Към бизнесмените - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Към бизнесмените
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2114 пъти
Надявам се тук да влизат и бизнесмени или мениджъри. Занимавам се с търговия на алуминиеви и ПВЦ профили. Търся доставчици от Турция и Китай. Търся по интернет, намирам разни фирми, пиша им по и-мейл, но не ми отговарят никога. Представям се от името на фирмата, искам ценоразпис, каталози, но до сега и една не ми е отговорила и нямам ни най-малка идея защо. Пробвах дори на местните езици с преводачи, но пак не става.

Въпросът ми е какво не е наред и как вие търсите доставчици и пазари в чужбина? Направо отивате на място или от разстояние и чрез познати? А ако отивате на място как точно процедирате и как ги намирате? Даже ако може и някакви тънкости да ми кажете, ще съм ви много благодарен. От скоро в бизнеса и не ми е ясно.

Мисля да се занимавам и с отглеждане на билки и бобови култури за чужбина, но не ми е ясно как става намирането на пазари в чужбина по принцип.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0fa1d3870a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мениджър човешки ресурси съм в средно голяма фирма в провиницята, работим предмно за износ. Кореспонденцията минава през мен. Не много важно, но все пак трябва да изпипваш нещата, да са написани на правилен английски и както му е реда. От там нататък ако имат интерес от съответната фирма ще се свръжат с теб, а ако нямат и картина да им нарисуваш си е се тая. Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: bd620b01a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   За да развиваш бизнес:
1. Проучи пазара - проучи клиентите
2. Проучи конкуренцията, влез ако трябва да работиш като служител в нея, за да разбереш тънкостите и да имаш практически опит, набери контакти
3 Планирай своя бизнес план
4. Прогнозирай в рамките за какъв период ще си на печалба
Всеки, който иска да прави бизнес, според мен трябва най-малко да изпълни тези неща, иначе само с желание и приказки не става.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7778c1fd85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм икономист с образование в чужбина, отговарям точно за поръчките на материали, машини, за намиране на работна ръка в средно голяма чужда фирма със седалище у нас.
За доставчиците на профили виж в интернет. Имат китайците портал, подобен на ebay, казва се alibaba, ако става дума за малки количества.
В ebay можеш да почнеш да пласираш билки и тем подобни първо в ЕС, после в целия свят - трябва ти само акаунт в paypal и да си направиш ebay магазин.
Ако произвеждаш големи количества, искренно те съветвам да потърсиш среща с мениджъри в централата на големите немски вериги за хранителни стоки - там имат ограничени във времето акции, при които можеш да популяризираш продукциите си и за много бързо време да продадеш всичко.
Ако там цените не ти харесват в алибаба, ще трябва да заминеш поне до Турция.
Първо си набележи фабриките, които произвеждат ПВЦ-профили, после се обади/пиши мейл и искай среща, разгледай производството и т.н., но между нас казано, най-добри цени можеш да получиш само, ако купуваш ГОЛЕМИ И НАПРАВО ОГРОМНИ количества.
Имай предвид, че у нас този пазар е много наситен, има големи вносители, а освен това самите фабрики за дограма вече пазаруват директно от производителя.
Ние сменяме дограмата на цялата сграда и направихме голяма поръчка направо в голям цех за дограма, а те направо от Гърция си внесоха профилите, а от Румъния стъклото.
За да си успял на един пазар трябва или да си най-евтин, или да си с най-добро качество, или да предложиш нещо ново, което го няма в момента на пазара.
За съжаление и пазарите на профили, и пазарите за билки и тем подобни са доста наситени у нас, цените са много ниски и печалбите не вярвам да са кой-знае колко високи, но ако си по-добър от останалите, ще се справиш.
Успех

П.П. Ако си купувач не ти трябва добър английски, но ако продаваш нещо, тук си изпипвай нещата и все пак е по-важно да натрупаш добри оценки сред клиентите си и да договориш добри цени при ПВЦ-то

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a113a17888
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Има панаири и изложения. Отиваш на място, с визитки и брошури на фирмата. Там им всякаки производители, предлагат добри цени и условия на доставка. В Китай има и представители, който улесняват нещата - следят и товарят поръчките. Китайците лъжат доста и предлагат лошо качество, внимавай.
Някои имат специални договори да не продават на друг в страната ти.
Виж си и и-мейл-а, да не ти го хваща като спам и да те прща в Спам папката. Опитай от друг мейл. Виж дали името ти е правилно написано в регистрацията, напиш и хубаво заглавие, което да не изглежа като спам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker