Моята наивност към колега и разочарованието ми от него - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Моята наивност към колега и разочарованието ми от него
преди: 3 месеца, 19 дни, прочетена 891 пъти
Здравейте!
Винаги съм смятал, че с колегите е възможно да бъдем и приятели, особено когато ги виждам и в извънработно време. Особено ако споделяте една стая. Но останах разочарован от един от тях. Може би поради наивност и прекалена доверчивост си изпатих жестоко. Познавам го от около от два месеца, но ми се видя готин, бяхме съквартиранти, имахме си приказката дето се вика, но до момента в който осъзнах че се държал подло с мен.

1. Бях споделил с него, че имам една позната на която дължа извинение, за мое поведение което не беше правилно, и за което нямах смелост да се извиня. В продължение на седмица той психически ме настройваше, като ме казваше че тя ще ми е обидена, ако не и пиша, като ме увери че той може да свърши това вместо мен. Накрая се принудих и му дадох телефона си да и пише, но за мое учудване той изопачи думите ми, като й писа че я харесвам, постоянно мисля за нея и искам нещо повече. Проблемът е че въпросната позната е омъжена и има дете, за което го бях предупредил, но той ни най-малко не се стресна от този факт. Изпаднах в шок какво е писал и направо не знам как ще реагира момичето ако се срещнем очи и очи. Сигурно тя вече ме презира, а надявам се да не са разбрали мъжа й и роднините й.

2. Същия отиде да се оплаче на шефа, че хъркам( и други работи, за които вероятно имам вина), да ме преместят в друга стая за обитаване. Аз така или иначе самия имах желание да се преместя, но да ми каже като мъж щяхме да се разберем, а не да доносничи пред началниците.

3. Имах бас със въпросния колега, който аз загубих. Трябваше да го черпя на заведение, което той посочи. Нямаше проблем да платя, исках просто да излезем да си прекараме добре, но той се отметна в последния момент и каза че го отлагаме за друг път/неопределен момент/.
Неприятно ми стана и осъзнах че през цялото време той се подигравал с мен, аз го приемах като приятел дори може би брат, но той ми се изплю в лицето. Страшно е да имаш доверие към някого и той да злоупотреби по този долен начин.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 19 дни
hash: aa2c3e35b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Наистина си бил наивен. Искал си да бъдеш приятел с колега и си действал все едно, че сте такива по презумция, а не след като си го изпитал. Твоят колега го е забелязал и се е възползвал. Наклеветил те е пред твоята позната, пред шефовете ти, обидил те е.

Всичко това се прави съвсем целенасочено. Този човек се стреми да настрои хората срещу теб, да понижи самочувствието ти. Всичко това се прави с крайната цел той да докаже, че е нещо повече от теб и заслужава да бъде повишен или поне оставен на работа, а ти да бъдеш уволнен. Виждал съм го навсякъде по всички колективи.

Може би вече си компрометиран на това работно място. Прецени дали да не го смениш. Занапред не бъде толкова доверчиш и не споделяй много. Във всеки случай не споделяй НИЩО за пари, лични взаимоотношения, лични проблеми.

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 05b9cb72ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Точка 2 направо ме уби. Авторът не стига, че спи на работа, ами има наглостта и да хърка. Добре те е наредил този колега.

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: c7cbf144e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Хей в живота приятели няма, не се доверяват, не казвай това което мислиш, любезното и дистанция, такива български отношения не носят до нищо добро. Хорато в чужбина не са студени както е в нашите представи, а са с ясни граници, което ние не разбираме.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: 1d82d50f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Извинявай, ти на 10 ли си, че слушаш кой какво ти казва, че и му даваш телефона си да пише от твое име? Като смяташ, че трябва да се извиниш, отиваш при момичето и се извиняваш, какви са тия тийн истории?

 
  ...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: e4fc44e6d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Вие да не сте от някое прогимназиално братство? Уж големи мъже, единият си дал телефона доброволно, другият съчинил история, на която и малко дете няма да се засмее, голям хуморист.

А на теб каква ти е работата изобщо да пишеш на някаква си "позната", та да й се извиняваш даже. Жената омъжена с дете, мислиш ли, че й дреме дали ще се извиниш или не, още повече пък като си сгафил... 100% имаш мераци към нея и се надяваш да я боднеш...

Не ми се обиждай, ама и двамата сте като някакви бавноразвиващи се индивиди.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: dca4e0bd92
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Къв брат ти е някой, който познаваш от 2 месеца? ! Наивен си. Ако не беше смешно, щеше да е тъжно. Колегите НЕ може да са ти дружки, вие сте конкуренти. Дори и като съквартиранти не е нужно да сте много гъсти. Добре е да се разбирате, ама чак братя от 2 месеца? !
Към първата случка- ами кой ти е крив, че не може сам да се извиниш, а друг го прави вместо теб? Нямаш ли мъжка сила/ смелост? Как се доверяваш толкова сляпо? Защо друг да е смелият, а не ти? Извиняването е очи в очи, не в писане, и не с посредници. Въпросният брат те е усетил, че я харесваш, явно е било очевидно. Просто е спестил излишно време и за двама ви.
Тъпо е било да каже баш на шефа, а не на някой друг. Като си искал да се местиш, защо не си? Оплакал се е като в детската градина малко, но така е решил и направил.
Брат ти си има свой живот, ти си му колега. Не гадже. Има право да променя уговорки.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 19 дни
hash: dee74efa19
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Вече не се доверяй толкова лесно и то за толкова лични неща. Комуникирай с него колкото да си свършиш работата когато се налага. И не го мисли толкова.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: ef12cf5dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   2, не съм автора, ама четенето с разбиране не ти е силната страна. "Малко" се изложи.

 
  ...
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: fd942cbd7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мъжете в днешно време дами и господа. Нямат смелот да се извинят за допусната грешка лично, но държат да им се каже в лицето като хъркат, за да се разберат. И не допускат, че не са центъра на вселената и на човека срещу тях може наистина да му е излязла работа или нещо, което не търпи отлагане.

И това обръщение на брат към всеки срещнат, отвратително е. Не ви е раждали една майка, не сте израснали заедно. Само аз ли правя асоциацията с ниска прослойка, когато чуя това обращение? Ето и примери, за да ме разберете по - добре: в Америка негрите по гетата се наричат бро, в Германия арабите си казват брат.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: ef12cf5dea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   9, автора не е казвал, че си говорят на брат, а че го е чувствал като брат. Освен че си сноб, трябва и да поработиш над четенето с разбиране.

 
  ...

...
преди: 3 месеца, 16 дни
hash: 3aca80a4a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   10 смяташ ли, че щом го е смятал за брат не го е наричал така? Мисля, че трябва да поработиш над разбирането на причинно следствените връзки.

9

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker