Жена ми не иска деца ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121298)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Жена ми не иска деца ...
преди: 1 година, 6 месеца, прочетена 2980 пъти
Здравейте. Мъж на 29 години съм. С жена ми сме заедно вече от 3 години (1 година бяхме гаджета и вече от 2 години сме женени). Тя е на 28. Аз вече се чувствам готов и искам да имам деца, но тя упорито отказва. Предложих й - добре може да изчакаме още 1-2 години, но тя ми каза, че и след 11-12 години ще е на същото мнение и изобщо не иска деца. Това много ме ядосва. Та аз вече съм на 29, време ми е да стана баща, тя е на 28 - също й е време. Не разбирам само защо не иска, каза ми че така й е добре. Млад съм, здрав съм, прав съм и искам да направя деца докато съм още млад и силен, а не като стана някой чичко на 35-40.
Много се чудя дали изобщо връзката ни има бъдеще, щом и двамата искаме различни неща. От една страна я обичам, имам толкова много хубави спомени с нея. Но пък от друга страна желанието ми да стана татко е по-силно и мисля, че ако сега склоня и се откажа от децата за да остана с нея, един ден ще съжалявам много. В крайна сметка децата са по-важни за мен и това ми е работата като мъж - да създам семейство, да се грижа за него и да бъда добър баща и съпруг.
Обичам жена си и не си представям да съм с друга, но ако се наложи това за да създам деца, май ще трябва да го направя.
Дайте съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 1 година, 6 месеца
hash: 0236980ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Щом нямате единомислие по този важен въпрос, е много лошо. Или единият трябва да направи компромис, или да се разделите и всеки да намери партньор, който да споделя вижданията му. Просто бъдете честни един с друг и ако наистина тя не иска деца, се разделете. Иначе цял живот ще се чувстваш прецакан и неудовлетворен.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: b7e95b4a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

2.   Никога преди брака ли не сте говорили по тази тема? Това е много странно да не сте го обсъждали. Иначе тя е рядък вид жена, очевидно. Огромна част от жените чувстват нужда да бъдат майки, така както ти чувстваш да бъдеш баща.

Питай я никога ли не си е представяла идеята за дете или това е по-скоро нещо, което наскоро е решила за себе си. Питай я дали за нея е важно развитието на семейството ви и би ли се отказала от теб, ако ти държиш да бъдеш баща.

Няма да ви е лесно, ако и двамата сте твърдо на различно мнение и тогава наистина единствения изход ще е раздяла.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 52c07d8e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Нищо не можеш да направиш за да промениш мнението и щом не иска.
Не знам какво за теб значи да си добър баща и съпруг, но тя не те вижда като баща най- вероятно... А не ги ли говорихте тези неща преди да се ожените? Тя казвала ли е преди това, че не иска деца?
Никоя жена вече не иска да ражда деца, които после ще си гледа сама, ще ограничи живота си само тя.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 5863c130a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Не мога да повярвам, че ще го кажа, но... пробвай без да я пазиш. И аз си мислех, че не съм готова и не искам, но ми се случи неочаквано и сега съм щастлива майка. Когато се случи, човек се пренастройва, дори да го е страх. Пък ако не успее да забременее или забременее и го махне, ще знаеш как да процедираш по-натам.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 7efab9619f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Може би е трябвало да обсъдите темата преди взаимоотношенията да станат сериозни. Не всяка жена иска деца и това е напълно ОК.

 
  ...


...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 723dde1acc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Фейк, мирише яко на фалшиво

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1f9beb1040
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

7.   До автора-недей да тормозиш жената, щом е казала, че не иска деца-значи не иска и това е! То на мъжете им е много лесно-за тях само удоволствието, а после-горката ти жена, като мамут 9 месеца тормоз, после ад-свързан с гадни болки и раждане, като на умирачка, а после и пак жената ще сменя мръсни памперси и ще бърше сополи, а ти ще си клатиш краката пред тв.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 53e308b151
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Мъж за пример си! Браво!
Явно тя се възприема като мъж- търси си оправдания, не се е наживяла. Ще и дойде акъла на 50 като остане сама като кукувица. Вместо да оцени, че е попаднала на нормален мъж....
По-добре си търси щастието другаде.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c64db9275e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Ти не знаеше ли, че жена ти не иска деца от самото начало? Ако си очаквал заради теб да си промени решението - доста глупаво от твоя страна. Тези случаи са голяма рядкост. Или не вижда в теб сигурността, от която се нуждае, или наистина не иска деца. Но тези неща се обсъждат на по-ранен период от връзката.
Знаеш ли защо не иска деца? Страхува ли се? Има ли някаква травма в миналото? Говорили ли сте за причините? Дори може да не е сигурна дали ти ще се грижиш за детето и за нея след като роди или просто ще си поредния мъж дето ще иска като се прибере да му е сложена масата. А, че жената се е трепала цял ден да гледа детето сама, няма значение. Нямаш право да я виниш. Поговори, разберете се. Щом си с тази жена я обичаш. Двамата заедно трябва да решите този проблем. Помни, не сте един срещу друг, а заедно срещу проблема.

Също така според мен не е мястото да пишеш тук. Жена ти е човекът с когото трябва да говориш и да се допиташ. Непознати няма как да знаят цялостните ви отношения.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1cb734fcdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Тези неща е било хубаво да ги изясните още в началото. Говоря ти като дете отгледано от майка която не го е искала, една от най-големите травми за едно дете е да са отгледа в среда в която не е желано. Или се примири или се разделете

 
  ...

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 06caca1019
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Като не иска, на сила няма как. Бягай и търси! :)

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: 1b56b48b4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Това е трябвало да го уточните преди брака. При така поставените условия, просто развод и толкова. Няма човек, който да си заслужава повече от биологични деца. Говоря и за двата пола. Особено жените, които чакат положителен отговор, докато вече не могат да раждат. Пълно безумие!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 6 месеца
hash: e0b9bf1651
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

13.   Не иска деца от теб, защото ще те вади от генофонда. Затова пък сигурно е навита за деца с "оня тип, дето живее срещу вас, продава нелегално дрога в жилището си и има начална форма на психопатия".

Това са съвременните жени - не искат деца ОТ ТЕБ, но от разни отрепки ИСКАТ! И за това се оказваш виновен ти, че не си достатъчно пропаднал, т. е. достатъчно осигурен. Колкото и да ти е тъжно, кажи, че ти ще имаш дете след 1-2 години и я питай дали тя ще бъде майката! Ако не иска, прав ѝ път! Никой няма право да те ограничава! Как въобще сте заедно щом имате различия по такива важни въпроси? Тука няма "аз НЕ искам, значи НИЕ няма да имаме"! Когато единият не иска, да ходи при такъв, дето също не иска!

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: dfb0e12cc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не можеш да я накараш на сила, пич. Няма смисъл да се мъчиш и да се пънеш.

 
  ...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c04122d74c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   Ти бъди богат а тогава всеки ден ще се моли за деца. За какво сте се женили като няма правите деца? Ако вие едвам сега се справяте с деца шанс нямате и за това не иска. Жените търсят сигурност и стабилност а ти много ме съмнява да можеш да и предоставиш и двете и вашето ми изглежда на просто влюбване.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 6 месеца
hash: c1c9fa92df
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Доста хора вече не искат деца, процента май минава 50. Няма да е толкова лесно да намериш някоя, която да е маниачка като
теб на тема деца. И ако/като имаш дете варианта да съжалиш малко след това е голям.. Както е казано "Внимавай какво си пожелаваш, защото може и да го получиш".
А защо не сте коментирали темата с жена ти по-рано?

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b666c56073
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Много кофти... Трябвало е още в началото да изясните това. Аз съм на 24 и също искам деца, но не съм срещнала човека. Колкото и да е кофти, ако продължава така, по-добре се разделете и намери жена, което иска същото като теб! Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c1abec14c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   На 29 ти било време да бъдеш баща, и на нея на 28. Успокой се малко, не пришпорвай връзката!!! Няма нищо по-хубаво от брака, преди да се появят децата.
Дай още 2-3 години време на жена си и тя сама ще поиска да има дете, като повечето й приятелки се решат на тази стъпка, а дотогава пътувайте, ходете на екскурзии, наслаждавайте се един на друг.
Не говори повече затова и не я прошпорвай. Тя сама ще поиска да има дете.
Колкото повече я натискаш, толкова повече ще се дърпа.
И запомни: Деца не се правят за норматив!!!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 229fb26a0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

19.   Все някой трябва да ти го каже пич, но жена ти е егоистка и нещо не е наред с нея и по скоро с главата й. Не съумявам как може една жена да не желае деца, та това е най-голямото щастие за двама влюбени души.... Ще те посъветвам да подходиш по-строго към нея и да й повтаряш, че искаш деца иначе ще я оставиш и ще си намериш друга, която иска. Ако от това вече не се стресне значи не те е обичала истински.

Хан Крум

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c34a6252d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

20.   Не, нямате бъдеще заедно. Ти ще я притискаш и тормозиш постоянно. Бях в подобна ситуация. И аз не искам деца. Но в случая аз сложих края. Мъжът с когото бях все казваше, че ще ме чака, когато бъда готова. Аз си знам, че това никога няма да стане. Остави момичето да си живее живота. Ти си намери друга за разплод и я пороби.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 91af94d065
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Ама какво го мислиш изобщо. Това е лудост. Трябвало е да говорите по тази най-сериозна тема преди да се ожените. Ако темата е истинска-остави тази жена веднага. Не се съмнявай, че ще съжаляваш. Децата са най-хубавото нещо в живота на един човек. Не чети коментарите на разни глупави хора дето пишат, че хората с деца били изнурени, бедни и нещастни. Няма такова нещо. Децата са най-милото нещо, което можеш да си представиш и най-голямото постижение. Никаква любов не може да ме накара да се лиша от щастието да имам дете.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: db2f96cc12
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Ама чакай малко, вие в тази 1 година преди да се ожените за какво точно си говорихте? Има няколко важни точки, които е редно всяка двойка да обсъди преди брака, и децата са една от тях. Нито ти ще я накараш да поиска деца, нито тя теб да спреш да искаш.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cfe2c2af60
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Първо. На 35 не си чичко. Чичко си на 50. Не пришпорвай жена ти. Аз бях така с моята, роди ми, въпреки че не искаше, след две години ме заряза с думите “казах ти още преди години, че не искам деца”, остави ме сам с детето и сега гния като круша. Хвани си нова жена. Тези, които не искат деца нямат майчинци инстинкт и или ще бъдат лоши майки и за детето ще е ад, или в по-добрия случай ще те зарежат сам с детето и за теб ще е ад. Нито мога да си намеря вече спътница в живота, никоя не ме иска с дете на 5 години. Хващай нова жена да си направите детенце и да си го отглеждате заедно щастливи, не прави моята грешка.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 00f77b0e46
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

25.   не се моткай, започвай да се празниш настрани и ако някоя зачене, жени се, а сегашната може и да не може да има деца и затова да те мотка. Питал ли си я колко аборта има зад гърба си?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7cd614f151
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Тези неща е трябвало да ги изясните преди да се ожините. Сега се разведи и си намери жена за семейство, с която имате еднакви цели в живота.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c34a6252d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

27.   То е лесно да се роди. А после? Пресен случай от последната седмица. На една колежка детето на 4г, го връщат от детската градина заради хрема. Този път е ред на бащата да вземе болничен. Час през час звъни да хленчи и пита колежката дали не може да вземе отпуска, защото той цитирам :' Изнемогвам с това дете. Не ми останаха сили" - след 3 дни вкъщи сам с едно малко дете. Да не ти говоря колко подигравки отнесе жената заради мъжа й. А преди това винаги тя беше в болнични и гледаше детето. И колко ли още такива "мъже" има. Е, като ви гледаме колко сте ненадеждни ни се отщява от всичко. Аз първо ще си осигуря всичко, ако остане време може и да родя. Искам да съм осигурена ако остана сама с дете на ръце. Не да се чудя как да свързвам двата края. Не живея в розов свят, знам че на мъж не мога да разчитам.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: a11a5b5520
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

28.   Жена ти не е животно, използвано с цел разплод. Това е нейното тяло и тя сама решава какво да прави. А ти защо бързаш да се жениш без да сте обсъдили общи цели и идеи за бъдещето? Всеки си представя различни неща, на някои фикс идея им е да се размножават, както са животните от еволюционна гледна точка, докато на други просто им е достатъчно да се развиват професионално, да постигнат нещо и да получат подкрепа от човека до себе си, а не притискане за нещо което само той иска!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 6b9115f498
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Н 4 ти ако си жена наистина, си баси чудовището женско!!! Как ще препоръчвам насила да си вре семката и да принуждава жената да прави аборт? ! И твърдиш, че си майка! Горкото ти дете с такова с чудовище!

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e7070f8c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

30.   Авторе, виждаш ли как кифлите автоматично застнанаха на страната на жена ти? Ако темата беше обратната - тя иска, а аз не искам, тогава ти пак щеше да си лошият, че не искаш да имаш семейство :)
Аз те съветвам следното - честен разговор с Госпожата: “За мен семейство без деца не е моето семейство, и децата са ми изключително важни! За теб остава да решиш - наши ли ще бъдат, или ще ги имам от друга жена? “ Ако е вторият вариант - не ми губи времето, запазил съм час при бракоразводен адвокат. “ Хиляди жени желаят да имат дете, тази не желае. Ок, това е нейно право, но то е напълно равно на твоето право да искаш нормално семейство, и ако тя не желае - намираш си някоя, която желае. Да финансирам добруванета на някоя душевно ялова жена не е е моята форма на семейно щастие...

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 102801a78f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

31.   Когато е готова, жена ти ще ти роди дете.
Тези, които юруш от сватбата и жената бременна масово се разведоха.
На мъжа ми му бях казала, че 3 години искам брак без деца. Имахме и още 3 г съжителство под един покрив преди брака. На четвъртата година от брака сама бях готова за тази стъпка в живота.
И понеже броиш жена си на 28 за стара, ще те успокоя, че на 33 забременях по естествен път още от първия опит, на 34 родих, второто - на 37, а третото - на 46. И трите ми деца са заченати по естествен път и са само от един-единствен мъж - моят съпруг
Ако обичаш жена си, прояви малко търпение.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 5863c130a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   Номер 29, не се впрягай толкова. :D Да, предложението ми звучи радикално, но някои жени никога не бихме били готови, докато не ни се случи. Те са женени от 2 години за Бога и гонят 30-те. Кога ще се реши неговата, на 40 да ходи по инвитро процедури ли? Ако изобщо останат заедно дотогава, защото в един момент връзките се изчерпват. Не казвам да я принуждава да абортира, но ако вземе, че тя на своя глава го направи, поне той ще знае със сигурност, че от нея деца никога не може да очаква и няма да си губи времето и младостта.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 7306ef1d5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Седнете и го обсъдете. И двамата имате право и нито ти трябва да се отказваш от желанието си, нито тя насила да ражда. Затова трябва да бъдете честни един с друг и да обясните защо искате или не искате деца. Ако сте силни заедно, ще се справите с това предизвикателство- възможно е да имате деца на малко по- късен етап, ако в момента тя не е готова. Ако пък е окончателно и гледате в различни посоки, няма да се получат нещата. Във всеки случай и двамата трябва да се опитате да бъдете спокойни и да прецените трезво ситуацията.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 53aa67958a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Авторе, много сериозна грешка си направил след като не си обсъдил с нея тази тема преди сватбата. Ясно е че тя не иска деца, най-вероятно не и харесват и не иска да се занимава с тях, има други цели в живота. Трябва да уважиш нейното решение и да не я притискаш, не очаквай да си промени решението. От друга страна, вземи решение за себе си, ако децата за теб са най-важното, раздели се с нея защото нито ти ще си щастлив нито тя ще се чувства комфортно.
И имай предвид че на 35-40 един мъж не е чичко, а е в разцвета на силите си и потенциала си. Това са най-хубавите години. Чичковци стават на 50-60.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: c1abec14c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

35.   Номер 18 съм. Изумена съм оъ закостенялото мислене на пишещоъе ъук. Като че ли са ги вбесли от 19 век.
Авторе, най-важно е от кого ще имаш деца, а не точно сега, на мига.
Майка ти ли ти мъти така главата или някой завистлив приятел?
Ти защо се ожени за тази жена? Защото ти билл време за деца ли или защото искаш да имаш деца именно от нея?
Тези, които се ожениха, защото трябвало да инат деца, когато си били наумили, всичките се разведоха до 3-тата година.
Омъжена от 21 години.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 74a1c71f88
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

37.   34, поправка - на 50-60 мъжете са вече дядковци, не чичковци. Чичковци са точно както го е казал автора на 35-40. А батковците са на 20-30 и тогава са най-годни за разплод.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: acd89f7e0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

38.   Автора съм: Така, с жена ми сме говорили за деца още преди сватбата. Тя никога не ми е заявявала, че не иска, но не е и заявявала, че иска, говорили сме го, обсъждали сме го и нейният отговор винаги беше: има време, ще видим. Е как да има време, аз съм вече на 29, тя - на 28, не знам защо повечето от вас казват, че на тази ни възраст още не е време. Истината е, че в тоя живот за всяко нещо си има точно определена възраст - това важи и за децата, и мисля, че сега вече ни е дошло времето да ги правим. Аз не искам тепърва да ставам баща на 35 и нагоре, независимо, че в последните години масово тенденциите са такива. Имам един познат (колега) който стана баща на 37, жена му даже беше на 38, като роди. И тоя колега постоянно обясняваше, че е трябвало като по-млад да я свърши тая работа, щото сега вече се чувства по-изморен и няма сили да тича след едно малко дете, което е на 1 годинка и всичко му е интересно иска да ходи на всякъде из къщата, пипа, прави бели. Друго е да си на 25 примерно, тогава имаш повече сили, повече нерви, а като станеш на 37 и вече почваш да изнемогваш, не си толкова енергичен, като 20 и няколко годишните. И това лично ми го е казвал колегата, не са само мои наблюдения. Според мен оптималното възраст да станеш родител е 25-30. Това е най-подходящата възраст, хем вече не си с младежки акъл та постоянно да мислиш за купони, хем не си и толкова възрастен, та да се чувстваш уморен и единственото нещо което да искаш е като се прибереш от работа да се опънеш пред телевизора.
Та да отговоря и на жените тук, които ме нападнаха, че сигурно жена ми не се чувства сигурна с мен и мисли, че след като роди ще я оставя да се оправи сама, а аз ще си гледам кефа- не е така, имам се за отговорен млад мъж и смятам да участвам активно във възпитанието и отглеждането на децата ми - и жена ми много добре го знае това - не мисля, че досега съм й давал повод да се чувства несигурна с мен или да съм й давал индикации че ще съм на принципа "оплоди и зарежи".

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: bb6451dc34
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

40.   Развод. Намери си жена за семейство и не чакай 30-35. Много добре мислиш и знаеш кои са важните неща в този живот. Разни феминистки и дъртофели, които чакат до 40 ще те изкарат черен, само за да оправдаят егоцентричните си животи. Лош късмет с тази жена, но човек се учи от грешките си. При избор на нова говорете за тези неща преди да се стигне до задълбочаване на връзката и да минат години. Постъпил си правилно като си се оженил, просто не е правилната. Не губи време, още има добри жени, които искат дом и семейство. Успех!

Ж26

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: b7e95b4a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

41.   Единственият ти вариант е да не си затваряш очите за различията ви. Не казвам да се развеждате веднага, но ако тя е склонна да говори и да обясни защо не иска деца, има страх от нещо или просто не усеща емоционална потребност, говорете много. Ако не желае да дава обяснения, тогава й кажи че за теб семейство значи двама родители и поне едно дете. ИЗводът за продължението на брака ви логичен и лесен. Сами ще си стигнете до него, ако сте на толкова противоположни мнения по този важен въпрос.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: ee845019d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

42.   Авторе (38) сега след коментарът ти е малко по- ясна ситуацията ви.
Никога не е потвърдила, че иска деца. Но също като виждам, че се почувства "нападнат" от най- логични въпрос - дали сте говорили по темата преди бракът, изводът ми е, че си от онези "многострадалци" които не приемат дори елементарни, базови неща, въпроси, щом не са за потвърждение и съгласие директно с нуждите му.
В такъв случай вероятно жена ти не веднъж ти е казвала, че е иска деца, но ти си мислел, че с времето ще и го наложи някак. Просто ти го е казвала по- тактично знаейки, че веднага ще изпадне в драмата "нападна ме". С такъв мъж никоя здравомислеща жена не би се чувствала сигурна за деца- НИКОГА!
И аз не бих родила от вечният многострадален Геновев! Тя вече си има едно тънкообидно дете... за какво и е още едно или две? !
Нападнат бил завалийката...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 69ba5ff885
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

43.   Авторе, каже ли ти някой " Ще видим" Нищо няма да видиш. Или ако ти каже " има време" това е културно отказване и измъкване. В повечето случаи е така.

 
  ...

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3b584241d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

44.   не като стана някой чичко на 35-40... е тя и тогава не иска деца. Противоречиш си. Тя не отлага с 1-2 г. тя въобще не иска. Имал си хубави спомени, чудесно, но тук говорим за бъдещето. Спомените са си спомени.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 0236980ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

45.   След последните обяснения на автора става ясно, че жена му е отговаряла уклончиво с надеждата да отложи децата някъде в бъдещето и той в крайна сметка да се откаже. Това "ще видим" е "абе не искам, но може би там някъде в бъдещето", т. е. учтив отказ.
В такъв случай мога да го посъветвам да постави нещата сериозно: искам дете примерно в следващата година, не някъде в необозримото бъдеще. Ако жена му продължи да шикалкави, да й стане ясно, че това не може да е вечно. Няма лошо да не иска деца, но трябва да бъде честна с партньора си, да му обясни какво иска и какво очаква от живота. Ако нямат единомислие по този важен въпрос, по-добре е да се разделят, ако никой не иска да направи компромис.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: cda8361308
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

46.   "тя е на 28 - също й е време"

Ехааа... за кого си се взел, че да решаваш на кого за какво му е време? Всичко, което си описал, прилича на нарцистично разстройство.

Ти си на 29 - сигурно ти е време да се научиш да стреляш с лък, да ловуваш и да заминеш за хаджия, след което да участваш във война.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3597e13502
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

47.   Номер 37, поправям те:

Дядо е мъж, който от своя страна пък е баща на дете, т. е. дядо е мъж, който вече има внук и/или внучка. Старец пък е мъж, който е около пенсионната възраст, обикновено над 60-65 години. 50-годишен мъж не е старец. Има безброй случаи на мъже над 70-80 години, които са оплождали успешно млади жени и са им се раждали здрави деца, но в историята почти не съществуват случаи на старици, които са зачевали и раждали живи и здрави деца.
Сещам се и за две подобни български двойки между старци и десетилетия по-млади от тях жени от последните няколко години, които си имат здрави деца. Тези старци са Ицхак Финци (станал баща на 83-годишна възраст, като майката на детето му е 45 години по-младата от него Лиза Боева, родила на 38 години) и Николай Костов (възрастова разлика от 44 години спрямо майката на двете му деца Верджиния Джебилян, родила за пръв път от него на 20 години, когато той е бил на 64 години).

Началничката на една моя бивша пък години наред се опитваше да зачене неуспешно, макар че "на хартия" тя и приятелят ѝ (и двамата бяха над 40-годишни тогава) били с идеални показатели според изследвания в лаборатории и даваха луди пари по клиники. Също безуспешно. Тя не успя да зачене и с изкуствено оплождане. Чакаше до последно, защото кариерата ѝ беше по-важна от децата и накрая си остана безплодна стара мома. Онзи пък я напусна и си хвана два пъти по-млада жена, която бързо роди от него. Чувал съм и за няколко други случая на познати жени на мои приятели и познати, които също били със здрави показатели при изследвания, но неспособни да заченат. Мое приятелско семейство също е в такова положение, защото и там жената гонеше кариера и след усложнения пометна във втория месец, а сега не смее за зачене отново поради опасения да не почине.

Възрастта, само по себе си, не е показател доколко здраво ще бъде едно дете, защото има хиляди примери за млади родители, чието дете е тежкоболно или с малформации. Най-често единият или и двамата родители са с особено вредни за плода пороци, като пушене на цигари и/или "трева" (част от българските бъдещи майки пушат дори по време на бременността), вземане на наркотици, пиене на големи количества некачествен алкохол, прием на доказано вредни химически вещества с цел помпане на мускули (от страна на мъжа), ядене на нездравословна храна, пиене на газирани напитки с аспартам и прочее. Също така, редица млади родители заболяват от рак и част от тях дори по-късно умират поради прекаляването с някои от изброените пороци. Много от привидно хубавите млади мъже и жени са бомба със закъснител по отношение на здравето. Отвън уж всичко им е наред, но отвътре са отровени и с болни органи, като е само въпрос на време това да се прояви с пълната си сила, когато вече е твърде късно за връщане назад.

- Кифлоприземител

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e7070f8c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

48.   авторе, 30 съм.
Сега като ти прочетох допълнението смятам, както и доста други тук, че жена ти определено е била наясно, че не иска деца от самото начало, но също е била наясно, че ако ти го каже директно, те изпуска от каишката. Всеки уклончлив отговор от страна на жената се превежда като НЕ, или като възможно да, но с толкова много уговорки, че се уморяваш да тичаш преди да си стигнал финала. Много жени са готови да изтъргуват идеята за неясно обещание в бъдещето срещу доста определено и сигурно настояще. При по- кротките и отговорни мъже номерът често минава. Точно тези жени, които говорят най- много за чувства, сметачната машинка в мозъка им така трака, че си нямаш представа. Ето едно предложение от мен за тест на отношенията ви - казваш и, че си даваш една година да имате дете, като през тази една година няма почивки, екскурзии и прочие неща, които обикновено финансира съпруга. Казваш и, че същият период е и за това - тя да избистри в главата си какво иска за по- нататък, защото ти ако нямаш дете до 30, ще си търсиш нов късмет с нова жена, за която семейството от класически тип е ценност. Ще се изненадаш от отговора и :) На тези, които се възмущават от желанието на един мъж да стане родител - съветвам ви да видите в руските сайтове каква обмяна на опит между жените върви за забременяване без съгласието на бащата :) Авторът поне ще постъпи почтено. За финал - може да е грубо, но познайте какво са правили дедите ни с дърветата, които не дават плод и яловите животни... Жената не е била честна с него в началото, осребрила е това чрез сватба, време е да получи сметката...

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: e7070f8c3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

49.   до 37
Жена на 45-50 баба ли е? Аз мисля, че не.
А жена - родила на около 20, както беше обичайно преди, с дъщеря - също родила също около 20 годишна възраст - тоест, имаща внуче на около 45-50 годишна възраст баба ли е? Аз мисля, че в поколенчески смисъл - да, но в социален - все още не.
Винаги говорите за 50 годишни дядковци, но пропускате, че същото важи и за жените. Познавам няколко жени, в които има много повече стил и жизненост от 25 годишен татуиран офис планктон, който отсега събира пари за пластични операции като стигне 35. И колкото да обясняват някои, че видиш ли, сега времената били други, истината е, че на биологията въобще не и пука за другите времена. Това, че мацката предпочита малдивите пред ревливо бебе, за нея /биологията/ правилата са си като отпреди 30 000 години - децата се раждат докато си по- млад, защото тогава организмът е силен и може да понесе шока, по-лесно се възстановяваш и вероятността за болести по плода е по-ниска.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 52053d8c12
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

50.   47, Кифлоприземител, не знам защо всички казват, че в днешно време младите много пушат и пият. Истината е, че на времето много повече се е пушело и пиело от сега. Ще ти дам пример - дядо ми е почнал да пуши на 12 (в момента е на 68), а баща ми е почнал да пуши на 14 (в момента е на 46). И какво от това, че са почнали с вредните навици от толкова млади, ето че дядо ми е направил баща ми, а баща ми ме е направил мен. За справка да кажа, че аз почнах да пуша чак на 18 (демек пълнолетен). Сега ми кажи кое поколение е по-пропаднало, щом като те са почвали толкова рано с цигарите.

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: 3597e13502
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

51.   Номер 50, все още е възможно мъж да оплоди жена, но следва да се уточнят някои "дребни" подробности какво е било преди десетки години и какво е положението в нашето съвремие. Навремето дядо ти и баща ти едва ли с парите за закуски са си купували цигари, "енергийни" напитки с Аспартам (Е951) и други Е-та и долнопробни дюнери с кой знае какво качество месо. Тогава дори домашният алкохол е бил доста по-качествен от сегашните промишлени спиртни напитки в лъскави опаковки, пробутвани за алкохол. Баща ми също е пропушил рано, но по 1-2 цигари на ден, а днешните деца и от двата пола не само започват да пушат отрано, ами и го правят с по 10-20 цигари дневно и в съчетание с гореописаните вредни напитки и дюнери. Отделно, че в последните години все повече ученици от по-горните класове пушат и "трева", а е честа гледка и такива в 4-5 клас да пушат наргилета по пейки и заведения. Моите съученици също пушеха само по 1-2-5 цигари на ден, защото с джобните пари не можеха да си позволят цяла кутия, а искаха след училище да ходят и на кафене. Сега обаче много деца могат с джобните пари да си купуват по 1-2 кутии цигари на ден.
А да не отваряме дума и какви неща се случват с студентските общежития: купони не само с цигари и алкохол, ами и пълен разврат, редовно "напушване" с опиати, а при някои - преминаване на твърди наркотици.

Ключово е не само кога хората и от двата пола започват с тези пороци, ами и в какви количества го правят и колко от тях биват смесвани накуп. Тогава не е имало и такива лъчения от антените за преносимите телефони, каквито има сега. Неслучайно в последните 10-12 години пчелите почти измряха във всички страни, където има поставени такива 2G, 3G, 4G и 5G антени. Сега доста деца още от първи клас започват със зяпането на телефона си часове наред в близост до главата, а се сещаш, че след 12-15 години на ежедневно излагане на такова лъчение въпросното дете ще е вече един значително облъчен организъм. Много майки са толкова безотговорни, че пробутват телефон в ръцете на невръстното си детенце, само и само "да ги остави намира" и да зяпа по 12-15 часа на ден този малък екран от близко разстояние, прецаквайки и зрението му, освен психиката. И за да е облъчването още по-голямо, повечето такива деца (и възрастни) спят, докато телефонът им е само на една ръка разстояние на нощното шкафче.

Добави към всичко това и огромния спад в качеството на днешната храна, употребявана от народа, която вече е пълна с какви ли не отровни добавки: оцветители, набухватели, лепила, сгъстители, съхранители и овкусители, закодирани зад едни безобидно изглеждащи числа с буквата "Е" отпред. Сега дори и яйцата са вредни, защото кокошките биват хранени с вредни хормони за в пъти по-бърз растеж. Житото и практически всички плодове и зеленчуци пък се отглеждат с изкуствени торове на изтощена почва и с по-вредни пестициди. Киселото мляко сега изобщо не е кисело и това е така, защото няма нищо общо с киселото мляко преди 2000 година. Прясното краве мляко е достъпно само из някои специализирани магазини и млекарници (дори и там често не е истинско, въпреки тарикатски изтипосаната на етикета дума "био" с цел утрояване на цената), но иначе това бялото в нормалната магазинна мрежа не е въобще мляко, а е някаква съмнително чиста вода, смесена с малко количество мляко и с "мляко на прах" от Китай, като накрая бива продавано под съвременно звучащото название "пастьоризирано мляко" (UHT), което дори не може да образува каймак като истинското краве мляко. Вече нито сиренето е сирене, нито кашкавалът, нито колбасите. Сега децата не знаят колко вълшебен беше вкусът на истинските сладолед, халва, боза, баничка със сирене (с качествени точени кори и истинско сирене), плодово мляко, течен шоколад и т. н.

Една от първите ми местоработи след завършване на гимназия беше в сладкарски цех и точно по онова време се започна с повсеместната замяна на естествените хранителни съставки с техни вредни изкуствени заместители. Вместо масло започна да се използва ракообразуващата палмова мазнина, захарта беше заместена с Аспартам, сиренето беше заместено с нещо подобно на "извара" от Китай, прясното мляко беше заместено с "мляко на прах" от Китай, яйцата бяха заместени с "яйца на прах" от Китай. Естествено, на етикетите на вафли, кифли, закуски и напитки (употребявани предимно от тогавашните невръстни деца и ученици) гордо се пъчеха названията на истинските масло, мляко, захар и яйца, но вътре се намираше половината Менделеева таблица. Бързо след това стана законово разрешено да се влагат в храните и напитките тези вредни вещества.

Вече споменах и за вредните химически съединения, които биват приемани от множество мъже и от част от жените, които искат да изгарят мазнини и да трупат мускулна маса по неестествено бърз начин. В това число влизат и някои уж "хранителни добавки", които са бомба със закъснител за мозъка, сърдечносъдовата и половата системи. Тези вещества все повече навлизат на пазара. А много ученички и жени пък приемат противозачатъчни хапчета, съдържащи вредни хормони.

Това са все причини, поради които сега растящите болнави деца, младежи и девойки - бъдещи родители, ще създадат поколение, което е по-болно и от тях самите. Най-лошото е, че повечето родители и хора като цяло не се замислят за тези последствия, тъй като признаците за вредите от пороците и отровните храни и напитки обикновено са скрити в тялото и раковите образувания и другите болести избиват с все сила едва тогава, когато вече е твърде късно за връщане назад.

- Кифлоприземител

 
  ... горе^
преди: 1 година, 5 месеца
hash: f9d6acfc0d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

52.   Тоя кифлоприземител, откъде има толкова време и нерви да пише такива фермани направо не знам.

А иначе авторе като не иска, я заеби. Какво си се впрегнал.
Не виждаш ли темите тука в обратната ситуация. Ако мъжа не иска, веднага се почва как бил еди какъв си и веднага мисли как да го зареже и така нататък. Заебвай и тва е

 
  ...
преди: 1 година, 5 месеца
hash: dda8638f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Една година след сватбата. Момчето казва на момичето "мила, нали ми обеща, че ще го правим и на другото място". А тя "ама на мен така ми е добре. Не искам да се променяме". Момчето "добре, ама ти все пак не искаш ли да имаме деца? ".

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker