Имам страх от момчета/мъже и ще си умра сама - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121310)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14377)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18558)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Имам страх от момчета/мъже и ще си умра сама
преди: 1 година, 8 месеца, прочетена 1482 пъти
Не съм сигурна в кой раздел да сложа темата. Да започна с това, че съм млада жена на цели 23 години и проблемът ми не може да се разреши от самосебе си.
Като дете не съм имала такъв проблем, даже в квартала имаше повече момчета, с които си играех и се разбирах по-добре с тях, отколкото с момичетата. Проблемите ми започнаха след пубертета в гимназията, когато бях ежедневно подигравана, обиждана и тормозена от момчетата в класа заради нещо във външния ми вид, което в последствие коригирах. Заради нещата, които ми казваха и правеха, се прибирах разплакана всеки ден, но след година смених училището и повече нямах такива проблеми. Травмата обаче си остана и до днес ми пречи много в социалния живот с колеги от университета и работата. Избягвам контакт със срещуположния пол вече дори съзнателно, въпреки че отдавна никой не ми се подиграва и реално няма за какво. Изглеждам добре, получавам мъжко внимание от време на време. Просто, когато говоря с момче, имам чувството, че ми се подиграва вътрешно и започвам да се притеснявам, държа се свито, неадекватно и приключвам разговорите бързо. Това автоматично отказва мъжете от мен, защото всички обичат само уверените жени. Осъзнавам, че проблемът е само и единствено в мен, осъзнавам, че това може да се разреши с повече общуване с мъже, но просто не ми се получава и имам страх. Всеки път се получава неловко и се усещам как ги избягвам. Виждам мъжете като извънземни. Имала съм няколко възможности за връзка, но все съм се отказвала, защото не съм готова. А в същото време тялото ми си има някакви нужди. Знам, че да общуваш с мъжете би трябвало да е много по-лесно отколкото с жени, защото при тях черното е черно, бялото е бяло. Трябват ми приятели момчета, тук дори не става дума за любов, а поне един човек като приятелче, което да ме предразположи до такава степен, че да не се страхувам. Но намирам само такива, които искат да спят с мен от първата вечер.
Моля за съвети, защото много се отчайвам вече. Не ме нападайте, аз самата си знам колко е сериозно положението ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 8 месеца
hash: a4203688d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   Миличка, разбирам те напълно. Когато бях на 17, бях изнасилена от 3 момчета. Травмата си остана. Независимо на колко си, независимо при какви специалисти ще ходиш, травмата остава.
Да, в момента излизам с един мъж, но всеки път, когато сме интимни, аз преживявам този ужас отново и отново.
Кураж!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 9afe1b5f24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

2.   Спокойно ще станат нещата. Виждам, че имаш нагласата. Не знам, откъде си, но по някакъв начин мога да ти помогна. Примерно чат разговори за проблеми в работата ученето, книги, тренировки и тнт. Ако сме от един град още по-лесно. Не съм момче, мъж съм имам си приятелка, но съм тренирал една жена на 25 г със сходен проблем, която много бързо вдигна самочуствието. Лесно е, стига да има увлекателна тема спор и тн. и ситуация-зала, заведение, кино и ще видиш, че за отрицателно време ще преминеш дори и в нападелна позиция. Горе главата. Ще се опитам по някакъв начин да ти изпратя контакт, мейл, но бъди себе си, не се напъвай и надъхвай, дори да е неловко си го кажи. Във всички случаи срещу себе си ще имаш добронамерен човек, а не подражател или папагал, каквито сме били повечето през тийнейджърските си години.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 4c3e8df98f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Мъжете не харесваме само самоуверени жени, доста хора харесват и по-свити (на практика мъжете по отношение на жените сме, като прасета които харесват абсолютно всякаква храна), така че това не е проблем (или поне не чак толкова голям). Обаче, когато общувам с някоя жена (и с мъже също) и тя не се вклювчва в разговора, отговаря лаконично само с "да", "не", "не знам" и пр., не задава въпроси, не се усмихва, държи се затворено и студено и гледа да се измъкне по-бързо, въобще вербаланата и невербалната комуникация не вървят аз какво да си мисля? Не съм медиум да ѝ чета мислите, че да знам, че тя всъщност има някакъв интерес, но е уплашена, пълна с комплекси или не знам си още какво. Най-нормалното нещо, което мисля в подобна ситуация е, че компанията ми е ѝ неприятна и нежелана и когато ми го показват се съобразявам с това, като спирам да досаждам. Ако въпросната жена ме привлича много по някаква причина (и знам, че е необвързана) бих направил втори опит (макар и в много редки случаи) за общуване, но ако и тогава държанието ѝ е същото, просто всичко спира до там. А ако сме колеги, общуването се свежда единствено и само до необходимия минимум, който се изисква от работата. Мисля си, че такова поведение се споделя от мнозинството от мъжете.
Какво можеш да направиш? Когато си сред мъжка (или смесена) компания, дори и да не говориш много, много е достатъчно, като за начало да не си тръгваш или напускаш въпросната компания при първа възможност, а се насиливаш да останеш там, пък дори и с цената на това да мълчиш, като пукал. След време ще се отпуснеш и ще започнеш и да говориш. И така нещата ще се случат от самосебе си.
Колкото до идеята да си намериш мъж само за приятел върху, който да се учиш да общуваш, ще те разочаровам. (Нормален и необвързан) хетеросексуален мъж трудно ще се навие на такава оферта. Клишето, че мъжете и жените не могат да бъдат приятели е много вярно. Той ще иска само да се овъргаляте в леглото или връзка с тебе и за да получи това би ти казал абсолютно всичко, което искаш да чуеш, а ти горката ще си мислиш, че той иска да ти е приятел.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 80ed42e4db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

4.   Първо отиди на психолог/психотерапевт да си поговорите за да може да превъзмогнеш страха си. Той/тя най-вероятно ще те накарат да разговряш с мъже но ще е постепенно. Успех!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 5e7b9c3f63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Може като за начало да се опиташ да общува онлайн, сайтове за запознанства колкото искаш. Но разбира се Внимателно, без да бързаш реално да допускаш някого до себе си, че откачалки много.

 
  ...


...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 450415b6b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   И аз се страхувам от момчетата. На 11 години съм още, но се страхувам. Преди няколко дена разбрах, че са направили много лошо на мама по време на секс. Скъса ли са и пикочния мехур и тя не може да си задържа урината. Това се е случило преди тя да ме роди и чак сега го разбрах. Страх ме е, защото съм нейна дъщеря и логично ще ми се случва всичко, което се е случило на нея. Обаче се отказах от момчетата супер бързо. Защото каквото поискам да мисля го правя. Намерих си щастието в разни способности. Върнах се веднъж завинаги в бебешките ми години. И на мен ми се подиграват за външния вид. Защото съм дебела, но почнах да отслабва, защото човек, който има воля успява във всичко с желание. А ти по-добре засега не се занимавай с мъже. Млада си, ще те използват. Но ако искаш мъж само като приятел, по-добре си намери такъв, който е женен или има женски органи. Женските органи при мъжете са рядкост, но това е по-добрият вариант. Все пак женени те мъже често изневерява на съпругите си.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: ae3db8711d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Знам за какво говориш! Почти съм сигурен, че става дума за вид социална фобия, която в твоя случай е отключена от мъжките подигравки и съответно мъжете ти действат като "спусък" /по спомени терминът беше такъв/, т. е. това, което те връща към онези събития. Практически ти на емоционално ниво свързваш всеки мъж с онези там, които са те дразнели и тормозили. Вярно, все са мъже, но истината е, че не познаваш повечето от тези, които подсъзнанието ти свързва с оригиналния дразнител, а и те не познават онези, които са те наранили.

Истината е, че имаш нужда да поработиш със специалист върху това, което е останало от подигравките - остатъчни емоции, които не си преодололяла, както и това свързване на мъжете с онези мъже. Да ти помогне да се самоубедиш в нещо, което всички знаем - тези мъже не са онези пубери/бъдещи мъже! Това ще те отърве и от страха! Не заради друго, но ако не се направи нещо, с времето ще се усложни и вероятно дори няма да можеш да работиш с мъже - тук зарязваме всякакви други видове общуване с такива!

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1bd077c9fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И аз смятам, че имаш нужда от малко работа със специалист. Останала ти е емоционална травма, даже блокаж може да го наречеш - това е съвсем нормално предвид подигравките, които си търпяла. Не го отлагай повече обаче, защото времето си върви така или иначе. Потърси си психотерапевт.
Струва ми се, че си чувствителна душа и май продължаваш да си с ниско самочувствие, въпреки че недостатъкът вече го няма. Затова според мен да си общуваш онлайн с някакви непознати мъже не е добра идея, защото подбудите им спрямо теб рядко ще са чисти, а това само ще отежни положението ти.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 3a0d744fe9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Методът "семейни констелации" ще поправи нещата. Прочети в нета и отиди на 1-2-3 семинара. Ще се оправиш. На крачка си. Успех!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 1abc1d5c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Здравей, мило момиче!
При мен ситуацията е подобна, ще обясня.

През живота си имах доста травми от подигравки и малтретиране от страна на родителите ми и на съучениците ми.
Това ми повлия ужасно негативно и ме съсипва.

Вече съм на 28г, и въпреки че всичко е минало доста отдавна,
запечатано е дълбоко в съзнанието ми, не го мисля, но усещам че
ми пречи да водя нормален живот.
Откакто се помня съм сам.... ужасно притеснителен съм и това ме спира да контактувам с хората.
С момичета винаги ми се е искало да разговарям, но притеснението ми е някаква вътрешна бариера.
От притеснение се стъписвам, гултам си езика не зная какво да кажа, чувствам се изключително неловко/неудобно и това е причината как да се изразя да избягвам/да се спирам / да не рискувам да заговоря някоя жена. Възможно е да е някакъв вид страх или защитен механизъм сякаш... нещо вътре в мен отчита, че се излагам на опасност и с цел да не бъда наранен- отхвърлен ме възпира да не правя опит да заговоря някоя милейди. Един-единствен път опитах да заговоря непознато момиче на улицата, беше хмм.. мисля че 2016 година.... сега като се замисля... наистина е отдавна, въпреки това помня как бях развълнуван, помня как се колебаех около 20 сек, дали да ида и да се опитам да я заговоря, и изглежда емоциите са били много, понеже дори и сега помня макар и отчасти какво си приказвахме с нея за университета кой какво учи и такива общи приказки. Тя бе възпитано и разбрано момиче, усети моето притеснение и все пак тя ми помагаше да водим някакъв диалог по пътя към факултета. Оттогава, не съм правил друг опит да заговарям друга дама. И съответно този блокаж е един вид да не изпадам в онази ситуация, която е вероятно вид отхвърляне и е емоционално нараняване, болка...
Името ми е Емил Георгиев, на 28г съм от гр Варна, учех в ТУ - Варна специалност - Корабоводене, името ми е изписано на кирилица във фейсбук. Наясно съм, че не е позволено да се оставят лични данни, но все пак рискувам, а и е възможно ако желаеш да се сприятелим. Ще ми бъде приятно да общувам с теб.
Моля модераторите, с оглед ситуацията, в която се намира и авторката и аз самия да позволи публикуването на коментара ми.

С уважение - Емил
Поздрави! :)

 
  ...

...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 00fb85c7e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Мацка идвай при мен в чужбина, учи езика, започвай работа, кой как са го наричали. Къшата да е весела, другото майната му.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 592dc8b461
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Извинявай няма да тръгна да ти давам съвети, аз се намесвам по, ади друга причина! Казваш, че "всички обичали само???? уверените-пише се ЗАЕДНО! жени"-да.... точно ТУК е проблемът! Искаш да кажеш- обичат НАХАЛНИТЕ, НЕВЪЗПИТАНИ и МЕРКАНТИЛНИ жени, които са облечени така, че да им се вижда задника! Но ЗАЩО? Имам предвид ЗАЩО да не се харесват и по-НОРМАЛНИ, по-НЕЖНИ, чувствителни момичета-айде от по-младото поколение НЯМА как да очакваш това, но от по-възрастните... НОРМАЛНО е жената да бъде чувствителна-даже е ЧУДЕСНО-ЖЕНСТВЕНО Е! Сега повечето харесват злобни златотърсачки... Аз също съм от по-"специалните"-и се ГОРДЕЯ с това! Това НЕ е лошо! Просто хората не си заслужават и не могат да го разберат! Яд ме е, че простотията и нахалството се ширят така удобно и се смятат за пример и нещо "мноууууу яко! "-страшно ме озлобява това!
Мъжът ТРЯБВА да се държи по-САМОУВЕРЕНО-така е по естествените–(природните) закони-май наистина в днешно време и мъжете се сбъркали.... Май е вярно, че чакат наготово.... НЕ поемат инициатива.... феминизма е взел май много жертви! Размяна на половете....

А ако някой си мисли, че всички по-срамежливи и чувствителни момичета няма да дадат много в кревата(е не всички разбира се-хората сме РАЗЛИЧНИ! Но тук говорим за "ТИХИТЕ ВОДИ")... Ха... много си го мислят нали? Ще останете ДОСТА ИЗНЕНАДАНИ и ШОКИРАНИ!
Не случайно древните араби си избирали по-срамежливи робини-гледали ги дали се изчервяват и тнт-казвали, че тези жени след като се поотпуснат и така нататък били МНОГО СТРАСТНИ!!! Нали чуствителността е това-имаш нещо вътре, нещо става с теб.... Хехе-древните араби са били мъдри хора! Познавали са истината!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 53cdaaf1d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Когато някой мъж прояви интерес и те заговори, не се затваряй, не прекъсвай разговора, а просто му кажи, че си срамежлива и за да се отпуснеш, ще ти трябва спокоен разговор. Кажи, че просто трябва да е малко по-търпелив с теб. Намерете тема за разговор, която е интересна и на двамата. Когато не си съгласна с нещо което казва, кажи му твоята гледна точка. Ако стигнете дори до спор, нещата отиват на добре. Той трябва да знае, че ще трябва нещата да стават малко по-бавно. Мъжете са закрилници и ще се получи. Просто трябва да дадеш шанс за разговор и последваща връзка.

 
  ...
преди: 1 година, 8 месеца
hash: 4ef18518b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Няколко идеи:

- върни се назад във времето и се замисли, дали не е имало съученици, които не са ти се подигравали, не са се отнасяли лошо с теб или пък, дори са те защитавали? Помисли и в същия период от време, дали не е имало момчета или мъже, които са се отнасяли уважително с теб? Колкото такива се сетиш, опитай се да си ги припомниш, да помислиш върху характера им, отношението. После се опитай да наблюдаваш поведението на мъже около теб и се пробвай да откроиш същите черти на поведение и характер. Може би сред такива мъже ще се чувстваш сигурна и защитена? ;

- в същия дух, замисли се за тези, които са се отнасяли лошо с теб, какви са техните отличителни черти на поведението. Използвай горчивия опит, за да развиеш твоята проницателност. Осребри го. Постави си за предизвикателство бързо и точно да разпознаваш същите характери, за да се предпазваш от тях;

- представи си обратната ситуация на твоята: ти си била ослепителна красавица в училище, а е имало друго момиче с твоята, каквато е там, особеност във външния вид. Дали нямаше и ти да й се подиграваш? Дали в живота не постъпваш високомерни в някои ситуации? Според мен, една от житейските поуки на всяка прекарана травма е, ако не друго, поне да се предпазим ние да не извършваме злото, от което сме страдали;

- опитай се да намериш решения сега за ситуацията тогава. Не можеш да върнеш времето назад, но знаейки как е можело да разрешиш проблема тогава, ще ти даде успокоението, че си защитана от повтарянето му. Нали именно това е един от основните ти страхоте от мъжете. Разиграй различни ситуации. Питай различни хора. Помисли си как е можело да решиш проблема с ресурсите, които си имала тогава, помисли как е можело с хипотетични ресурси (ако си била физически силна/ ако си имала агресивно гадже/ ако за степ се бяха застъпили учителите и т. н. ) Ако цялото това мисловно упражнение ти е трудно, поради липса на фантазия (няма нищо лошо ако е така, не всеки е надарен с фантазия), помоли някоя приятелка или психотерапевт, да помисли по същите неща и да ти даде наготово идеите;

- замисли се, какъв точно е бил проблема. Това че момчетата са ти се подигравали или това, че си имала нещо, което е било или ти си възприемала като недостатък във външния вид. Щеше ли да го приемеш толкова болезнено ако ти се подиграваха за нещо друго - примерно, че имаш само шестици и си зубърка, или че говориш на диалект, или че спортуваш непопулярен спорт, от типа на кърлинг? Не всеки се травмира от това, че му се подиграват. Ако смяташ, че причината за подигравката е някаква глупост, може би щеше да си кажеш. че те са глупаци и просто нямаше да изпитваш нищо друго освен досада. Но ти си го приела много навътре, значи проблема е в самата особеност на външния ти вид тогава. Замисли се, струва ли си да се тормозиш заради външния ти вид. Външният вид е даденост, която не зависи от нас. Дали не е по-важно да се концентрираш върху личните си постижения, отколкото върху това, което е генетична даденост (примерно), и което няма нищо общо с твоя характер, амбиция, интелект и т. н.? И дали въобще, дори на ниво външен вид, наистина е проблем? Жените много лесно изпадате в паника на тема външен вид, без да съзнавате, че много от "проблемите" във външния ви вид, не са такива за мъжете. Един пример - ако си имала малки ли никакви гърди, примерно, това може да е обект на подигравка сред пуберските младежи. Но те се подиграват заради удоволствието да се подиграват, а не заради самия размер на гърдите. Има мъже, които се чувстват сексуално отблъснати от малки гърди, но има и такива, на които не им пука, има и такива, които харесват. За справка влез в произволен порно сайт и провери дали няма категория "малки гърди". Не би имало такава категория, ако никой не се интересуваше, нали? Ако пък си била с наднормено тегло, пак имай предвид, че са ти се подигравали, просто защото в тази буйна възраст и момчета, и момичета, искат да се утвърждават, но нямат дисциплината да изпъкнат чрез лични усилия и използват най-прекия път - да унижиш някой друг. Тоест трябва им просто повод, едва ли им е пукало, чак толкова че си с повече килограми. А може би проблема НИКОГА не е бил в нещото във външния ти вид, а в това, че си била плаха, неумееща да общува, страхлива и пр., и те просто да подушили тази слабост и са използвали първия повод под ръка? ;

- един уточняващ въпрос: след като си се преместила в другото училище, не си имала същяи проблем. Там вече беше ли коригирана особеността във външния ви? ;

- погледни нещата от тази гледна точка: привличайки с нещо злобата на другите, имаш една странична полза, че разбираш кой колко струва и по-важното - можеш да се концентрираш да изпъкнеш в неща, в които иначе нямаше да се постараеш. Примерно, един грозен мъж има мотив да се амбицира да изпъкне с интелект, находчивост, доход... Ниските мъже компенсират с амбиция за власт, пари, безстрашие, които ако са в здравословна доза и правилно насочени, могат да бъдат огромен плюс. И още стотици примери. Аз, примерно, дълго време бях материално неуспешен и с времето осъзнах, че е имало полза - един вехто облечен мъж, без собствен автомобил и жилище, никога няма да привлече вниманието на златотърсачки, селски кифли и пр. В този сайт много често се споменават такива, аз не мога да си ги представя дори, защото съм имунизиран от немотията от такива. За сметка на това, една стойностна жена, макар и да не е особено привлечена, няма да те отхвърли, заради скромния ти външен вид и реално съм попадал точно на стойностни жени;

- за чистата практика, търси ситации, в които просто да говориш с мъже, служебно, като първа стъпка. Преподавай нещо, или стани доброволец някъде, или работи във фирма пълна с мъже и т. н.

 
  ...
преди: 1 година, 7 месеца
hash: cfa5d0a0b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Намери си някой загорял девствен пубер и го ползвай малко като вибратор с гласови команди. Той като е ударил джакпота веднъж, ще те слушка и ще се упражняваш в сейф спейс. Само гледай да не забременееш

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker