Работа след дипломирането? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Работа след дипломирането?
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1572 пъти
Здравейте!

Преди по-малко от месец успешно се дипломирах от Софийския университет - специалност Стопанско управление с английски език. Доволна съм от знанията, които придобих по време на следването, но за съжаление нямам почти никакъв практически опит. Единствено миналата година изкарах 3 месечен неплатен стаж в счетоводна къща през лятото. Дисциплините, които изучавах ми бяха интересни и от самото начало реших, че е по-добре да посещавам редовно лекциите и упражненията, за да взема максималното от това, което ми се предлага, а работата да оставя за годините след завършването.
Дали обаче не съм сгрешила? Започнах да следя обявите за работа по-активно и за всички позиции, за които се чувствам достатъчно уверена да кандидатствам, се иска минимум 1 година опит в областта. Как човек като мен да си намери работа, след като очевидно за всяка по-добре платена работа за квалифициран персонал се изисква натрупан стаж? Дори не съм наясно какво възнаграждение би трябвало да очаквам, било то в частна фирма или в държавната администрация.. Дали въобще съм конкурентен кандидат? Моля някой, който е минал по този път да ми даде съвети или насоки, ще бъда много благодарна! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: 76c1e6ab83
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Възнаграждението зяеиси много и от града. Иначе като първа работа те съветвам да гледаш повече възможностите за развирие, не началното заплащане. Търси стаж в интернационална компания, ако живееш в София. Кандидатствай лично, прати си мотивационно писмо и автобиография във всички големи фирми и банки, консултантски фирми дори да нямат актуално свободно място.
На ден пиши поне по 3 кандидатури, мотивационно задължително и на английски! За всяка фирма и позиция оригинално писмо.
Успех

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 37876d7b6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря ти за съветите номер 1! :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 51c34541f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Конкретно за държавната администрация - при положение, че имаш висше образование, пък било то и бакалавър за длъжност младши експерт НЕ СЕ изисква професионален опит. Стига, естествено да имаш ценза за съответната позиция - т.е. да покриваш изискванията за специалността. Заплатата ти, ако си намериш работа в първостепенен разпоредител - т.е. някое министерство ще бъде около 700 лв., като върху тях ще плащаш единствено плосък данък от 10%. Всички конкурси за работа в държавната администрация се публикуват в Административния регистър към МС. Просто чукваш в гугъл конкурси за работа и ще ти излезе най-отгоре.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 02be8f5225
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За първа работа те съветвам да не гледаш заплащане, в общия случай е ниско. Важен е обаче стажът и особено да научиш колкото е възможно повече. Имаш ли стаж и знания, след това става лесно. По принцип в международните компании шансът за развитие е най-голям, продобитите знания и опит-също.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9b51a69aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да, заплатата определено е важно, но предвид на това, че си току що завършила е по-добре да се концентрираш върху фирма, в която ще имаш възможност за развитие и ще можеш освен стаж да натрупаш и опит. Съветът ми е да търсиш позиция на която ще ти се налага да учиш много нови неща, които ще са ти полезни в бъдеще, а не да започнеш някоя скучна и монотонна работа, която направо ще те скапе за няколко години. Така, че не се страхувай от предизвикателствата. Ако сега не използваш времето си да учиш нови неща по специалността си и да използваш наученото кога? Като станеш на 50 и си психически и физически уморена и вече те интересува само да ти плащат заплатата навреме и да ти тече стаж. За това ако трябва смени няколко работи, ако не попаднеш на правилната от първия път. Предполагам нямаш семейство и деца, които да зависят от теб, за това използвай тези години за да се развиваш и да натрупаш опит. Че после като родиш 1 или 2 деца вече е много по-трудно да поемаш рискове и да намираш време за себе си и за самообразоването си.
За това просто опитвай нови неща и не се страхувай. Опитът е безценен.
Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker