Предаде ли ме - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124192)
 Любов и изневяра (30576)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3347)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19285)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Предаде ли ме
преди: 2 месеца, 20 дни, прочетена 567 пъти
Здравейте,

Не съм публикувал история от години, но сега имам нужда от мнение относно случка, която се случи на работното ми място преди дни.

Ще започна с това, че работя в център за обслужване на клиенти. На работа се разбирам нормално с всички, но само с една колежка си станахме по-близки. Отношенията ни са чисто приятелски. Смятам я за добър човек и компанията й ми харесва. Въпреки това през времето, в което сме работили заедно, сме имали немалко спорове, някои от които са завършвали с периоди на мълчание и взаимно игнориране (по нейна инициатива), но в крайна сметка все успявахме да се разберем и помирим. Като цяло, тя е винаги недоволна, ако някой не е на нейното мнение или не стане на нейната. Това на моменти е наистина изнервящо и много пъти съм се чудил, дали просто да не прекратя контакт с нея. Въпреки това, аз се опитах да й бъда приятел, защото усетих, че и тя има нужда от такъв.

След няколко месеца на мир и разбирателство, дойде този съдбоносен ден, в който ни бяха изпратени резултати, показващи колко бързо обработваме определени случаи свързани с работата ни (разбирайте имейли). Аз в тази статистика бях на последно място, тъй като през последните седмици се застоявах повече от нужното, в опит да си отдъхна и настроя за предстоящите разговори с клиенти, които обикновено не спират до следващия имейл или почивка (или края на смяната :D ). Не подозирах изобщо, че това ще ме дръпне на последно място по този показател в екипа ми. Не ми стана приятно от фактите, засрамих се и признах грешката си.

След като разбра резултатите, колежката ми ме погледна със самодоволна усмивка и ми каза, че се скатавам от работа (или нещо подобно). След това направи снимка на резултатите и ги прати на нашия тийм лидер с молба да обърне внимание кои хора са на последни места (тоест аз). Когато разбрах, какво е направила, й казах, че това не е колегиално, а още по-малко е нещо, което някой би направил за човек, на когото държи. Моята колежка се оправда, че нашият тийм лидер й е правил редовно забележки, да не се бави с обработката на имейлите и така искала да му покаже, че тя не е най-зле в това отношение. Също така каза, че не е споменавала конкретни имена, макар ясно да е насочила вниманието му към последните колеги в извадката.

Излишно е да казвам, че след тази случка отново сме в обтегнати отношения. Бих казал, че се чувствам предаден от човек, на когото държах. Вместо просто да замълчи и по този начин да ми опази гърба, тя ме посочи с пръст. Лично аз не бих си позволил, да констатирам грешките на другите, за да извлека полза за себе си.

Държа и да отбележа, че не съм безотговорен служител. Въпросният показател, за когото говоря е само един от многото, с които измерват качеството ни на работа. Другите ми показатели са в норма. Даже наскоро получих предложение да стана следващо ниво съпорт (което отказах, заради недобри условия).

Та моля споделете Вашето мнение.

Прав ли съм да се чувствам предаден или преувеличавам? Заслужава ли си да продължа контакта си с този човек или е по-добре така - да се дистанцирам от нея и да се правим, че не се познаваме.

Благодаря Ви за отделеното време.
Поздрави и всичко най-добро.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 месеца, 19 дни
hash: bf9e340301
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Първо приятели в живота няма!
Да казваш истината е желателно, но понякога не е препоръчително! Защо споделяш и защо се оправдаваш. Като искаш да се оправдаваш, кажи просто не бях във форма.
Аз съм много любезно в работата, добронамерена, ако говоря са общи неща, знам много неща, но не ги разпространявам. Наскоро имахме изследване за удовлетвореност на служителите, колега който явно ми има доверие, го видях как наблъска масово супернегативно за всичко, на никой не казах, а можех да врътна интригата.
Промени си моделите на поведение, любезно, приятелство и от аха и до там, не споделяй, някаква задушеност, най-добра приятелка в работата и накрая подобна ситуация. Не искам такова нещо, въобще приятелството ми са вече други. Сега ми предстои продажба и съответно пари, преди щях да кажа на хората около мен извън семейството ми, сега няма да кажа нищо на никой, няма ко да ми се зарадва.

 
  ...
преди: 2 месеца, 19 дни
hash: 788905c279
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Бих си взел бележка, а не да се сърдя на другите. Работя в държавна структура и оценките изцяло зависят кой на кой е приятел, като под оценки визирам както коментари, така и бонуси. Макар че в момента съм в по-голямата група и съм облагодетелстван не го намирам за правилно.

 
  ...
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 1aa3808f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Аз лично на твое място бих се почувствал предаден и бих се дистанцирал занапред от тази жена!

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 18 дни
hash: 087c44a81d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Много неколегиално от нейна страна! А ти си я чувствал повече като приятел отколкото като колега, дистанцирай се, но се опитай да запазиш добрия колегиален тон.

 
  ...
преди: 2 месеца, 17 дни
hash: 905566f410
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Имам подобен случай! Колежка, с която много споделяхме, след връщане от майчинство намираше всяка моя грешка в очите на шефовете! Оказа се, че ми е говорила зад гърба! При това й казах, че не е колегиално да се занимава с моята работа и почна да ми обяснява кое колко било важно за работата, по телефона ми казваше преди, че не й пука за работата, че всички са гадняри, идвайки си със същите гадняри излизаше в обедната почивка, с мен нито веднъж. Махна си нещата от общото шкафче, като скоро разбрах, че ме е плюла, че съм била мръсна, нещо, което е абсолютна лъжа. По телефона ме държеше преди често, губеше ми времето и ми разправяше, че сме щели да сме си гръб и опора и колко ме харесва. Иска да носи някакви стари дрехи за мен, категорично отказах. Ако ги носи, ще ги върна. Мразя да блокирам, но нея блокирах в телефона си. Повече на никой доверие няма да имам в работата.

 
  ...


...
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: fff32dc3da
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   За мен това е предателство. Бих се държал много резервирано вече към нея.

А тези статистики са пълна тъпотия. Може бързо да отговаряш на мейлите, ама некачествено и безсъдържателно. Хубавите отговори искат обмисляне и добро структуриране. А и не всички кексове са с еднаква трудност. Някои се оправят с един отговор, други след дълга дискусия. Освен това има и голяма разлика в отношението, отзивчивостта, техничеката грамотност, интелекта и старанието на клиента, което също е фактор колко дълго ще се проточи кекса.

 
  ... горе^
преди: 2 месеца, 15 дни
hash: 594b06a31e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   От автора,

Благодаря на всички за отговорите. В историята ми пропуснах да подчертая, че въпросните резултатите са достояние на всички тийм лидери, така че моят вероятно вече ги е знаел. Въпросът е най-вече принципен.

Към днешна дата с колежката ми (по нейна инициатива) се правим, че не съществуваме. Намирам го за детинско от нейна страна, но тя така прави, когато има проблеми с някого, а аз не бих й предоставил удоволствието, да я заговоря с намерението да изгладим отношенията си, за да ме отреже. Смятам, че достатъчно компромиси съм правил вече, та да се самозалъгвам, че нещо ще се промени.

Усещам, че е добър човек, но е с ниско самочувствие и комплекси, които явно на моменти избива върху околните, а аз отказвам да й бъда отдушник.

 
  ...
преди: 2 месеца, 14 часа
hash: 99d40bfe45
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   На работното място приятели няма. Вие сте конкуренти.

 
  ...
преди: 1 месец, 28 дни
hash: ca1dacbb2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Много подла твар!
Истинска змия в пазвата!
Дистанцирай се завинаги от нея!
Тя не ти е приятел и никога не е била.
Завистлива и подмолна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker