Работата само начин на оцеляване ли е? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121273)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18549)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работата само начин на оцеляване ли е?
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 2708 пъти
Отдавна се чудя дали да пиша тук. Чувствам се гадно и може би ще ми олекне, ако споделя. Нали това е идеята на сайта. Просто не се чувствам удовлетворен от работата си. Финансист съм и всеки като чуе "финансист", възклива. Но на мен ми е гадно на душата, стомахът ми е перманентно свит. Не ме удовлетворява тази работа.

Всеки ден се питам какъв е смисълът от цялата тази работа, а после си отговарям, че трябва да се яде. Почти не минава минута, в която да си мечтая как имам избор и хвърлям молбата за напускане и в следващия момент се питам "а после какво".

Прибирам се вкъщи и от тревога и мъка дори нямам сили да погледна жена си и да поиграя с детето си. Това допълнително ме натъжава и ме кара да се чувствам виновен. А те са толкова добри хора и искат да ми помогнат, но не виждам как ще стане това.

Просто съм в капан, птичка с отрязани криле съм и не мога да понасям всяка сутрин да ставам от леглото и да ходя на тъпата работа и да правя всеки ден едно и също, да се стресирам, да гоня срокове.

Едва на 28 съм, а вече се чувствам толкова уморен от работата си, че имам чувство, че съм пред пенсия. А като се замисля, че ще трябва да работя още поне 30 години, направо ми призлява. Просто физически не мога да понеса още дори и година. Винаги съм искал да бъда такъв, завърших образованието си с мерак. Но когато започнах да го работя, някакси осъзнах, че не е това, което искам да правя цял живот.

Лошото е, че не знам и какво искам да правя, но искам да правя нещо, което ми носи радост и удовлетворение. Може би някой ще може да сподели как да открия страстта си. Оглеждам се за други оферти, но такива почти липсват. Не мога и да напусна, защото трябва да се яде. Още повече че имам жена и дете, които чакат на мен. Не мога да си позволя лукса на напусна, нито да уча нещо друго, защото някой трябва да издържа семейството, а парите и така не стигат. Но и милиони да ми даваха, пак нямаше да ме удовлетворява.

Може би някои ще кажат, че съм просто мързелив (кой знае, може и да са прави), други че не съм си намерил призванието... Не знам какъв съвет ще ми дадете, писах просто с надеждата да ми олекне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 44ffd8deda
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всички сме преминавали през подобни етапи. Аз също съм икономист и на моменти не намирам смисъл в работата си, но без всеки ден да си изпълня задълженията, всичко би се разпаднало...
Мисля, че страдаш от някакъв вид на burn out. Задължително си вземи отпуска!!!!
Говори с жена си как се чувстваш, тя ще те подкрепи.
Помсили си, но не се отказвай. Може би фирмата и самата длъжност не са за теб, но има достатачно други фирми и работни места.
Иначе проблемът ти е много чест в съвременното общество. Откъснали сме се от нормалия цикъл на работа. Вече не работим в селското стопанство, в което има сезони, части на дея, периоди на работа и почивка... времето ни минава пред компютъра...
Важно е да не работиш повече от 8 ч. на ден или поне да се опиташ. Важно е и след работа да изключваш телефон, компютър и таблет и да се абстрахираш напълно от работата - взимаш детето и отивате на разходка. Сега и денят става голям, излизай навън.
Освен отпуска ти трябва и физическо натоварване - почни да ходиш на фитнес или да бягаш навън.
Промени живота си.
Говори с жена си за това тя скоро да се върне на работа... говори с близки и търси подкрепа. Споко, това е само период. Никой не е казал, че 30 г. ще работиш тази работа. Събирай опит, можеш да си направиш и свои бизнес, а скоро и жена ти ще се върне на работа и няма целия товар да е твой. Докато си здрав, докато сте здрави, всичко е ОК. ПОЧИВКА и време за теб, ще видиш, че ще ти помогне много
ж30

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 1402d276fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябвa дa откриеш кaкво би те " изпълвaло", би рaботил с удоволствие. Сaмо тогaвa можеш дa променяш.... знaейки нa къде, към кaкво. Кaк? Експериментирaй!
Сaмо нa 28 г. си, можеш дa учиш/ курс дори зaдочно.
Зa другото съм съглaснa с н1.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ac17c300f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Може би си от свободолюбивите хора, които не харесват да са затворени между 4 стени в офиса. Но и работата вкъщи не би ти харесала защото пак е заседнала. Аз лично смятам, че има само една сладка работа, но и тя си има минуси - да си фото модел. Снимаш се за реклами в списания и по билборди, имаш красиви колежки, но не играеш пред много хора като актьорите и общо взето си само ти и фотографа. Може да те снимат в студио, а може и навън на плажа, в планината. Но е професия до време. Както и да е, събота и неделя и вечер след работа - никакъв компютър и интернет! Излизай навън. Аз от както работя всеки ден на компютър моят вкъщи почти не го включвам.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: e1beca9236
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм в твоето положение, М29 с жена и дете. Не ми харесва работата ми, но нямам време да уча друго, а и интересни оферти липсват. Вече карам ден за ден, разсейвам се с плуване и ходене два пъти в месеца на вила сред природата...

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 82e2cfdb48
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Според мен работата не е само за оцеляване. Човек трява да харесва това, което прави. Най-малкото, защото го прави по 8 часа, 5 дни в седмицата. Може би ще е добре да говориш с жена си по въпроса и да откриеш какво ще ти харесва да правиш. Н казвам да стоиш без работа. Просто си постави за цел, в свободното си време да откриеш призванието си и да смениш работата. Няма да стане за 1 ден, но ако наистина го искаш и работиш по въпроса ще успееш.
За да те стимулирам ще ти дам за пример моя позната. Тя е доста по-голяма от мен и е завършила медицина. Работила е няколко години на доста места - операционна сестра, старша сестра, сестра в зъболекарски кабинет. Постепенно, точно като теб осъзнала, че това не е нещото, което иска да работи. От 10 години е брокер на недвижими имоти, обича работата си, върши я с желание и съответно има успехи.
Така че, не се страхувай да направиш промяна. Ще е по-добре отколкото сегашното положение. Само не забравяй да го обсъдиш с любимите ти хора :) Успех!
Ж27

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 5d172b244d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Като видя финанси и веднага правя асоциация с банка, обаче никога не съм знаел какво работи един финансист, та какво работи един финансист? Попринцип с висше(икономическо) можеш ли да се издигнеш до мениджър на някоя банка или до шеф (въобще какво прави един шеф на банка? )? Това бяха лични въпроси, а иначе може да пренасочиш другаде, ако знаеш и езици още по-добре. Явно и ти си свободна птица и не можеш да търпиш да работиш в някой офис.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3536076c17
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Какво друго можеш да работиш? защо не пробваш за малко нещо друго, или просто те е страх, че пак няма да можеш да си намериш същата работа, или в друга сфера заплащането няма да е същото? Прави неща които ти харесват, излизай, спортувай, занимавай се с нещата, които харесваш...

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 071dfca038
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   опитай се да намериш призванието си
хоби, курсове или други занимания през някой ден от седмицата - опитвай, пробвай и със сигурност скоро ще намериш нещо което те влече истински!

казваш, че не може да учиш? Защо? разбира се, че можеш и ако намериш истинското си призвание (като чета историята ти, личи, че това не е твоята работа! ), като намериш това което те влече - то ще ти даде много сили и енергия
не само, че времето на тъпата ти работа ще минава по-бързо, ами ще започнеш да учиш - ще отделяш и повече време за семейството си!

другото нещо което може да направиш е да започнеш някакъв спорт
да си направиш график - и времето ще ти стига за всичко - семейство, работа и учене!

почвай да търсиш това което те влече защото няма да изтраеш дълго на тази тъпа и безинтересна работа!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: eb82625e5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   "Финансист", всеки възкликва. Е, явно не съм всеки, защото за мен финансист си е чист счетоводител. Страшно банална, гадна и неблагодарна професия. По цял ден гледаш таблици, сметки, баланси и т. н. Това, лично за мен не ми се побира в мирогледа на хубавите професии. Просто изцежда. Боравиш със суха материя, както и правистите, както и всички чиновници. Защото това е чиновническа работа, която е страшно еднообразна и в един момент те зомбира. И аз съм на подобна работа, но моята е далеч по-динамична и креативна, ако мога така да се изразя. Въпреки всичко ми е писнала до гуша. Искам промяна, искам спокойствие, но за огромно съжеление няма как да имам горните две и добра заплата. Всичко е навързано като свински черва. Мечтая и бленувам за дългата си лятна отпуска, когато отида на вилата си за 20 дни със семейството си. Без мобилни телефони, без интернет, без каквато и да е било гняз от ежедневието. Но това са 20 дни на година. След това - същата гадост.
Влизам ти в положението, знам какво е. Отърване няма. Пък, още повече, ако искаш да подсигуриш на детенце що-годе добро бъдеще. Ще блъскаш докато не увехнеш.
Колкото и смешно, и нелепо да звучи имах възможност да стана поп, поп в провинцията, но съпругата ми се възпротиви и след дълги препирни кандисах да се откажа.
Някои хора не го разбират - поп, какво срамно има? ! Нищо, но според съпругата, как щели да гледат на детето на попа? ! Ами, като нормално дете, а и съм сигурен, че щеше да бъде много по-добре и по-спокойно, ако бе станало, защото това е нещото, което ми харесва и влече. Това е професия, при това доста сериозна. От глад няма да умрем, а и спокойствието в провинцията за разлика от София е огромно.
Ориентирай се към нещо в по-малък град, нещо, което ще ти доставя удоволствие, нещо, което ще може да те издържа без да се притесняваш от демографските проблеми в България, нещо, което ще го вършиш с желание.
Парите не са всичко, но са една голяма част от ежедневието ни. Но, запомни - с честен труд богат не се става, както и, че богатите имат много повече грижи от бедните. В никой момент не са по-щастливи от бедните (нормалните) хора, напротив.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: ccbeb11b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Намери си развлечения извън работата - хоби, спорт, ще видиш, че много ще ти помогне!

 
  ...

...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: fdc2ee4e94
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Авторе, всеки минава през такива етапи. Според мен тайната не се крие в това да правиш нещо друго, такива рискове не се поемат с лека ръка, а и каква е гаранцията, че второто ще ти хареса. Тайната е в духовното израстване на един човек, както и да ти звучи това - наивно или не. Всичко е в ума ти, със сигурност можеш да се чувстваш по-добре на работа, а това как по-точно, знаеш само ти. Нямам представа какви са ти задълженията, но като при всяка професия, би трябвало да има известна гъвкавост и би могъл да разнообразиш като си поставиш различни от обичайните задачи, но за това трябва и малко креативност от твоя страна. Бъди благодарен за това, което имаш - семейство и работа, и не приемай пречките като проблеми, а като предизвикателства на живота.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 25ae0eb795
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Звучи като депресия, вероятно лека. Симптоми са обща апатия и нежелание за вършене на каквото и да е. Противно на всеобщото мнение не се получава по конкретна причина и се лекува сравнително лесно. Някои хора вече препоръчаха традиционни лекове като да се занимаваш със спорт. Не е важно да е нещо много сериозно но трябва да е с определен график, който помага да се мотивираш. Консултация със специалист също няма да навреди. Малко вероятно е корена на проблема да е в конкретната работа. Прочети статията в wikipedia там пише основните неща. Може причината да е нещо толкова просто като лоша диета.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 1c078fb958
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Богатство - това е. Иначе работиш цял живот като роб.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 1c078fb958
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   "Но, запомни - с честен труд богат не се става, както и, че богатите имат много повече грижи от бедните. В никой момент не са по-щастливи от бедните (нормалните) хора, напротив. "
Беден = нормален - Ти откъде си - някоя комунистическа утопия? Какво приемаш за богат. За някой хора, това е съседа с къща с още един етаж и мерцедес, които струва два пъти по-скъпо от тяхната кола. За други, човек с една къща, няколко десетки хиляди в банката и дрехи по стойността на средната заплата е беден човек.
Познавам богати хора и за един от тях най-голямата грижа е... Къде да си продаде продукцията и дали да не го съчетае с почивка на карибите. А как натрупа пари ли - не не копаеше на полето, поне не не след 2рата година. Имаше едни смешни 200 декара запустяла земя. Цялата печалба отиде за още земя. И така 3-4 години, докъто не изтегли огромен кредит. Парите от земите отиваха за кредита и за още земя и много заминаха при процеса на уедряване (това да ти искат 10000 лева за 2 декара камъни, само защото са на средата на твоите земи... ). Отне му повече от 15 години, но сега има собствено стопанство, няколко хиляди декара, малък цех за преработка на фуражи. Да ти кажа, постигна всичко с честен труд, но не блъскаше на полето. И започна да си живее спокойно последните няколко години. Сега е оставил всичко на няколко оправители (основно роднини и добри специалисти) и си живее живота. Но подоби начинания отнемат време и пари, иска се постоянство и разбиране, добра комуникация с храта. Повечето искат да станат богато, като започнат работа като сервитьори.
За автора - Опитай се да пренасочиш интересите си, търси работа в други компании, но разучи преди това, къде е най-добре. По принип е най-добре да отидеш където са парите, но това е до теб. След време като имаш достатъчно, можеш да се хванеш твой познати и колеги и да започнеш собствена компания, такава каквато ти я искаш.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3685123a20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Бате, пропий се!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f767b134b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Не само! Секса е приятен!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 1e504be8e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Финансист може да означава всичко- счетоводител, банкер и т. н. но всяка подобна работа води до депресии особено ако нямаш възможност за почивки. И аз съм била така. Напуснах. Намери си по- приятна работа, не навсякъде е така.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 4c11160bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Здравей Авторе. Бих ти препоръчала идеята да погледнеш в наталната си карта -там винаги е добре отразено призванието на всеки човек/всеки, който се е родил се е родил с призванието си:) неизбежно е:)/. Много комплексни са факторите, но основно на пръв поглед са: 6 дом-ежедневието и рутинната работа за насъщния, 10дом призванието социалното положение и знака на върха на МЦ. Много често се случва хората да работят нещо, което не ги удоблетворява, за да преживяват, а призванието им е друго... Тези при, които има съвпадение са щастливци, сред тях са - Доктора спасли много животи, Даскала в часа на който всички деца слушат с любопитство...

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker