Толкова ли е страшно, че е по-голям от мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121238)
 Любов и изневяра (29721)
 Секс и интимност (14365)
 Тинейджърски (21898)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3180)
 Образование (7305)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18535)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Толкова ли е страшно, че е по-голям от мен
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 2637 пъти
Здравейте, читатели. Аз съм млада жена - на 22 съм. Досега съм имала две несполучливи връзки с момчета на моята възраст (без секс), но вече от около шест месеца излизам с истински мъж, зрял. Проблемът е, че той е доста по-голям от мен - на 33 е. Много се притеснявам как ще поднеса тази новина на майка ми, тя изобщо не одобрява връзки с голяма възрастова разлика, понеже тя самата е била в такава връзка и не е завършило добре. Майка ми е била на 18, а баща ми на 31, когато съм се родила аз. Бракът им не е бил сполучлив и са се развели. Според майка ми причината за развода им е голямата им възрастова разлика. По тази причина тя е твърдо против големите разлики във възрастта и не знам как да й поднеса новината, че се виждам с 11 години по-голям от мен мъж. Един от малкото хора, който знае за връзката ни, е най-добрата ми приятелка. Даже и тя се опитва да ме убеди, че не е редно да се захласвам по по-голям мъж. Каза ми "Сега той е на 33, още е млад и става обаче след 10 години, ти ще си на 32, ще си млада и зелена, а той вече ще е на 43 и няма да може дори да те задоволява в леглото". Стана ми много болно, че дори приятелката ми не е на моя страна. Сега сигурно някой ще си каже, че имам лична изгода да съм с по-голям мъж, но не, не е така. Той не е милионер, заплатата му е като на всеки средностатистически българин. Това, което ме привлече в него, е отношението му към мен, загрижеността, всеотдадеността. Това са качества, които не открих в предишните двама. Именно по тази причина му позволих той да е мъжът, който да отнеме девствеността ми (да, за пръв път правих секс на 22). Направи го бавно и нежно, знаеше как да ме предразположи. След това легнахме и заспах върху гърдите му.
Убедена съм, че той е мъжът за мен, просто си го усещам отвътре, но не мога вечно да го крия от всички. Той вече е зрял мъж, каза ми, че иска да се запознае с родителите ми, не иска да се крие от тях като тинейджър. И е прав. Разбирам го. Но умът ми не го побира как ще кажа на майка ми, че приятелят ми е с 11 години по-голям от мен. Моля Ви, посъветвайте ме как да постъпя в тази ситуация.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 542947f834
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Моя близка се омъжи за 11 години по-възрастен от нея мъж. Брака им изкара 3 години, като реално се бяха разделили още на втората година от брака. През този кратък период направиха две деца.
Всичко им беше прекрасно първата година, сключиха брак и си направиха дете... И хоп изненада оказа се че той не е искал нито жена, нито дете. Всичко е било театър за да угоди на майка му (собственичка на малък бизнес), която искала внуци от него. Когато забременея с второто дете, той и казал ето сега ще сме квит едното устава за теб, другото при мен и сме готови. Представяте ли си какви психопати има? Естествено след развода и няколко дела, той разбра, че нещата далеч не са толкова прости колкото си е мислил.
Иначе моя съседка беше тормозена от първия и мъж, разведе се. След време си намери страхотен мъж 12-13 години по-възрастен от нея, но я гледа като принцеса обича и детето и', вече си имат и свое...
Та нещата са относителни и всичко е до късмет. Няма как да знаете какво ще се случи и точно това е хубавото, че има тръпка и надежда за добро.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 57a8246a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

2.   Жените като цяло стареете по-бързо честно казано. На 32 я си млада и зелена, я не. Имай предвид, че 32-годишните мъже спират да искат свои връснички и започват да искат жени на по 20-25, та така или иначе теб ще те искат повече 40-тодишните тогава. Остави се на чувствата, ако ви е писано ще останете заедно, ако не - не. Може и с връстник да си нещаства. Щастлива ли си с него, само това има значение. Успех.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6d9d8d77bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Разбира се, авторке, че така ще го усещаш - като човек точно за теб. Приятелката ти е права, както и майка ти най-вече. Той ще иска деца, семейство, а ти си още съвсем млада и дето се казва - животът е пред теб. Момичетата/жените младите предпочитат по-възрастни мъже. Или поне повечето. Чувстват се сигурни в тях, усещат закрила, усещат сигурност, спокойствие. В един момент, с течение на годините, нещата се променят. Интересите се различават, хобитата, интимността. Рядко връзки с голяма разлика между мъжа и жената остават до края. При мен също нещата не се получиха. На 18г. бях, когато се запознах с вече бившия ми мъж, който тогава беше на 30г. Имахме 12 години разлика. Нещата между нас бяха повече от прекрасни. Преди това имах 3-4 връзки, несполучливи с мои набори или няколко години по-големи от мен и когато се запознах с него се чувствах хем по-голяма и зряла, хем усещах сигурност и спокойствие, а всъщност си бях едно заблудено лапе. Когато бях на 22г. и още учих, му родих син. Бяхме още 1-2 години прекрасно семейство. Е, вече съм на 25 години, току-що завършила, с дете на 3 години и вече самотна майка, защото просто нещата не вървят. Много е дълго за обяснение. Сега тичаме по адвокати, разправяме се за глупости, детето е объркано. Не бих казала, че искам да върна времето назад, защото имам най-прекрасното момченце на света, уважам и мъжа си, но ще ти кажа едно - мъжете остаряват и много се променят, по всички аспекти.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 58c83f8457
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   11 години не са голяма разлика. Не се тормози излишно. Запознай ги и си живейте живота, който каквото ще мнение да има. Слушай вътрешния си глас! Успех ви желая!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 614be8b345
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   11 години далеч не е голяма разлика. Напълно нормално е. А това, че на 40 нямало да те задоволява е пълна лъжа. Обикновено здравите мъже имат ерекция и на 70 години. Гледай ти да си добре и да ти допада мъжа, да се чувстваш в свои води и така нататък.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1b2d8c63e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

7.   Зависи от човекът. Моят мъж е 10 години по - голям от мен (аз съм на 32, той - на 42), но ме гледа като кралица. 10 години сме заедно, от 8 женени, с 3 прекрасни деца. Страхотен баща е и прекрасен съпруг.
За съжаление, не всички бракове са като моя. Моя приятелка се омъжи на 25 за 36 годишен. Бракът им изкара може би 2 години и беше пълен с тормоз от негова страна.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9f21b1f5b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

8.   до н. 2-тази Глупост, че жените стараели по-бързо, от къде точно я измисли? Ако си кифльото, тогава разбирам... , защото той нарича жени около 30 годишни-стари моми, а той дъртака на 45г. още се мисли за момче, ха ха, ужас направо.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: cdeca00381
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   Проблема изобщо не е във възрастта. Нито във височината. Нито в средния му социален статус. Нито в образованието му. Нито в килограмите. Нито в някой от незначителните му пороци. Проблема е когато вземете мъжа за даденост и почнете да се озъртате за други. Тогава си намирате някоя от гореизброените причини, за да се оправдаете пред себе си и децата си

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: a9db47f7f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Аз пък все с такива на моите години се занимавам. Не е да сме останали заедно? ! Наистина годините са просто цифра- до хората е. Иначе приятелката ти, майка ти... през тяхната призма ти говорят, а и това "След 10 години.... ", къде толкова в бъдещето се гледа? ! Изгради си лични граници и ще си споделиш за връзката спокойно. Чуждият опит няма общо с твоя. Всеки човек е индивидуален. След като изградиш себе си, ще може да заявиш и избора си. А дали имате бъдеще, дали нямате - някой не знае, а няма и значение. Да не говорим, че 11 години не е чак такава разлика.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 946115f084
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Номер 2, откъде пък го изкара това че мъжете на 32 не искат свои връстнички, а такива на 25? Това може да са лично твои предпочитания, но в такъв случай не можеш да обобщаваш и да казваш "мъжете". Една жена на 32 е млада и зелена ако води здравословен живот. Ако пуши, плюска и не спортува, и на 25 да е няма да изглежда добре. Поразходи се извън България, има много жени над 30 които не само изглеждат отлично, но спокойно могат да минат за 25 годишни. И изобщо на никой наюе му минава през ум да сметне човек на 35-40 години за стар.

Момиче, 11 години са бая разлика, но това е от гледна точка на зрелостта и интересите, а не на физическата форма. Един мъж на 43 не е старец и на 43 ако се поддържа, ще е в отлична форма. Споко, в леглото ще те задоволява. Въпроса е че поради възрастта интересите ви може да започнат да се разминават. Примерно ти да предпочиташ да пътуваш, а той вече да е минал този етап и да няма желание. Той може да е вече на вълна семейство и деца, а ти да усещаш че тепърва има да се развиваш в личен план. Та мисълта ми да не бързаш. 6 месеца са твърде малко за да определиш дали даден човек е за теб. Изчакай да видиш как ще се развият нещата, да го опознаеш по-добре пък тогава вече прави изводи.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b07cd5e93b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Демек, от всички коментари, а и от повечето теми какво разбираме. С каквито и мъже да излизате, някрая - развод, адвокати и гонитба до дупка за издъжката.
Щото нали мъжът е виновен, ама как така жената ще е виновна, нвма такова нещо. Мъжът винаги е виновен. От самотна майка, никога няма да чуеш - аз сбърках с избора. Не, мъжа е еси какъв си..
Иначе едната тука имала преди да е на 18 -3-4 връзки, родила на 22 и сега самотна майка на 25. И? Кой ти е виновен бе скъпа, родила рано, рано после реве. Просто за вас е важно да минете най-много бройки, дете от някой бед бой, и на 30 някой шушляк заблуден, който да ви е провайдърче за децата.
Така че авторке, живей си спокойно, излизайте, както виждаш така или иначе на 25 ще си с друг акъл, сигурно ще ти е писнал, щото иначе умирате от скука, после ще му мислиш. Запознай го с вашите. Като гледам и майка ти е минала по същата линия, наиграла се е като млада, ама пак мъжете и виновни.
Добре, че поне не ти е казала, пе съжалява, че е родила, щото така звучи.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 9ff724d136
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Скъпа авторке, с риск да те сдухам ти още не си зряла! Прочети само онова изречение с истинския мъж - все едно дете се хвали, че са му подарили някаква играчка! Или тийн се кефи, че за пръв път е карал кола.

Комбинираме това с липсата на баща /споменала си за провала на брака на майка ти/ и рецептата е готова! Това, което описа като причина да го избереш, е бащинско поведение! Ти търсиш баща, буквално! Веротно и възрастовата граница е логична - трудно ще намериш 23-годишен, който да се държи бащински с теб.

Искаш някой да го е грижа за теб? Бъди ти този някой - и да не бъдеш, така или иначе ще си тук през цялото време и няма как да избягаш от живота си! Искай някой да е всеотдаен към теб? Ти заета ли си с нещо та чакаш от другите? Но да живееш в очакване някой да замести баща ти не води до нищо добро! Това важи дори да си намериш 25-годишен по същите критерии! По-млад, но пак търсим бащинско поведение. Ти си жена, не дете! Започни да го приемаш!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 57a8246a0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   8 от себе си ти го казвам. Аз съм вече 34 годишен. Казвам вече, защото на работа колежките наскоро ме питаха на колко съм и ги накарах да познаят и ме определеха като 22-годишен. Повече от 25-26 не могат да ми дадат и повечето мои връстнички са ми като какички вече. Според теб трябва ли да си хвана над 30 годишна само за да ни е ОК разликата, при условие, че външно младея с 10 и повече години?

Да, може и да съм изключение, но като че ли по-малко са младоликите жени. Донякъде носенето на грим съсипва лицето, отделно като че ли повече жени пушат от колкото мъжете.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 95e1289693
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Че какво му е голямото. Само 11г разлика
Дъртаци нс 60 ходят с 18г в някои държави.
Тея твойте набори за никъв кур не стават.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d9df99a97c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Гледай дали е заможен. Всичко друго е второстепенно.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 3a072dba21
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Разликата ви е огромна, защото ти си на 22, а той на 33, тоест в различни етапи от живота си се намирате и различни неща ви предстоят и вълнуват, да не говорим за акъла. Съвсем различно е 11 години разлика, ако ти беше на 33, а той на 44. Фокусирай се върху учене, професионално развитие, пътуване и т. н. Това ти е приоритет в момента, а не връзка с доста по-голям от теб, да те върже с бебе вкъщи, защото съвсем скоро най-вероятно това ще поиска. После като поотраснеш, а той се сбръчка съвсем, ще се разделите и ще се питаш къде си си пропиляла младостта и ще осъзнаеш, че нищо не си изживява, когато му е било момента. Да не говорим в какво положение се намира една жена след развод, която няма професия, имот, където да отиде, недай си Боже и дете/деца да има. На мъжете им е лесно.
Личен опит, но се осъзнах навреме. Както казват “Не питай старило, питай патило”.
Ж23

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: ddd392f1dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

22.   Толкова ли е страшно, че е по-голям от мен?

ДА! Много е страшно, тука не става въпрос за 3-4-5 години разлика а за 11 години разлика! Той не е добронамерен към теб, и мога да ти го гарантирам! Моя приятелка на 25 се хвана с 43 годишен, и знаеш ли КАК Я ТОРМОЗИ? Отначало е бил много мил с нея, много внимателен. За да може да свикне с него и да стане идеалната жертва. Такива хора като този, дето се хващат с доста по малки, със сигурност нещо не им както трябва... Надявам се, да прочетеш моя коментар! Махай го, докато не станеш поредната жертва! Защото след 1-2 месеци, тоя човек може да се промени напълно! И може да се върнеш тук да търсиш помощ, МАХАЙ ГО! Мъжа трябва да е по голям от жената с 5-6 години, на горе е ПРОБЛЕМ!


Ж25

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: bfb91f32bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   От авторката до 22: Как може да твърдиш, че не е добронамерен, след като дори не го познаваш. За мен той е най-добрият човек в живота ми. Той е истински мъж и ме обича. Дори искам да му родя деца, защото той го заслужава!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 87a0ad2c9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

24.   Първо ми се струва, че огромна част от хората изпадат в ненужни крайности и обобщения - че жените остарявали по-бързо, че на 43 нямал да става за нищо в леглото, че щял да я върже с деца и живота й на млада жена да приключи... Всичко това е възможно, само ако вие го позволите.

Ако сте в един и същ житейски етап, няма причина да не сте заедно, щом се разбирате. Ти студентка ли си или работиш? Потенциално кога се виждаш с деца и семейство? Той бърза ли за тези неща или животът с теб просто като влюбена двойка би го устройвал и в следващите 5 години, примерно? Отговори си сама на тези въпроси, говори и с него. Кой къде се намира в очакванията към другия, в етапите от живота си и ако всичко върви добре между вас, възможно ли връзката ви да се развива без никой от вас да правим значим и голям компромис?

По въпроса за майка ти - не тръгвай да й обясняваш, че той е мъжа на живота ти, не й казвай, че ще остаряваш с него, че той ще е първия и последния. Обясни й, че сега се чувстваш добре, че изобщо не бързате за сериозните неща, че и на теб ти се живее като млад човек и няма да пропуснеш хубавите неща от годините си, заради него. Хубаво е, че той иска да се запознае с родителите ти, явно проявява отговорност, но му кажи да не ги плаши с твърде високопарни думи, че ти си жената на живота му, че си последната и тн. Ако се задържите във времето и връзката ви издържи, ако се развивате заедно и решите да сте семейство, тогава на майка ти ще й стане ясно, че макар и с голяма разлика в годините, ти не повтаряш история, а създаваш своята собствена.

Аз съм на 33, жена и съм в потрес от коментари, че 33-годишните били стари или еди си какви. Ако човек живее на село и се е върнал 50 години назад, мога да приема тези тези твърдения за верни.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 36fe9e9ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   До номер 24 от авторката. Благодаря за съвета Ви, наистина се почувствах по-добре. Колкото до приятеля ми, той не бърза чак толкова за деца и семейство, не е като да е нещо, което да иска да направим още утре или вдругиден. Каза ми, че иска деца и семейство, но е склонен да изчака още 2 или максимум 3 години, защото според него е хубаво да си изживея младините преди да се впусна в живота на родителите и той няма нищо против да си поживеем заедно само като влюбена двойка още 2-3 години преди да имаме деца. Аз го разбирам, все пак е мъж на 33, нормално е вече да иска да стане татко. Но въпреки това не ме притиска, няма против да изчака още малко заради мен. Аз самата много обичам деца и бих се радвала в близко бъдеще да стана майка. Той никога не ме е пришпорвал за нищо. Даже той самият ми каза да си помисля преди да взема решение дали наистина искам да съм с него при положение, че е по-голям. Каза ми, че ме обича много и би се борил с всички обстоятелства, за да прекара живота си с мен, но само ако и аз се чувствам добре от тази връзка. Разбира се, че се съгласих. Той наистина е много добър и чувствителен, винаги се интересува аз как се чувствам на първо място и после мисли за себе си. Друг мъж като него едва ли ще намеря.

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 6861df3437
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Номер 24 съм

Ако имаш развитие, пиши. Надявам се да си се доверила на правилния човек и да не прибързваш с нищо в живота.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: d9df99a97c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Възрастен е за теб, реално той е един чичка. Какво може да ти предложи той? Заможен ли е, има ли бъдеще? Сега ти е времето да изживееш младостта си, а той вече е взел дал.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 5f342ca7a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Мъж съм на 42. Щастливо женен съм за съпругата си, която в момента е на 26. Имаме две прекрасни деца- 4 и 2 годинки.
Според мен, предимството за една жена да е с мъж по-голям от нея е, че отношението му е съвсем различно. Също лично за себе си бих казал, че усещането ми като баща се появи доста по-късно от раждането на първото ми дете, което вече е на 13.
Всичко е много относително и зависи от характерите на двама ви, но въпреки, че понякога с жена ми се караме и “развеждаме”, винаги се обръщам към нея и я търся да се сдобрим. Тя е доста по-сложен характер от мен, но в редките моменти на “ просветление” си признава, че съм всичко за нея.
Както вече казах, всичко упира до това- кой какво е преживял, кой какво е научил в живота и каква е целта му.
До Авторката- единственото мое смущаващо усещане е това, че той ти е бил първият. Ти сега си много влюбена, той е единствения и неповторим….
Имам притеснения в една такава ситуация, че с годините, рутината и еднообразието могат да накарат една жена да пробва нещо настрани. ( Разбира се това важи и за мъжете) И като се почне- отново той е уникалния, неповторимия…. Защото с мъжа ти вече си знаете и кътните зъби…
Не казвам, че е задължително да е така, но често се случва, не само при връзките с голяма възрастова разлика, навсякъде. Т. е. това не е критерий за несполуката на една такава връзка.
Едно ще ти кажа със сигурност- понеже имате разлика във възрастта и е възможно да се разминавате донякъде във възгледите си за нещата:
Колко устойчиви сте в отношенията ще покажат не хубавите моменти, когато той е неповторим и уникален, а онези в които не сте се разбрали за нещо, когато сте се хвамали за гушите, когато той или ти се опитва да се наложи, когато има някакъв проблем….! Ако успявате да се справяте заедно в такива моменти, то няма пречка да сте заедно.
И само да ти кажа, че секса когато един мъж е на 42 изобщо не е такъв какъвто е, когато е на 20 ….
На 40 много по-добре знаеш кога как и какво! Така, че- да си имаме уважението!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 92cd6ecb15
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   До 11-12г разлика в полза на мъжа не е проблем.
Едни познати имат такава разлика, около 10 г, но мъжа и го заглеждат и момиченца на по 19-24 г, а той е към 44-46, така, че от към външност, ако се грижи за себе си е ок, но душата гледай, там е важното!!!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker