Идеи за бизнес с нулев бюджет - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121315)
 Любов и изневяра (29738)
 Секс и интимност (14378)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6478)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18559)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Идеи за бизнес с нулев бюджет
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 5956 пъти
Здравейте! Искам да започна някакъв самостоятелен бизнес в свободното време, но нямам начален капитал. Може ли да ми дадете някакви идеи?
Ще ми се да е нещо с което да си докарвам допълнителен доход. Имате ли представа какво се търси на пазара и е възможно да се осъществи без сериозни финансови вложения. Аз работя на 8 часов работен ден, 5 дни седмично, в офис, на компютър. Имам сили, време, енергия и най-вече желание за нещо допълнително. Мислила съм примерно да започна с малко китайски стоки, които да продавам онлайн на по-високи цени, но някак ми е глупаво. Ще ми се нещо по-смислено да правя. Примерно да изработвам нещо, да има производителност, а не само прекупвачество. Ще съм благодарна, ако ми дадете идеи.
П. П. На 25 съм и мисля, че мога да се справя с всичко, стига да е морално и законно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 40919762c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съжалявам, но нямам идея, а въпрос към теб. Работиш на 8 часов работен ден, 5 дни седмично и имаш сили, време, енергия и най-вече желание за нещо допълнително. Как по-дяволите го правиш ?
И аз работя като теб и имам идея и желание за собствен проект, но там трябва да инвестирам много време без да е ясно дали накрая ще има търговски успех. При 40 часова работна седмица като програмист нямам време, сили и енергия за нищо друго.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 35f00b7c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хахаха, аман от такива "бизнесмени"....

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e7b21d820c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Можеш да преподаваш частни уроци по това, което работиш - примерно Ъърд, Ексел. Можеш да пробваш с фрийланс. Примерно да набираш, обработваш текстове, да разпращаш имейли, да превежда на/от англ. и т.н. Има си такива сайтове, вкл. и международни, в които могат да се изкарват и сериозни пари след известно време като си набереш клиентела. Можеш примерно да стартираш блог/сайт, за 1-2 г. да си набереш аудитория и после да използваш аудиторията, за да стартираш продажба на някакъв продукт. Разбира се, продукта трябва да има нещо общо с темата на блога. Можеш и от банери да си изкарваш някой лев, няма да е много, но все ще е някой лев допълнително. Афилиейт програма също е вариант.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 545588aab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нямам познанията и възможностите за да ти отговоря с какво конкретно да се занимаваш, а и това си зависи от какво ТИ обичаш да правиш на ТЕБ ти харесва.. но ще ти дам няколко съвета дано са ти полезни.
1. Допълнителен доход... какво разбираш под допълнителен доход..? Едно е да ходиш и да чистиш къща, офис... да гледаш нечии деца, разхождаш кучета.. или нещо което би ти отнело 3,4 часа през събота и неделята... и друго е това което ти пишеш.. а именно да ръководиш някакъв малък бизнес.. така, че вземи РЕШЕНИЕ какво точно искаш.. ти си млада и си жена.. и ако искаш просто малко лесни пари без риск отгоре.. виж обяви за семейства търсещи помощница или нещо такова.. Ако обаче решиш, че искаш нещо по-голямо.. тъй като каза, че смяташ, че имаш енергията и желанието .. трябва да знаеш, че без първоначална инвестиция няма как да стане... тази инвестиция, може да не е само в пари.. инвестирай време в себе си и обогатяване на знанията си.. това е безплатно.. и евентуално би ти донесло облаги.. научи език, научи някакъв "занаят" .. какво имам предвид... научи се да правиш сувенири.. щампи за тениски.. да декорираш облекло... да плетеш.. има хиляди възможности.. стига да имаш желание и време.. иначе това с прекупвачеството е много рисково.. Първо.. ти тези евтини китайски стоки от къде ще ги вземеш??? от магазините за 1 левче.. и кой ще ги купи от теб като може да ги купи от там... и второ къде ще ги продаваш..? на пода във вас ли? Използвай главата си момиче! Реши какво точно ще правиш и какво би ти било приятно, вложи енергия и време и ще получиш резултати ... НО ПРЕДИ ВСИЧКО... трябва да осъзнаеш, че няма да ти е леко.. и ако решиш да правиш примерно сувенири .. ходи при хора правещи сувенири .. почерпи се от техния опит.. питай ги за тънкости .. и така.. ПОЗДРАВИ ! :))

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 695c43d491
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Абонирам се веднага! Много се радвам, че има млади хора, желаещи да работят, а не очакват някой друг да се грижи за тях. Аз също от доста време търся с какво да се занимавам през свободното си време. Имам някои идеи, но не ще видим. :)
Имаш ли някакви таланти, обичаш ли да рисуваш или плетеш - можеш да продаваш произведеното. Ще съчетаеш полезното с приятното.
Уча икономическа дисциплина и ще дам мнение за препродажбата на стоки. Не мисля, че е добра идея, защото първото нещо е, че пак трябва да отделиш някакви пари - за стока, за сайт, да не забравяме и данъците (въпреки, че продаваш онлайн това е пак вид търговия). Другото е, че мрежата "бълва" от такива сайтове (само напиши в google и виж, повечето сайтове са разработени вече и ще бъде трудно да се конкурираш с тях), а и се съмнявам да имаш, както каза 3, някаква аудитория, която да привлечеш.

Говориш ли някакви езици, имаш ли някаква професионална квалификация? Ако да, възползвай се - прави преводи или си намери работа онлайн.

Знам, че не помогнах много и не отговорих на зададения от теб въпрос, но помисли над това, което ти казах и късмет във всичко, с което се захванеш.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fdf28d0c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката: Номер 1, мен работата ме зарежда с повече енергия, а не ми я изцежда. Може би твоята работа не ти носи вътрешно удовлетворение и затова така се чувстваш.
Номер 2, по-скоро аман от хейтъри, които освен да спамят и осмиват, нищо смислено не могат да кажат или направят.
Номер 3, благодаря за идеите, наистина са добри. Аз отделено си водя блог по "моята материя" и го развивам, като смятам след време, когато стане по-посещаван, да му пусна рекламки.
Номер 4, благодаря и на теб, мислила съм да правя правя определен вид "сувенирчета", които сама съм си измислила и ще запазя в тайна, но не съм убедена, че би ми донесло сигурен доход. Разбира се, ще опитам, не трябва да се изпуска възможност. Смятам да продавам онлайн и да се договоря с някой магазин. Честно казано, домове не бих чистила, нито бих гледала чужди деца. Ще ми отнема доста време, а парите са малко и няма перспектива за развитие. Бих готвила обаче, но това изисква пълно отдаване. Номер 6, радвам се, че и ти мислиш по такива въпроси. Хубаво е човек да е предприемчив. В момента уча още един език и спорт, но не съм убедена, че на този етап знанията и уменията ми са задоволителни за превод или уроци. Като цяло искам сигурна втора работа, която да е интересна, увлекателна, да предлага развитие в България и да е добре платена. Разбира се, задължително да не пречи на основната ми професия и на личния и социалния ми живот. Преди няколко месеца бях намерила такава, но за съжаление беше временно по проект, а много трудно се намира нещо подобно, тъй като трябва да се познават точните хора; никой не пуска подобни обяви в джобса.
Ако някой се сеща нещо конкретно или има опит, моля да сподели, ще ми е интересно да прочета повече мнения.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8099a7c6ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не живея в Бг от много години и не знaм кaк е тaм, но aз плетa( блузи, шaлове, дaмски чaнти), сaмо мои модели и продaвaм чрез няколко мaгaзинa. вземaт ми 20%. Отделно прaвя дaмски чaнти от кожa, плaт. също кошнички от стaри вестници, крaйният резултaт е кaто стaринни, гривни, колиетa. зa тях понякогa си "крaдa"идеи от you tube, можеш дa търсиш нa всички езици с помощa нa гугъл.
Примерно потърси: manualidades para vender
Много е вaжно, когaто зaпочвaш нещо тaковa дa не мислиш кaк дa е перфектно( изисквa повече време, a понякогa и средствa) a бързо производство и продaжбa. когaто вече имaш мaлко опит можеш дa вдигнеш кaчеството.
Нaпример aз сегa укрaсявaм с сребро и кaмъчетa Свaровски, но зa товa трябвa време и средствa
Зa нaчaло се искa сaмо много желaние;)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 9cf713a647
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Мрежов маркетинг...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e7b21d820c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   НОмер 3 съм. Само да ти кажа, че повечето реакции са, че не си открила топлата вода и че има много конкуренция. Истината е, че няма как да започнеш в съвършено нова ниша и да си монопол, дори и да си това ще е временно. И ел. централа на въздух да изобретиш, ще си монопол 1-2 г., после и другите ще видят и ще разберат как става номера. Въпросът не е дали има конкуренция, а ти колко си добра и как ще привлечеш клиента. С повечко познания за продукта, аудиторията (навици, целева група и т. н. ) и маркетинг все ще започнеш лека по лека. Например има начини да рекламираш продукта си почти безплатно и рекламата въпреки това да е много по-ефективна от 90% от скъпите реклами. Препоръчвам ти да посетиш един сайт, за да разбереш какво имам предвид. Прочети го целия от-до. Bizblog. bg

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 00c31cf4bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Няма такова животно като "бизнес с нулев бюджет". За да получиш нещо, първо трябва да дадеш, да вложиш. Ако можеше, всички щяха да са вървежни бизнесмени. ;)

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 488ede2027
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз правя мартеници и Великденска декорация.
Когато уцелиш празници, има големи продажби и високи проценти на печалба.
Изработвам повечето неща сама, на една кука, или венчета правя, кошнички и т. н. Старая се да изработвам неща, които ги няма на всяка сергия.
Другият вариант е prodavalnik. Там освен да продаваш ненужните вещи, можеш и да препродаваш неща, от които мислиш, че ще има печалба.
Аз почти винаги запълвам лимита от 100 обяви или съм на 97-8.
Качвам всичко, което ми хрумне.
Можеш дори да си изработваш неща и да ги качваш в обява.
Винаги онлайн се продава по-скъпо и ако уцелиш момента да паснес обявата се побъркваш от поръчки.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker