Как да напусна по най-безпроблемния начин? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121556)
 Любов и изневяра (29811)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6490)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3195)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да напусна по най-безпроблемния начин?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 10413 пъти
Здравейте, приятели!
Често споделям проблемите си тук и винаги с ваша помощ успявам да взема правилното решение и да се справя със ситуацията.
В момента съм администратор на рецепция в един хотел. Заплатата ми е 300 лв, работя по 12 часа дневна и нощна смяна и после 2 дни почивам.

Шефовете са смахнати хора, все недоволни, карат ме да върша неща, който не ми влизат в работата и не са ми по физичеките възможности, обиждат ме и ме карат да се чувствам все едно съм малоумна някаква. С колегите се разбирам, но както във повечето колективи и при нас има много интриги.
Отваря ми се възможност да работя на една хижа на ловното стопанство като управител, офертата е за мен и приятеля ми.

Имаме и двамата завършен туризъм с професия фирмен мениджър. Заплатата е 700 лв, като има и бонуси и на празници ако се работи ще ни се плаща двойно. Понеже хижата се намира на 25 км от населеното меясто в което живеем ще ни осигурят служебен автомобил и ще ни плащат горивото. Работата е държавна както може би се досещате. Хижата се посещава от министри, премиера, президента.... все важни хора... Ще трябва да ги настаняваме, като на месец има по няколко посещения от групи, през другото всеме се поддържа.

Има си готвач и камериерка, ние ще водим отчетна дейност и ще зареждаме качествена храна. Работното време е от 8 до 4, събота и неделя се почива. . Осигурява ни се къщичка (като бунгала са, с по 4 стаи) и оставаме докато групата си тръгне (2 -3 дни). Осигурява ни се и облекло, което ние си избираме, а те го плащат. Абе с една дума условията са перфектни за тия времена си е направо златна мина. Нямаш и шефове на главата си, сам определяш задълженията си и времето в което да ги свършиш. Проблема е, че искат да започнем от другата седмица а по договор трява да дам 1 месец предизвестие. Но няма кой да ме чака 1 месец. А и сега в хотела има адски много работа и... абе не знам как да кажа и какво да кажа на шефовете, защото по взаимно съгласие няма да искат да прекаснем взаимоотношенията си. Вариянтите, които обмислям са... направо заявявам, че съм си намерила по-заплатена работа и трябва да напусна веднага (и да им дължа една заплата, не вървим на зад с 1 заплата, за да ми я ударжат просто. ) Или да да дам 1месец предизвестие, да поискам отпуск и ако ми откажат да си пусна болничен.

Другия вариянт е да кажа, че заминавам в чужбина например? Или, че съм се изнесла от приятеля ми и ще се прибирам в родния ми град... все пак няма как да плащам квартира в голям град с 300 лв заплата.. Не знам, много се чудя как да напусна, какво да кажа... и кой знае как ще реагират... като ги познавам... Вие как бихте постъпили на мое място?
Момиче на 22

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5e98e0fd03
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Аз ако бях оставям си заплатата, ама си искам паричната компенсация на неизползвания отпуск и ЧАО.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b54a6d8896
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не си длъжна да им даваш обяснения защо напускаш. Ако все пак искаш да дадеш обяснение, няй-добре им кажи истината, че си си намерила друга работа. Мисля, че е най-добре да им дадеш предизвестие и да си вземеш отпуската или болничен. Най-важното е да не се притесняваш за какво ТЕ ще се съгласят или няма да се съгласят - по принцип ТЕ навсякъде са такива, че ако те надушат че си неуверен, гледат да те стъпчат. Дай им да разберат, че не те държат с нищо, че каквото и да правят, можеш да напуснеш едностранно без съгласието им.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8dd1a243b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Напълно подкрепям номер 2 относно причината за напускане. Наистина не си длъжна да им даваш обяснения. Може да изтъкнеш лични причини. Горе главата и въобще не се чувствай притеснена или най-малкото виновна, че ги напускаш. Ти ходиш на работа за себе си, а не за тях. Все пак те съветвам и на колегите си да не даваш никакви обяснения и нищо лошо не говори по адрес на шефовете и фирмата. За отпуската и заплата не мога да ти дам съвет.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 90694ab844
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Счетоводител:
Начините за напускане, в този случай, са:
1. Договорка м/у страните - за напускане по взаимно съгласие ;
2. Разочароваш работодателя и той те гони, т. е. уволнява те без предизвестие и трябва да ти плати обезщетение
3. Подаваш молба за напускане по взаимно съгласие, ако не я одобрят, не се явяваш на работа. На 3-тия ден, работодателят съставя комисия от колегите ти и те доказват и се подписват, че ти не се явяваш на работа. Тогава те уволняват дисциплинарно. Заради неспазения 1-месечен срок за предизвестие, най-вероятно ще ти отрежат последната изработена заплата, но какво от това? !
NB: МНОГО ВАЖНО е от където и да напускаш, да си искаш документите, удостоверяващи труд. и осигурителен стаж, а те са: коректно попълнена и оформена трудова книжка, Заповеди за назначаване и уволняване, Уведомления към НАП за назначавания и уволнения и НАЙ-ВАЖНОТО е да искаш Формуляри-Образец УП-2 и 3. Ако не ти ги дават, подаваш молба. Трябва да има входящ номер. Ако не ти я приемат, подаваш я чрез куриер и пазиш обратната разписка, на която пишеш какво им подаваш - МОЛБА за УП-2 и 3. Ако тези образци не ти бъдат издадени в 14-дневен срок след прекратяването на труд. договор, има Закони (Кодекс на труда и Кодекс за социално осигуряване), по които можеш да ги съдиш и да ги глобят. Глобите тръгват от 500 лв и стигат до 10 000 лв. Т. Е. Никой работодател НЯМА право да ти откаже издаването на УП-2 и 3 и оформяне на трудовата книжка, щом си работила за него.

 
  ...
преди: 12 години, 28 дни
hash: 26f08c223d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   *би ги в г*за, не отиваш на работа и тва е, да се спасяват, няма безпроблемен начин с такива хора, колкото повече им се занимаваш с дивотиите им по зле за тебе става.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker