Как да си намеря работа ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да си намеря работа ?
преди: 11 години, 11 месеца, прочетена 4774 пъти
Здравейте! От няколко месеца съм безработен и вече започвам да се отчайвам в търсенето на работа! Затова реших да споделя тук какви трудности изпитвам, за да получа евентуални съвети от хора минали по моя път!

Като начало ще се представя - мъж съм на 46 години с повече от 26 години трудов стаж. Бях на 19 години когато започнах работа и досега и за 1 ден не съм бил безработен. Сменил съм три работни места. Правил съм го по собствено желание, привлечен от по-добрите условия на новото работно място! В последната служба изкарах над 20 години и още щях да съм там, но кризата доведе до закриване на моя отдел и ме съкратиха!

Иначе спокойно щях да дочакам до прилична пенсия! Сега съм в изключително трудна ситуация! Всекидневно се ровя в сайтовете за работа, но дори и на интервю не ме канят! Обяснимо е - има хиляди кандидати, а аз нямам впечатляваща визитка, за да ги преборя! Нямам висше образование, нямам тапия за език, нищо че ползвам английски на работно ниво!

Смея да твърдя, че имам доста качества да бъда отличен служител и съм го доказвал през годините! Не случайно шефовете ме смятаха за перфекционист и работохолик! Така се бях отдал на работата, че загърбих личния си живот и не само не създадох семейство и деца, а и останах без приятели!

Бях приятел с колегите, но след като ни изпосъкратиха и ни натисна кризата е ясно, че загубихме връзка и всеки се спасява поединично! Това сигурно Ви подсказва, че нямам никави връзки и познати, които да ми подшушнат за подходяща работа или да ме препоръчат пред някой работодател! Не изтъквам какво съм работил досега, защото то не ми помага! Става дума за сложна информационно-изчислителна система с много специфична техника, каквато няма никъде другаде в България и както разбирате моя опит, знания и способности олекват и сега трябва да почна от нулата!

На 46 години без образование! Леле! Вярвам в способностите си и знам, че бих паснал на доста работни места и бих навлязъл много бързо, но нека да престана да се изтъквам! Щом съм без работа и не мога да си намеря значи не всичко ми е наред! Грешка е, че не завърших висше навремето, но имах особенно мнение за образованието изобщо и знаех, че се учат доста излишни неща! А аз умея да напипам важните неща! И до сега имам фотографска памет и логична мисъл! Но системата сега е такава - нямаш ли тапия си вън от нея!

Преди няколко реда споменах, че трябва да започна от нулата! Така ли съм написал? Лъжа е за съжаление, голяма лъжа! Аз съм много на минус и това още повече усложнява нещата! Причината е, че дълго време печелех над 1500 лв.! На тази база имах добри отношения с банките и прилични заеми! Сега съм клиент на съда и съдии-изпълнители! Сигурно Ви е странно как човек, който е взимал добра заплата и декларира, че се отдал само на работата и няма дори семейство е натрупал дългове? Очаква се да има тлъсти спестявания нали? Да ама всеки си плаща за дяволиите! Какво имам предвид?

Ами аз все пак не съм от най-грозните и отблъскващи хора, нищо че не влагам в себе си! Винаги е имало приличен интерес от жените към моята скромна особа и понеже съм наивно и добро момче по природа, то беше нормално да привличам пресметливи женички с широки пръсти или финансови затруднения ( разведени с малки дечица ) ;)))! Ех колко обичам децата и така ме е яд, че не си направих поне едно! Така че, аз подпомагах доста хора, в това число и закъсали безработни приятели ( познати )! Лесно ме надушваха и за общи бизнес-проекти! Аз само плащах и подписвах сметките, а други харчеха парите!

Много се отклоних от темата, за което се извинявам! Но ми се е събрало, а и обичам да пиша и дори мечтаех да стана журналист! Препоръчваха ми да напиша книга за живота си! Щото има интересни събития - все пак съм топ кърък, а и майстор на краткия разказ! Но от писане май не се печели! Да се върнем на тезата - Затънал в големи дългове мъж на 46 години, без образование, без тапия за език, без лека кола, без семейство, без приятели и връзки, с доста смачкан фасон, но запазил момчешките мечти и усмивки ( дали това не е знак за пълно полудяване? ;)... дали би намерил работа в България за 1000 лв. месечна заплата?

Кауза пердута, надежда тук всяка оставете или време за чудо? Толкова от мене! Ако някой го е прочел и не се е отегчил ще се радвам, ако сподели мнение! Може и ругатня да е, .... нали е на аванта! ;) Лек Ви ден!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 11 месеца
hash: 32460d1de0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Можеш да пишеш статии за сайтове. Потърси в гугъл по ключови думи и ще намериш къде търсят. Само че не знам дали ще докараш 1000 лв.

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b39f461f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Казваш, че мечтата ти е била да станеш журналист, е, никога не късно да я сбъднеш.
Имам колеги на вашата възраст, които учат, даже някои имат внучета. ;)

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: b7b0357425
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Когато пуснах тази тема тайно се надявах, че ще получа ценно ноу-хау! Но не би! Явно положението е по-тежко отколкото предполагах! Трудностите още не са убили оптимизма и наивността ми! Но май трябва да стане някакво чудо, за да ми потръгне в живота! Ако умра няма да е голяма загуба, ... е няколко банки може и да фалират без приходите си от мене, но на кого му пука? ;)))

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 647c4642ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Умно момче си, не се предавай!

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e3cab263a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Търис все ще намериш нещо. Поне пишеш грамотно и си личи, че имаш стил. Желая ти успех!

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 9b90df51ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Типичен представител на 1-ви квадрант (наетия работник - твърда заплата, пенсия, никаква отговорност) - сменял си работата три пъти, но квадрантите - никога. Харчил си предимно за пасиви. Не си виновен за положението, в което си се докарал, виновен е строят, който те е възпитавал.

Така карам накратко: Захвани се с мрежов маркетинг - бизнесът на 21-ви век. Успех.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker