Икономика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Икономика
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1963 пъти
Здравейте! Въпроса ми е насочен към хората които са завършили "Икономика". Също и към хората които работят в така наречените "Човешки Ресурси" Студент съм в ТРУ-Стара Загора 1 ви курс. Специалност-Бизнес Икономика. Днес се замислих относно бъдещето ми във тази насока. Мисля си че сбърках с избора на университет. Та директно на въпроса: Ако да речем завърша Икономическа специалност в университет на който основното му направление не е икономика, какъв е шанса ми за намиране на работа в по късен етап. Някои би ли погледнал документите ми изобщо. Имам още един въпрос свързан с евентуална магистратура. Ако да речем дипломата ми е от ТРУ с магистратура от икономически вуз, това би ли спасило положението при мен. Или направо да пропускам годината защото си мисля че ученето там е чиста загуба на време! Евентуално другата година : "Винс-ВАрна, УНСС или Стопанската академия в Свищов". Пускам темата си тук влизат хора които работят на подобен род длъжности и са по запознати с нещата.
П.П. До модераторите: Темата ми не е свързана с Избор на Вуз или специалност. За това сметнах че този раздел е по подходящ. Ще съм ви благодарен ако я публикувате.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: ff9a0060cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   От мен да запомниш, че реализацията зависи преди всичко от лични качества, знания и умения. Който и университет да завършиш, ако сам не си положил усилия да научиш нещо, няма да ти е от кой знае каква полза. А и като цяло университетите и специалностите у нас не са на високо ниво, с малки изключения. Нищо не пречи да изкараш магистратура в друг ВУЗ.
Но не мога да ти кажа дали конкретен работодател ще гледа с добро око на Тракийския университет, това си е индивидуално. Може да има такива, за които няма значение кой университет си завършил, може да има и такива, за които има значение.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 90791d3180
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Какъв университет, каква диплома? Аз съм икономист и започнах работа, без дори да са ми искали диплома. И то в голяма фирма, на хубава заплата, подчертавам без връзки. Бях завършил само семестриално и чаках да ми мине държавния изпит и да ми бъде изготвена дипломата. После си я взех (вече бях работил 4 месеца във фирмата) и питах ЧР дали да им дам копие, а те ми казаха: Няма нужда, ама за всеки случай я дай.

На интервюто имаше разни тестове, въпроси и тем подобни. Ако имаш знания и ако можеш да говориш достатъчно добре за това защо трябва да изберат точно теб, диплома не ти трябва. Дипломата е само хартия, а това, което има значение са личните умения и знания. Ти учиш не заради хартията, а заради знанията. И работодателите го знаят много добре. То лесно се разбира още на интервюто кой става и кой не. Лично познавам хора с няколко дипломи по информатика, а почти не знаят от къде се включва компютъра. Те трудно ще си намерят работа.

В същото време познавам хора, които са завършили най-измислените университети и пак си работят по специалността и то за добри пари (без връзки). Да не кажа, че има хора, които разбират от бизнес, макар да нямат и средно образование и могат да ни купят и двамата и да ни продадат поне 10 пъти.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 67b27bb75f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   айде бе, завършил информатика и не знае откъде се включва компютъра! Нямат средно образование и разбират от бизнес! То и бизнеса им ще е такъв - като образованието.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker