Задължения към частни изпълнители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (96995)
 Избор на редактора (166)
 Любов и изневяра (22811)
 Секс и интимност (11262)
 Тинейджърски (20216)
 Семейство (4859)
 Здраве (7821)
 Спорт и красота (4076)
 На работното място (2167)
 Образование (5940)
 В чужбина (1300)
 Наркотици и алкохол (931)
 Измислени истории (735)
 Проза, литература (1504)
 Други (13196)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от На работното място

Задължения към частни изпълнители
преди: 8 години, 8 месеца, прочетена 7486 пъти
Много моля, ако има някой, който е бил в моето положение, да даде съвет какво да направя.
Само не ме съветвайте с "Ами плати си".

Имах много хубав бизнес преди 7 години, и много калпав съдружник. Вложих си спестяванията, изтеглих кредити и наистина успях да си разработя бизнеса. Плащах си всичко редовно, имах си и кола, не луксозна, не скъпа, но ми вършеше работа.

Всички сметки си заплащах нормално и в срок, защото съм точен човек, не иска да имам да давам.
Е, това, което не искам, това стана.

Съдружникът ми беше и партньор на семейни начала.
в началото ми помагаша, майка му също памагаше с каквото може.

В един момент, забелязвам, че стоката намалява, друга не се плаща, липсват пари от касата. Питам какво става - отговорът - ами трябваха ми, имаше нещо да плащам, и все такива. Майка му реши, че повече няма възможностти да ни помага с нищо и започва да се оттегля. тя също е много честен човек, но синът и излезе пълно мекере. Започнал да харчи по казина, намерил някаква дама и и предложил общ бизнес, посещения по заведения, купуване на скъпи телефони... ГРОЗНА КАРТИНА!

Докато се организирам, като научих това бях и побесняла, и разревана, и същисана, и незнам какво да направя по-напред. Реших да си сменя помещението и докато търдя, този изрод да ми изнесе всичко от склада, стока за над 15 000 лева.

Бях в шок, направо полудях, . нямаше с какво да работя и по-малко разпродадох останалите неща, платих си сметките на хазяите - ток, вода, наем, платих си и други текущи неща и.... до там.

Е, не закъсняха и последствията!
Започнаха да ме търсят от банки, от кредитни карти, - 2 на брой, телефоните млъкнаха, купих си карта на ваучер, смених и номера. Започнах работа за малко пари, но нямах друг изход.

Реших да се отърва от колата, поне да платя и още нещо и да отлагам във времето. Е, не се получи.
Всичко каквото имах разпродадох, плащах и от заплата си, докато не ме и съкратиха. Или по точно - леко ме изгониха. Дойде някакъв наперен момък, търси собственичката на фирмата и и носи заявление от Частен съдебен изпълнител, че трябва да ми удържат от заплатата. Тази дама като се втрещи, уплаши ли се какво и стана, и след седмица леко ме изхвърли, с любезна усмивка!

Търсих, търсих работа - не мога да си намеря.
Миналата година разбрах, че са ми сложили и запор на международният паспорт. После пък получих писмо, че е отменена заповедта. Така, че може би пак имам, ама за какво ми е.

Работя за едни мизерни пари - чистя на една жена къщата и двора и в едно близко село.

Вече не плащам нищо, защото няма от къде. Получвам призовки след призовки, че ще ми правят опис на имущество, ама какво? !

Апартамент - нямам, живея в общинско, кола нямам, всичко ми е по 1- една пералня, един телевизор, екстри нямам. Търсят ме по телефона, и аз нищо вече не обещавам. Просто мълча и това е.

Те продължават да звънят и аз изпадам в стрес, защотя наистина няма откъде! Нямам!

Кажете ми докога може да продължи това?
Нямам пари да питам адвокат - иска 30 лв за една консултация.

Чета по форумите, че може да е до гроб!
Имам страхова невроза вече, страх ме е да не ме линчуват! Или да идват да тропат по врата, може да си помислите, че откачам, но е така!

Ще съм благодарна на всеки отговор!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 8 месеца
hash: ca652be1e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Напиши в Гугъл- "Безплатни консултации".
Има две кантори, които предлагат. Аз лично съм се възползвала от услугите им и съм доволна.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 1f2275ea1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Не е толкова сложно, на всеки две години следва прекратяване на изпълнителните действия, освен това всичко се развива по законов ред.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 6569d5791a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Здрасти, спокойно първо.
Не разбрах сега - лични ли са задълженията или са на фирмата?
Второ - няма задължения към съдя-изпълнител, а към доставчици, кредитори, държавата, работници. Към кого са задълженията ти?
Пиши мейли на адвокати, 100% някой ще се навие да ти даде безплатна консултация, може и само по мейла. Пиши във форуми за адвокати.
Колко точно е дългът?
... ако е на фирмата, закрий я и нямаш проблем, освен ако е ЕТ. Ако е ООД, ЕООД, проблем нямаш със закриването на фирмата.
Ако дългът е на ЕТ, тогава отговаряш с личното си имущество и понеже нямаш такова... Но да - в България все още е така, че не можеш да обявиш частен фалит и да се освободиш след години от дълговете си, ще те преследват до края на живота ти, ако не отидеш и не срещнеш проблемите. Оговори един план за изпълнение със съдя изпълнителя, вноски, които да правиш. Замисли се за нискоквалифицирана работа в чужбина. Препоръчвам гледане на стари хора, защото ти е осигурено спането и храната. Препоръчвам страни като Германия и другите от Западна Европа, без Гърция, Испания, където и условия, и заплащане са ужасни. Ако знаеш поне английски, това ти е алтернативата. Ако не знаеш език - работа на полето, във фабрика, но заплатите са ниски, а по принцип храна и спане са за твоя сметка.
Спри да бягаш, срещни проблемите в очите. Разбери, че дължиш пари и трябва да ги върнеш, заеми се с търсене на решение.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 8f27dd7e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Благодаря за отговорите!
Аз никога не съм бягала от проблемите, обратно толкова съм се изправила срещу тях, че няма повече накъде...

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 7179a7f701
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ти не каза колко са ти задълженията и към кого. Съчувствам ти искрено, тъй като и аз съм си патил от некоректни съдружници, пък ти даже си деляла и постелята си с този негодник. Разбира се, предполагам, че това, което пишеш е истина, нали едва ли някой се съмнява, че бившия ти съдружник/любовник ще разкаже съвсем друга версия на случката, но това е нормално, те измамниците обикновенно са много сладкодумни и убедителни! Като те гледам, доста грамотно пишеш, значи не си някоя дива, необразована селянка. Забрана за напускане на България се прилагаше при задължения над 5000лв., но после я премахнаха. Не можеш ли да договориш някаква разсрочка на задълженията или изплащане на части, като нямаш възможност какво ще ти вземат, няма да те убият я!

 
  ...


...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 0e1ba4ca40
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

7.   Здравейте! Да, не съм селянка, старая се да пиша грамотно. Бившият ми партньор излезе Бг и не го интересува какво остави тук. Това, което съм написала, е самата истина. Задълженията са ми около 7 000 лв за неплатени осигуровки на ЕТ-то и вече са станали от 13 000 лв на банката сигурно 20 000, може и да са по-малко. Самият факт, че имам да давам просто ме съсипва, може би на други хора не им пука и си свиркат, но не обичам да ми звънят, заплашват, обиждат, получавайки писма пишв, че"... виновното ми поведение ще стане достояние на всички"...
Не ми тежи, че ходя да работя за малко пари и извън града на село при тази възрастна жена, но ме съсипва несправедливостта и моята наивност.
Наистина се замислям за тотално изтръгване от Бг за да си намеря работа навън, и да платя тези задължения.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 7179a7f701
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не може ли да обявиш фирмата в несъстоятелност? Ти така или иначе нямаш имущество на твое име, няма какво да ти вземат. По кредита имаш ли поръчители, как ти го отпуснаха? Някаква помощ от приятели и роднини не можеш ли да получиш?
На колко години си? Ако не си в много напреднала възраст можеш да пробваш нещо в чужбина, ама то и за там отначало ще ти трябват някакви пари докато отидеш, да се установиш някъде да намериш работа и т. н.
Миличката тя, аз като знам колко боклуци имат да връщат една сюрия кинти на кой ли не и хич не им пука, пият си питието и си живеят живота, пък тя се тормози, щото е нямала късмет да попадне на свестен човек.
Дано тези изпитания не те направят зъл и подъл човек! Знам за такива случаи, където хора, след като са станали жертва на такива несправедливости и некоректно отношение от партньори/съпрузи/любовници осъзнават факта, че откакто свят светува има хищници, както и жертви. След това решават, че винаги е по-добре да си хищник, отколкото жертва и цялото им поведение от тук насетне се ръководи от принципа на използвачеството! както се пееше в една песен"Цял живот измамници обичах и накрая на тях аз заприличах! "
Надявам се при теб да не стане така!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: d8d009c768
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Привет, имам опит в тези неща, мога да ти помогна, не се безпокой и не изпадай в паника, пиши на **** вярвай в себе си всичко ще се оправи, само кураж и дух. Поздрави

Модератор: Не публикуваме лични данни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker