Искам да й помогна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121383)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6482)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Искам да й помогна
преди: 10 години, 6 месеца, прочетена 4121 пъти
Здравейте,
пиша ви, защото вече се страхувам за живота на най-добрата си приятелка. Тя е влюбена във всички смисъли на думата. Вече и аз се убедих, че го обича много. Казва, че той ще е любовта и завинаги и аз и вярвам, тя ми го доказа. Искам да и помогна тъй като постоянно мисли за самоубийство и говори, че няма смисъл да живее. Преди известно време уж на шега беше нещо като гадже с него. Беше на шега, но после тя наистина го обикна и то завинаги, но връзката им беше кратка.

Изведнъж той просто се отчужди и вече не са заедно. На него му се наложи да се премести в друг град и тя дори не го вижда, по някои път го срещаме в четвъртък. Тя свързва целия си живот с него, абсолютно всяко едно нещо свързва с него, иска да си има деца от него, всичко за което се сетите свързва с него. Тя каза, че няма смисъл да живее, че той е всичко, което има и което иска. Наистина не мога да я убедя в обратното, тя е решена, че без него няма смисъл да живее. Моля ви да ми помогнете да я убедя, че трябва да живее. Искам съвет за това как да и кажа, че има неща за който да живее. Забравих да отбележа, че той като я среща дори "Здравей" не и казва.

Странно е, че те дори не са се и карали, а той просто нищо не каза и я остави. Моля ви дайте ми съвети как да и помогна. Макар, че едва ли ще успея. А също така сме и доста млади, ние учим заедно.

На 20 сме, а той на 23. Мисля, че е рано, за да умира, но за нея няма смисъл за живот.

Помогнете ми, моля ви. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 месеца
hash: 9683fcf975
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ъм как разбрахте, че го обича "завинаги"?

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 587f85ce77
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами то това, което описваш не е любов, а някаква мания. Може би приятелката ти си има някакви лични проблеми, за които не знаеш и нямат нищо общо с това момче. И, за да забрави за проблемите тя се вкопчва в първото нещо, първия човек, който в даден момент я е правил щастлива. Много хора правят така. Но това категорично не е любов.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 66613a62c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Предлагам да поговориш внимателно с нея и да я убедиш тя да поговори с него в и за "всички смисли на думата" касаещи чувствата и.

Една голяма причина да се живее е именно любовта. Любовта е алфата и омегата в живота. Когато тя липсва, боли. Когато боли, живота става тежък, труден, провлачен, безсмислен. Защото смисъла който градим лежи в "сърцето" ни. Всичко с което човек оперира в живота си е това което е създадено с ума. Но в ума живеят чувствата, а те са деца на сърцето.

Така както си описала не се разбира какво смята тя да прави? Да бяга? Да се крие? Да се прави че нищо не е станало? Или че никога не е било? Тези не са решения. Удовлетворението е част от радостта и щастието. То идва когато правим което чувстваме. Тук се има в предвид хубавите чувства. Нейното хубаво чувство е любовта която изпитва. Тя не може да я спре, скрие или забрави. Бягаш ли от нещо то те гони. Тя трябва да събере смелост и да му каже което не му е казвала. Обективно в това е проблема и. Много неща които е било наложително да му сподели до сега, тя не го е направила. Държала е чувствата си само за себе си. Редно е да опита.

"Беше на шега, но после тя наистина го обикна и то завинаги, но връзката им беше кратка. "
"Изведнъж той просто се отчужди и вече не са заедно. На него му се наложи да се премести в друг град и тя дори не го вижда, по някои път го срещаме в четвъртък. "

Какво ли не започва като шега, тъй като хората в началото се плашат от сериозните намерения. Но ето, време е минало, кажи и че сега е момента да направи нещо, своя ход. Отчуждението му не е проблем само по себе си, най-вероятно нещо го е обидило и накарало да се отдръпне, ако още тогава е "говорел с любов", а тя е възприела нещата като шега, сигурно го е заболяло и си е помислил че тя си играе с него. Влагам го като предположение, защото е най-често срещания "проблем" за мъжкото "отчуждение". Та... това че се е отчуждил не значи че няма чувства и сега към нея. Да не бъде предпазлива, а да му покаже че не го е забравила, че е мислила за него, че той я вълнува. Според мен ще даде резултат. Да му предложи са се видят, да му се обади, да му пише, а защо не да го засече някъде и да го заговори. Няма лошо жена да бъде инициативна. Красиви са нещата които тя мисли и чувства според което си ни разкала, но нека не стоят само на думи, нека му ги каже. Много мъже са искали да чуят нещо подобно от жената която харесват, или просто от някоя жена която ги харесва. Но не знайно защо е прието само мъжа да казва хубавите мили неща ( най-често за да направи добро впечатление ), но така мъжът не знае какво красиво мисли и чувства жената. А това за една връзка и бъдеще е също от голямо значение. Със сигурно каквото и да го е обидило му е минало, но не знае какво е положението с нея, дали не се е хванала с друг, както и какво изпитва сега. Не и казва "здравей" поради мисли от рода на "да не би да ми се подиграе, или
да ме помисли за жалък" Но ако знаеше всичко което тук си разказала щеше да и казва "здравей" че и повече.

Живота има смисъл и винаги е имал. Да твориш, да създаваш мислите си в реалността. Да бъдеш където чувстваш че си нужен/а. Да съграждаш мостове и проправяш пътища. Да продължаваш делата. И дори да напишеш и кажеш нещо красиво и полезно за сърцето, живота и душата. Но целия този смисъл живее и чака за смисъла на любовта.

Дано съм ти бил полезен.


- silenter -

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 86db004a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Печели време, примерно и обясни, че самоубийството е трудна работа и не винаги завършва с успех, предложи и да изчака до 25 годишна възраст и тогава ти лично ще я убиеш. Глупости говоря - нали! Просто и обясни, че човек прави неща за да види резултата им, ако се самоубие няма как да види какво впечатление ще направи това на възлюбения и - какъв е смисъла тогава? И още едно предложение, малко по-нестандартно - измисли си причина ти да се самоубиеш, провокирай я тя да те убеждава в безсмислеността на това, накар я да се тревожи за теб, попитай я какъв начин за самоубийство тя би ти препоръчала - бъди актриса!

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a338839454
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря ви много :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a338839454
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Номер 5 найстина съм и много благодарна, а номер 4 според теб е мсния, а според нея любов и според мен също, а между другото ние сме като сестри, знаем си даже и кътните зъби, знаем неща за себе си, които дори и родителите ни не знаят за нас. :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker