Бизнес в малък град - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Бизнес в малък град
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 48433 пъти
Ще ви спестя глупостите и ще карам направо.

Разполагам с доста пари които заработих в чужбина и наскоро се прибрах в България. Живея в малък град в източна България и искам да забъркам някакъв бизнес, но не съм сигурен какъв.

Имам нужните средства, но идеите ми не са много. Смятам да купя някой друг магазин и да го пусна под наем за да съм сигурен, че всеки месец ще капят пари от там (малко, но по добре малко отколкото нищо).

Разполагам с около 50, 000 € / 100, 000 лв. Не съм готов да инвестирам в някакви дългосрочни проекти и за това се обръщам към вас за някакви идеи :).

Благодаря предварително на всеки коментар и всичко най - най :)!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: fe0b2608ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

1.   Направи си един депозит, не се занимавай с отдаване под наем. При депозита риска е нулев, парите са ти гарантирани от фонда и ще изкараш същите пари, ако не и повече и то без да се занимаваш с нищо. При 100 бона депозит поне 5 хил. лихви на година си ги имаш на 100%.

С наема нямаш гаранция дали ще имаш наематели, а и да имаш дали ще си плащат редовно. Отделно имаш разходи по поддръжка, трябва да се занимаваш с фирми, счетоводство данъци и какво ли не. Отделно не знаеш колко ядове ще береш с наемателите - могат да ти направят такива пакости, че наемите няма да ти стигнат за покриването им.

Ако започнеш пък някакъв по-сериозен бизнес, тогава риска е още по-голям, особено сега в кризата. Можеш да останеш без стотинка, че и със задължения.

Иначе все пак ако решиш, поогледай се какво се търси в твоя град, какво има в другите градове/чужбина, което го няма в твоя, а би се търсило. Или примерно можеш да се занимаваш само с доставки. Например ако няма строителен магазин и хората ходят до големия град за такива стоки или си поръчват с доставка, можеш да си купиш камион и да се заниамваш с транспортиране или направо да събираш поръчки, да ги купуваш от складове на едро и после да им препродаваш с надценка.

Това са просто някакви бегли идеи, но истинските идеи са под носа ти, просто трябва да ги забележиш. Просто слушай хората какви проблеми, какви нужди имат и мислИ. Те могат да ти дадат най-добрите идеи, но трябва да знаеш да слушаш и да мислиш.

Колкото до малкия град понякога там има повече възможности от големия, защото всеки си мисли "а, то малък град, няма пазар, нямат пари хората, само пенсионери и т. н. ", но точно заради това че всеки си мисли така понякога остават незаети ниши. И хората за да си решат проблемите ходят в други градове и никой не се сеща, че това е златна мина.

Абстрахирай се от мисълта за самите пари и мисли как да решиш проблемите на хората, защото ако ги решаваш успешно, те сами ще си дават парите си на теб.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8f5f395149
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пич в малък град недей, особено ако ще правиш конкуренция на вече съществуващ такъв. Ще те съсипят.
За да ме разбереш по-добре, ще дам пример.
В 1 наистина малък град/името нарочно няма да го напиша/ Х да речем има 1 погребална агенция, общинска, чиито цени са без конкуренция и са високи. Открива се друга, частна, агенция с по-ниски цени, която изтрайва на пазара само 2 месеца. Причини? Няколко дена след откриването-тараш на офиса и погром над склада, като имаш предвид, че нито някой е видял или чул нещо, нито СОТ-а се е задействал. След това "инцидентите" продължават-режат се гуми на катафалката и служ. кола, опити за палеж на склада, като посл. опит е успешен-изгаря целия склад, колите са заливани с боя няколко пъти и т. н. Описал съм реален бълг. град и действително съществувала агенция. Та парите си ги вложи някъде, в по-голям град или да не е бизнес, а примерно купи офис или апартамент в голям град и ги давай под наем или нещо подобно.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1d6127d53b
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Помисли за бизнес в ИТ сферата

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4ce1c33879
гласове:
1 2 3 4 5
  (37 гласа)

5.   Бизнес в ИТ в малък град? Не е особенно удачно по ред причини...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8ebf7440d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Магазин за дрехи

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fe0b2608ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   до 6

добра идея, може и втора употреба. Може и фирма за инкасо, която да събира сметките за телефон, ток, вода, интернет и т. н., ако няма такава фирма в града.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1576bb1f45
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

8.   Номер 7 :

Аз съм както номер 6, така и авторът :D. Просто исках да видя как ще реагирате.

Това ми е наум сега и дори смятам да си отворя верига магазини за дрехи (става въпрос за 2-3 магазина И то само ако първият потръгне), а останалите пари ще ги вложа в някоя банка пък да си стоят там :).

Няма да са 2-ра употреба, а хубави и качествени. Вече се свързах с различни хора и в най - скоро време ще потръгнат нещата.

***
Отворен съм и за други идеи, чакам ви :)!
***

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fe39e3d5d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

9.   до 8

Помисли добре. Сигурен ли си, че в малък град ще се купуват качествени и скъпи дрехи. Предполага се, че там не изобилства от богати хора, които биха купували скъпи дрехи. Все пак разгледай идеята за втора употреба или поне нови, но по-евтини, защото аз лично също не съм фен на продажбата на втора употреба, но бях изумен как се продават втора употреба дрехи в моя град, който не е малък и се предполага, че населението е малко по-богато от средностатистическото за страната. В същото време магазините за нови дрехи стоят празни. Просто в момента е криза, хората нямат пари и предпочитат да купят дреха за 2 лв, макар и втора употреба, отколкото нова, но за 50 лв. Не ти давам акъл, просто те съветвам да обмислиш добре този момент.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a29d3b035e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9 :

Не съм споменал, че ще продавам скъпи дрехи. Просто ще са качествени и хубави, а с цената мога да си играя както си поискам ;). В града в който живея има 1-2 сравнително големи магазини които са 2-ра употреба и за това не наблягам на това.

***
Продължавам да следя темата и очаквам и други идеи.
***

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 89ee22193d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Здравей, ако се захващаш с нещо най-разумно е да имаш опит в тази сфера. В противен случай рискуваш да фалираш доста бързо.
Имам наблюдения на хора, които имат готови пари, но нямат опит. Парите свършват доста бързо, така че бих ти препоръчала да действаш така все едно че нямаш пари или да отделиш някаква незначителна сума преди да започнеш да имаш реални приходи. Ако се занимаваш с някакъв вид търговия, доста по- евтино е да направиш интернет магазин, отколкото да оборудваш помещение, да плащаш заплати, осигуровки, отопление, ток и т. н. Един интернет магазин има много повече потенциални клиенти от стационарния. В София има потенциал за заведения за бързо хранене, в които се продава готвена храна. Разбира се зависи от мястото и персонала. Не знам дали в твоя край може да се прави такова нещо.
Но наистина помисли в каква област имаш опит. Или се огледай какво липсва на пазара. Имай предвид, че пазара в момента е доста свит - надявам се това да е временно.
Аз имам малък бизнес и съм започнала от нулата - буквално имах 10 лв. и нямаше какво да ядем. Това беше 2000 г. Сега имам сладкарска работилница - добре оборудвана в собствено помещение 130 кв. м.
Мисли, не се хвърляй много на едро и успех!

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 93e20aaa7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   И аз се чудя какво да правя вече... Предстои ми напускане... Задават се трудни дни, но ще се справим някак :) а ти бизнес си решил да правиш.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1b6bfd0bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

13.   Номер 12 :

Ами до колкото съм разбрал.. от само работа, работа и работа - нищо не става. Кой човек днешно време (в България) работи постоянно и не се оплаква от доходите си?

Трябва да се развиваме някак, не може да стоим само на едно място.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 89ee22193d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   До автора - сподели какво си измислил, дали си предприел нещо и как върви (защото поне аз ти стискам палци). №11

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1db4d2f3a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Здравей. Малко със закъснение. С толкова парички може да се развива малка фирма с няколко дейности, но постепенно. Супер ще бъде за начало, ако участват хора от семейството. Може почасово.
Само от магазин няма как да стане имала съм такива/за дрешки/. Посоката е в папкането. Нещо от типа на бързото хранене, сутрешните закуски, които се купуват и на обяд и следобяд, обаче на страгическо място. Не е задължително да е на центъра.
Помисли в коя посока си силен и за хората от семейството ти.
В този малък град направи щателно проучване, ако не става може да се ориентираш по черноморието. По-специално Слънчев бряг. Сезона започва рано и свършва късно. Има наеми по 20 000, 30 000 лева.
Успехът е за смелите в тоя живот. И други познавам с такива спестявания от чужбина, но си стискат париците в банката и работят непревликателен труд и то по много часове за други.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 4867d2d851
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   А някой да знае дали си струва да се вземе апартамент на морето, и да се дава на руснаци примерно.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: a7cc1bc639
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Здравейте! С доста закъснение се включвам и аз, но не живея в БГ. Мисълта ми е, че зависи в коя част на страната е градчето, какъв областен град има в близост, и в каква близост. И на мен ми се ще да се върна, и да започна някакъв малък бизнес, но се прибрах през лятото, за да поогледам обстановката в БГ. Има ниши, и то за успешен бизнес, който няма да изисква кой знае, какво вложение-7 до 8000 лв. Никакви ИТ, никакви храни, може и дрехи но на кг. и то нови! Основното е да има надежден човек да прави внос на неща, които са много евтини в чужбина, а за момента в БГ са на баснословни цени. И този бизнес ще продължи да се развива. Надявам се да съм била малко полезна.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 2fd8a52cfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

20.   Много общо казано,от къде внос?И къде са толкова ефтини чистоновите?

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e81ab82ce0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Аз също мисля да се занимавам с внос на Дрехи от Америка понеже сега започват големите намаления там а имам познат който живее там от доста години.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5d09c74f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Номер 21 - не можеш толкова лесно да внасяш дрехи извън ЕС - дрехи заповече от 150 долара не можеш от САЩ изобщо дори като пътник да взимаш, а ти като платиш мита и глупости и не си заслужава.
Има онлайн търговия - целият ни град пазарува в UK сайтове и си позакъснял

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e59fdcd38c
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Тоя моя човек ми взе обувки дънки 2 колана и ризи за 400 $. Неми каза за митото

 
  ...

...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 17a2d50c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

24.   Авто части - това е далаверата!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 87bb6a2523
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Брато купи си 30 декара засади ги с лешници има пазар голям вземи си евро пари 25000 евра от проект с тях купи още 20 декара засади ги с тикви земи си трактор инвентар докато чакаш да почнеш да береш ходи на услуги с трактора 30лв орането идей да искаш. Успех

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f6c246b81a
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

26.   Принципно в малките, а и не в толкова малките градове почти нищо не върви, освен някоя и друга кръчма или закусвални. Просто хората са бедни и парите им отиват основно за храна. Примерно, аз живея в областен град и от години пазарувам дрехи и обувки само по интернет. Просто всички магазини са пълни с абсолютни боклуци, които след месец-два се разпадат. Има два-три магазина, където можеш да откриеш по-качествени неща, обаче са с изключително надути цени. Част са от по-големи вериги и общо-взето ги държат повече за престиж, отколкото изкарват нещо от тях.
Какъвто и бизнес да се започне обаче, трябва наистина много работа. Много хора си мислят, че ще отворят нещо и едва ли не само ще ходят да прибират оборота, който ще е по няколко хиляди на ден. Не става така.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 97557a8b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Слушай сега, малките градове в източна България са държавни.
Съвета ми е, вложи ги в държавно предприятие, няма да сбъркаш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 4fc5344163
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   27 - Какво по дяволите означава това? Обясни!

 
  ...

...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: f6d9296061
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   27, утепа рибата с това:

" малките градове в източна България са държавни"!!!

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 97557a8b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   От 27 до 28
----------------
Извинявай за закъснението, имах предвид, че не се продават на парче, а функционират като едно цяло с всичките му екстри, бизнеси, идеи, развитие и благо за народа. Имам предвид целия народ, не само части от него.
Вярвай, че има огромен, ама хюдж потенциал.
Имаше време, когато това беше точно така, но там работеха много хора, които обичаха работата си. Имаше и деца от различен произход, които играеха на воля и правеха щуротии до небесата, и до ден днешен си спомнят всички приключения и преживявания, и смехории от онова време.
Надявам се, че пак би могло да се възроди, защо пък не?

До 29
------
Слушай, не е хубав този израз да утепаш цялата риба.
По добре кацни на една скала, сложи си чепарето и ги хващай по 7-8-9-10 наведнъж.
Виждал ли си такова нещо? Защото и това беше, едно време.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0846918f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (53 гласа)

33.   Привет!

Искам да Ви кажа на всички, че всяка пазарна ниша е заета, така че ако се започва определен бизнес трябва да се проучи, ако не искате да си похарчите паричките напразно. Всяка сфера има тънкости и човек трябва да познава материята добре, преди да инвестира. Онлайн търговията е по приемлива, отколкото физически магазин, заведение и т.н.
Всеки може да изрази мнение, но доколко Вие имате познание за конкретното предложение и дали си заслужава, може само реално да се докаже, другото са празни приказки.
Помислете Вие в коя сфера сте най практичен и познавате пазара, така по лесно ще се ориентирате към решение.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 8e18ecdc93
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Ако искаш "да ти капят едни пари", то инвестирай във фондове и/или компании, както го прави цял свят. 100 000 евро, може спокойно, да ти връща по 2000-3000 евро на година, а всяка година, очаквай, инвестицията ти да поскъпва с 4-5%.
Това може да ти се струва малко, но истината е, че от теб не се изисква нищо. Просто си седиш на задника и си взимаш парите. Или, още по-добре, продължаваш да изкарвап повече пари. Ако можеп да инвестираш по 10-20 000 евро на година, то до 20 години, ще имаш достатъчно, за да не правиш нищо, да живееш комфортно и богато, а парите ти само ще се трупат.

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 0641da86b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   При тази рязка промяна на бизнеса най-добрата инвестиция е да натрупаш уменеия в теб и да ги продаваш както намериш за добре... така никой не може да ти открадне бизнеса ти ставаш уникален и това ти дава да си планираш собствения живот и винаги да можеш да се развиваш..

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 30c3c54e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   закусвалня

 
  ...
преди: 6 години, 7 месеца
hash: 014df4d7e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

37.   Дай 10 хиляди на някой голям от общината и обирай държавни и общински поръчки и си ти

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker