкова важно на нов човек без опит в тази сфера. Можел е да натовари по-опитен колега, а ти един вид да му помагаш и да се учиш, за да можеш в една бъдеща ситуация да се справиш без притеснения и гафове.
Според мен най-добрият вариант е да разкажеш какво се е случило възможно най-спокойно, не се оправдавай и не изпадай в излишни подробности. Не е нещо фатално, не се вкарвай във филма, че си объркал нещо кой знае какво, такива неща се случват. Да, на шефа ти няма как да му стане приятно, но и не вярвам чак в такава степен да повлияе върху мнението му за теб.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: ccc4abf47b
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Как се възлага нещо толкова отговорно на нов служител? Най-малкото трява по-старш да ти проери работата. И за мен темата е измислица. Не е възможно откъдето и да го погледнеш.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: aa24981032
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   1, не си прав. Аз съм гл. счетоводител и ти казвам, че точно така се прави. Автора като казва, че "представлява" има предвид, че изготвя документите по искането. Няма такова нещо като представляващ. ДОкументите се изпращат по имейл или се качват в системата. Ти нали не си мислиш, че гл. счетоводител ще седне да копира докуемти. Тази работа се върши точно от оперативните и новобранците. Гл счетоводител само ще хвърли едно око после и ще му каже да ги изпраща. Най-вероятно и той е недогледал в случая или просто не му се е занимавало да гледа.

А иначе институциите нямат право да съставят акт за липсваш документ, освен ако изрично не са питали и не са установили, че такъв липсва. Така автора не е виновен в случая и ако се обжалва, ще падне акта. Само че съм почти сигурен, че на никого няма да му се занимава за 500 лв и просто ще си платят глобата. А вече дали ще я удържат от заплата на автора е друг въпрос. Ако е някой гадняр, който си търси повод да глоби някого, ще го направи, но не е редно.

 
  ...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: aa24981032
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторе, не се коси. Грешки стават постоянно. Да не говорим, че грешката не е твоя, а на шефа ти, който е трябвало да проконтролира документите, които си копирал. Твоята работа ти си си я свършил. Аз съм гл. счетводител и също греша понякога, така че да не ти пука въобще. Ако щат и да те изгонят, работа бол. Без работа няма да останеш. Ако те глобят за такова нещо, значи не си заслужава да работиш за тази фирма.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 28 дни
hash: 7e68b29010
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   А ти толкова ли не можеш да провериш и отметнеш по списъка, елементарно, как си счетоводител въобще. Неъе въпроса как ще повлияе, а ги си вземи урока и си създай навици.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 715a0f7842
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   За пръв път чувам нещо, ако си забравил, да не можеш да го предадеш по-късно, макар зависи много от отношението
на проверяващите, може глобата да е за нещо друго. Аз съм имала тежки ревизии от НАП, ако нещо липсва, се предава допълнително и глоба досега е нямало.

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 8d76fc1c52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Това са пълни глупости. Работя от години в счетоводна кантора! Глоби има само при много груби нарушения, например лице да няма действаш трудов договор. Минали си ми около 50 инспекции и ако има нещо липсващо са ми правили предписание! Какво целите с тези фейк теми, просто не знам! А главният счетоводител по- горе да си скъса дипломата веднага!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker