Моля, дайте ми съвет как да преборя трудностите си - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Моля, дайте ми съвет как да преборя трудностите си
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 4583 пъти
Здравейте!
Минаха години откакто не съм писала в този сайт. Последно беше на ръба на тийн годините ми. Сега вече работя, и съм по - различен човек. Мислих, че повече няма да пиша, но ето че имам нужда.

Започнах работа в една аптека. Може да се каже, че натрупах стаж и пред шефовете си съм се доказала и съм направила добро впечатление (до колкото е възможно). Проблема е че има много интрига. Работата си я харесвам, но не харесвам една определена колежка, която постоянно плете интриги. Така започна и с мен - да интригантства, а когато се отдръпнах, защото не желая да участвам в това, започна да настройва другите против мен. Сега нямам открита война с никого, но тя нарочно се опитва да ме дразни. Това дразнене се изразява в различни неща, като например да ми каже, че изглеждам зле (което очевидно не така), да се прави че не ме забелязва или да ми се присмива тихичко просто защото нещо ми се дразни. Странното е че към нея не съм направила нищо лошо до момента. Правила съм и подаръци, изявявала съм желание да и помогна, когато съм разбирала, че има нужда и т. н. Но явно не е задължително когато си добър към някого и той да е такъв към теб.

Не съм споделяла с никой нищо за себе си. Е, може би съвсем малко в рамките на допустимото за да не решат, че съм аутсайдер. Сега ходя на работа и се изолирам, от време на време си казвам с някой по някоя приказка и то свързана само с работата, докато тя пред мен се мазни на другите колеги за да я харесат и да ме избута от екипа. Опитваше се да ме изгони от работа (не че може, но искаше да прави интриги чрез които да го стори) и като не и стана номера нещо не и харесах и може би и се видях като сериозна конкуренция.

Аз обаче забелязвам как пред работодателите е една, а зад гърба им друга. Позволява си неща, които не бива и мами относно това колко работа има. Искало ми се е на няколко пъти да си отворя устата, но не искам да излезна интригантка като нея, която порти.

Може би на работодателя това няма да се хареса, а и донякъде я държат защото имат някаква изгода от нея.
В аптеката влизат много хора, знаете как е, днес дойде един клиент и аз се държах много добре с него, след което тя ми каза "Дай ми онзи химикал ето там", на което отвърнах "Сигурна съм, че имаш ръце да си го вземеш", а тя млъкна. Почувствах се, че съм била груба, но така трябва с тези, които редовно са ти правили лошо. Има много неща, които не мога да споделя, но се надявам да получа някакви житейски съвети, защото с всеки ден се чувствам все по - нещастна и когато се прибирам не мога да се оттърся от работата. И всичко заради един много неприятен и подъл човек, който ти се усмихва, а зад гърба ти копае гроба.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: c82125eb24
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От опит знам, че където има напрежение е много зле. Според мен ако не можете да се разберете като цивилизовани хора... - нали знаеш - по- умният отстъпва. Всеки случай да си тровите ежедневно нервите не си струва.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d616fef9ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За съжаление почти няма фирма, в която да няма поне един такъв колега. Така, че и да си смениш работата не е решение, ами се опитай да я игнорираш възможно най-много, все едно не е там и това е. А това, което си и казала за химикала хич не е грубо според мен. В крайна сметка, не е саката може да си го вземе и сама, обаче наистина гледай да не я дразниш много и по никакъв повод не се забърквай в интригите и. Предполагам шефовете ви не са и... ти и много добре знаят що са цвете е тази, но сама казваш, че явно имат причини да я държат на работа. Но по-важоното е друго, че ти си се доказала пред тях като съвестен и добър служител. За това концентрирай се върху собствената си работа и стискай палци въпросната колежка да си намери нова жертва и да те остави намира като види, че не и реагираш на глупостите. Защото колкото повече и реагираш, толкова по-доволна е тя и по-големи простотии ще измисли. Затова пълен ИГНОР и това е. Аз поне така постъпвам с дразнителите в офиса. Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 8ab66aee16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Както казва 2 - абсолютно я игнорирай! Като реагираш на глупостите й я подхранваш. Тя е като малко дете дето иска да му обръщат внимание и като спреш да обръщаш внимание, детето спира да иска и да реве.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d0f71e77a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се занимавай с такива хора няма смисъл! Гледай да си вършиш съвестно работата и не се забърквай с никой!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4d43608a1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Игнорирането е много добър вариант - все едно, че не съществува.
Другият вариант като сте с трети човек намеквай как тя не си върши работата или спомени нещо което ще я засегне.
Иначе с добро няма шанс да се оправят нещата, а ако не си по интригите просто избери първият вариант, който според мен е по-труден.

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c728247b8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Бъди добра и развивай отношенията си с останалите. Дръж се приятелски с всички, а с нея не се занимавай. По този начин ще постигнеш 2 неща:

1. Ще се чувстваш по-добре и няма да си изолирана и завряна в миша дупка.

2. Ще я обезоръжиш и победиш. Целта й е точно това - да те сплаши и да останеш изолирана, затова не й позволявай.

Такива хора обикновено НЕ командват парада, въпреки че точно това демонстрират. Това, че другите си мълчат не означава, че я смятат за права. Те много добре виждат какво става.

Бъди си добра и коректна с тях, сприятелявай се, а на нея просто не й обръщай внимание - игнорирай я, както всички по-горе правилно те посъветваха.

По този начин ще спечелиш хората на своя страна и макар и в ежедневието да не те защитават, ще го направят когато стане голям проблем (а то ще стане рано или късно). Рано или късно тя ще те натопи за нещо пред началниците и тогава ще имаш нужда от подкрепата на останалите.

Ако в такъв случай и те не те подкрепят, значи и те не са читави и съответно няма за какво да съжаляваш, ако загубиш работата си.

Когато "врагът" се опита да те засегне, не отговаряй, защото така насочваш вниманието към себе си. Каквато и обида да каже по твой адрес, дръж се все едно не си чула. Не се защитавай, защото който е прав няма нужда от защита. Започнеш ли да се защитаваш и оправдаваш, падаш в очите на хората. Затова, пускай всичко покрай ушите си и разчитай на това, че хората много добре могат да преценят кой е крив и кой - прав.

Ако пък се опита по-жестоко да те унижи, кажи че няма да позволиш да те унижава и ако продължи, прости си излез.

Ако разиграва сцени пред клиент, обърни се любезно към клиента с молба "да извини колежката, защото е напрегната".

Горе главата и успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker