Не харесвам английски! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Образование

Не харесвам английски!
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2501 пъти
Здравейте, аз съм на 15 години и имам един проблем. В края на 8 клас имах по всички предмети добри оценки, но само по английски имах Среден 3, така де, куца ми, признавам си, трудно ми е и не го харесвам. Няма да кандидатствам с него след 12. Та проблемът ми е, че в блока имаме една доста възрастен дядо, и нашите ми ме карат да ходя при него за "уроци". Хубаво, ходих през годината (в 8 клас) няколко пъти при него (около 3-4 пъти) и трябва да ви кажа, че никак не ми харесва как преподава, ние учим много по-сложни неща, а той ме върна от началото, все едно, че съм някакъв бавно развиващ се... Нашите ме тормозят сега, да ходя да се "уговарям с него" (писнало ми е вече от тази дума). Преди около 2 седмици ми бяха казали, че са се разбрали, за следвашия ден да ходя при него и да уча. Така... аз не отидох, защото не го харесвам като човек и като "учител" а и не е задължително да уча английски през ваканцията. Всеки човек има нещо в което не е добър и не иска да се усъвършенства в него. Така съм и аз. Сега нашите ме тормозят да ходя при тоя "учител", а аз просто не знам как да реагирам и да им отвърна, зашото ще почнат да философстват и да ми се кара. Просто искам приятелски съвет. Избрал съм си друг предмет, който изобщо не е свързан с английски.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: d6e0d2c5e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Каквото и да кажеш на родителите си, те няма да те разберат, знам го от личен опит. Те искат да научиш английският, без да ги интересува дали ти искаш. Не им обръщай внимание. Когато ти се карат, просто им казвай "добре" и после прави каквото ти искаш.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 1a206b7ea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисли в перспектива - без английски просто не може. Така че по-добре помени нагласата си и се старай да учиш, защото ще ти е необходим.
Може би, ако помолиш вашите да те запишат на курс в езикова школа, ще ти е по-приятно да се занимаваш.
Чети някакви неща на английски по теми, които са ти интересни, може да се регистрираш в някой форум и да пишеш там. Пускай си клипчета, филми, музика на английски.
Без езици наистина не може.
А ако се стегнеш и учиш усърдно и изкарваш 5-ци, може би вашите ще са доволни и няма да те мъчат със съседа.
Good luck!
:)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9221df2d30
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Нашите родители да не би едно време да са учили английски.. и пак се оправят в съвремието! Сякаш, че като знаеш този език, получаваш документ с който задължително си намираш работа с 10 бона заплата... Да по-лесно ще ти е с език, но не и гарантирано, че ще живееш добре !!! Престанете да втълпявате на младите, че без език нищо не става... само се интересувайте, от безработните в момента, колко знаят по 2-3 езика и пак не могат да се реализират, така че вместо да се ядосваш с английския се концентрирай върху другите предмети !!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: a77a2f6597
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Разбирам те много добре , а при мен математиката ми куца , но кво да се прави ........ Най-добре вземи 1 самоучител препоръчвам ти този на издателство ''ГРАМА'' струва 10лв и после 1 речник с думи и нямаш проблеми. Поздрави и успех с английския! ~~~Kalimera~~~

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cee4153c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Е, браво на тебе! Като имаш тройка по английски и не го харесваш, грабвай метлата още от сега и започвай да се учиш да метеш! Още си млад за да разбереш, но ще ти е непосилно трудно да се оправиш без английски в свят, в който глобализацията господства. Масово в момента младите хора заминават за чужбина. Избират си страната, в зависимост от това, кой език знаят най-добре. Ти къде ще заминеш, като не ти понася английският? И не само това- в България за по-хубавите работни места задължително се изисква английски, а е желателен и втори чужд език. Има хора, на които наистина езикът им е труден, въпреки че аз лично не разбирам, защо? Учиш си граматиката, лексиката, времената и това е! Ако искаш един ден да имаш хубава работа с прилична заплата, сядай и почвай да учиш език! Може да не знаеш два (което е желателно!), но поне един език е задължителен в днешно време.

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cbf3c5be3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе в гимназията и аз не харесвах английския, ама да знаеш колко необходим ми се оказа в последствие. А иначе и аз имах подобен проблем на твоя, мама ме записа на едни уроци при една баба. не беше лоша жената, обаче начина и на преподаване беше скучен, а учебникът и беше от стар по-стар, та много се отегчавах и съответно не научих нищо. Накрая и мама забеляза, че не напредвам и вече не ходех при тази жена, та съвета ми е, вместо да си губиш времето при този дядо, гледай филми на английски, нямаш представа колко неща ще научиш от филмите. Е, не граматика, разбира се, но доста думи и изрази, а след като няма да кандидатстваш с английски за теб е много по-важно да водиш елементарен разговор и да се разбираш с хората, отколкото да правиш граматически анализи. Така, че не се отказвай напълно от английския, че за съжаление, реалността в България е такава, че без английски трудно ще си намериш свястна работа някой ден. Не е казано да го владееш на супер ниво, ама поне да можеш да прочетеш един текст в областта в която ще работиш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 6c69603689
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз имах такъв проблем, но бях при една учителка, не правихме нищо особенно, но по 10 лева на астрономически час :D ооо, не! Майка ми много ме напъваше да ходя и аз все не исках и най- накрая и обясних всичко, че тия неща, които правим там са излишни... така 2-3 пъти с малко крясъци от моя страна, изрази от типа "Не можеш да ме накараш да ходя", настойчиво "Няма да ходя" и стана работата :D

То верно, че не на всеки се отдават езиците, ама чак пък 3? !? То какво му има чак толкова, като английския е лесен език.. научи граматиката и думите, които се ЗУБРЯТ, особенно второто. Част от граматиката трябва да се научи наизуст.. БУКВАЛНО, но трбява и да я разбереш. Дай си малко повечко зор и поне 4 ще изкараш другата година. Препоръчвам ти и да си вземеш граматиката на мърфи синята за ок. 7-8 лева е, но граматиката я има много хубаво обяснена.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 3d1a66ab00
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   За съжаление без английски е за никъде, вече много трудно да се намери работа, която не се изисква английски. И на мен ми е труден английския, тъй като изучавах интензивно немски първо. НО сега на дърти години се записвам да уча английски по школи. Така, че моят съвет се стягай и започвай да го учиш, за да не съжаляваш после!
Ж26

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e006335c5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Съгласна съм с 3. В днешно време не става иначе. Даже ве1е не се счита за чужд език. Английския е лесен в сравнение с другите езици. На мен сега ми се налага да уча френски и си е**ло майката. Английския е просто чудесен в сравнение с него. Учи го докато си млад, защото след определена възраст е по-трудно, а така или иначе ще ти трябва, уверявам те.
А пък коментара на Номер 4 е абсурден просто. Когато родителите ни са били млади времената са били други и изискванията са били други, за да работиш. А и сега за да си конкурентноспособен ти трябва език. То затова и има хора които знаят по 2-3 езика. Хайде яви се на интервю с никакъв език и да се яви друг с твоята диплома, но 2 езика, да видим пък кой ще вземат. Бъди сигурен, че няма да си ти!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: cee4153c73
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 4, твоето е типичното българско мислене- другите като са прости, защо и аз да не съм? БЕЗ ЕЗИК НЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ ОПРАВИТЕ! Да, по-възрастните не знаят език, но те не са го учили навремето! А сега младите учат английски и трябва да го знаят! За мен всеки млад човек, който учи английски и не го владее на добро ниво, е НАПЪЛНО НЕГРАМОТЕН!

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0be2d49e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз също съм на твоето мнение :)

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 78ac8b44f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Това го кажи на вашите, тук не. ;)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: bfd9846d7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Здравей! Първо ще ти кажа, че английският език е много важен, защото искаш не искаш го учиш задължително, както математиката и българския. Мога да ти кажа, че този човек ти преподава, както трябва, защото в осми клас започваш да учиш английския отначало. Само дето не те учат на азбуката и цифрите, абсолютно всичко. Човекът си го спазва по-програма. А относно това дали искаш да ходиш или не, заведи майка си или баща си, ако не са на работа и имат време с теб и ако наистина не преподава, както трябва те вече няма да искат да те пращат при него. Дано съм помогнала.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: e7ba2582da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Ако не ти идва от вътре значи трябва с много труд, а ако не ти харесва и това няма да помогне. Гледай да учиш само това което ти е за контролните и изпитванията дори и азбуката да не знаеш гледай да знаеш как да отговориш на въпросите, научи само това което трябва за да минеш с висока оценка, ако трябва и можеш препиши, така и родителите ти няма да те карат да учиш.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 65aebc0caa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Имам един приятел дето хич ама хич не му върви с английския. Човекът не може просто изречение да преведе, да не говорим той да измисли изречение. Въпреки това работи на престижна позиция в телевизия и взема добри пари. Има много професии с добри пари в България, за които английският е ненужен. Така че ако си напълно убеден, че бъдещото ти развитие ще е максимално откъснато от английския, няма смисъл да го учиш.

И все пак поне мъъъничко не вреди, примерно до степен да можеш да поръчаш нещо онлайн от английски сайт.

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c886f7ec0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Еми то се започва от най - малкото...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7fb1e505b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   За да научиш който и да е чужд език, трябва да имаш интерес към самата култура и към общуване с хората, които го говорят. Ако се ориентираш към чужбина, трябва да ти кажа, че в която и страна да отидеш, английски език в СВ-то ще ти е плюс, но без да можеш да общуваш на местния език шансовете за намиране на добра работа са ти нищожни. Дори в страни с по-добри традиции в обучението на английски като Холандия, Дания Швеция е така. Трудно е без чужди езици, но ако учиш език трябва да е защото ти харесва, а не защото трябва да го научиш.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 162c2e4a4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Слушай пич - влизаш в ютуб и започваш да търсиш твоите интереси - гейминг, влогове, каскади, спортове, абонираш се за канал който ти харесва и започваш редовно да гледаш. Аз лично съм супер запален по това, запознат съм вече с американската култура, изрази и говорим език, на сертификатни изпити никога не изкарвам по-малък резултат от 85% на устната част почти само заради ютуб!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 8233b890a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Английският език също не е от най-любимите ми предмети и абсолютно разбирам проблема ти. Ще те посъветвам да намериш някаква програма в интернет за лесно обучение. Кажи на родителите си, че не разбираш начина, по който преподава онзи така наречен"учител". Сигурна съм, че ще бъдат съпричастни. Желая ти успех и успешно начало на учебната година!

 
  ...
преди: 9 години, 1 ден
hash: e4cf88081e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Без английски си никой

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f1c142fab3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Цял живот го мразя тоя език и докато бях ученичка просто отказвах да го науча. Научих други, много по-трудни езици, а английският все ми се опъваше. Накрая се наложи да се предам в борбата си с него. Твърде много важни книги и статии има написани на този език. За съжаление, с каквото и да се занимаваш, няма начин да го избегнеш. Помоли вашите да ти намерят учител, с когото можеш да се разбираш.

Alpha

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker