Моя колежка се държи сякаш ми е шеф, не мога да си върша работата от нея - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121328)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6478)
 Здраве (9607)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3184)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18563)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Моя колежка се държи сякаш ми е шеф, не мога да си върша работата от нея
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 3487 пъти
Здравейте!
Обръщам се към всички вас с надеждата да получа съвет как да се справя с проблема си на работа. Работата ми е много хубава. Чувството е все едно да караш ферари за първа кола, само че това ферари да има кофти салон отвътре. Изразявам се така, защото идеята е чудесна, но за жалост цялата дейност е опорочена от работодателя ми и една от служителките, която все още подозирам, че му е любовница, но се крият. С една дума – интрига. Много набързо навлезнах в работата, сега върша много работа и нося много отговорност, постоянно съм усмихната и съм щастлива когато изпълнявам задълженията си – някак си се чувствам полезна на света. А и че си изкарвам пари сама. Най – накрая съм независима. Но отсреща никой не отвръща адекватно на това, което правя. Взеха ме за една длъжност, а сега ме карат да вмествам и друга за без пари. Това за мен е угнетяващо, защото много се старая, а дори да ми заплатят по – малко за извънредния труд пак не губят, защото им нося много доходи. Това настрана, няма да оправим държавата, сега за колежката – тя се държи арогантно и надменно с мен и постоянно ми нарежда какво да правя. Аз съм зарината с работа и се чудя кое първо да подхвана, защото имам само две ръце и точно в този момент ми крещи името от другата стая. Иска да направя нещо. Като и кажа, че имам адски много работа ми казва „Ами, ще я свършиш, веднага! ”, кара ме да и нося някакви неща, ако не види да си говоря с някоя колежка пак започва да се провиква и прави всичко възможно да прекъсне разговора ни за да не вземем случайно извън работно време да се видим и да я обсъдим или там каквото си мисли. Аз съм коректна, имам някак мъжко мислене – за мен интригите и тези женски хапливи изцепки са отживелица и табу. Но се опитвам да измисля някакъв начин, по който да я отблъсна от себе си и да престане да ми пречи, защото имам наистина много работа, която да върша, а тя постоянно ми снове, хаплива е и някак интелигентно унизяваща към другите. С интелект те унижава постоянно. В договора ми нейното име не фигурира, а тя се има за шефка. Интересното е, че когато шефа е при нас тя е по – ниска от тревата! Кара ме да правя неща в разрез със законите от работодателя ми, естествено аз не я слушам и тя ми крещи. Звъни ми по телефона и ми се кара и ме наставлява да я слушам и като ми каже нещо да изпълнявам. Седи си в стаята и ми се провиква на глас да ида при нея веднага и като отида ме кара да и купя кафе или да и занеса чаша с вода. Ей такива неща. Притеснявам се, че е много близка с шефа и може да излъже какво ли не за мен за да ме отстрани. Не знам какво съм и направила, може би просто не харесва другите жени. Безкрупулна е и жестока, краде пари от клиентите и мрази деца. Много лицемерна.
Никога не бих се обидила на човек, за който не ми пука. Такъв е и случая, просто, както споменах – искам да не ми пречи на работата. Идеи как да го постигна?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: b03c9426ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   "Взеха ме за една длъжност, а сега ме карат да вмествам и друга за без пари. " Тази ли те кара да вършиш задълженията за другата длъжност или шефът ти?

Няма да й казваш "имам адски много работа". Това тя го възприема по друг начин. Ще изброиш трябва да свърша А, Б, В и т. н. "Първо А, Б, В (ще ги изброиш) ли желаеш аз да свърша, или (това, което те кара)? "

Като се провикне няма да бягаш като заек към нейния кабинет, нито ще се провикваш, а ще пристъпиш бавно.

"Кара ме да правя неща в разрез със законите от работодателя ми, естествено аз не я слушам и тя ми крещи. Звъни ми по телефона и ми се кара и ме наставлява да я слушам и като ми каже нещо да изпълнявам. Седи си в стаята и ми се провиква на глас да ида при нея веднага и като отида ме кара да и купя кафе или да и занеса чаша с вода. Ей такива неща. " Тези неща ще ги разкажеш на шефа си!!! Тя му се прави на любовница (ако въобще му е такава) само, за да си загуби той работата!

Непременно, трябва да се срещнеш с него! Няма да се направиш на уплашена или неуверена. Ще кажеш, че ти харесва работното място и всички положителни неща. Ще кажеш, че искаш да споделиш с него следното. Изброяваш фактите по бавен и ясен начин, за да ги възприеме. Ако мислиш, че не разбира - повтаряш. И му казваш, че желаеш да го държиш в течение за това как вървят нещата. И примерно след 1-2 седмици пак да се видите. Всичко, което става там ще му докладваш!

Но не разбрах това отношение към тебе лично ли го показва или към всички други? Ти най-последно ли си наета? Човекът преди тебе и той/тя ли е бил третиран като тебе. А към мъжете как се отнася?

Пиши ни как вървят нещата.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c8f5bac382
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Ти си добра душа и сигурно си много отдадена на работата си, но за жалост има много злобни жени като колежката ти. Света е пълен с такива. Ще опитам да помогна. Един съвет - игнорирай я,много добре правиш, че не спориш с нея, за да няма повод да те клевети и когато те вика не отговаряй веднага и като викне втори път по - силно кажи, че имаш работа. После ако ти каже да идеш като се освободиш не отивай. Чакай пак да те викне и чак ако си свободна отиди.
Ако и отскачаш ще се лишиш от достойнството си.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: bfe5d1e1d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Тази твоя колежка е много комплексирана. Само това ще ти кажа. Затова прави всичко това. Явно си по - хубавка от нея и си вършиш работата много добре и ти се дразни, че може да изпъкнеш пред нея, затова те кара да правиш неща против договора ти за да се издъниш, а тя да те изпорти и после да е високо в очите на шефа ви.

Стой настрана от нея и не взимай никакви съвети от нея, не се допитвай до нея, не и говори много.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 6487492ef0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Почваш да скатаваш от работа - начина ще си го измислиш ти! гадно, не гадно това е също друг изход! Защото едно ще ти кажа, винаги когато човек се юрка да работи повече от колкото се налага и му плащат - винаги ще се държат с него по този начин. Ще го товарят със всичко и стотинка от горе няма да му платят! Просто в България работещият човек се смятат за товарно магаре и "аптал" дето могат да го "правят на луд за 5 лева. " Минал съм по този път подобен. Много работех дори и в почивни дни - без пари. И накрая какво стана спукаха ми задника от работа - парите същите, а здравето и нервите за моя сметка. Напуснах и си казах - втори път НЕ!
За това сега съм на подобна работа на друго място, но се правя на "куха лейка" не че не разбирам от работата или ме мързи, но поне не ме товарят като идиот! За съжаление действителността в България е такава!

 
  ...
преди: 5 месеца, 6 дни
hash: cc8e63bdf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз съм в същото положение имаме абсолютно същата колежка. С тази разлика че ние сме в производство. Абсолютно същата даже по лошо за всяко нещо ме пита или греши. Ако и аз незнам нещо аз да питам шефката която наистина е шефка. Да види че и аз незнам. Отговорност ако е аз да я поема за да може ако аз сгреша аз да съм. Инапе същото кара ми се налага ми се. Подигравчийка е. Но тя трябва да е най най най най бърза най красива най добре облечена.

 
  ...


...
преди: 4 месеца, 22 дни
hash: f9cbb4b032
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 3 е най-прав. Абсолютно винаги подобна гадост идва от комплексираните и злобни колежки, които в 100% от случаите са много грозни, дебели и чисто физически противни. Такива гадости, които грозна жена може да сътвори на работното място или в даден колектив, бедна ви е фантазията.

Винаги съм бил тотално над нещата и съм приемал всичко много професионално, а насреща съм получавал отношение, от което съм се чувствал много гадно и не съм знаел защо по дяволите отсрещния го прави - всичко е било на личностно ниво. И да, сега през призмата на времето, красивите колежки може да не са ми били близки, може да не съм общувал много с тях, но винаги отношението им към мен е било много добро. Докато на грозните и озлобени - буквално се чудят как да направят проблем от нищото и ти да излезеш виновен. Съвета ми и към мъже и към жени (ако сте красива жена), видите ли на ново работно място грозна колежка, дебела и противна - бъдете готови. Не че няма красиви и злобни, но при тях е по-скоро ако са нещастни. Което е рядкост.

Та така колежке... По-хубава си и на онази и е гадно...

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 20 дни
hash: 1f536c0f5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Ами питай на 4 очи шефа тая дали ти се явява началник. Като каже, че не е и пита защо е тоя въпрос може да му опишеш ситуацията. Ако му е любовница или ще я инструктура или ще ти каже, че трябва да я слушаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker