Обиждате ли се, ако жената иска да си разделите сметката? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (78535)
 Избор на редактора (66)
 Любов и изневяра (17552)
 Секс и интимност (9510)
 Тинейджърски (18038)
 Семейство (3664)
 Здраве (6465)
 Спорт и красота (3444)
 На работното място (1442)
 Образование (4277)
 В чужбина (935)
 Наркотици и алкохол (804)
 Измислени истории (690)
 Проза, литература (1247)
 Други (10391)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Обиждате ли се, ако жената иска да си разделите сметката?
преди: 10 дни, 19 часа, прочетена 1182 пъти
На трета среща ме покани на ресторант, беше направил резервация, срещата мина чудесно, но накрая предложих да си разделим сметката. Стори ми се, че не настоява достатъчно, т. к. предишният ми приятел дори не ме оставяше да извадя портмонето си и беше абсолютно категоричен. При втория ми отказ не каза нищо, но видях, че му стана страшно неудобно, започна и да се обяснява със сервитьорката, че аз съм настоявала да е така.

И сега ме гложди мъжката психика - обиждате ли се, ако това се случи, наистина ли не е искал да платя. Трябва ли да оставям мъжа винаги да плаща? Или да го поканя след време самата аз някъде и да платя цялата сметка?

Определено излизаме с идеята да сме повече от приятели, но в дадения момент още нищо не се е случило и в ума ми кръжи мисълта, че едва ли не съм някаква проститутка, на която плащат, но под друга форма. Аз ли съм сбъркана? Или ако един мъж иска, няма да остави абсолютно никакво място за такива съмнения?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
  Email:
  Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)
 
Въведи код
 
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 дни, 16 часа
hash: 89c6dfc41e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Лично аз никога не предлагам да плащам. Колко му е една сметка? Колко пък толкова ще съм изяла/изпила? Предпочитам да го оставя да се почувства мъжки и да му кажа колко добре съм си прекарала и колко ми е хубаво в компанията му.
Един мъж обича да вижда развитието и плода от действията си. Да си каже: "Чувствам се добре че платих сметката, тя е много доволна и със сигурност ще иска да се видим отново. "
Чак когато тръгнете заедно, тогава ще кооперираш с него.

 
  ...
преди: 9 дни, 15 часа
hash: 05d3924c97
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Ами питай го бе, ние от де да знаем дали се е обидил.

Аз не бих се обидил, но веднага бих си отбелязал, че тази жена ВЕРОЯТНО иска да е самостоятелна и не си търси сериозна връзка в момента. Подчертавам "вероятно", щото може контекстът на срещата да е бил съвсем друг и да съм наясно, че иска връзка.

Иначе щом така го сравняваш с бившия веднага не е добре работата и той може би подсъзнателно е усетил нагласата ти.

 
  ...
преди: 9 дни, 8 часа
hash: 62b86fdbe8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Който кани той плаща...

 
  ... горе^
преди: 9 дни, 4 часа
hash: 09a0e97edb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Просто уж е прието, мъжа да плаща, та затова, да не нарушава приетитите норми. Щом на сервитьорката се обяснява, значи е безхарактерен и постоянно търси мнение и одобрение от другите

 
  ...
преди: 9 дни, 35 мин.
hash: 2fd0759108
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Защото в България някакви такива неща като той да плаща винаги се приемат за мъжкарска постъпка. Мъжете си мислят, че винаги трябва да платят сметката, за да не разочароват жената отсреща, а в случая дори му е станало неудобно и от сервитьорката. Всичко от предразсъдъци :)

 
  ...


...
преди: 9 дни, 8 мин.
hash: 585db93ced
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   На мен ми е все тая. А в последно време, с тези еманципации и простотии, даже ей така, ми става хубаво да си плащат сметката. Като ще сме равни, да сме равни ;)

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 18 часа
hash: fae551786c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Когато съм я поканил аз или ми е гадже много ясно че ще платя аз!Ако сме само познати или приятели може и да си разделим сметката ако тя настоява,няма да го правя на проблем.

 
  ...
преди: 8 дни, 13 часа
hash: b0e7386231
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Приети норми? Приети дръжки. Понеже секса продава затова е толкова сбъркано. С какво жените са повече че мъжа трябва да плаща? Мъжа да предлага брак, мъжа да плаща, да разсмива, да осигури дом, да купува подаръци... всичко мъжа а жената само за красота.... не е честно. Колкото до сметката добре е да предложиш да поемеш половината но ако той настоява да плати остави го. Аз също като мъж ще платя първите пъти понеже е криво прието и ако не платя ще излезе че съм скръндза или простак... но не съм. Като си жена не значи че всичко ти е позволено и всички са ти в краката. Говоря общо за всички жени.

 
  ...
преди: 8 дни, 12 часа
hash: dc379ea572
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Мъжете не се обиждат от подобни глупости. Те или правят това което искат, или примат резултата от бездействието си без особени драми или обяснения. Та може да си направиш нужния извод.
Истинския въпрос е какво търсиш. приятелка без цици или мъж. Като гледам потенциала на момъка е по-скоро за първото. Не защото не е платил сметката, а понеже има нужда да се обяснява. Не го знам одобрение ли си търси или нещо проблеми със самооценката има, но резултата е един и същ като цяло - липса на решителност и топки да си понася последиците от действията.

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 22 часа
hash: 8faf241f2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   На първа, втора среща някак си е редно мъжът да плати. Лично аз плащам, но ако жената счита за напълно нормално да я черпят всеки път без тя никога да не черпи ми прави лошо впечатление. Принципно, ако поканя жена на среща винаги аз плащам. Ако я заведа на ресторант, по моя инициатива, пак аз плащам. Но ако просто сме се разбрали да се видим и седнем някъде да изпием по нещо, и да си поговорим и тя счита за мой дълг да вадя винаги пари, значи такава жена, независимо от нейното финансово състояние, се замислям дали не е използвачка. Разбира се, всичко е много относително. Излизал съм с бедни момичета, които наистина нямаха пари, безработни бяха (не защото бяха мързеливи, бяха студентки) и тогава въобще не ми минаваше и през ума, че те могат да платят. Но съм излизал и жени, които изкарват добри пари, чудят се какви парцалки да си купят в мола, а им се свиди поне веднъж да почерпят, просто щото са свикнали мъжете да им плащат. Иначе, ако съм честен и аз предпочитам като мъж да платя сметката, но ако усетя, че ме считат за касичка, бия шута веднага. Имал съм връзки с такива жени, които си мислят, че след като просто си разтварят краката, съм им длъжен финансово, но това са курветини.

Та на въпроса ти дали да го поканиш някъде и да платиш сметката сама си отговори! Ако харесваш човека и искаш с него нещата да се получат, защо не? Не мисля, че ще ти се обиди, освен ако не е някой честолюбец с голямо его. Покани го по някой повод, кажи му, че искаш днес да го зарадваш и да го почерпиш. Поводи много. Може да имаш рожден/имен ден, или твой близък да има празник. Може да се те назначили на нова работа или да са те повишили, да си взела важен изпитъ и т. н. Остави го да плаща сметките, да се чувства все пак мъж и водач, но от време на време му показвай и, че не си глезла и примадона, която го използва и си мисли, че света и е длъжен, щото е жена!

 
  ...

...
преди: 7 дни, 19 часа
hash: 55bcf48d8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Човек обича със сърцето, не с ума си. Ако наистина се вторачваш в такива подробности, бъди сигурна, че от тази "връзка" нищо няма да излезе...
Ако не умееш да се дърциш като дама - не очаквай и да ти кавалерстват.
И защо именно да си разделите сметката? Ако държиш да участваш, не може ли веднъж той да почерпи, друг път - ти?.. Така финансовият резултат ще е същият, но няма да възникват разправии и неудобни моменти.
Обичам да черпя и да се държа кавалерски, но ми става много неприятно, ако стане някаква разправия за пари. Получи ли се нещо такова - отстъпвам веднага и оставям другия (или другите) да прави каквото си е наумил. Не знам това как ще ме категоризира според твоите представи, но ако очакваш ти да тръгнеш да плащаш или да делиш сметки, а аз да скоча и едва ли не насила да платя вместо тебе - няма да стане...

Пак казвам - такива планирани и пресметнати срещи и "чувства" хич не ми харесват и не вярвам, че ще свършат добре... Приличаш ми на някаква бизнес-дама, залтотърсачка или не знам си каква, която е решила да прави "връзка" след като е намерила "добра партия" за себе си (промерно, някой известен брокер).

 
  ...
преди: 7 дни, 14 часа
hash: 6fe1335b1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Благодаря на всички за отговорите! А последното ти разсъждение, номер 11, е толкова имбецилно, че не знам откъде да го подхвана. Точно защото не съм никаква златотърсачка, нито пък отракана мадама, която има опит с подобни ситуации и връзки, съм си позволила да потърся чуждо мнение. Не знам пропуснал ли си ето тази част от поста ми, откъдето произтича и неудобството ми 'в ума ми кръжи мисълта, че едва ли не съм някаква проститутка, на която плащат, но под друга форма' - може би са предразсъдъци, някакви глупави комплекси, не знам. Да, може би ми липсва такт и грациозна женственост, която да ме причисли към твоята графа на 'дама', но да вадиш такива изводи за мен от подобна ситуация е съвсем идиотско. Любовта е хубаво нещо, но тя не кара битовизмите да изчезнат магически, нима е грешно да се допитам до други с повече опит след като не знам как точно е редно да постъпя? Определено ще бъда по-премерена в първосигналните си действия, но теб те съветвам да бъдеш по-премерен в приказките си, защото на мен ми приличаш на един нахален дразнител!

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 14 часа
hash: 4bac889784
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Много си го изкофтила... достатъчно е само веднъж да намекнеш, нека плати той, а като си замине сервитьорката кажи- благодаря, следващият път е мой ред, нещо такова. Щом имаш чудене за развоя на връзката, значи младежът не е достатъчно заинтересован... бъди по премерена със следващия, успех!

 
  ...
преди: 7 дни, 10 часа
hash: f3c383c5c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До 1 -
За първа срещо го приемам, ама сметката, когато вземе да става над 200 лева, започва да е обидно, все аз да плащам.

 
  ...
преди: 6 дни, 22 часа
hash: 6b1da5ca6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз съм съгласен с мнението на Н. 3 - който кани той плаща. Разбирам първите 2-3 пъти мъжа да я покани и да плати сметката, но след това да се редуват в плащането. Ако жената се прави на ударена и все намира причини да не го покани на обяд или вечеря и да плати сметката тогава такава жена е интерестчийка. И без притеснение казвам, че почти всички жени са меркантилни. Нали всички ревете за равноправие, но когато стане въпрос за плащане отговора е: ама вие сте кавалери, това е ваше задължение. Брей, кавалерство било когато мъжа плаща. А вие как показвате, че сте истински жени, само когато си лягате с него ли? Я се покажете на мъжете, че сте наистина равноправни в отношенията си с тях. Искате еднакви права, но трябва и задълженията ви към мъжете да са еднакви. Иначе говорите приказки без покритие.

 
  ... горе^

...
преди: 5 дни, 13 часа
hash: 0e3fe8c286
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   15, жените много повече мрънкат за истински мъже, отколкото за равноправие, но като гледам това не ви кара да се държите като мъже...

 
  ...
преди: 5 дни, 13 часа
hash: 6c7efd6056
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   15. феминизмът е едно движение, което е претърпяло метаморфози във времето и което е било използвано неведнъж с политически и икономически цели. От няколко години отново се използва с цел да разделя хората, едно на ръка е девизът "разделяй и владей", от друга страна е много по-изгодно да сме разделени - два пъти повече: апартаменти, електроуреди, коли, мебели...
Ако си кавалер, няма да си задаваш въпроса дали да заплатиш салатата на твоята дама, но пък няма да е твоя дама, ако не се сети да те изненада с вкусна вечеря, която е сготвила специално за теб и защо не с масаж след сека. Аз, лично, предпочитам този модел на междуполови взаимоотношения, защото предлага повече възможности на всекиму да се чувства от собствения си пол.
Имала съм и връзка, в която сме си делили черпенията, никога нищо не сготвих за съответния мъж.
Имала съм съжителство с мъж, който нямаше финанси за почерпки, организирехме си домашни вечери и пикници, но пътите, когато сме сядали на кафе или ресторант, никога, ама никога не ме е оставял да платя, освен когато съм го канила по повод.
Някои от основните ми правила са:
-Влагай толкова усилия за хората, колкото те влагат за теб
-Ако предложиш и ти откажат, не предлагай дважде
-Не принизявай своя мъж и неговото мъжко его, ако е непоносимо - говори с него
-Всекиму, според заслуженото

"Искате еднакви права" означава, че не искаме да решавате живота ни, според вашите виждания (подтисната домакиня, която няма право на глас и която мъжът побийва, когато му хрумне). Но не означава, че не искаме мъж, който може да даде адекватен съвет и напътствия, но само когато се налага и бидейки осъзнат относно рисковете във взаимоотношенията.

В заключение - не излизай с меркантилни жени, за да не намразиш всичките. Когато прецениш, че някоя жена е меркантилна, спри да имаш вземане-даване с нея.

"Нали всички ревете за равноправие" и не бъди зъл

И не съди авторката, която даже се е подценила в съответната ситуация.

 
  ...
преди: 2 дни, 11 часа
hash: 008186b218
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Хм... мъжете си "пазят" вложенията/инвестициите.
Ако се получи сериозна връзка и семейство, след като не плаща за теб, ще плаща за друга... та даже ти ще му плащаш домашни неща и храна. Така че, мисли добре!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

Въведи кода от картинката в ляво! (anty bot)

Въведи код
При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)
 
  Email:Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker