Търсене на работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от На работното място

Търсене на работа
преди: 8 години, 10 месеца, прочетена 2070 пъти
Здравейте, на 25 години съм и от известно време усилено търся работа. До сега съм завършил бакалавър, докато мисълта ми е да работя, за да мога да завърша и магистърска степен една година. В Благоевград на няколко пъти пътувам, търся неквалифицирана работа, която мога да работя с цел сега да се издържам. Но няколкото пъти, когато съм бил на интервюта след кандидатстване в Джобс. бг ми казват, че говорят с управител и шеф и след ден или два ще се обадят, за сега никой не ми се е обаждал - така ли процедират по принцип, има ли някой одобрен по такъв начин, след като ти кажат след 2 дни, че ще изберат човека и той наистина да е одобрен. Най-странното е, че днес около обяд ми казаха, не че може да се обадят, а ще се обадят. Тука няма и може? Накрая нищо. Не знам, но по този начин след много търсене най-много да отчаят хората по този начин. Ако се действа така, ако не си одобрен по добре да ти кажат възможно най-скоро, а не да пътуваш да чакаш и само да чакаш. Малко съм ядосан и ще съм благодарен за някой съвет, да продължа ли с Джобс по тоя начин в Благоевград, как седят нещата в София например?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 години, 10 месеца
hash: cd6711e167
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, аз съм на 35 и от миналата година търся работа и пускам в джобс. бг автобиографии, и да, впечатленията ти са верни, казват, че ще се обадят при всякакъв резултат, но не звънят изобщо, освен ако не са те избрали. Звънят само, ако искат да те наемат. От другите няма обратна връзка. Явно е новият HR-ски похват. Не разбирам защо не кажат "Ако не ви се обадим до /еди кога си/, значи не сме се спрели на вас". Но така е, факт.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 8fcc6f42c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Винаги се обаждат само на одобрените, за да спестят от комуникации -телефонни и пощенски услуги струват пари, а кандидатите са стотици може и хиляди. Затова кандидатствайте на възможно повече места и не разчитайте само на едно и се явявайте на всички интервюта, защото и там има неодобрени

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6a78ca325a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Винаги обещават да се обадят, но не се обаждат. Когато търсех работа, ходих на може би 20 интервюта, но само от 2 места бяха коректни да ми се обадят, че няма да ме наемат.
Аз съм учила в Благоевград, а известно време и работих. Имам много лоши впечатления - градът е малък, а младите хора без стаж - твърде много. Ако нямаш роднини, които да помогнат за работа, ще ти е много трудно. Започваш от нулата и те третират като лайно. Недей да си губиш времето в Благоевград, нищо няма да се получи там. Повече шанс имаш в София, Пловдив, Русе, Варна, Бургас. София е най-близо, опитай си късмета там. Ако останеш в Благоевград, рискуваш да станеш трайно безработен, а и уважението към младите клони към 0, заплащането - също.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: bb8a3a4c82
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Така става. Ако няма да те наемат не ти звънят.

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 2df3fc1f29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Точно така, търси си и в други градове. Но моят съвет е да не разчитате само на интернет сайтове, а и лично да подавате. Освен това на интервюто ги питай, кога да например е удобно да се чуете отново. Или пък ако те кажат, че ще ти се обадят, звънни им и ти и ги питай дали има някакво развитие по отношение на твоето кандидатстване.

но пробвай в другите градове непременно!

 
  ...


...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 6ea902ca05
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Повечето изобщо не си правят труда да ти се обадят, особено ако не са те одобрили. Изобщо не смятат за нужно да ти кажат резултата. Чакаш 2-3 дни и ако не ти се обадят, приемаш, че не са те харесали и отиваш на следващото интервю. Да не говорим, че в джобс има и фалшиви обяви. Пускат обява, хората пращат СВ-та, те им събират личните данни и така. Път после си чакай да ти се обадят, ама друг път. Така, че го приеми. Тук в България е така.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker