Писна ми от шефове - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Писна ми от шефове
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 1912 пъти
Скоро напуснах работа, но имам спестени пари за няколко месеца, докато реша какво да правя. Не пуша, не пия, нямам семейство и всичко харча за себе си. Това, което ме накара да напусна е отношението на някои хора към мен. Колкото и добре да съм си вършел работата и да съм помагал на други хора, понякога имаше недоволни и на моменти даже си помислях лоши неща. Един ден взе да ми писва от всичко и си пуснах предизвестието, без да съм започнал да си търся нова работа. Какво съм работил, не е от значение, но понякога стресът беше доста висок.

Написах тази история с надеждата някой да ме посъветва с какво да се захвана и да работя без началници на главата си. Здравето ми е по-важно, а и не понасям някой да ме командва, освен ако е треньор. Надявам се да са останали хора, които да не са роби на системата и не живеят за да правят друг човек богат, без да са клошари или с родители, които ги издържат. Мога да рисувам, но не знам доколко това би ми помогнало в България. Ще ви помоля да се въздържате от отговори, подобни на "стани сутеньор" или "започни да крадеш".

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: ec7670a5d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Стани си сам шеф като работиш на свободна практика. Ако нямаш образование за такава - стани млад фермер например.
Истината е, че човек винаги има шеф над главата си, дори да е самия себе си, но действително има хора, които не могат да работят в екип. Проблемът идва от възпитанието, но може и да е характер.
Братовчедът на съпруга ми често казва „Последният ми шеф е бил учителят в гимназията“.
Той се жени млад на 19 г. за жена с деца и родителите му го изхвърлят без всякаква подкрепа. Започва да внася употребявани коли и с това успява да изхранва криво-ляво семейството си, но с години живеят буквално в колиба. Истински богат става чрез сделки с имоти през 90те, но истината за него е, че е комуникативна личност, харизматична, а само Неволята го е накарала да си е сам шеф както и липсата на образование и квалификация.
Ти не знам дали си подходящ дори за бизнес, ако нямаш комуникативни способности. Там се разчита много на връзки, на информация, която няма как да си набавиш, ако не умееш да общуваш лесно с хора.
Дори държавната работа е в колектив

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d19723ffd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Още един съвет - има време, ще се научиш да търпиш /като пораснеш/.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 185ac64ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Така е няма начин, на всеки му се иска ама... просто понякога не трябва да обръщаш внимание...

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 696541e178
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Щом можеш дa рисувaш, знaчи имaш въобрaжение.
Отскоро се пристрaстих към ново зa мен хоби, от което не очaквaх дa печеля, но... печеля, при товa неочaквaно добре.
Зaпочнaх дa купувaм от мaгaзини вторa употребa, мaлки стaринни съкровищa. Често попaдaм нa сребърни прибори, зaпaлки ( сребърни, позлaтени ) мaркови, бижутa ( Monet, CH )и т. н. В повечето случaи дори не знaят кaкво ми продaвaт. Дори преди дни купих уникaлен плaтинен пръстен, изрaботен изцяло нa ръкa с мaлък брилянт (0. 30) зa едно евро, продaдохa ми го зa сребро. Зa бързa продaжбa го дaдох нa 260 евро, aко бях пуснaлa обявa и дa почaкaм, можех дa му вземa 900-1200 евро, но aз ги " обръщaм " веднaгa при възможност.
Толковa се пристрaстих, че зaпочнaх дa обикaлям и по стaри къщи и дa проверявaм дaли нямaт стaри нещa зa продaн:)))
Идея нямaш кaкви йещa пaзят хорaтa, a дори не знaят колко ценни сa някои. Сегa мисля дa зaпочнa дa ходя, когaто имaм време нa тия търгове зa изгубени сaмолетни бaгaжи и склaдове под нaем. Кaто не ги плaщaт определено време, се обявявaт нa търг.
По принцип имaм други рaботи, но aз съм човек нa изкуството, неспокойнa душa. Товa хоби го зaпочнaх, когaто бях в момент нa душевен " зaпек " и към моментa ми върви много добре, a и учa много нови нещa. Стaнaлa съм почти специaлисткa нa бижутa и мaрки, ( основно винтaж ) стaринни религиозни предмети, ( тукa много се търсят ) писци, перa, нaскоро също зaкупих Дюпонт зa 2 евро и го продaдох зa 150 евро.
Aко имaш колa и щом имaш спестени пaрички, помисли го. Особено в селaтa, стaрите хорa ще пaзят примерно медени котлетa, едно време много сa изрaботвaли цели кaртинa от дърворезбa, реaлизирaнa с обикновен пирон, ( търси с исторически кaртини, можеш дa предлaгaш по мехaни рaзни дори ) вдовци ( нaследници )продaвaт остaнaли бижутa. Все пaк трябвa дa ти хaресвa и дa рaзбирaш поне мaлко, ще учиш и в движение. Виж също зa търгове по неплaщaни склaдове. Обикaляй и тaкивa мaгaзини, можеш и през сaйтове дa продaвaш, примерно ebay.
Нaй- хубaвaтa чaст освен зръпкaтa от откривaне нa " съкровищa ", щеш ходиш, щеш-не, рaзполaгaш с времето си изцяло. Хвaщaш пътя нa където решиш в моментa:))). Aз продaвaм веднaгa, просто зaщото към моментa поне, нямaм възможносттa отделно и с продaжби през сaйт дa се зaнимaвaм.
При еднa грубa сметкa, aко съберa дните, в които съм купувaлa/продaвaлa зa около месец дa речем, съм изкaрaлa около 1500 евро сaмо от товa ( в другa стрaнa, не Бг). Товa е долу- горе еднa рaботническa зaплaтa тук. Aко решиш дa пробвaш по същият нaчин, нямaш фирмени зaдължения, нaеми, дaнъци и т. н. докaто не решиш дa прaвиш свой физически/онлaйн мaгaзин.
Успех в кaквото си решиш!

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: fabf90b364
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Трудно без дори да кажеш за каква сфера става на дейност и какво ниво.
Но като цяло е така, докато не стигнеш някако ниво на независимост, в началото ще ти висят над главата, ще ти правят забележки...
Ако започнеш собствен бизнес, да не мислиш, че клиентите няма да са капризни, да не мрънкат, да не плащат на време, да искат всичко за без пари. Да не говорим за риска, особено ако нямаш връзки или опит в определена сфера и ще почваш от нищо.
Иначе сигурно винаги можеш да караш такси, да отвориш магазинче или бутка, да продаваш застраховки или кредити.

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: d1a03b51bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Стани министър-председател.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 610ab787f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Спокойно можеш да станеш графичен дизайнер - това не се учи някъде, обучаваш се сам и е важно колко си добър, ане къде си го завършил. Има такава специалност, но ако станеш достатъчно добър, спокойно можеш да си работиш сам от вкъщи. Това че можеш да рисуваш е само плюс - фотошоп, корел и си готов. Тези два софтуера са баздънни де, но няма много хора, които да са много добри в тях. Фрийлансър също може да се поинтересуваш

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: ef3d6a4c6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Докато не узрее идеята ти за собствен бизнес, ще работиш в чужд, който някой вече е създал, рискувал, установил. Промени си нагласата, че друг богатее на твой гръб. Докато не си в състояние сам да развиваш бизнес, какво друго? Ако ли пък си - направи бизнесплан и предложи на шефа съдружие, раздели неговите отговорности, включително и тези за персонала и богатей ти на техен гръб.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker