Къде попаднах по дяволите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Къде попаднах по дяволите
преди: 8 години, 11 месеца, прочетена 2396 пъти
Случи ми се нещо много странно.
Извикаха ме на интервю за работа. Някакъв чужденец, който почти не говореше български. Интервюто беше непрофесионално, дори не ми тестваха уменията по английски, въпреки че в обявата пишеше, че се изисква перфектно владеене. Питаха ме дали съм семейна, защото било важно, въпреки че позицията беше за офис мениджър, и човека, който ме интервюираше много се срамуваше от мен. По едно време станах сякаш интервюиращата и сама си задавах въпроси и си отговарях, а той само кимаше одобрително. Някаква дама ми се обади да ми каже, че ме викат на работа да отида да видя как е, да се запозная с работата. Добавих я във Viber и ми стана странно от профилната и снимка - някаква натокана, с ботокси, изрусена, абе... такава.
Та... отидох един ден пробно... и ме пуснат в нищото - на едно мръсно и неподредено бюро, във видимо луксозен офис в нова сграда, но просто непочистено. И няма кой да те обучи, няма други служители, сам си. Само от време на време собственика идва и те кара да напишеш някакъв имейл, но трудно разбираш какво иска да ти каже, защото българският му не е добър. Пича си пуска музика в офиса и ти си стоиш на бюрото без да правиш нищо, без никой да те следи... за нищо, като ти хвърлят договор с обем 1 страница А4, в който пише, че стартовата ти заплата е 1200 лв. бруто.
Започнах да ровя в служебния компютър и на какво да попадна - куп негови снимки с Митьо Пищова и някакви фръцли с много червило и изкуствена коса. Малко по - надолу в снимките и няколко голи момичета, надупени, а някой си вкарва ръцете в "местата им". Уплаших се на какво място съм попаднала и веднага си тръгнах. Никой повече не ме потърси.
Какво по дяволите бе това място и как се озовах там?
Не мога да си отговоря, но много проституция има в тази държава вече...
Човек да се притеснява вече да отиде на интервю за работа.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 11 месеца
hash: 135b7d7b5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добре си постъпила като си си тръгнала!

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 8d3c73a765
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила Авторке, никъде не си била попаднала, а просто „офис мениджър“ на български значи СЕКРЕТАРКА.
Твоята работа всъщност е била да си изчистиш бюрото, да изчистиш и неговото, да свариш кафе, да му носиш вода, да вдигаш телефона и като не е знаел български - да му уреждаш разни неща по институции.
Попаднала си най-вероятно на някакъв консултант, който имитира работа. Възможно е и да е бил странна птица. Много хора работят на музика, между другото, а Митьо Пищова е просто вид селебрити, вид колорит - човекът сигурно за сейрче се е снимал с него и „мацките“. Това е интересно на чужденците.
Май си избягала от цунката „работа“ от прост страх. Споко, ако им трябваше проститутка, нямаше теб да наемат, я. Има достатачно много по-квалифицирани в тази дейност. Английски им е трябвал колкото да се разбираш - кафето със сметана или без :)
Секретарката си трябва и днес - като вид визитна картичка, за сериозност. Сигурно имаш и някакъв вид, но явно си неопитен човек - трябвало е просто да си забършиш бюрото и да почнеш да имитираш и ти работа :) Ако е бил от Запада пък там са свикнали да не те обучават - приема се, че щом си образован и имаш някакъв стаж, ще си работиш. На мен ми се е случавало като студентка на Запад да ме сложат да работя в мазето буквално със стар компютър. Първо трябваше да си изчистя бюрото, после компютъра си разглобих, разръчках, преинсталирах докато тръгне. 2 седмици се занимавах с подобни глупости, чистих кафе машината и хладилника в малката кухничка, копирах разни документи и тем подобни, а чак след това малко по малко сама си намирах неща за вършене и накрая бях стигхала до шеф на отдел, но дори тогава трябваше сама да си забърсвам бюрото, защото представи си - в 21 век офис почистването е аутсорснато и се пестят много пари ако спестиш точно от забърсване на бюра и тем подобни. Ние в нашата фирма в София поддържаме така наречената clean office политика - в края на работния ден не бива да има никакви хартии, никакви папки навън, всичко се прибира в специални шкафове и работното място трябва да изглежда така, сякаш там никой не е стоял - всеки си бърше сам бюрото. Идеята е, че повече от един човек може така да ползва бюрата и помещенията за конференции, често сме по обекти с дни и по това време бюрото може да се ползва от друг.
Отделно в София има вече всякакви птици, разни консултанти, изпратени от централите си уж да проверяват разни проекти по програмите от ЕС, доста хора имитират дейност, защото са заплатени на час. Отделно хора, които перат пари или се крият от нещо.
Секретарката придава сериозност. Ако не беше офейкала, можеше да преживееш интересни неща. Аз бих останала за 1 месец да видя дали ще ми плащат, какви хора ще влизат и излизат - просто от интерес бих останала.
Жалко, сега ми стана интересно действително какви хора са били тези ама като си се изнесла, не можеш да разкажеш. От чисто любопитство бих останала.
Ако добиеш информация, светни ни - много е интересна тази „фирма“, но не се учудвам - има може би доста такива, които още не са навлезнали в новите офиси около летището и в Бизнес парка. София стана интересен град за интересни „птици“. Ако влезнеш и в сериозните фирми ще преживееш странни неща, но не това е темата - толкова странности съм преживяла в Софето, че твоето ми се струва просто интересно, но не ме учудва изобщо, но ако си му трябвала за секс, мила, той щеше да си каже и бъди сигурна - нямаше да има договор.
Не са ти се обадили, защото са нямали нужда - на интервюто сигурно са се явили 101 момичета...имат база данни за секретарки до живот, могат цяла агенция да си отворят..

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: f1497420ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поправка - много проституция има на тази планета вече, не само в България. Иди в Белгия/Холандия/Германия да видиш какво им се случва на нашите момичета и на по-мургавите им "сестри"...

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: d65c33e85e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   2, глупости си написала, като си била проста емигрантка не в мазето, ами може и под мазето "да работиш ". правилно, че си си тръгнала, не се знае какво е можело да ти се случи, това изобщо не е сериозна фирма. 3, нищо не пречи да има договор и да я ползва за секс, много интересни неща щеше да преживее, преди много години като си търсех първа работа след у- та ми се случи подобно нещо - стоях 1 ден и си тръгнах, после майката на моя приятелка, която е главен счетоводител и има собствен бизнес, ми каза, че въпросния е супер мошеник, правилно си постъпила. и мен не ме потърсиха, търсят под вола теле. в тази 'фирма " от jobs ли се набута?

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 91ddd19e9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не слушай номер 2. Това е човек, който се занимава точно с такива измамни работи!

 
  ...


...
преди: 8 години, 10 месеца
hash: 1532536ee5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   На лошо място, с лоши хора. Добре, че си се махнала. Ако това се случва на първия ден, не знам какво ще стане нататък.

"Жалко, сега ми стана интересно действително какви хора са били тези ама като си се изнесла, не можеш да разкажеш. От чисто любопитство бих останала. " - И какви ще са? Псевдо бизнесмени, идиоти, мутри и други подобни.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker