Хванаха ме напушен на работа!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Хванаха ме напушен на работа!!
преди: 9 години, 1 ден, прочетена 2780 пъти
На кратко, тъй като днес беше слабо на работа и нямаше много клиенти а ни плащат на час, един от тримата мениджъри попита дали някой иска да си тръгне. Аз си замълчах. Другият мениджър таман си тръгваше и попита дали искам да ида да се разтикаме, щото знаех че ще ходи да се напуши и аз се съгласих и си грабнах нещата и тръгнах, като още 2 момчета от нашия ресторант бяха в колата.

Не знам дали другите мениджъри знаят за този че пуши. Както и да е.. Отидохме с него и още две момчета, пушихме и два часа по-късно отидох до работа (беше ме отпуснало изцяло).. Исках да изкарам още някой час ако имат нужда от мен и е възможно. Мениджъра обаче като ме видя и се учуди че съм там, дойде и започна да ми гледа учите и ме пита какво съм пушил, пушили ли сме - аз му казах че не съм пушил.. даже се засмях.. очите ми били червени.. (аз викам ами нося контактни лещи.. Duh... ) При това наистина носех лещи и то сини - както и да е.. аз попитах мога ли да съм от полза и той вика "you are not fit to work today''..

Дали ще направи проблем от това и ще каже на главния мениджър.. или да ми искат дръг тест.. аз му казах че не съм пушил.. беше отпуснало изцяло и не ми личеше! Червени очи мога да имам и от лещите - да не говорим че тогава се видях и в огледалото в тоалетните и ми бяха добре..

Може би се видяло съмнително защото излязох изведнъж.. пред мениджъра с който пуших ме пита дали идвам (това защото беше слабо и трябваше и без това някой да си ходи.. ) и аз изведнъж казах ок.. обърнах гръб на другите мениджъри и тръгнах.. а после се върнах да питам дали има работа.. (питах защото и без това се върнах а и колелото ми беше там и ми трябваше да се прибера)..

Какво да правя? Утре може да ми направят проблем??

Моля модераторите да публикуват - важно ми е!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 13 часа
hash: 4b8fdf5358
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Явно си в чужбина. Какво мога да ти кажа - там хората не пасат трева.
Идея - пусни си болничен, кажи че нещо те боли глава (мигрена). В повечето държави до 3 дни не ти искат и ходене на лекар, но ти си отиди на лекар и си вземи болничен за главоболие - чети в интернет симптоми „мигрена“
При марихуаната би следвало до 3 дни да ти е минало, тест мисля че е до 2 седмици, но не става беш твое съгласие.
Съвет - няма отпуснало те било. Марихуана държи 2 дни и всеки НОРМАЛЕН може да те засече. Аз съм живяла в Холандия и ви знам номерата, но не само там - всеки НОРМАЛЕН човек може да различи напушен от ненапушен

 
  ...
преди: 9 години, 13 часа
hash: 0e4051cce3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Кажи истината и не си позволявай подобни неща!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 71bd84083e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ами другия път като се напушите с мениджъра (явно боклук щом пуши), хвани и си сложи тъмни Учила, за да не ти се виждат Учите. И слушай внимателно с Ошите си какво ти казват другите мениджъри, които не пушат. А какво е дръг тест - не знам. В българския език има тест за наркотици, но за дръг тест, колкото и да рових, не намерих значението. Отделно, ако мислиш, че като пишеш на английски си много оригинален, дълбоко грешиш. По-добре да беше написал всичко на английски, но да вмяташ по някоя и друга дума за колорит изглежда доста пошло. Тая трева явно ви е изпила мозъците.
П. С. Първо се научи да пишеш правилно на родния си език, а после пробвай с чуждите, за да не ти се смеят хората.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5502c7809f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   От автора - не живея от 9 години в България и в крайна сметка си пиша на кирилица за разлика от много други българи! Това което ме притесняваше го споделих и помолих за съвет по конкретен въпрос.

Не ме критикувайте за това как пиша, защото за разлика от много други българи Аз си уважавам писмеността когато пиша на РОДНИЯТ ми език! Погледнете си фейсбуците само и погледнете на колко души имената им са написани на кирилица и се замислете. Но не съдете! Аз не съдя никого, по смисъла че и аз не обичам да бъда съден! Вярвам така сте и вие, така че се отървете от тази българска черта най-накрая! Пък и като говоря езици - ще ги използвам. Това че смесвам е друго нещо. Аз ГОВОРЯ 4 езика, а ти #10?

По темата:

На работа нищо не стана.. мениджъра явно каквото си прави в свободното време си е негова работа, независимо от полицата на компанията. Щом не е проблем и аз ще си павкам.

П. С. Не ми пука какво ще си помислите! Живота си е мой.. :)

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4b8fdf5358
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторе, какво - в чужбина ти търкат кирилицата и елементарния правопис от мозъка ли искаш да кажеш???
Аз 10 г. живЯХ в чужбина, но учих висше, правих кариера и не се занимавах с дроги. Хора всякакви - каквото потърсило, такова и намерило, но не говори глупости, защото ползването на кирилица и без това в този сайт е задължително, за да те публикуват и изобщо не си някакъв герой на кирилицата, а прост и необразован емигрант, които търпят от липса на хора, които да вършат работата за смешни пари.
Само се излагаш с твоите оправдания. Просто си отишъл напушен на работа и това няма оправдание. Даже много културно човекът те е отпратил, защото колкото и да се оправдаваш, личало ти е, че си бил напушен.
Аз на Запад с такива като теб гледах да си нямам работа. Преди бяхме само студенти или старите емигранти - интелектуалци, избягали от комунистите, но в последно време просто да те е срам, че си българин като си в чужбина. Аз накрая не се обаждах, че съм българка като видя хора, че говорят в метрото на български - просто извърташ засрамено глава от тях - в анцузи с черни якета от битака, говорещи на висок тон и без всякакъво поведение и приличие, а ти си отишъл и по-далеч - напушен на работа!

Като емигрант нямаш право на грешки, а трябва да работиш двойно и тройно на местните, за да постигнеш нещичко, а ти се сравняваш с...шефа си?
Ясно е и, защо не си намерил почва у нас, няма да намериш и в чужбина...ще избуташ живота си там, защото имат В МОМЕНТА нужда от неквалифицирана работна ръка и толкоз. Поне спри да се друсаш преди работа.

 
  ...


...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: dc95808e2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   А те пък студентите българи са такива лекенца. Тук в университета в Холандия един път не се събраха. Държат се надменно точно като местните. За справка - китайците са винаги заедно и по групички.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4b8fdf5358
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   н 13, била съм студентка-българка в град с 2000 бг. студенти (ПОВЕЧЕ ОТ КИТАЙЦИТЕ) и сме се събирали. Въпрос на бройка е до някъде, но и българите по-лесно се интегрират към европейския начин на живот и лесно се смесват с местните - една култура сме все пак. Китайците имат много проблеми (живяла съм с тях в общежитие). Първо, много от тях (да не кажа всичките) идват от комунистически семейства на разни величия или на тамошни индустриалци. Много ги е страх да не кажат или направят нещо нередно и непрекъснато се пазят, а ние без да искаме им задаваме за тях въпроси-табу за живота в родината им. Трудно се напасват, защото са от съвсем друга култура и храната да не говорим каква им е. Много са и могат да имат паралелно общество.
Българите имахме също нещо такова, там където учих, защото бяхме МНОГО - все пак само студентите 2 хиляди и нагоре. И все пак като се замислиш - колко са 2 хиляди души - едно малко село. Не е задължително да ти харесват хората с две думи. Това са малко хора, с които нищо друго нямаш общо, освен че имате лична карта от една и съща държава...
На мен ми се случи последно да ме подстригва българин, който не знаеше български - просто някакъв наследник на бг. турците, които се беше сдобил с бг. лична карта без дума български. Всички му се смяха в салона (турски салон) - ЕЙ, българино, говоро български бе.
Просто ги беше яд турчетата, че този се беше сдобил по странни начини с ЕС гражданство, а те са или нелелгални, или имат хиляди проблеми (не бяха от родените там емигранти явно), така че има вече „българи“, които дори не са такива и не говорят никакъв българин.
Цигани дори има без дума български и смях - молили са ме полицаи да превеждам на „българите“, но те не знаят български! Навремето като се друсахме с рейсовете на границите не можеш да превеждаш на „съгражданите си“ и шофьорите се бяха принудили да учат турски.

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5502c7809f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   #12

Като си такъв интелектуалец, защо говориш глупости при положение че не познаваш човека? Кой ти е казал че работя неквалифицирана работа и как ми се развива живота и какви амбиции имам и как се боря за тях? ! Точно такива като теб, дето слагат всички под общ знаменател и поставят стериотипи трябва да погледнат най-напред себе си, преди да коментират другите. Още повече, че пак казвам, както ТИ не обичаш да бъдеш съдене за своите решения и действия, така и другите. За това научи се да не съдиш и да приемаш че не всичко което за теб се счита за нормално/ненормално, бива видяно по същият начин от човека от среща. Пък и не говоря за писането на кирилица конкретно в този сайт, където е задължителна а по принцип! От това което виждам по поста ти не бих те нарекъл интелектуалка а комплексарка, защото извинявай, но да ти имам психологията за култура и ценности, след като обръщаш гръб на сънародниците си и се правиш че не ги познаваш, че още повече и засрамена си била. Все ми е едно че ти пък си перфектна във всякакви отношения. Грам не мога да те нарека интелектуалка, като се има в предвид че си запазила типичните български черти на хулене, оплюване и неуважение на личната свобода и решения на хората. И отново да спомена, че даваш мнение което не е свързано с конкретният въпрос и не ти е било искано. Не че нямаш свободата да пишеш онлайн, а това че мнението ти което бе обвързано пряко към мен и какъв човек съм, няма никаква стойност за мен.

Който иска пуши, който иска пие, който каквото си иска прави, нали >? ! Пък и ако трябва да спомена психологията на човека, тя е много тъпо приета като цяло от българите а и не само, защото алкохола, който води до опиянение и понякога агресия, както и цигарите които също вредят, са легални и нормално приети от обществото, а ако пушиш марихуана значи си някаква отрепка.

Всеки сам решава какво да тика в тялото си, ако ще и колко калории да поеме, нали? !

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 4b8fdf5358
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   н. 15 (Авторе? ) - Виж, много лично ги приемаш нещата, но човек, който е интелектуалец не ходи напушен на работа да направел някои и друг час - просто за високо квалифицираните професии не се плаща на час и нямаш шеф да ти гледа очите дали този път си напушен.
Не съдя никого! Живяла съм в държава с легална марихуана, но си има граници дори там - просто не се ходи напушен на работа и за такова нещо се хвърчи от работа. Имах в отдела мениджър на висока позиция - алкохолик, но се стърпяваше поне до някъде да не идва напит на работа. Веднъж му се случи да дойде пиян и го отсвириха.
Познавам хора от университета си, които взимаха амфетамини и кокаин - това са дрогите на високо образованите хора, защото повишават концентрацията, вниманието и тези хора можеха да учат 20 часа в денонощието, да не спят преди изпити и тем подобни. Много хирурзи са на тези дроги, но в интерес на истината не познавам човек дългосрочно да е спечелил от дроги.
Марихуанка пушат работниците, хората на физически труд, келнери и тем подобно - за разпускане СЛЕД работа.
Глупаците пък пушат ПРЕДИ работа. ...хората на умствения труд се друсат с кока и като цяло средства, които повишават концентрацията и намаляват умората (а марихуаната действа обратно на това)

Не казвам, че съм безгрешна, но поне имам достатачно саморефлексиране, за да осъзная, че не трябва да се правят подобни глупости. Ти обаче не само, че не ги осъзнаваш тези неща, но се и осмеляваш да търсиш вината в другите хора и в обстоятелствата - това е много опасно, защото заради това сме на това дередже като държава и общество. Никой не иска да поема лична отговорност...дори за личните си бакии.

Аз с право се срамувам от някои българи и не съжалявам, че съм се дистанцирала от тях. Имам много повече общи неща с някои чужденци от с някои българи и това е нормално, защото всяка нация е разделена и на социални класи - по образование, ВЪЗПИТАНИЕ, култура, интереси, начин на живот. Какво общо имам с теб? Общ език и, че мога да чета нескопосано написаните ти на кирилица (ЕВАЛА, ЕВРИКА, ГОЛЯМ ПРАЗ НАПРАВО) писания.
Интелектуалец дори не ставаш в университета (студенте?), а това е въпрос на култура, начин на живот, свобода на духа, мисленето...у нас е пълно с „интелектуалци“ като теб, от които просто няма начин да не се срамува човек. Не може да се разчита на хора като теб на работното място и аз на мястото на работодателя ти бих те уволнила без особени съображения.
Аз съм ЗА легализиране и у нас на марихуаната, но това не означава, че човек има право да се явява надрусан на работа. Алкохолът колкото и да е лош - на другия ден си що-годе нормален човек ( с главоболие). При дрогата това не е така и стига си криви душата - не падаме от небето, бил си си напушен до дупка и хората са го видяли това, но вместо да се извиниш или да заемеш някаква нормална позиция, ти се гневиш и обвиняваш другите.
В случая не намирам толкова за осъдително самото напушване, а неосъзнаването на грешката ти. Може би е нормално след ниско квалифициран труд да се напушиш, но не е нормално при каквато и да е работа да се явяваш в такова състояние...и поне да не се извиниш и засрамиш.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 74dff55d90
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Аз като чета историята - май и нея си я писал напушен - доста хаотично изложение. Но смисъла е ясен. Да ти кажа като собственик на перспективно заведение в България - не знам по света как е, но аз, в моето заведение, ако хвана служител, който е дошъл на работа, след като е употребил вещества влияещи на работоспособността му - веднага го оставям на самостоятелна творческа изява, сиреч - безработен. Самият аз, въпреки че съм собственик, никога не съм си позволявал да пия, пуша или каквото и да е, във времето за работа - не го очаквам и от служителите си. Не знам за каква интелигентност претендираш, но като цяло е голяма простотия да си риташ така трудовата книжка.

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 5502c7809f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   #16

Остави.. :D

Аз казвам бяло, ти казваш черно.

Общо между мен и теб няма, защото Ти, както много други българи си разбирачка. Друго мнение за теб няма. Разликата между мен и теб е че Аз мога да водя нормален разговор като приемам с разбиране мнението на другия или ако не го приемам не настоявам че съм прав, защо много неща могат да се видят през различни призми. Аз себе си не съм се наричал интелектуалец, ти беше тази дето се самоопределя като "интелектуалка". Пък и аз не се меря с никой - проблема ти е че ти се мериш с мен.

Да не говорим каква усмивка ми пръкна на лицето докато четях глупостите с наркотиците и кои "класи" хора ги опотребявали и кога..

No comment!

Вземи опитай да се занимаваш с фармация! Кой знае може да те огрее!

А това с пушенето, Аз както писах в темата, когато отидох на работа не бях напушен. Мениджъра нарочно се е заял защото е знаел какво ще правим.

Както и да е - всеки сам решава какво да прави с живота си и си сърба попарата.

Бъдете живи и здрави!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker