Операция за смяна на цвета на очите в Турция или Израел - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Операция за смяна на цвета на очите в Турция или Израел
преди: 3 месеца, 27 дни, прочетена 579 пъти
Здравейте!
Непрекъснато ми излизат реклами за операции за смяна на цвета на очите във Фейсбук. Има ли някой, който да си е правил такава и какво представлява, какви са рисковете и усложненията. Какви са и цените? Имам азиатски черти (1/2 виетнамец) и искам да имам по-европейски вид, но определено ме е страх от подобно нещо.
Всичко хубаво!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 27 дни
hash: 1e37159795
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Пробвай с лещи. Аз не бих рискувала с подобно нещо. Това са очи все пак, ако нещо се обърка можеш да останеш без зрение

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: c42270cdfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Не се излагай с такива простотии. Такъв си какъвто си. Полу-виетнамец със светли очи определено ще е нещо още по-нестандартно и странно. Без да броим рисковете за зрението. Сложи си лещи за малко да ти мине мерака и намери нещо друго за правене.

 
  ...
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: f8f3cbdd56
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   По-добре потърси психиатър.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 27 дни
hash: dea331d2eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Човече, харесвай се такъв какъвто си, всичко е в главата. Недей да се подлагаш на такива операции, само може да имаш усложнения. Гледай си живота и се харесвай повече.

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: ef75850ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   У ФейсбукА излиза какво ли не, ама вземи и прочети колко ОПАСНА е тази операция. бе хора живот не е фейсбук, ако нямаш индикация за операция не я правиш, защото много гледаш фейсбук и не отговаряш на стандартите на суляо и пульо. Ако ослепееш? Къде ти е приоритета, мисли!

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 8b80f34c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не ходи никъде, стой си у вас.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: a257fee4f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Абе, човек - не се разбутвай!

Какъвто си - такъв! Бъди себе си!

Външният вид не е най-важното!
Старай се да се усъвършенстваш духовно, да намериш Бога - това е на-важното в живота!

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 44e5710bd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Това е адски опасна процедура с риск от ослепяване.

 
  ...
преди: 3 месеца, 26 дни
hash: 8fe26cc47c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Еми пич, като ослепееш от усложненията, ще ти е през уя какъв цвят са ти очите. Трябва да си пълен кретен да рискуваш такова нещо от простотия. По-добре си направи операция за повече акъл.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 25 дни
hash: 200943df50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Защо ти е по-европейски вид? Не знам дали си посещавал държави в западна Европа, но повечето хора по улиците са всичко друго, но не и европейци. Не знам дали това ти е някакъв комплекс породен от подигравки или други неуместни реплики, но всеки човек трябва да се приема какъвто е. Една операция няма да ти реши комплексите, ще искаш и европейски нос, брада и тн. Да не говорим, че след такива безумни операции шансовете да ослепееш или да имаш трайни увреждания в зрението са мнооого високи.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 24 дни
hash: 7f2afeeedd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Изменението на цвета на очите обаче винаги е било едно от най-търсените промени. Днес това вече е възможно и естетичната медицина може да допренесе за перманентното превръщане на тъмните очи в светли.

Оказва се, че под тънкия слой клетки на ириса, оцветен в кафяв цвят поради натрупания там меланин, се крият клетки, имащи син оттенък. Ако този слой клетки се премахне, светлината може да проникне в стромата (малките влакна, които приличат на велосипедни спици в светлото око) и когато светлината се разпръсне, тя само отразява обратно най-късите дължини на вълната, това е синият край на спектъра.

Освен това, дебелината на меланиновия пигментиран слой е толкова малка, че той може напълно да се отстрани. Процедурата се извършва с лазер, който разрушава пигментния слой, стимулирайки да започне естествено разграждане на клетките меланин.

Колко време трае операцията?

Лазерната процедура отнема около 20 секунди, за да се извърши, но сините очи, които са нейна цел, не се появяват в продължение на няколко седмици. През първата седмица след корекцията цветът на очите потъмнява като се променят неговите характеристики. След това започва процес на "усвояване" на увредените клетки и след още 2-3 седмици ирисът постепенно „посинява“. Тъй като премахнатият пигмент меланин не се възстановява, лечението е необратимо.

Рисковете, които операцията крие:

Разбира се, има и доста противници на тази козметична интервенция.

Първото опасение на специалистите е възможността в процеса на операцията да попадне източник на инфекция в окото, която от своя страна да доведе от множество усложнения, включително ослепяване.
Освен това, офталмолозите смятат, че в бъдеще подобна намеса може да доведе до глаукома.


Доста специалисти твърдят също така, че премахването на пигмента от очите може да предизвика фотофобия (Представляваща болезнена чувствителност на окото към светлина, често придружена със сълзи и рефлекторно затваряне на клепачите) или диплопия (нарушения в способността за сливане на изображенията от бинокулярната система. Предметите се виждат двойни).

Има и обратното мнение на това. Други специалисти твърдят, че самата процедура премахва самият пигмент от повърхността на окото и пациентите с такава промяна на цвета няма да бъдат по-чувствителни към светлина, отколкото тези, които се раждат със сини очи. Според него хората с кафяви очи имат достатъчно пигмент в цялата очна ябълка, който всъщност си остава непокътнат.

Какво се случва след операцията?



Обикновено пациентите могат да се приберат вкъщи в същия ден след операцията, но не са способни да шофират. По време на възстановяването трябва да се избягва триене или натискане на очите, също така трябва да се избягва вдигане на тежки предмети. Позволени са разходките, изкачването на стълби и леки домакински задължения.

След възстановяването си пациентите могат да извършват обичайните си дейности, но е забранено плуването в басейн в продължение на няколко месеца. Слънчевите очила стават задължителен аксесоар при всяко излизане след операцията.

Доста лековато е написано, но предполагам, че съотношението полза/риск е повече към риска. Като цяло мисля, че всички пластични операции са безмислени, но жените масово се записват.

 
  ...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 09e52cf3ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Сериозно ли ще рискуваш да ослепееш заради това? ! Като искаш друг цвят очи, има 1000 вида цветни контактни лещи. За под 100 лв ще имаш каквито искаш очи, сини, зелени, светли, тъмни... ако искаш всеки ден можеш да си с различен цвят.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker