Новостартиран бизнес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124226)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6734)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Новостартиран бизнес
преди: 2 дни, 2 часа, прочетена 223 пъти
Започнахме с мой приятел бизнес в Нидерландия за довършителни работи. Бояджийство, шпакловка, поставяне на ламинат и тарикот. Естествено в 21 век решихме да пробваме през интернет да си намерим клиенти. Оказа се обаче, че тези сайтове, на които клиенти публикуват обяви са едни алчни бирници. Има всичко на всичко три сайта на, които частни лица публикуват обяви, и аз като фирма, ако искам да се свържа с даден клиент трябва да си платя между 15 и 30 евро на обява. Проблема е, че клиента изчаква да се свържат с него поне няколко фирми, и избира една между тях, а другите просто горят с парите, които са платили за обявата. Дори има клиенти, които в последствие си намират майстор примерно чрез приятели и фирмите, които са платили да се свържат с него просто горят с парите. От досегашния ми опит с тези платформи може би съм отворил около 30 обяви, от които имам една възложена поръчка. На много от клиентите, с които съм се свързал съм ходил на крака да видя обекта, в последствие някои казват, че се отказват, други, че са избрали друга фирма, дори доста си редуцирахме цените на долу, но пак казват ще си помисля сякаш и ефтиното им се струва скъпо. Да 15-30 евро не е скъпо за посредническа услуга, но при положение, че ти е възложена поръчката. Ако не ти е възложена, все едно си ги хвърлил в кофата. Моята идея е да не работим чрез посредници, или не такива скъпи посредници. Ясно е, че безплатен обяд няма, ама за да свържеш с десет клиента и да дадеш 300 евро и я стане я не стане е все едно да разчиташ, че ще спечелиш в казино. Мисля да напечатам флаери и да ги раздам директно в пощенските кутии на жилища. Имам опит с такъв вид реклама за друг бизнес и имаше отзвук. Един фалер е 0, 15 цента. Бях раздал тогава 200 флаера, от които двама клиенти хванахме и не само, че се избиха флаерите, но и спечелихме. Въобще нямам намерения да хрантутя с труда ми разни алчни бирници. То бива бива наглост, но това е върха. Ако имате и друго идеи как да стигна дритектно до клиенти без предници давайте ги.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 ден, 14 часа
hash: b7c89039ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Най-добре единият да драска стените със спрей, а след пет минути другият да мине и да предложи бояджийски услуги. Добре че не сте джамджии.

 
  ...
преди: 1 ден, 6 часа
hash: f9c519840e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Тъкмо това щях да ти пиша, да си направиш флаери.
Също по-големи за лепене на стълб, вход, ако ти разрешат в някой магазин, бар. Свързвай се със строителни фирми, домоуправители, дори с кметства. Прави си предварителна приблизителна оферта или "оценка без ангажимент" поне за разговор да те канят, а там долу-горе като знаеш за какво точно става въпрос, можеш да предложиш и приблизителна цена.
Аз със друго се занимавам, но си направих едно креативно видео в "Canva" може и чрез "CapCut" и го пращам на имейли обявени за контакт на различни фирми. Видеото е презентация на работата ми, върви си на тиха музика (но грабваща, поне заради музиката да изгледат до края) кратко е да не е досадно, около 45 секунди. И често се случва въпреки, че не поръчват поне в момента, се обаждат да ме поздравят за добрите произведени от мен неща.
Виж и апликации някакви дали няма там за безплатни обяви, в "моята чужбина" има, но е само за Испания и Италия.
Успех ви желая!

 
  ...
преди: 1 ден, 4 часа
hash: dfda5abd73
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Авторе, и с флаери става, но освен този вариант - най-доброто решение е просто и очевидно:

Да си направиш собствен сайт!

Трябва ти съвсем прост и лесен за направа и поддръжка сайт.

Ако ти се занимава сам - има един български сайт(като самоучител), където човекът е написал книга, има и видео уроци за това - "Създаване на уеб сайт от нулата" се казва сайтът му - като напишеш в Гугъл бг-лазарус ще ти излезе като първи резултат.

Ако не ти се занимава - има един сайт - freelance. bg, където можеш да си пуснеш обява, че търсиш човек да ти направи сайт - и ще намериш и то не скъпо - сега обаче го потърсих и изписва, че сайтът е временно недостъпен. Ако го пуснат - пробвай в него.

Ако не - може да се обърнеш и към фирма, има много такива, но аз лично не мога да ти препоръчам фирма, защото не съм работил с такива фирми. Аз си правих своя сайт - по сайта и книгата "Създаване на уеб сайт от нулата", където ти го препоръчах по-горе.


п. с. друг вариант е и да пуснеш обява в местен вестник.

 
  ... горе^
преди: 1 ден, 36 мин.
hash: ae913a9670
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Използвай безплатни алтернативи - фейсбук страница, инстаграм / тик-ток профил, местни групи, сайтове за безплатни обяви.

 
  ...
преди: 16 часа, 34 мин.
hash: e104f7aa4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От опит ти казвам, че с флаери и обяви си загубен. Дори сайта да е безплатен, ако хората не са те чували, никой, ама никой не звъни. Най-много да звъннат няколко души и после се отказват, като им кажеш цена, дори да е най-евтината в града, просто защото повечето хора нямат реална представа колко струва една такава услуга и материалите. А дори някой да се съгласи, после с претенциите си ти го изкарва през гъза и ставаш пишман, че си се хванал.

От опита ми знам, че е най-добре да почнеш с ремонти на познати или познати на познати. После вече нещата потръгват, ако си вършиш работата добре и на сносни цени, защото комшията му вижда и иска и той, препоръчват те и т. н. Може като за начало да предлагаш процент на познати, ако случайно чуят за някой, че иска нещо. Веднъж натрупаш ли критична маса поръчки, после почват сами да те търсят и нямаш нужда от реклама. Най-добрата реклама е от уста на уста.

От въпросните флаери резултата от 10 000 флаера бяха няколко огледа и само една сделка, от която станах пишман, че въобще се хванах. Клиента беше много махнат, уж искаше едно, после се отметна явно с идеята да му направя отбив. В крайна сметка му направих още неща без доплащане и излязох на загуба от него. Така че предпочитам да не се беше обаждал изобщо.

 
  ...


...
преди: 4 часа, 37 мин.
hash: 970a751bd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От Автора



Сега с тази поръчка, която е работиме е външно боядисване, дограмата си е адски стара и глътна доста боя, наложи се да купуваме още боя, аз искам да говоря с клиента да си я плати, моя партньор иска да е за наша сметка, защото вече сме казали цена и да не сме се излагали. Обаче аз все пак мисля да поискам парите, защото аз също съм имал майстори в нас и когато се е налагало екстра аз съм си го плащал. Дори си спомням един скандал за 2 квадрата ламинат, бях му казал 10, а всъщност бяха 8, но ми поиска пари за 10 понеже за толкова съм му бил резервирал времето. За 20 евро беше готов да почне да кърти наредения вече ламинат.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker