Моногамията е утопия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Моногамията е утопия
преди: 7 години, 2 месеца, прочетена 6758 пъти
Напоследък се замислям, че обществото ни е лицемерно. Сигурен съм, че 99% от хората, обвързани повече от 10 г., доста често пожелават някой друг сексуално, макар и да обичат партньора си.

Просто никой не може да ме убеди, че някой може да прави 10 или 20 г. секс само с един човек и да не му писне поне малко и да загуби тръпката от секса.

На практика какво се получава? Искаш разнообразие, но понеже е обществено неприемливо - или се криеш, или просто търпиш вътрешния си дискомфорт. И в единия, и в другия случай си има последици. Или ще бъдем обвинени в лъжа и егоизъм, или цял живот ще си търпим вътрешния конфликт, който ни разяжда отвътре.

Още е по-зле е положението при двойки, които се разминават в сексуалните си нужди. Ами за по-сексуалния е просто мъчение да е верен. Т. е. той е пред дилемата или цял живот да е незадоволен, за да е чист пред съвестта си, но разяждан отвътре, или да се принуди да стане лъжец. А да не говорим, че ако партньора разбере, става още по-зле - сочене с пръст от обществото, разводи, скандали, съсипано детство на децата и т. н.

Хората не сме еднакви и едни имат повече нужда от секс, други по-малко. Представете си, че двама партньори си пасват перфектно с изключение на секса. Трябва ли да се разделят само заради това или да си правят грозни номера зад гърба?

Ако за момент оставим на страната обществените норми и насадените ни убеждения, рационално погледнато защо да е толкова неприемливо да се изневерява? Ако не са намесени чувства, ако човекът обича партньора си, ако се грижи и уважава семейството си и ако взима предпазни мерки, какъв е проблемът в крайна сметка? И защо другия трябва да се чувства предаден?

Всичко това ни е внушено още от малки, че е лошо да се изневерява, но чисто рационално погледно, стига да се прави умно, това на практика не би било проблем. Проблема си го правим ние, той е само в главите ни. Със сигурност е много по-добре от това да се самоизтезаваме, след като не сме задоволени. Или да правим номера зад гърба на другия.

Ако наистина обичаш човека до себе си, не би ли трябвало да искаш той да е задоволен и щастлив, а не потиснат сексуално. Отделно има хора с различни фетиши, което си е нормално и още Фройд ги е описал. А ако фетишите на двамата се различават?

Получава се така, че и на двамата им се иска нещо различно от време на време, но вместо да си дадат малко свобода и така и двамата да се почувстват по-добре, то те се ограничават в името на нещо, което и те не знаят. Просто защото това предизвиква ревност у тях, а тази ревност идва от подсъзнателно насаденото ни мнение за изневярата още от деца, макар че тези, които са ни говорили колко е лошо, също са изневерявали, или поне са пожелавали някого, но не са го правили, само за да не ги заклеймят.

Това ли е истинската любов? Да ревнуваш, да притежаваш и да ограничаваш човека ли? И защо масово се смята, че човек ако пожелава други, значи не обича партньора си. Защо винаги сексът и любовта се слагат в едно гърне. Толкова ли е трудно да разбереш, че човек понякога има нужда да спи с някого, когото не обича истински, а просто го привлича сексуално.

За да има толкова изневери, очевидно хората изпитват нужда от това. А за да изпитват толкова масово нужда от това, значи това ни е в природата. Защо тогава трябва да си причиняваме толкова страдание и да се принуждаваме да лъжем, само и само за да спазваме някакви измислени и наложени правила?

Изневярата е била заклеймена най-вече от религията, като идеята е била да не се разпрострянват болести, предавани по полови път. Това е било важно за оцеляването ни като вид, тъй като тогава не е имало надеждни предпазни средства. Но днешно време това е безсмислено, стига да се прави разумно. Само че вече до такава степен ни е насадено с вековете, че дори да е отпаднала причината за заклеймяването ѝ, ние продължаваме да я заклеймяваме, без реално да има нужда.

Толкова страдание, толкова лъжи, толкова нещастни деца, толкова разводи и съсипани животи заради пустата изневяра. И защо е всичко това, питам.

Знам, че разсъжденията ми са твърде разкрепостени за времето си и ще отнеса упреци, но при новаторите винаги е така. Фройд също е бил критикуван в миналото. Първият гол модел също е бил критикуван. Но времето минава и все повече хората започват да узряват, че тези норми вече са закостенели и практически предизвикват много повече страдание отколкото полза.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 69

преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7c982d5551
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами виж, нещата опират до гледната точка. На такива като теб им допада идеята за отворена връзка, на такива като мен - не. Въпрос на виждане е.
Може би наистина тръпката се губи с времето, но въпреки това знам за двойки, които са си верни, и то след 15 години брак. Не толкова срещано, но все пак съществуващо. А тези, които си изневеряват, често го правят не толкова от сексуална нужда, колкото напук или да си повдигнат самочувствието, поне при моите познати. Но поводи и причини за изневери много.
Затова, всеки да живее, както иска, било то в отворена или затворена връзка, без да пречи на другия и ако нещата някъде не паснат, най- разумното е раздяла.
И още нещо - когато единият партньор знае, че другия има интимни контакти не само с него, не е изневяра.

Black Sabbath

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 69229b0b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

5.   Ей за секс много революционери, как не се намери един да се бори срещу глупоста с която умишлено ни обграждат медиите и се появяват борци срещу последните хора с някакъв морал и ценности.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b0516cc3ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Поздравления за коментара!

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b8ead33870
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ти с Фройд ли се приравни? А освен това не откриваш топлата вода. А освен изневерите има и начини човек да мисли с горната глава, не с долната. Казва се интелект. Който ни отделя от животните. Ако следваш инстинкта си ОК давай. Но обществото или който щеш е изградило нормите и и сексуалните взаимоотн. в рамките на двойката не заради лицемерие, ами:
1) изграждане на сексуални ценности между хората
2) по малко венерически болести
3)И в крайна сметка кой ти ги налага или ги приемаш или ги отхвърляш, или си изграждаш собствени и т. н. Като не те кефи как предлагаш да е, за да няма хранилка.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b8ead33870
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Какво значи утопия? Сериозно питам.

 
  ...


...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c6a13dde76
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Донякъде съм съгласна с теб, донякъде не. Да, вярно е че е много трудно един единствен човек да ти е интересен и да ти тръпка цял живот. Също така е вярно, че човек харесва и други хора и изпитва привличане към тях. Хората са така устроени, че новото и непознатото им е интересно, и ако не беше така нямаше да има никакво развитие. Аз например сама съм се учудвала как човек към който ми е било насочено цялото внимание и дълго време след раздяла не съм можела да забравя в един момент ми става напълно безразличен и безинтересен и когато след време се запозная с някой друг той превзема изцяло интереса ми. Това означава, че наистина сме устроени да харесваме повече от един човек и сме полигамни. Но не мислиш ли, че сме така устроени именно за да се запази човешкият род- да кажем мъжа или жената която обичаш умира, човека в който си влюбен не е влюбен в теб и обратното, хилядите причини поради, които хората се разделят. Ако бяхме моногамни и можеше да бъдем влюбени и отдадени само на един единствен човек, то човешкият род щеше да загине. Извода е че е вярно, че хората сме полигамни, никой не го отрича. Също така човек е устроен така, че да иска да пробва различни неща - ти например може да си верен фен на някоя марка еди какво си, но просто да искаш в един момент да видиш какво е да си с друга. Това е познато на всеки човек и всяка новост внася някаква тръпка ежедневния и познат живот. Ако цял живот ходиш на море на едно и също място в един момент дори няма да изпитваш ентусиазъм отивайки там, но ако си резервирал за друго непознато ще те изпълни трепетно очакване, но не защото мястото може да е по-добро, може и да е по-лошо, а защото е нещо непознато. Дотук съм съгласна. Сега ще изложа и другата си теза.
Доколкото разбрах от историята ти за теб перфектните отношения биха били такива -имаш сериозна връзка, а тази връзка за да е сериозна се гради, но за това после. В същото време ние всички си признаваме полигамията и се разбираме с партньора си, когато имаме нужда, писнали сме си един от друг, или сме изпитали привличане към някой, най-спокойно да си отидем и да си спим с него за разнообразие. И всеки да е съгласен и да няма проблем с това. Да но това няма как да стане. И то не заради религиозни забрани и наслагвания. Тези забрани всъщност не са дошли от нищото. За да ги има все пак тези неща са се случвали и краят обикновено е бил трагичен. Припомни си за разврата в Римската империя и ще ти стане ясно. Та да речем всеки да започне да си спи с който иска заради полигамията, ами ще се разруши цялата структура на обществото. Ще станем като животните следващи най-първичните си нужди и няма да градим нищо съществено- като здраво семейство в което да растат здрави деца. Ти може би не се замисляш чак толкова надалеч, но все пак е и в човешката природа изкушенията да го погубват, когато се отдаде прекалено много на тях. Ти например на себе си можеш ли да поставиш граница, дори жена ти да се съгласи да имате полигамни отношения с други хора, че няма да се влюбиш в тези други хора, че няма някое увлечение да ти разбие връзката и да нарани много други хора като деца и т. н. Едва ли може да дадеш такива гаранции. Аз например може да обичам алкохола. Знам че не е редно, но смятам че имам нужда да разпускам отвреме навреме. Е мен като си ме влече да речем - днес ще разпусна тук, утре там, и накрая мога да се превърна в алкохолик, защото вече увлечението има контрол над мен. Същото е и когато се поддаваш на импулсите да бъдеш с други хора, просто неусетно то повлича. Не може да искаш стабилната жена и семейство да те чака, а ти да ходиш по увлечения. Двете не вървят ръка за ръка, колкото и да ти се иска. Хората са казали и то от опит- две дини под една мишница са много. Тези поговорки също не са случайни, вече всичко е видяно и изпробвано преди да се родиш. Стана много дълго, но ето ти още един пример. Човешката природа също така се стреми към удоволствие и избягване на трудностите. И аз искам да си лежа на шезлонга, да ми капят пари от небето, да правя каквото си искам, но не става. За да имаш едно плащаш с друго. Не може хем да имаш сериозна и стабилна връзка, хем да си спиш с който ти падне, само защото си полигамен по природа. И аз искам удоволствия по природа, ама никой не ми ги дава. В такива случаи като твоя мога да те посъветвам само едно- или си живей живот без стабилна връзка спейки с която те привлича, или ако искаш връзка гледай да се съсредоточиш върху нея. Другите варианти просто са неприложими, поне според мен. Е има както каза ти хора които изневеряват и се опитват да тъчат на два стана, но след като се разбере никой не е очарован и никой не иска да толерира това. И има защо, замисли се малко по-надалеч и може да стигнеш до по-дълбоки изводи.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c5895e19cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всичко опира до уговорка между двете страни в една връзка. Затова е важно да намериш човек със сходни разбирания и ценности. Неслучайно има отворени връзки, в които хората се виждат и с други, НО не се лъжат един друг.
Лъжата е това, което разрушава отношенията.
Но не всеки има нужда да следва сляпо инстинктите си и да спи с други. Затова има и моногамни връзки.
Не виждам къде е проблема, честно казано :)

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: bb3cfa6553
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Към номер 9:

Утопия (от гръцки: οὐ – „не“ и τόπος – „място“, т. е. „не място“ или „място, което не съществува“) изобразява един желан, съвършен свят, който е различен от реално съществуващия.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 015d2aed48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   10, благодаря ти за наистина смисления и изчерпателен коментар. Но иска да уточня някои неща.

Първо, аз не съм за безразборния разврат, а само до разнообразяване от време на време, без да се прекалява. Ако се прави в рамките на разумното, няма да попречи на семейните ценности.

Второ, сравнението между алкохола и това е неуместно, защото ако не пиеш алкохол, просто няма да ти се пие и няма да ти е проблем. Обаче ако не правиш секс с различни хора, от това не само че няма да намелее желанието ти да го правиш, както е при алкохола, ами напротив - все повече ще расте и в даден момент ще се превърне в агония.

Казваш, ако не го правиш, то това желание няма да те контролира. ТОчно обратното - колкото по-малко го правиш, толкова повече мислиш за това, толкова повече си зависим от идеята, толкова повече незадоволен си и с две думи - толкова повече те контролира това желание. Много по-добре е от време на време да се прави, за да се изпуска парата, без да се прекалява, отколкото това да води до незадоволеност и агония.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 36fb1d1d12
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   Моногамията е избор. Не е нещо задължително. Както се каза по-горе никой не отрича, че човек е полигамен, но за да има семейство и общество, трябва да се спазват някои правила. Иначе, както казва Н.10 ще настъпи крах в обществото. Съгласна съм изцяло с коментара и.

На теб не ти пречи да имаш отворена връзка, стига да намериш правилния човек. Хората сме различни. Ако за теб е невъзможно да не изневеряваш, трябва да си търсиш същия човек като теб, някоя жена, която не може също да бъде само с един. Но, дали тогава мъжкото ти его няма да се обади? Защото тук разправят, че мъжът искал да притежава жената, да бъде само негова, иначе достойнството му и егото му ще се сринат. Ако ти не си от тези мъже, преспокойно може да си потърсиш такава жена. Не само мъжете обичат секса, но и жените. И не само вие може да бъдете с различни партньори, но и ние. Аз не виждам нищо лошо в отворените бракове. Всеки човек си решава за себе си. За мен лично, това не би сработило, но за друг човек би могло. Щом ти си от този тип хора, няма какво да умуваш, да убеждаваш другите, че имането на различни партньори не е изневяра и така е редно хората да си подмяткваме партньорите. Много малко хора биха били съгласни с теб къде от лицемерие, къде от закостенялост или просто не биха си представили да изневерят или на тях да им е изневерено.

Добре е човек да има гледни точки, да си отстоява мнението и т.н., но защо опитваш да се налагаш? Светът е такъв, какъвто ти си го направиш. Ти няма да живееш живота на другите хора, ще живееш твоя. Ами, направи си го както ти харесва. Ако искаш да се срещаш с други жени, търси си подобна на теб жена. Но, я пусни и нея да ходи по други мъже, за да има баланс. Между другото, хората, събиращи се заедно с ясното съзнание, че не си пасват в секса, или имат различни фетиши, постъпват глупаво. Именно при тези хора има най-много изневери и най-много раздели. Защо вместо да се съберат с човек, който е от тяхната "черга" се събират с различен от тях? Не мисля, че противоположностите се привличат. Може би, за кратко, но в един момент все някой осъзнава, че тези хора като двойка не си пасват. Ако всичко друго е наред, освен секса, значи трябва да има любов, разбиране и уважение, да искаш да правиш човека до себе си щастлив. Ами, щом ги има тези неща, значи партньорът, който не удовлетворява другия, ще направи всичко възможно да го удовлетвори. Сексът е напасване, учене как да задоволиш другия и преподаване как да те задоволят. Отново се стига до там, че всеки човек е различен и ако предишния/ната е обичала едно, то сегашния/ната обича друго. И той/тя трябва да ти покаже какво е то, както и ти. И това става с всеки нов партньор. Разбиране какво обича, какво го влудява, разбиране на фетишите на човека и удовлетворяване на нуждите му. Сега, ако фетишите са някакви странни, примерно да ходиш по голяма нужда върху партньора ти, или суинг, то наистина трябва да си търсиш подобни на теб хора, защото много малко хора ги кефят подобни неща. Ако единият не иска или не може да задоволи другия, и това е предпоставка да бъде така цял живот, кому е нужно да се задомява с този човек? Само че, не, много хора мислят, че нещата ще се променят с времето, че когато дойдат децата ще стане по-добре, други просто се страхуват от самотата и хващат първия по-подходящ. Ами, това е генерална грешка. Дори да не беше сексът фактор, а нещо друго, пак би се стигнало до изневери и раздели, защото това нещо тежи с годините, и се чувстваш сякаш нещо ти липсва, или сякаш партньорът не ти дава нещо, от което имаш нужда и или хукваш навън да го търсиш или си стоиш начумерен/а и сърдит/а в тоя брак, който изобщо не е трябвало да сключваш на първо място. За това има малко щастливи бракове, защото тези хора са имали късмета да се намерят и са осъзнавали нуждата от компромиси в една връзка. Обичали са искрено, и са се доказали. Много от хората, обаче, нямат този късмет и си мислят, че светът се върти околко тях, и партньорът трябва да ги обгрижва, без да полагат усилия. Ами, всяко нещо е двустранно. Трябват усилия и от двете страни. Също така бракът, и семейството са нещото, което се гради с години, с изключително голямо постояннство, пот и болка, и пренебрегване на твоите нужди, в името на семейството. Ами, честни казано много малко хора са способни на това. В хората егото се обажда постоянно. То е нещото, кеото ни пречи да бъдем щастливи. То иска да притежаваме, да бъдем на върха, ние винаги да бъдем прави. Малко или много заради него отказваме или не можем да се поставим на мястото на другия, и по този начин то ни вреди. Щастливци са хората, които могат да го заглушат и да разберат, че понякога им вреди.

Та, в обобщение, никой няма право да те съди, че си такъв и такъв, но и ти нямаш право да опитваш да се налагаш на останалите. Търси си щастието не такова, каквото е общоприето, а такова каквото ти искаш да бъде. Не се съобразявай с околните и техните връзки. Ти не си тях, прави това, което е най-добре за теб, но без да нараняваш другите. Всичко, което правим, без да нараняваме другите, е ок за обществото. Така че, аз наистина не виждам какъв е проблема. Може би, малко ще ти е трудно да намериш човек, подобен на теб, но не се задомявай с нещо по-малко, което в бъдеще ще ти създава проблеми. Щом ти се хойка, ходи си, но си търси подобна жена, да хойка като теб, Това е единствения начин, връзката ви да има някакво бъдеще. Иначе, виждаш какво става, единия изневерява, другия не и ето ти проблемите. За изневеряващия няма проблем, но за този, който му изневеряват проблемът е огромен. А щом партньора ти има проблем, значи и ти имаш. За това всеки да се събира с подобни на него, за да нямат после някакви проблеми.

Depravity

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b5df05fe77
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Ако беше чел повечко Фройд, щеше да знаеш за "Цивилизацията и разочарованието от нея", но щеше да знаеш и, че самият той е подкрепял по малко невроза във всеки. Знаел е, че без поне малко невроза, щяхме да избиваме и щяхме да бъдем избивани, както в примитивните общества. В примитивните общества убийството на брат от брата е нормално прието, същото е и за майки, убиващи децата си и пр.

Сексуалният морал е измислен именно, за да стане маймуната - човек, а и по-нагоре да отиде. Това е функция на нео-кортекса и е част от това, което ни прави хора, и част от това, което изгражда цивилизацията и ти позволява сега да имаш компютър, на който да пишеш, вместо да ходиш на лов и да те гони тигър.

Сексуалинят морал ти позволява да знаеш, че децата ти с много голяма вероятност са от жената, в която си се изпразнил, а не са от някой друг. Това ти позволява по-спокойно да отделяш ресурси за тази жена и децата ви.

Утопия ли е моногамията? Ами не бих казал, защото първо: за много хора сексът не е супер приоритет и те могат спокойно да се задоволят с един постоянен партньор в рамките на десетки години. Второ - дори и да е утопия за определени хора, това не означава, че трябва да се стремим към дистопията (сексуален разврат), а напротив - нека се стремим към утопията.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 015d2aed48
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

18.   Автора: да добавя, че дали ние го приемаме или не, факт е, че 99% от хората изневеряват физически или емоционално (във фантазиите си, което може да е още по-опасно от чисто физическа изневяра) и това дори не можем да го контролираме. Никой не може да спре сексуалното си влечение съзнателно.

Въпроса е дали в нашето съзнание това трябва да е трагедия или просто да приемем, че ни е в природата.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 015d2aed48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   9, Утопия (от гръцки: οὐ – „не“ и τόπος – „място“, т. е. „не място“ или „място, което не съществува“) изобразява един желан, съвършен свят, който е различен от реално съществуващия.

Т. е. нещо като комунизма - на теория звучи добре, но на практика не може да съществува дълго време.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b447c3f9a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   Аз живея сред хора с дьлгогодошни, щастливи бракове. Такива са родителите ми, приятелите ми и аз... Сигурно обкрьжението ти е от повьрхностни, вятьрничави хора, затова с такава охота вееш байрака на глупостта. Сьжалявам те. Няма нищо по-ценно от семейството!

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: ced06de097
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   "Защо винаги сексът и любовта се слагат в едно гърне. Толкова ли е трудно да разбереш, че човек понякога има нужда да спи с някого, когото не обича истински, а просто го привлича сексуално. "
Заради хормоните!!!
Няма такова чудо като секс без "последствия".
Заради хормоните!!!

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 6c6c795ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Мили хора, гледайте филма "5 до 7", искам да дискутирате какво мислите по темата след като го изгледате. Доста въпроси възникнаха в мен след него, определено дава храна за размисъл по темата. Аз лично съм съгласна с автора (и на филма, и на темата)

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: fb2705f9fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Има една книга, казва се "Sex at dawn", прочети я и ще се успокоиш. Обяснява се как хората биолочиски сме полигамни и хиперсексуални, всичко друго е измислица на обществото, църквата и т. н.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: feb96cf4d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Съгласна съм, че сме полигамни.
Имаме всякакви инстинкти, но поради факта, че сме разумни - се водим от интелекта. Или поне така, би трябвало да бъде.
Изневярата наранява.
Щом сме полигамни, защо ревнуваме още от деца, без да сме заучили обществените модели. Парадоксално е...
Човекът, все пак е животно, макар и по-развито от останалите видове на планетата.
Аз лично, гледам да се боря с негативите на животинското у мен, и смятам, че е слабост да се следва нагонът.
Обуздаването на звяра у човека, си е нещо трудно.
Айзък Азимов е казал, че сме създадени на тази Земя, за да въдворим ред в хаоса, да бъдем пазители на мира.
Ако моите желания са в разрез с близките ми, и биха ги наранили - ще избера по-трудното, да помисля за тях, не за себе си.
Ако всички разсъждавахме така и изхождахме от мисълта, как нашите действия се отразяват на ближните, нямаше да има толкова драми.

П. П. Когато обичам, никога не виждам, отчитам, отразявам, забелязвам - друг мъж, освен любимия, какво животно съм аз тогава? На мен, и на подобните на мен люде, какво ни има? :)

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5e8975cf34
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   Ти определено не знаеш значението на думата утопия. Не мисля, че можеш да убедиш някого в теорията си, че жените са животни.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: feb96cf4d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   №17, Евала!

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 4cb6bc7aa9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

29.   Автора

Както и очаквах, много хора ме нападнаха, само защото имам различно мнение. В нашето общество е нормално да се обиждат хората с различно мнение, така че не им се сърдя.

Хората, които подлагат на съмнение общоприетото, винаги са критикувани, защото по природа имаме нужда от илюзорната сигурност на статуквото, понеже то ни е най-познато и всичко различно нарушава вътрешните ни разбирания и ни изважда от комфортния и познат баланс.

Всъщност хората, които мразят такива като мен, подсъзнателно се страхуват да не попаднат на партньор като мен или самият им партньор да им изневери и затова се чувстват лично заплашени от разсъждения като моите, което продиктува и критиките им към мен.

27 - знам какво е утопия, но това ли е темата? Няма и нужда да убеждавам никого, то си е факт, че почти всички са полигамни, поне емоционално, ако не физически. А и в коментарите има и съгласни с мен. Така че НЯКОГО съм убедил, ако не аз, то самите те са се убедили.

26 - детската ревност е различна и няма нищо общо със секс. Просто децата знаят, че са зависими от родителите си и ревнуват от други, защото се чувстват заплашени, че ако им отнемат родителя, тяхното оцеляване ще е невъзможно.

А колкото до жертвнето за близките, то е за сметка на собствения ти вътрешен мир. И си представи, че 20 г. страдаш за близки и после никой не го оценява. Така че не винаги си струва да се жертваш. Понякога да, но не винаги, защото понякога няма кой да те потупа по рамото, че си се жертвал и да ти отвърне със същото и ставаш използван.

20 - щастливия брак не винаги има общо със секса с други хора. Ти да не си светила на родителите си през всичките години, че да знаеш, че са си верни? Питай баща си дали за толкова години е пожелавал емоционално само майка ти. Дори и да не е изневерявал физически, със сигурност е пожелавал емоционално друга жена. Ако каже, че не е, ще излъже. И това няма нищо общо с глупостта, просто тка сме устроени, в което няма нищо лошо. Ако ще изразяваш мнение, ще го прочета с радост, дори и да не съвпада с моето, но не използвай думи като "глупост" и тем подобни, защото не е възпитано.

И не знам защо много хора смятат, че говоря за безразборен разврат. Нямам предвид това.

И друго да уточня - разврата не е носител на деградация. Типичен пример е Древна Гърция. Тя е била люлката на цивилизацията за времето си, макар да са имали доста свободни разбирания относно секса. Дори и днешно време модерните западни общества са доста по-освободени от нас, но са много по-напреднали във всяко отношение особено скандинавските страни.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: c2e44566f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Това е вярно и ще ти кажа защо, защото жените търсят сигурността у един мъж, а не качествата които природата НАЛАГА да търси. Жените харесват хубавите мъжествени мъже, но предпочитат този, с който ще имат сигурен материален живот. Когато едно малко дете се радва на баткото, който е седнал до майка му в парка, а не на таткото си, значи тази жена е трябвало да го зачене с баткото, на който то кефи и това е неоспорим факт.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: fce3fae9e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Ясно е, че след доста години връзка ще си писнат. Кофтито е, когато разминаването е още в началото. Моята например не бе с голям опит, но явно имитираше желание. Викам си, ще я науча. Да, ама е било цирк. Много неща не иска и сега след над 10 г. брак ми заявява в прав текст, че еди какво си не обичала. Но това вече ми липсва осезаемо. Не съм изневерявал, но е въпрос на време. Само за това си мисля.
Та съветът към младите ми е, избирайте партньор, с когото в секса да си пасвате не 99, а 100 %. То пак гаранция няма, но е съвсем друго. Когато в секса ти се отказва, то и човека леко полеко ти изстива и го желаеш все по-малко.
Иначе жена ми секс не отказва, даже и тя ме атакува, ама го правим далеч от начинът, по който аз искам. Повечето от мъжете обичат да правят секс, точно както го гледате по порно филмите. Нямам предвид анален примерно, а свирките, лизането, чукането, позите, кое след кое следва, как се прави точно, как и къде мъжете обичат да свършват и т. н. Като тези неща жена ти не ти ги дава или ако ти ги дава, се вижда, че не е защото и на нея е кеф, изходът е изневяра. Това е, неизбежно е.
Та дами, ако мъжете ви имат горепосочените желания, а от вас не се получава нищо, после да няма рев. Мъжката природа просто е такава. Нищо сложно няма. Търсете си партньор, с когото са си паснете напълно там иначе ще сте нещастни в един момент.
Обратното също е вярно, т. е. мъжете с по-ниско либидо да си търсят подобни партньорки.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: b0726102d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Проблемът ти е, че слагаш равенство между мисли и действия. Въображението е мощен инструмент, най-ралични мисли могат да се зародят за кратко време. За миг да мине през погледа привлекателна жена (мъж) и може да се появят желания за секс. Това са твоите предполагаеми 99%, но процентите на хората, които биха тръгнали да изневяряват е друг. МНого хора мразят политицете, и им желаят смър или поне затвор, но никой не е тръгнал да ги убива. Същото е и при мисловната изневяра. Спри да се терзаеш, сексуалното задоволяване при мъжа е на една ръка разстояние. Виж обаче това, за което копнее човек - любовта, е трудното и ценното. Друг е върпосът, че не всеки има подходящ манталитет и характер за любов.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 78b3cc2112
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   Авторе, ако беше с жена, която има същите разбирания като теб, за изневяра нямаше и да помислиш. И двамата щяхте да получавате това, което искате. В такава връзка думата "изневяра" става автоматично ирелевантна.
Друг е въпроса ако си си наумил да налагаш мнението си над обществото, бидейки с жена, която няма твоите разбирания и търсиш оправдание за тях в закостенялото значение на думата. Точно за това хората те корят - понеже се опитваш да наложиш начин на поведение там, където то е съществувало от хилядолетия. Ти няма как да промениш това, приеми го. И жената до теб не е длъжна да страда в последствие, само защото ти искаш да промениш общественото мнение и не ти пука за това как тя ще се чувства ако това излезе на бял свят. Отговарям ти на въпроса - ако и двамата си пасвате във всичко, с изключение на секса, да, по-добре е да се разделите. Ако искаш да бъдеш и с други жени, и с твоята, дори и след време, не лъжи тази до теб. Намери си такава като теб, както са те посъветвали доста от хората по-горе, метода работи, повярвай ми. Начини има, стига да си намериш подходящ партньор.

П. С. : Много си отворен за този тип отворени отношения, но си същия упоритко към чуждите разбирания за живота като поддръжниците на "анти-изневяра". Малко зачитане на вижданията на другите ще ти помогне. И на жените, с които си.

 
  ...

...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: bde9a7bb7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Авторе нека ти дам пример от моя живот.
След само година и половина връзка с една жена аз спрях да я желая сексуално. Исках много други жени но не и нея. С тази жена бяхме преживели доста и не исках да я наранявам. Затова взех решението да й кажа истината и да оставя да си тръгне. Беше много трудна раздяла. Разбира се бях заклеймен, отхвърлен, , хората около мен не ме гледаха с добро око. Сега година по късно тя е щастлива с друг. А за мен това се оказа грешка. Трябваше да лицемернича, да изневерявам тайно и т. н. Мисля че, рано или късно желанието ми да бъда с друга освен настоящата ми парнтьорка ще се появи и това е напълно нормално. Мъжете (повечето от нас) искаме да осеменим колкото може повече жени през живота си и това е естествено.
Чел съм много изследвания, философски статии и мисля че най добре за мъжете е в едно мюсюлманското общество. Мъжът може да има много жени и стига да ги издържа може да си взима нова млада женичка всяка година. И жените трябва да се примиряват с това защото такава е религията и закона. Не е честно спрямо жените, но живота никога не е честен.

 
  ...
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 5e8975cf34
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Авторке, няма полигамни хора а хора с хормонални проблеми. Прочети някой учебник или в интернет ако не ми вярваш.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 2 месеца
hash: 7c4cb6ee0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Авторе, за мен ти си доста объркан и наранен емоционално човек. За теб сякаш съществува черно, бяло и сиво. Е, голям човек си и знаеш, че пълно щастие няма. Не те нападам или осъждам, споделям моето виждане. Моногамията съществува и емного нещо страхотно, и това че моментно пожелаваш някого не е изневяра, а моментно състояние като кихане, усмивка.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 7396171874
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Не знам. Имам щастлив брак от 30-ина години. Сексът с жена ми е даже по-хубав отколкото първият път на плажа. Искам си я всеки ден, засега мога все още. Обичам да се прибирам вкъщи както и да пия бира навън с приятели. Друг е въпросът, че при някои жени около50-те либидото намалява. А пък аз си го обичам това упражнение. Е, какво да направя? Да й мрънкам постоянно? Ами като не желае, защо да се насилва да го прави. От друга страна, отказвайки ми постоянно, може да развия комплекс, че съм нежелан и отхвърлян. Затова избрах да съм моногамен. В извънбрачно отношение. Има достатъчно желаещи жени, които се радват на дискретна сексуална връзка. Не бих прибягвал до платени сексуслуги поради факта, че уважавам партньора, а и себе си. Пък на представление ходя в театъра или цирка, не е нужно някоя да ми го изнася, седнала върху корема ми.
Та сложен и многоаспектен е въпросът. Вероятно ще ми мине.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: fade5c7453
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Всеки сам прави избор на начина си на живот. Авторът харесва този модел, да си го живее. Искам само да уточня защо се толерира това поведение от мнозина: защото да изневериш, да сменяш безразборно партньори в днешно време е толкова лесно осъществимо. Изневярата е и винаги е била само д а д е н а възможност, нищо друго. Всеки мъж би се възползвал от жена даваща му възможност да се забавлява за нейна сметка, а такива жени колкото искаш. Много малко останаха държащи на себе си жени, масово са тези за краткотрайни, малоценни връзки. Ако имате до себе си стойностна жена, пазете я като очите си! Ако ли не, търсете я, не се задоволявайте с шир потреба...

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: ced06de097
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Авторе, АЗ не съм те нападала, а ти отговорих на чуденето!
От номер 21

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: feb96cf4d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   №36, кое е грешка? Че си й изневерявал, че си я оставил?
Кое по-точно?
С всички жени ли, с които си имал връзка, губиш интерес?
И обичаше ли жената?
Много интересен си...
Повечето мъже - спират да обичат, но не и да желаят жена си...

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 83757e43d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

44.   Защо пак го обърнахте на мъже срещу жени в някои коментари? Трябвало да сме в мюсюлманско общество, щото мъжете, видиш ли, трябвало да имат много жени, а пък жените трябвало да се примиряват, щото животът не бил честен. Лелеее... Нали темата е, че човекът е полигамен, а не мъжът? Ами и жената е човек, следователно и тя е полигамна. Аз искам да попитам авторът, тъй като той явно отговаря само на критики и нападки, ако жената до теб ти изневери какво ще направиш? Всъщност, то изневеря не е точно думата, защото за теб да правиш секс с някой друг/а, докато си във връзка не е изневеря, но както и да е. Искам този път поне да ми отговориш.

Стига с това мъжът не можел без секс с други, жените трябва да им влязат в положението и да ги търпят. Щом изневеряваш, трябва да пуснеш и човекът до теб да си изневерява. Какъв съюз иначе е това? Единия да си вее байряка, а другия да си гледа децата и дома. Лицемерничите всичките, които са писали подобни коментари. В подобни теми тука още малко, ако можехте щяхте да убиете жените с камъни, ако изневеряват, а там, където мъже изневеряват "Ами, нормално е. Не може 10 години само с една. " ; "Мъжът е ловец, трябва да оплоди възможно най-много жени". Още се изживявате като в каменната ера. Ама не сте. В цивилизовано общество живеете. Не 2000 години назад, и не в Саудитска Арабия или подобните и. Като искате свобода за себе си, дайте свобода и на партньорките си. Другото е ЛИЦЕМЕРИЕ.

Другото, което е, както каза Н. 33 мислите не са действия. В мислите си можеш и да убиеш човек, но не значи че действително си способен на нещо такова. За това аз казах в коментар Н. 16, че моногамията е въпрос на избор. Всички сме имали тези мисли, когато видим някой привлекателен от другия пол. Харесва ти визуално, представяш си може би някакви сценки, но повечето хора го забравяме точно след няколко минутки. Или пък срещаш се с човек по стечение на обстоятелствата, общувате, изглежда си допадате. Усещаш се, че ти е интересен. Много от хората още в зародиш биха прекратили отношенията си с човека, защото има вероятност да му стане повече от интересен. И това е изборът на човека. Да не се остави да бъде привлечен от някой друг, когато си има партньор, който обича и уважава.

Авторе, пак ще ти задам въпроса, защо се опитваш да убедиш другите в своята правота? Не трябва всеки да е съгласен с теб, за да правиш каквото ти харесва. Нечие одобрение ли търсиш? И Защо? Има всякакви видове връзки-консервативни, отворени, щастливи, нещастни, по сметка, по любов, и още много други. Има много хора като теб, няма да си първият и последния, който ще бъде в отворена връзка, какво ти пука от другите? Интересувай се само от жената до теб, какво и е на нея мнението, не на нас. Ние няма да спим с теб, а тя ще спи с теб и ще живее, и ще те обича. Ние не сме важни. Между другото, във връзка ли си в момента, и тя от отворен тип ли е? Просто за протокола.

Depravity

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 015d2aed48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

45.   33, равенство между мисли и действия няма. Но ако нещо ти е в мислите и го желаеш силно, а действително не смееш да го направиш, това е вътрешен конфликт, който предизвиква сериозно страдание.

Все едно да си гладен, а да не ти дават да ядеш. И каква файда, че няма равенство между ядене и глад?

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 015d2aed48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   И не знам защо решихте, че си налагам мнението. Идеята ми е, че някои хора ограничават партньора си, след като знаят, че му се иска и наричат това любов.

Ако наистина ти идва отвътре да си моногамен - добре, твой си избор, но защо трябва да ограничаваш човека до себе си, след като той не ти е собственост? Ако той те обича, имате добра връзка и всичко е наред, какво толкова, че правил секс без чувства с друг?

Ей, това не мога да разбера - защо всички си мислят, че като партньора ти не прави секс само с теб, то това означава автоматично, че не те уважава, че не те желае и т. н.

Да, в някои ситуаци може и да е така, но не е задължително. Разберете, че човека до вас може да има различна сексуалност от вашата и това не го прави лош партньор и не е казано, че веднага трябва да се разделите.

Искам да кажа, че може да няма рационална причина да го правите, а само да реагирате емоционално, защото подсъзнателно така ви е втълпено от малки, понеже родителите ви са били от друго време. От това първосигнално реагиране губите вие, децата ви, семейството ви и обществото като цяло.

Това исках да обясня, но няма как да ме разберете, защото 90% от поведението ни се обуславя от подсъзнателните програми, а не от рационалното мислене. И това ще ви го потвърди всеки психолог.

Ако някой ви изневери, вие най-вероятно просто ще се почувствате предадени, ядосани и какво ли не, но не защото има реална причина за това, а просто защото така сте програмирани.

Помислете малко, преди да побързате да ме критикувате.

Цялата ми идея беше, не да убеждавам някога, а просто да ви призова да бъдете по-осъзнати и да реагирате адекватно на ситуациите, а не по програма. Това може да ви спести сериозни главоболия в живота, както и на вашите деца. Защото понякога ние чрез своите убеждения сами си създаваме проблеми там, където реално ги няма.

Ако наистина се налага да се разделите заради изневяра - направете го, но само ако наистина има реална причина за това. Защото ако всичко друго е наред и се разделите, само защото някой така ви е втълпил като малко, после не се чудете защо децата ви израстват агресивни или се затварят в себе си.

Просто мислете рационално, а не водени от обществените програми. Това е. Който е разбрал съвета ми, разбрал. Който не е, ще го разбере по трудния начин. Аз за себе си съм го разбрал по трудния начин и ще се радвам, ако спестя тези трудности на някого, но това може да стане, само ако сте достатъчно отворени умствено. Ако не сте, теглете ми една, за дето подлагам на съмение остарелите и фалшиви обществени норми и не ги приемам по дефолт, без да разсъждавам. Който се обиди от коментара ми, значи е припознал себе си, който не се обиди, значи разбира за какво говоря и само може да спечели от това.

Не казвам да следвате някакви мои или нечии съвети, а просто помислете трезво за себе си в дадената ситуация и следвайте здравия разум, а не някакви измислени норми или да се поддавате на моментната емоция.

Айде спирам, че стана дълго. Който разбрал, разбрал, който не е, да е разбрал.

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 015d2aed48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   42, за теб нищо не съм казал.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 015d2aed48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

48.   Автор: Деправити, първо да кажа, че ти си ми една от любимките в сайта, защото неведнъж ми е правило впечатление, че си дооооста по-културна, осъзната и всякаква от мнозинството тук, без да обиждам никого.

Второ, по-горе казах, че не искам да убеждавам когото и да било, а просто хората да мислят по-трезво, защото иначе страдат други хора покрай тях освен самите тях.

Аз съм семеен с дете. Връзката ни е отворена, но съпругата ми е от малкото моногамни хора. Тя просто няма нуждата да е с друг сексуално. Това мога да го потвърдя на 100%, защото си имаме пълно доверие и сме си го доказали вече достатъчно пъти за доста години. Ако пък иска да прави секс с друг, няма проблеми и би ми казала, а и да не ми каже, за мен пак няма проблем. Иначе ми е дала пълна свобода, както и аз на нея. Чистият секс за нас не е изневяра. Не се притежаваме, а само се обичаме такива каквито сме. Влизал съм в огъня за нея, бих си дал и бъбрека, ако трябва, тя също е доказвала любовта се и се е жертвала за мен. Но за нас секса си е секс, любовта си е любов и не винаги имат допирни точки.

Искам да кажа, че връзката ни е доста добра. Проблема при мен е, че аз не мога да правя секс само с една. Пробвал съм доста години, но така просто не съм щастлив. Не съм себе си, започвам да губя енергията си за живот, нямам настроение, спирам да желая каквото и да е, нямам мотивация за нищо. Умишлено съм правил секс само с една в продължение на години с надеждата да премине това състояние, но става по-зле. Но пък тя знаеше, че съм си такъв и за нея нямаше проблем. Не съм лъгал никого и не крил нищо от никого.

И като съм говорил с други хора, почти всички мъже, а и доста жени са малко или много като мен. За толкова години не съм лишил семейството си от нищо - нито финансово, нито емоционално. Напротив ако съм моногамен, бих ги лишил от вниманието, защото тогава просто нямам настроение за нищо, колкото и да се мъча да не е така. Знам го от предишни връзки. Това е все едно да се мъчиш да направиш лъва веган.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 5edc8c1b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

49.   Аз съм 36

До 43,

Не съм изневерявал, не исках да нараня жената на която много вярвах.
Грешка е че не го направих, ако бях почнал да й изневерявам тайно може би връзката ни би била по трайна.
Вероятно не съм я обичал достатъчно (не споделяхме много общи интереси), но съм сигурен че и тя не ме обичаше. Когато се разделяхме и казах че трябва да направи нещо по въпроса да я желая отново, но тя така и не пожела да направи нещо да задържи мъжа от който искаше да има деца.
И да мисля че губя сексуален интерес и в двете си досегашни сравнително дълготрайни връзки. Но това сигурно е така защото съм си избирал жените за тези връзки да бъдат подходящи за съпруги и майки, да съвпадаме като ценностна система а не да ме привличат толкова сексуално.
В по- голямата част от живота ми съзнателно съм искал да имам връзка с жени които не просто да правим секс, но да си имаме доверие и т. н. Говоря за жени а не за момичета, защото с момиченцата няма какво да си кажа.
Но и от тази последната ми раздяла се боря с чувство за малоценност и депресия, и гледам да не вкарвам жени в живота си които да бъдат разочаровани от мен отново. Затова сега съм на повикване при две омъжени и ходя от време на време при проститутки.

до 44

Феминизма и даването на сексуални права на жените не е постигнало нищо добро за семейството (като основна клетка на обществото). Съвсем едно е жена да изневери съвсем друго е мъжът да изневери. Не случайно за предпочитане момичето е да бъде девствено когато се омъжва. Прочети малко по въпроса.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 5edc8c1b14
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   Аз съм 36

До 40

Честно завиждам ти.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: f6f1ea0b3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   Сексът е в главата.... Аз от 19-годишна съм с един партньор и не съжалявам. В момента съм на 32 г., създали сме доста хармонично семейство и очакваме първото си дете. Мисля, че е добре, че има хора като нас, за да не се разпадне съвсем обществото.
Колкото до секса - не си мислете, че с много партньори и съответно тръпката ви ще е голяма. С нов партньор на първо време не можеш да изпробваш по-интересни неща, свои фантазии. Освен това като се превърне в навик смяната на партньора, ти руинира целия живот - нито връзка можеш да имаш, но и болести можеш да си хванеш и се събуждаш на 40 сам като куче.
С постоянния партньор секса си го правиш както искаш. Важно е от самото начало да има тръпка и хармония и в леглото, и извън него и да сте сходни като сексуалност - другото е лесно. Дори с времето да понамалее тръпката, после идва период, в който се случва точно обратното и тръпката се връща - дори самото влюбване е доказано, че може да се върне със същата личност. Важното е да има добри отношения.
Не мисля, че изпускам нещо като не спя с други мъже, напротив. С моя съпруг мога да осъществя много по-различни фантазии, но и общи планове за бъдещето, да градим живота си заедно. И двамата сме много сексуални и имаме повече секс от хората с многото връзки.
Моногамията не е утопия, а избор.
Не си мислете също, че моногамните хора задължително сме ревниви и се преследваме един друг - аз вярвам на партньора си, той на мен също. Просто се правим всичко възможно другият да е сексуално задоволен и иначе доволен и нещата се получават, но нито се следим, нито нищо - дори не сме приятели във фейсбук и всеки има и свой си живот извън връзката - работа, хобита, приятели, интереси. Мисля, че ти смесваш моногамието с разтварянето в една връзка.

 
  ...

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: feb96cf4d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Благодаря за отговора ти, 36.
Мен ме оставиха преди време, та затова полюбопитствах.
Само че, на мен се каза, че не ме обичали вече, но аз знаех, че съм заменена, не съм глупава.
Явно си я обичал, щом си депресиран, все пак.
Иначе, може би нямаше да страдаш?
Забелязала съм, че някои мъже - малко по-бавно асимилирате, и осъзнавате, какво означават за вас, половинките Ви.
Гадно е да бъдеш зарязан, дори и да е страдала и да те е обичала, вероятно не е показала това, за да запази достойнството си.
Аз нямам против полигамията, но съм моногамна.
Трябва да бъде ясно уточнено това, при встъпване във взаимоотношения, за да не се чувствам предадена, но не съм попадала на откровен мъж досега. Винаги са ме баламосвали, което е разрушавало доверието. Ако всичко е ясно, открито и по взаимно съгласие, без шикалкавене, няма пострадали, наранени, няма драми. Мечтая за откровени отношения. За мен те са химера. :)

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: eb0efa6564
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

54.   В общество, в което консуматорството е религия, то и във връзките нещата стават такива - плитки и егоистични. Хората обаче не са продукти.
В нас е заложено да търсим нетленното. То храни душата. А какво истинско има в задоволяване на плътските въжделения? ( освен ако не си с единствената/единствения за теб човек).
На автора пожелавам дълбока и истинска връзка, която ще го приближи до мисълта за дом, деца и семейство.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: f6f1ea0b3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   Н 51 съм, съгласна съм с 54. И още мога да кажа, че подтискането и преследването на партньора не са точно качества на доволните от връзката си моногамни хора, а точно на хората, които сами изневеряват и живеят в непрекъснат страх, че и партньорът им е такъв.
Но кой както иска да си живее. Важното е да разберете, че многото партньори няма да ви донесат търсенето, накрая всеки си смуче каквото му липсва и оставате сами и изсмукани, употребени

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: f5559feda6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

56.   Здравей 53, аз съм 36, ( тези номера са толкова смешни, казвам се Руси и ще се радвам ако ми пишеш на е-mail за да си продължим разговора ...................)

Жалко, че са те оставили, а по лошо че те е излъгал. Но явно е за добро.
Хареса ми как го каза, че някой мъже по–бавно асимилираме какво означават за нас половинките ни. Аз знаех какво означава тя за мен, имах нужда от време на дистанция от нея и нейния характер. През месеците които бяхме разделени винаги можеше да разчита на мен, дори мислех че ще е хубаво се съберем отново, но тя изненадващо бързо си намери друг и надявам се да е щастлива сега.
Наистина отношенията трябва да са откровени. Не само между интимните партньори а и между приятели, роднини.
И хей :) ще се радвам да знам с кого си пиша отсреща.


Модератор - не публикуваме контактни данни!

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 83757e43d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

57.   Авторе, значи вие нямате проблем. Намерили сте си златната среда и ви е добре така. Повечето хора не биха одобрили вашия семеен модел, но вие не сте повечето хора. Вие сте си вие. И в 1-вия си коментар го казах, живейте както ви харесва, бъдете щастливи и се обичайте. Отгледайте си детенцето добре и правилно, но все пак, прояви разбиране и към моногамните хора. Не всички са такива, защото обществото го налага. Аз например не мога да бъда с някой друг, докато съм влюбена в приятеля си. Ми, това е. Не ми идва от вътре. Имам се за много широкоскроен човек. Уважавам хората и правото им на избор, не ми пука от сексуална ориентация, от пол, националност, раса. Едва, когато започнах да чета този сайт видях всъщност колко много предразсъдъци имат хората към различните. Живея много по-различен живот от дискотеките и кръчмите. Не живея, обаче, и в библиотеката и читалището. Не се затварям вкъщи със седмици. Обичам да пътувам, да съм с приятели. И какво като от време на време пия алкохол, и какво ако понякога пуша трева? Знам, че обществото не го приема нормално. Някои като Н. 36/49 биха ме определили като нагла феминистка, и ако можеха ще ме изгорят на кладата, защото имам собствен живот и мнение, дори когато се различава от това на партньора ми. Но, ето това не мога. Да бъда с някой друг, докато съм емоционално свързана с моя любим. Ами, много съм "отворена", иначе, но това не ми е в кръвта, и няма как да е по друг начин. Така че, монагамията не е само за закостенелите хора. До човек си е. Не можем да слагаме хората в 2 категории на задръстени и отворени като задръстените са тези, които избират да бъдат само с 1 партньор, а отворените, които имат свободата да бъдат с много. И други качества играят.

Другото, което бях споменала е, че за мен е изключителна глупост да се вземат двама, с ясното съзнание, че не си допадат в секса. И аз това се питам защо е нужно единият да ограничава другия в неговата сексуалност? Но, за мен изневярата не е изход, а чисто и просто, за мен, най-добре ще е двамата да се разделят. Мъчение си е години наред да ти се иска нещо, партньорът да не ти го дава, а ти да се стискаш, или тайно да ходиш по други. Не мога да си представя такъв живот за себе си.

Някой в този сайт беше казал, че изневярвата е да предадеш очакванията на другия. Ако другия няма очаквания да му бъдеш верен до гроб, ами значи не е изневяра за него. Обаче, ако има такива очаквания, това си е изневяра от всякъде. Така че, дали ще изневериш или не, зависи не от теб, а от другия и той/тя какво мисли по въпроса. Късметлия си, че си срещнал сродната си душа. Много хора нямат този късмет. Успех, авторе!

Depravity

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 1 месец
hash: b9c98ec018
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

58.   До всички, които апелират за раздяла след изневяра: - Осъзнайте се, бе хора! Женен човек нямаше да остане, ако всеки си грабваше шапкат, след като се е поосвежил малко! ;-)

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: aeff53d21b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

59.   Как мъжете разбират отворената връзка - те са в отворена връзка, но жените им винаги са "моногамни".
А истината е, че жените им са точно като тях, само дето ги е страх да погледнат настрани или не вярват, че ще намерят по-добро настрани и си карат с домашното.
И истината е, че всички тези мъже не биха си взели жена като тях, защото няма да изтраят и ден на конкуренцията, ама иначе все са много "отворени" и са големи "бунтари" и "сексуални революционери".
А жена ви да се ч*ка с още 3ма и после да ви каже, че е бременна, пак ще си говорим колко сте отворени и няма ли да ви побелеят косите от чудене чие е детето.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 7450149d14
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

60.   Напълно сългасен с 30! Това ми се е случвало и то съвсем скоро. Бяхме в едно кафене и някакви мъж и млада жена седнаха на съседната маса, дали бяха семейство не е ясно, но жената гледаше към мен едно такова влюбено, а мъжа се обърна и ме загледа злобно/ Ясно е, че съм излъчвал сигналите на алфа мъжки, но защо тя не се отстави на истинското в себе си, а именно инстинктите? Как живееш с един и гледаш влажно към друг. Абсолютно подкрепшям тая теория на номер 30!!! Не вярвам в абсурдицата моногамия.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 1 месец
hash: 9e73c36f4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

61.   Ще ме умориш, авторе! При наличие на Интернет и въображение ти не можеш да:
1. се "разнообразяваш" със снимки - знайни и незнайни хубавици лъснаха в Интернет покрай тъпата мода да се пращат голи снимки на гаджето.
2. да си представяш някоя жена и как правите секс.

Тънкият момент е, че ако кажеш за някое от двете на приятелката или жена ти, ще се окажеш прелюбодеец, а всъщност изневярата е два вида:
1. физическа - както и да го въртят неуверените, това си е правене на секс с друг/а. Това, че ти е станал органа при вида на сексапилна жена или си помечтал не е изневяра, а и никой не те кара да споделяш това.
2. духовна - да започнеш да изпитваш чувства към друг човек и не говоря за добрия стар секс.

Всичко останало, мили господа и дами, не е изневяра. Никой не притежава другия и няма как да се сърдим за всичко - от обикновена ерекция до розов сън. Но да ми се обясняваш, че мъжете понякога имали нужда от секс без да влагат чувства в него... няма такъв секс! Ако ти не влагаш, отсреща може да влагат, а и самия секс (понеже не сме животни) не е единствено ритуал по чифтосване и толкова! Значи жена те е видяла гол и ти си си пъхал органа там, където малко са го пъхали, ама това било нещо обикновено и няма нужда да се шуми около него? Ако си толкова лишен от въображение, че ти е нужен секс, за да задоволиш тези си потребности, добре, но да си кажем нещата в очите! Не другите са нетолерантни и какво ли не, ти нямаш нужното въображение, за да решиш проблема си елегантно и с финес! Ако едно време мъжете като теб са имали оправдания, сега имаш милиони или може би милиарди контрааргументи в лицето на Интернет сайтовете. Е, ако целият този роман е оправдание на нуждата ти да трупаш бройки - "аз спах с нея, спах и с нея... ", кажи си, но нека не се лъжем, че няма начин! В тази ситуация начини има, ама повечето не се замислят преди да се "нанижат" на чужда жена и после да се обясняват за моногамията, живота и какво ли не.

 
  ...
преди: 7 години, 1 месец
hash: 87e0258b23
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

62.   Номер 61, ....Това твърдение, че нямало такъв секс, при който мъжете да не влагат чувства в него, е напълно невярно. Сега, нека обаче да уточним нещо. Всяко усещане е чувство-чувство на удоволствие, чувство на дразнене, чувство на удовлетворение и т. н. Ако имаш предвид, че аз правейки секс влагам чувство на нежност, ок. Но ти друго искаш да кажеш, ... едва ли не, че мъжете ако не харесват много една жена и не изпитват нещо към нея, такъв секс не може да има. Ами не е вярно, аз например си изпитвам влечение и ми е било приятно с жени, само заради самият секс-да а чукаш, тя да врещи, да се кефи и т. н. Никакви други чуства не изпитвам, освен плътски.

 
  ...

1-50 от 69
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker