Как да поставя на място колежка , която ми лази по нервите ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Как да поставя на място колежка , която ми лази по нервите ?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3079 пъти
Здравейте на 20 г. съм студентка във втори курс. Още от малка всички ме мачкаха като парцал и непрекъснато ме унижаваха, заради което имах ниско самочувствие и ми беше трудно да общувам с хората. Откакто станах студентка не ми пука, чак толкова, имам няколко приятелки от групата с останалите също се разбирам добре, макар че с тях си говоря предимно по общите теми. Ето какъв е проблемът ми в нашата компания има едно момиче, което непрекъснато ме бъзика и ми лази по нервите ( например ще ме попита иронично що не съм казала на нея и нейната съквартирантка, че съм били на дискотека та и те да дойдат или пък защо не съм ги поканила на рд - то си ). Много ми се иска някой да я поставя веднъж завинаги на мястото и, но ме е страх останалите момичета да не ме намразят и да се отдръпнат от мен заради това. Неведнъж ми е идвало да стана и да я хвана за косата. Може би проблемът ми идва от това, че съм по - затворен човек, както и от дългогодишното мачкане в ученическите години. Засега я търпя, но не знам докога ще е това. Моля ви дайте ми някакъв съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1e8615892b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбира се това да я хванеш за косата не е добре идея, но в такива моменти аз винаги разчитам на езика си. Ще ти дам пример, в гимназията имах супер дълга коса, обаче момчетата все ме бъзикаха за какво ли не и един път един се изцепи, че трябвало да се пострижа. При, което аз го изгледах спокойно и "Ама аз за разлика от теб нямам въшки! Ако хвана ще се пострижа!" Направо го шашнах! И естествено млъкна. Та всместо да я биеш опитай се да използваш остроумието си и да я затапиш. Не казвам, че е лесно винаги да измислиш находчив отговор, ама става. И така тя ще изглежда жалка, а ти ще си готината. Освен това един или два пъти като я направиш смешна с думи и ще спре да те тормози, защото ще си има едно на ум. Като те попита защо не си и я поканила на дискотека с теб кажи нещо от типа "Ами исках да прекарам приятно заобиколена от ГОТИНИ хора!" т.е. без да и го казваш в очите намекваш, че тя не е готина и би развалила приятното ти прекарване. Изобщо научи се да използваш думите. Добре подбрани те могат да направят всеки за смях! А за рождения ден: "А, ти покани ли ме на твоя?" Предполагам, че не е, така че "След като ти не ме покани, защо аз да те каня?" Схващаш идеята, предполагам. Думите са страшна сила!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: aa7dd0d9c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не й отговаряй, а просто й се усмихвай всеки път, когато ти задава въпроси, с които те дразни. Или давай лаконични отговори с "да", "не" и усмивка. Не ти препоръчвам скандали или сцени. Все пак ще сте заедно поне още 2 години. Но си мисля, че много навътре ги взимаш нещата или погрешно интерпретираш въпросите й. Възможно е да си търси въпроси/теми за разговор, а на теб да ти звучат обидно.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fe97bf5189
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И аз съм имала такива проблеми, но с времето спряха да ме вълнуват. На такива хора не трябва да обръщаш внимание. Щом се заяжда с теб, го прави или с цел да се прави на интересна (каквато всъщност не е) или нещо лично има към теб. Но какъвто и да й е проблема, мисли за себе си, да се развиваш в живота. А момичета като колежката ти ги има много и трябва просто да се сетиш за поговорката "глупакът се наказва с мълчание".

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 811ed9250b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Момичето може да иска да ти е приятелка, а ти и се дразниш. Иначе защо ще те пита защо не я каниш. Може да и е обидно, че не идва и тя.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 281a7f3e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Тегли и една дълга и българска и да ти се маха от главата!!
НАЗДРАВЕ!!!!!

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 61fb397e98
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Много умен коментар от номер 1! Това е правилната стратегия! Ако я приложиш, ефектът ще е потресаващ. Научи се на това! То ще ти върши работа още много пъти. Такива хора не идват случайно в живота ни. Те идват да ни научат на нещо. Опитай се да научиш урока си и момичето ще ти се види даже приятно!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b12436efec
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката : Благодаря ви много за съветите, като малка постоянно вземах нещата навътре, съучениците ми ме уважавах главно като имахме контролни, по отношение на ученето не ми се отразяваше, но даде своето отражение върху самочувствието ми станах свит, затворен човек, който не знае как да започне разговор като е сред повече хора, е с някои успявам да се сприятеля, но не с всички. В университета е малко по - добре, но и там по някой път ми трябва време за да се заговоря с някой.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a5aeff136d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   моят съвет е да запазваш самообладание. да се усмихваш нежно каквото и да ти казва. когато показваш или се издаваш че ти пука или се връзваш това я подтиква нея да продължава а когато покажеш че не ти пука и не и отдаваш внимание на нея ще и е вече безинтерсно да се занимава с теб и сама ще се спре. другият вариант е да хвърляш с нейните камъни по нейната глава. тук обаче трябва да си изобретателна и да ти идва от вътре да я затапваш, така тя ще разбере къде и е мястото съответно то е там където ти си я поставила. препоръчвам ти първия вариянт, защото по това което описа мисля че няма да се справиш с втория вариянт, а ако го пробваш и не се справиш ще станеш за смях и ще и дадеш на нея по голяма сила. успех

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker