Аз съм роб и нямам право да си правя планове - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Аз съм роб и нямам право да си правя планове
преди: 10 години, 7 дни, прочетена 3729 пъти
Чувствам сякаш съм на ръба. Интелигентен млад човек съм, а работодателя ми, който е едва със средно образование ми се качва на главата и ме мачка постоянно, а аз търпя, защото нямам друг избор освен да съм роб за да имам пари да си купя хляб. Работя с клиенти и много често те са нетактични, груби и недоволни, дори когато работата е свършена добре. Проблема е, че работодателя ми не защитава работниците си, а ги прави на две стотинки с цел да угоди на клиентите, които за него са БОГОВЕ и трябва да им се кланяме за да се върнат утре пак при нас. Само където аз нямам изгода от това, тъй като аз нито получавам процент, нито някой ми отдава нужното отношение заради всичкия труд. Дори обратното - постоянно ми се вика и ме връщат на работа. Тъкмо приключи работното ми време и ми звънят с думите "връщай се на работа да угодиш на този, на онзи... ", от което вече ми писна. Един бял ден не съм видяла в тази фирма, нон - стоп работа и никаква почивка, а при все не стигат, въпреки че живея с много лишения. Накрая излиза, че ми е по - изгодно да ям въздух и да си стоя у дома, защото плюсовете са минимални колкото да не умра от глад. Работодателя никога не говори с мен, а има посредници, за да не излезне той черния. Гаден мазняр, който експлоатира и ми писна вече. Хем ако се махна няма кой да им работи, защото хората не искат да работят там, хем се държи лошо с мен. Колегите ми са завистливи и само защото отслабвам по - бързо от тях ме мразят от цялото си сърце и постоянно пускат слухове, а тъй като той не е работодател на място им се връзва и дори без да го коментира с мен вече имам поредната черна точка в досието.
Какво да правя? За капак звъни в други фирми за да ме злепоставя за да не мога да сменя работата. А толкова много се раздадох, накрая като видях че никой не го цени просто спрях.
Много ми се плаче, понякога се изпускам и плача пред познати и ме е срам после...
Зле ми е, понеже искам да живея нормално, а някакви нахалници, които ме имат за роб ми се качват на главата. А ако искаш да напуснеш - нямаш право, как дори си се осмелил, ти си мижитурка и т. н.
Моля зза съвети, много моля...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 6 дни
hash: 52f2efef35
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   До болка познато. Горе главата! Според мен.. най-добре напусни. Следващата ти работа ще е много по-добра от тази. Само трябва да я намериш и да го желаеш. Напусни от този жалък "работодател". Ти, не си роб, ти си свободна да избираш и да живееш свободно. Да мислиш свободно и да си осъзната. Направи своя избор сега - Промени живота ти още сега, аз вече го направих.. ще го направиш ли й ти заради самата себе си за да си щастлива и пълноценна? ! Действай! :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 дни
hash: d757267733
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако е много зле и се чувстваш зле, махни се, все ще се намери нещо друго, трябва да намериш нещо което ти харесва, поне до някаква степен...

 
  ...
преди: 10 години, 5 дни
hash: a7f2cd134c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   като искаш да напуснеш му хвърляш предизвестие и да се оправя. Никой не може да те спре. Ако пък се прави на интересен пусни жалби в инспекцията по труда, че нарушава работното време не осигурява полагаемата се междудневна и междуседмична почивка на работниците по КТ както и, че се държи обидно с тях накърнявайки личното им достойнство. Дори можеш да го дадеш на съд. Действай, а не се оставяй.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 дни
hash: ca3ab29eff
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Директно си търси нова работа и напускай. Защо търпиш това?
Какво значи нямаш право да напуснеш? Пускаш си предизвестието и да се оправят - не могат да те спрат. Давай смело, без да се замисляш!
А като свърши работното време, изключваш си телефона и толкова, как така ще ти звънят да се връщаш.
Бъди твърда! Щом една работа не ти харесва - сменяш я, не си роб и работодателят не може да те направи такъв, без твое съгласие.

Ж25

 
  ...
преди: 10 години, 5 дни
hash: 3cb4d40874
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе какви са тия глупости?! Има си кодекс на труда, има си работно време, има извънредни, има неустойки...
Никой не може копче да ти каже ако не работиш повече от 8 часа на ден и то с 3 задължителни почивки - една обедна и две междинни.

По какви фирми звъни да те злепоставя? Смени града! Гарантирам ти, че никой не познава г-н Копчо Дупчев от гр./с. Горно Нанадолнище извън съответата селищна система...

Леле, леле.. Ти си човек (е, айде - жена), не си роб и ако ти не отстояваш правата си - никой няма да го направи вместо теб.

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 дни
hash: 440307ec6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Звучи ужасно! Човек, търпи, търпи и в един момент му писва. За това започни бавно и методично да се подготвяш за напускане. Започни с преглеждането на обявите и изпращането на CV онмайн, пък когато нещата вече са сигурни, напускай! Че то не си е работа с години да работиш в такъв ад. Успех!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 дни
hash: 9545a3cab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Махай се от там, недей да търпиш това нещо, не си заслужава да те тъпчат, ще си намериш друга работа. Работа ще си намериш. Не каза от къде си, може да отидеш на морето да работиш, осигуряват квартири и добре заплащат, лесно ще си намериш работа по тея курорти, в момента има навсякъде недостик на персонал. А до зимата все нещо ще излезе, няма да оставяш да те мачкат. Препоръчвам ти курортите Слънчев бряг, несебър, Свети Влас и Обзор. Златните не ти ги препоръчвам там не осигуряват квартири и не плащат хубаво. Еми освен да ти пожелая късмет и дано да съм помогнал :-)

 
  ...
преди: 10 години, 4 дни
hash: 02ed09c192
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Има и по-добър вариант - уреди си един по-дългичък болничен, джипито има право да ти даде до 14 дни без ЛКК. Шибни му го, пък да видим, какво ще прави тогава.

 
  ...
преди: 10 години, 4 дни
hash: a97fbb88d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторката:
Благодаря Ви за подкрепата и коментарите. Уж съм на ръководна позиция, а работодателя ми никога не говори с мен по важни дела, а винаги се обажда на странични лица и ме проверяват постоянно за да ми открият грешки. Така се случи, че от притеснение ми се обостри едно заболяване и си взех болничен, а когато се обадих да се извиня се държаха студено с мен "Ами аз какво мога да ти помогна... "?
Все едно съм си взела болничен нарочно. Няколко дни вече не мога да се оправя, и чак ми е трудно да дишам от притеснение.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 дни
hash: cddbefb53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Като не можеш да напуснеш, направи така, че да те уволнят. Прави им напук. Дръж се зле с клиентите. Прави им мръсно и ги изкарай извън нерви. Пък ако не те уволнят след това, най-тържествено напусни. Хем ще се отървеш, хем ще се почустваш по-добре.

 
  ...

...
преди: 10 години, 4 дни
hash: 840427274a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Авторке,
Мисля, че си прекалено чувствителна. "когато се обадих да се извиня се държаха студено с мен "Ами аз какво мога да ти помогна... " Добре, но какво друго да ти кажат. "Все едно съм си взела болничен нарочно. " Вероятно ти така ги интерпретираш нещата.

Аз мисля, че тебе няма да те уволнят, колкото и да се опитват да ти намерят грешки. От сега нататък когато трябва да приключи работния ти ден им казваш: "Не ми е добре. Трябва да си ходя. А и работното ми време изтече. " Ако ти им да даваш възможност да използват, ще те използват. В момента в който излезеш от работа си изключваш телефона. И да те питат на следващия ден защо е бил изключен, казваш: "Телефонът ми беше изключен" Ако не разберат и мрънкат повтаряш същото. Горе главата. И междувременно си търси нова работа. Както и горе казват, ако трябва се премести и в друг град. И ако има конкретни ситуации ни пиши за да ти дадем съвети как да подходиш.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f14cb88c23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ама ти си за бой, да знаеш. По-добре никаква работа пред това да имаш кофти работа! Бий си шута, к'во му правиш евалата на тоя боклук управителя... да върви по дяволите и се МАХАЙ от там, стига с това мислене "живеем в ужасна д-ва, дори да се оплача, няма никой да ме чуе, навсякъде е така, по-добре да търпя, няма смисъл да напусна, защото ще попадна на същото място, ми то това е много хубаво, че имам някаква работа сега" и за нек'ви мижави кинти и цялото това колебание се мъчиме да се самоубедиме, че сме у рая... търси нещо друго и се махай, какво искаш да ти дават акъл другите - ако не се махнеш, ще лап*ш, какво да ти кажа, ако се махнеш - ще намериш нещо друго, все пак имаш стаж предполагам, а аз като нямам и 1 месец стаж директно си бих шута още на деветия като ме накраха да търкам тоалетни чинии, а бях секретарка в офис, и сега ще съдя тоя гъз за неизплатена заплата - ми ако си бях търпяла, щях и досега да му ла*ам па*ката на тоя и сигурно и аз щях да скимтя... бахти жалката история сме ние българите, честно - това е най-най-най гнусното качество на българския гражданин - ниската самооценка и липсата на всякакво достойнство - лижеме г*зове до гроба и ревеме и си ядеме и собствените сополи.. и не са виновни парите, не се оправдавайте с тая липса на пари и сметки и т. н... АКО ЧОВЕК ЗАПОЧНЕ ДА СЕ УВАЖАВА ПОВЕЧЕ, МАСОВО НЕКАДЪРНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ ЩЕ ИЗГЪРМЯТ ИЛИ ЩЕ СИ СМЕНЯТ ПОДХОДА, ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА ИМ РАБОТИ В СКАПАНИТЕ УСЛОВИЯ, И ЩЕ БЪДАТ ПРИНУДЕНИ ДА ГИ ЗАВИШАТ. ЗАПЛАТИТЕ МОЖЕ ДА НЕ СЕ ВДИГНАТ, НО ДРУГИТЕ УСЛОВИЯ ЩЕ СЕ ПОДОБРЯТ, КОЕТО НЕ Е НИКАК МАЛКО, И ВСИЧКО ЗАВИСИ САМО ОТ ТОВА КАКЪВ ИЗБОР ПРАВИМ САМИТЕ НИЕ, РАЗБЕРЕТЕ ГО.!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: de4f0478fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Искренно се позабавлявах с тази история. Особено в частта "другите колеги ме мразят защото отслабвам по-бързо от тях". :) :) Това само жена може да го напише. Най-вероятно реалността е много по-различна от това, което е написала.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 064f84f91f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Знаеш ли как да му го начукаш-точно с по-дълъг болничен, през който му пускаш писмено предизвестие. Не знам как беше точно процедурата, но на моето раб. място една колежка го направи. И той не можа нищичко да стори. Тя беше говорила с адвокат и писмото беше изпратено чрез него, той я представляваше. Това има голямо значение за такива дребни душици като твоя работодател и болшинството частници-експлоататори.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker