Присъствие на бащата по време на раждане - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121321)
 Любов и изневяра (29739)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Присъствие на бащата по време на раждане
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 3250 пъти
Защо тук все още се мисли като в предишния век? В почти цял свят, бащата присъства по време на раждането и това е нещо нормално. Ако не присъства /например в Англия, Испания или Германия/ - се гледа на нещо не-добро.
Аз се радвам че присъствах на раждането на моя син през 2017г и това е един от най-приятните ми моменти. Чувството когато ми го подадоха е неописуемо. Направо се разтопих, когато го прегърнах.
Дано по-скоро и тук бащата да бъде в родилна зала, а не да пие и да празнува. Има време и затова.
Вие какво мислите по тази тема?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 56

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 873f1f7106
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

1.   Браво за темата.
Това е доста коментирана ситуация. Аз също съм на мнение че мястото на мъжа е до жената в родилното. Дано по-бързо това нещо да стане и тук. Наистина в Англия /тук съм живял малко над 10 години/ всеки баща присъства на раждането. В България това е много рядко, а и малко болници предлагат това нещо. В повечето дори е забранено за съжаление.
Просто България е много назад във всяко отношение.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 72a35bfe28
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Здравей, аз все още не съм раждала. От разкази на мои роднини и близки, някак си, съм останала с впечатлението, че мъжът е по-добре да чака отвън. Ако жената ражда нормално... моят мъж да стои и да ме гледа как крещя, напъвам се, мъча се, изпускам разни екскременти и т. н. Не мисля, че просто след този ден нататък ще ме гледа със същите очи. Може да съм му на сърцето повече, след като види колко мъки се искат да родиш дете, и в крайна сметка жената рискува живота си, защото винаги има вероятност нещо да се обърка. Но после дали сексуално ще ме гледа със същите очи... не знам. Може би, ако е секцио е различно, но аз лично не мога да гледам разрязана плът, кръв и т. н.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: fab05f26c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

3.   Категорично против! Раждането е най-интимния момент между майка и детето й, а мъжа там няма работа, иначе щяха да приемат и мъже да стоят дни наред в болницата след раждането.
Да, ще се разтопиш когато го прегърнеш, но има време за това, Първо е ред на майката и детето да се опознаят, да си възприемат и запомнят миризмата ако щеш. Бебето има нужда да свикне със човека който ще е най-близо до него в първите месеци на опознаване на света.
Това с пиенето и празнуването са простотии, надали някой мъж на света пие и празнува, преди да е приключило раждането, и преди да е чул или видял, че детето и жена му са добре. 99% от знаещите че жена им ражда са пред родилното и чакат информация.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 873f1f7106
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Както се очаква от отговор 2 и 3 - тук жените разсъждават както преди 89-та година. Хора погледнете света. Всеки баща е вътре при самото раждане. След този ден скъпа ще те гледа още по-добре и в очите и в любовта. Защо мисленето Ви не е правилно?

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: db27ea7b0c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Нямах нищо против, но:
1. болницата не позволи
2. жена ми беше категорично против.

 
  ...


...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: f50102843b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Аз съм присъствал нараждането на 2те си деца.
Но са родени в Швейцаря. Там си е нормално- всеки го прави.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 3bfa5e2396
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

7.   Ако моят мъж беше присъствал на раждането, всеки път като решим да правим секс, щеше да вижда това и да му се повръща. Той сам ми го каза след време.
Моя приятелка, която живее в САЩ каза в никакъв случай да нецдопускам мъжа си. Бейният бил отвратен и дълго време след раждането отказвал секс, защото бил травмиран.
Мъжете са различни, а ти не си мерило.
Освен това гледката е доста по-потресаваща при естествено раждане.
Ако си гледал секцио не е кой-знае какво.
Който иска, може да присъства, от 15 г. насам предлагат на всички бременни присъствие на бащата по време на раждане
Аз бях убедена, че за нашето семейство това не е добро решение и отказах. След време и съпругът ми потеърди, че съм взела правилното решение.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 873f1f7106
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Браво на номер 6 - Швейцария също попада в тази графа.
Номер 5 - коя е тази болница да Не позволява това нещо - ами сменете я с друга. Не е нормално това в днешно време.
Номер 7 - Според Вас, всеки присъствал на раждане след това няма да иска да прави секс. Аз не вярвам че от персонала на болницата, които са в екипа при раждането, след това не правят секс. Те също имат деца - или са от някой друг според вашите разсъждение. Екипа на раждането нали и те са хора като нас. Какво толкова било стряскащо? Защо разсъждавате по този начин?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: cf0ae95ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   По принцип при раждането мъжът седи откъм главата на жена си, държи я за ръцете, гали я по главата- квот там трябва. Той няма какво да прави откъм краката- там е акушерката или лекаря ако има такъв. Така че не вижда процеса в детайли. После му дават да отреже пъпната връв ако иска и да къпе бебето. Всъщност вече не го къпят а го забърсват с влажни кърпи- май за да не се стресира. Да не му дойде много на един ден.
Много подценявате мъжете. На времето (пък и сега, дори не много далече) мъжете са ходили на война и там са виждали много по- страшни неща от едно раждане.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f1989bd705
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   7 Значи толкова ви и обичат "мъжете ви". ;) Започвайте да мислите как ще ги отглеждате сами, общите мъже така или иначе скоро ще ви напуснат, отвращаването е плюс, който ви предупреждава от рано.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: cf0ae95ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   По принцип присъствието не е много важно, но си мисля че жената би се чувствала по спокойна ако мъжът е до нея в такъв труден момент.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: da735ea298
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   Балканеца е някак особен. Жени - много ги щадите тия мъже, да не се травмират горките, те дали ще ви щадят, ще разберете скоро след раждането.
Аз разбирам на някои единственото което имат е вагината и секса-така да, мъжът ако ви види без грим, ненапудрена без секси бельо и разкрачена да му ражда детето - много сте загазили. Като се сбръчкате къде ще де скриете.
За мен по-противно е да съм сама сред непознат и злобен персонал, мъжът трвбва да си поеме отговорността, не да се крие като мишок.
Мъжът няма да стои на мястото на лекаря/акушерката. Това че не присъства, не променя фактите, може да ви кълцнат, да ви шият да се разширите. То тогава да ви сменя. Най-добре.
При мен не мисля че бащата се е травмирал, дори не мисля че помни много, то и аз за година забравих. Единственото, което го е интересувало е детето.
В по-голямата си част раждането е в предродилна с контракции. Не лежите разпънати 1 ден примерно. Има хора много впечатлителни, това че им е слаба психиката е друг въпрос.
Това да гледаш как жената лежи, получава някоя друга контракция и се прави запис на тонове, много тежко да. После вече самото раждане, малко тегаво, критичен момент. Там ако се поддаде на паника разбирам. Той стои до жената не да и зяпа между краката.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: da735ea298
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Номер 3 тогава бащата първите 3 месеца място няма при майката и бебето по Вашата логика(да ходи при мама най-добре). Ако жената кърми ще се травмира съвсем.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 2b3625f39e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   В родилното. Бащата припада 10 пъти, докато жена му ражда. Докторите се чудят него ли да свестяват или бременната. Накрая едвам успява да промълви:
- Докторе, какво е бебето?
- Момиче...
- Слава Богу, да не се мъчи като мен...

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 873f1f7106
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Аз също съм приръствал на раждането на дъщерята в Испания. Там всеки баща влиза на раждането и седи плътно до жена му и я държи за ръката. След това отрязох пъпната връв и детето беше поето от неонатолозите. Като го оправиха ми го подадоха и всяка жена от екипа при раждането ми честитиха. Дано и тук това стане масова практика. Но мисленето трябва да се промени, което ще стане, защото много млади вече виждат как е по света и поколението като се смени, ще стане и тук. Въпроса е обаче колко бързо това ще стане.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3a52736c5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До 14
Това е виц. Реално измислен от българи, но няма нищо общо с действителността.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8488036fda
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Като мъж, и пари да ми дават на раждането няма да вляза. Не че нещо ще ми стане, няма да повърна, нито ще ми стане пък лошо. Не искам обаче да си размивам образа на жената. Това е съкровен момент и такъв трябва да остане, между майка и дете.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3be51fe5d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Евала и малоумна тема, да ми се кара и да ми нарежда, кое било правилно, в днешно време, в оновашно време, че и да ми казва, болницата да си сменям... А и номер 12 - Не ми бери кафъра, става ли?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3a52736c5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Поздравления за автора и темата. Подкрепям напълно присъствието на бащата до родилката. Аз съм раждала в Германия и там също всички бащи са в родилното. Тук все още се мисли от едното време. Затова и държавате не върви наникъде и голяма част напуснаха страната.
Жена 41 години.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3a52736c5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Номер 18 - малоумен сте Вие с Вашето разсъждение.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 9010ea63ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   А защо да не може бащата да стои в коридора пред родилната стая и да си цъка на телефончето докато го извикат?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3a52736c5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Живеем в Белгия вече над 15 години. Тук родих и двете си дечица и съпругът ми беше винаги до мен в родилното. В Белгия всяка жена е придружена от мъжа си в болницата при раждането. Дори и в болничните стай е направено място и за него и може да остане ако иска и да нощува тук.
38 годиншна

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7df88a43ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   7 Това са глупости и ограничаващи вярвания. Мястото на мъжа е до жената, ако и двамата го желаят, но в цивилизования свят, като правило могат да присъстват до 2 ма човека, дали е мъжа ти, баба ти, приятелка няма значение важна е подкрепата. В България вярванията са архаични, още натискат корема за излезе бебето, слагат торба с пясък мърху корема, епидурална упойка дори в големи болници все още е лукс, на места правят секцио с вертикален разрез, като преди 50 г. Не е важно какво казва сулю и пулю, има стандарти и България е далеч от тези стандарти. И не на последно място взимат ти детето и ти го дават понякога чак след ден, здраво дете, травма зя цял живот.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 7df88a43ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Всеки човек трябва да присъства на поне едно раждане, чудото на живота. Набити грешни вярвания, легенди от нашите болници, легенди с негативен нюанс. В цивилизования свят, това е съкровен момент за семейството. За българина мястото на мъжа е в кръчмата. Осъзнавате ли колко сте изостанали? Общи родилни зали има само в третия свят и в България. Отворете си съзнание в цяла Европа жената е в самостоятелна стая, зажбиколена от близки хора. Гледах едно предаване за Англия, там докато жената раждаше, мъжът и, които беше в затвора беше на телефона. В България и телефона ти взимат, за да може, когато издевателствата с теб, да не можеш да потърсиш помощ.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 873f1f7106
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Аз съм раждала преди години в Австрия. Там също бащата присъства задължително на раждането.
И тук ще стане така, но ще минат още много години за съжаление.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 81529446cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Мислех да не коментирам, но острите коментари на гордите майки, които са принудили мъжете си да видят всичко, което не е за гледане, ме предизвикаха.

Вие дами, сигурно сте чули от мъжете си захаросани думички, но ви гарантирам, че не изглеждате по същия начин в мъжката им психика.

Обичам мъжа си, той мен също, но никога не бих му позволила да ме види в такава светлина. И го правя всъщност за себе си най-вече

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 873f1f7106
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

28.   До отговор 27
Вие госпожо имате някакъв проблем исте за психолог. Какво толкова ще му причините на мъжът Ви, ак е до вас в родилна зала? Нима вътре сте сама и други хора няма? Те няма ли да видят това което описвате? Нали и те са хора като нас. Какви са тези захаросани думички? И в каква светлина ще Ви види? Повярвай ми - ще те обикне още повече, след като му подадат детенцето. Тази златна душичка, излязла от утробата си.
Вие явно не сте излизала извън България. Не сте видяли по света как стоят нещата. Затова България няма да се промени към добро, от такива като вас.
Жена живееща в Лондон на която бащата е присъствал на раждането. И с това се гордея както и аз, така и той. Радвам се че тогава беше до мен през цялото време.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c622c9f9dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   Помните ли "В добро и лошо, в болест и в здраве... ", е не случайно точно това са думите. След като си избрал да си с този човек се предполага, че си с него при всякакви ситуации и си до него винаги, а не само когато всичко е перфектно. Така, че за мен няма по-нормално нещо от това да си до любимата си, когато тя ражда ВАШЕТО дете и има най-голяма нужда от подкрепа и кураж.
Ама какво щял да си помисли мъжът ми, ако ме видел така... боже! Че той е там за да ми държи ръката и да ми вдъхва кураж защото го е грижа за мен и въобще не го интересува дали изглеждам като манекенка в този момент. Да не говорим, че не знам как си представяте нещата, но никой лекар или акушерка няма да ви позволят в този момент да им пречите и да се заврете между краката на съпруга си. Не, вие ще сте до нея, ще я държите за ръка и ще я успокоявате, точно това от което тя има нужда в такъв момент. Да е спокойна, че има близък човек до себе си, защото нека сме честни, няма жена, пък било и с опит, която да не е изплащена и притеснена докато ражда и присъствието на любимия може доста да помогне за сваляне на напрежението.
Така, че аз съм твързо ЗА най-важният човек в живота ми да е с мен и да споделим заедно това колкото вълнуващо толкова и плащещо събитие. В крайна сметка ще раждам нашето дете, нали така?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 3a52736c5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Поздравления за автора на пост 29.
Точно така трябва да се разсъждава и дано има повече хора като вас. Тогава България ще я бъде.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8d686e932b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   27
Никакви захаросани думи няма. Такъв е живота. Как щял да нв види. Това е един ден само. Ще раждате 1, 2 пъти. Цял живот имате да му оправите спомените. То по тая логика и аз да съм травмирана
за цял живот, е не съм. Жената се възстановява - обикновенно. Не би трябвало да е проблем, а той не присъства мен да гледа. С бащата в лоши отношения бяхме по начало, но бих го питала колко е травмиран. Аз не забелязах такова нещо.

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: f8dfba7c16
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Не мисля, че повечето български мъже изобщо биха искали да присъстват на нещо такова и жените тук са прави - мъжете ни няма как да възприемат жените по същият сексуален начин след раждане. Защо да занимаваш българинът с глупости като раждането на детето му? Дай си му ракийката и салатката, а после му отсервирай. За българинът стойността на жената се определя от външният й вид, най- вече от дрехите, но и тялото и за него жената е е преди всичко лична готвачка, перачка и секс кукла, а след това човешко създание с някакви си не до там важни за него нужди. Гледката на раждаща жена тотално би разбила илюзията на българските мъже, че жените са нещо повече от просто обекти, угаждащи на прищевките им. Та, те не си щат жените след като родят, защото били увиснали, качили килограми, имали следродилна депресия, което за тях е просто лигавщина, пък какво остава, ако видят раждане. Не мисля, че подобията им на сърчица биха издържали и биха получили инфаркт.
12 с коментарът си е право в десятката. Много ги щадим, а какво получаме в замяна? - незачитане на нашите нужди и съществуване. Мен лично българските мъже ме разболяха психически с бруталното си отношение и оправданията си за това брутално отношение. Няма защо да ги щадим. Те не го заслужават, не заслужават любовта и грижата на българките (свестните, а не поддръжничките на плеймейтките и подобна сган, по каквито българинът прирада). Истината е че жените имаме много голяма вина за това, което представа масовият българин.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 4b9eb2c232
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   До 27 - Рязбра ли? Ти си за психилог, а щом 28 казва нещо, значи е така! Виждаш ли, как е? Изпълнявай! Иначе си луда! Чувствата ти не са от значение! И затова не си поздравена!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 873f1f7106
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

34.   Присъствал съм на раждането на второто ми дете в Благоевград. При първото още нямаше такава възможност бащата да бъде вътре. Заплатих си таксата за присъствие - 100 лв беше тогава. Сега няма представа, вероятно е повече. Това е най-вълнуващото ми преживяване до момента в живота. В положителна посока. Нямам никакви травми - били психически или други. Мястото на бащата е вътре в родилното плътно до съпругата си. Поздравления за всички мъже, които са присъствали и дано все повече има такива хора и в България.
Мъж 43 години.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 81529446cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   От номер 27:

Още от самото начало знаех какво ще стане, но защо ли си изказах мнението... все пак имам право да имам такова нали? :)

Искам да кажа на дамите, които са ме коментирали, че им завиждам искрено. По пътя си срещах предимно мъже, които имаха определени очаквания от мен. Както Black Sabath каза, " въпросното жалене" го правим от страх, дали после ще ни приемат по същия начин. Дали после няма да гледа сервитьорката или колежката по особен начин, понеже просто не я е видял нея така. Просто мъжете масово са изключително първосигнални, а това има последствия.

Основното което обаче много исках да ви питам е, какви са плюсовете на това присъствие? И още нещо. Направете си един социален експеримент и питайте случайни познати или приятели дали биха го направили. Аз нямам такива познати, и за справка ( понеже имахте съмнения за местожителството ми) живея от шест години в Германия. И да, мъжете тук са други.

Поздрави, и бъдете здрави.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 8374fe4aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

36.   Категорично не е желателно. Първо това е лечебно заведение и не може всакакви да влизат, има фактори като стерилност и вътреболнични инфекции. Второ раждането не е приятно за гледане събитие, много от съвр. изнежени мъжленца с обръснати пишленца са със слаба психика и може да припаднат или да развият някакви фобии. Аз присъствах на раждането на дъщеря си защото съм лекар и нямаше проблем, но за разни други не е препоръчително. Само могат да пречат.

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 873f1f7106
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Аз съм за присъствието на бащата при раждането. Това е 1-2 или три пъти в живота на човек и този пресрасен момент трябва да се изживее взаимно. Така е в цял свят, само тук се говори че на мъжа ще му стане нещо. Не няма да му стане нищо, в екипа от доктори също има мъже и нищо не им става на тях.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 873f1f7106
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   Отговор 36 защо изобщо го одобряват с такова лабилно мислене.
Вие не сте доктор, вие всички слагате под общ знаменател. точно гледката е приятна за мен, а и за други мъже. За стерилност те обличат с медицински дрехи ако не знаете.
Но се радвам че сте присъствали на раждането на дъщера Ви. Явно и вие сте на същото мнение, но не желаете други хора да ви гледат сейра.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 429348b30b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Раждайте секцио. Не си съсипвайте вагината. После вече ще е късно.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: da0aaa9296
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Категорично ЗА присъствието на бащата. И да няма допълнителна такса за това, а да бъде фиксирана с цената за престоя на родилката в болницата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: da0aaa9296
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

41.   Моят мъж беше до мен в родилното през цялото време, за което съм много доволна. Надявам се и с второто някога живот и здраве да бъде пак при мен. Поне такива са ни плановете за още едно детенце.
София, Жена на 29 год

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: a8be1655aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Мъжа ми беше в операционната зала ( спешно секцио ), сам изяви желание да дойде, и в предродилна зала беше с мен, и дори той смени първия памперс на детето! Това е много специален момент за едно семейство, и единствената причина, една жена да отказва мъжа и да присъства, е нейният страх, че ако той види самото раждане, повече никога няма да бъде привлечен, чисто сексуално от жена си. Мъжете имат същият страх, както и страх от кръв, слаба психика и си мислят, че ще припаднат, или ги е гнус ( чувала съм точно този довод от познат!!! )! Ако жената не желае съпругът и да присъства на раждането, или обратното- съпругът не желае да присъства, да не го прави! По-важното е, да се съхраните като двойка! Като цяло обаче, не виждам нищо толкова фрапантно в това мъжът да изживее този момент със жена си и да среже пъпната връв например!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 873f1f7106
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

43.   До 42
Не слагайте всички мъже под общ знаменател, защото не всички са такива както ги описвате. Жени също има със симптоми - страх, страх от кръв, слаба психика и също си мислят че ще припаднат. Разбира се това не се отнася за всички жени.
Аз съм бил на раждането и мога да заява, че тези неща не ги изпитвам и дори след самото раждане, съпругата си я обичам още повече и сексуално ме привлича не по малко от преди.
И незабравяйте - в екипа от доктори също има мъже - те също ли според Вас имат тези симптоми на страх и паника? Не ви е верен довода. Това че някой си не желае да присъства да не влиза, но не всички са на това мнение.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 474a35cf39
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

44.   Това е новата извратена тендеция, която още повече да кастрира мъжа и да го превърне в женски полов орган. Мъжете няма какво да търсят в родилни домове. Тая феминизация вече тотално лази по нервите на нормалните мъже. Путьовците като толкова искат, да присъстват. Нормалните мъже няма какво да търсим. Това си е работа на гинеколозите и акушерките. Не случйано му викат бабуване. Баси, съвсем изтрещехте вече с тия западни пезевенщини!

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e32f07e083
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

45.   Аз съм мъж на 55 и не съм присъствал на раждането на нито 1 от трите ни деца, и не съжалявам нито грам за това. Всъщност, ако бях присъствал, щях да се отвратя от жена си и от всички жени чисто сексуално завинаги. В същината си раждането си е гнусен и отвратитен процес, съпътстван от адски зверска болка, обилни кръвоизливи, бъбреци, далаци, черва и т. н. гнусотии, за които няма да издавам подробности, че тоя сайт все пак го четат и деца. Да са ми живи и здрави те дечицата ми, две момчета и едно момиче, сега, сега вече порастнали и имащи свои професии и семейства. Обичам си всичките, но ако бях присъствал там в родилното отделение по време на раждането им и бях видял самия процес на раждане на живо, със собствените си очи, само на метри от нея, честно и откровено ви казвам, щях да се отвратя от женския пол и женската физиология и да го карам на чекии завинаги. Извинявай, ама никак не е романтично да слушаш как жена ти реве, крещи, врещи, пищи и се дере със всички сили от болка, как се насира, напикава и вените по челото ѝ изскачат от напъване. Това е отвращаващо и тотално развалящо романтичните представи на мъжа за жената, които той е имал към нея преди раждането. След това отношението му към нея напълно се променя и той вече не я възприема като привлекателна и сексапилна, а като дебела и разплута крава, каквато и е. После не може да го вдигне никога повече от нея и винаги трябва да търси чуждо, за да задоволява сексуалните си нужди. Освен ако, разбира се, жената не се вземе в ръце и не започне веднага да тренира, тича, кара колело и т. н., за да стопи излишните мазнини по-бързо, което при типичните ни селски БГ дебелани дълбоко ме съмнява. Пак казвам, не искам да обидя женската част от аудиторията, но на мен такива кървища и гнусотии откровено не ми понасят сърцето и стомаха да гледам, все едно, че гледам как колят жена ми на живо. А за израждане, срязване на пъпната връв и т. н. това е работа на акушерите и другите доктори, които са сложени там за тази цел

Дон Жуан

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1b5ff2b8fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   Дон Жуан, ти не си много умен чичак. Замислял ли си се от къде си излязъл? Страхотен мачо си :)! Сигурно теб те е донесъл щъркел облечен във Версаче и парфюмиран с Диор.

Мъж на 38

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 1b5ff2b8fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   До 44,

Сигурно преди да има гинеколози, акушери и родилни домове, хиляди години бебета са се раждали на тъмно от жени със запушени усти. Да не вземе някой мъж да чуе или да види и това да му увреди психиката. Ти си путьо :). Комунизмът ви е увредил трайно. На вас с Дон Жуан са ви промили мозъците. Големи мъже сте ама само за приятните неща. Пълна скръб.

Мъж на 38

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 03327205cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

48.   До номер 45:
Това е нелепо! Значи ако не си бил там и не си го видял и чул, то не се е случило? Ти сериозно ли?
"Разплута крава, каквато е"??? Щом не си видял как ражда, тя не е разплута крава? Супер шовенистко исказване! Потресена съм отвсякъде! Ако смяташ, че само защото си присъствал на раждането, това те прави по-малко мъж, това само говори за умствения ти капацитет! Да не говорим за моралните ти устои... би търсил чуждо, защото жена ти няма да те привлича сексуално ако си видял как тя ражда вашето дете? Ще те шокирам сигурно, ама видял или не, 10см разкритие трябват за да роди една жена нормално! 10! И това се е случило! Независимо дали си го видял! Лошо ми става, когато прочета как мислят някой мъже! В България мъжетр сте толкова тесногръди, необразовани, жалки и малки! Тъжно.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 50acc4f193
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

49.   Дон Жуан какви са тия вътрешности? Някоя нераждала ако чете ще се стресира излишно. Това с крясъците и подобни също е преувеличено. Като не видиш няма да промениш фактите. Значи трябва да се търсят за секс само нераждали жени. Че може да не си присъствал, ама си го предстсвяй. Изгледай едно клипче. Те ражданията са подобни.
Ж35

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 474a35cf39
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

50.   Присъствието на мъжа по време на раждане е тотално извращение. Който иска да присъства, да присъства. Но не разбирам защо нежелаещите да присъстват са заклеймявани като изостанали, женомразци и прочие тъпотии. Едно е по неволя, но принципно такова преживяване няма как да ме зарадва. Не се страхувам или нещо подобно. Просто за мен, това е нежелано. Това се и женска работа. Просто не е за всеки. Познавам мъже, които са присъствали, ок техен избор. Но да ме клейми някой, че не искам да ставам свидетел на раждане и, че не изпитвам никакво желание да виждам такова нещо дори и на видео запис е малоумно. Всякаква принуда е недопустима.

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: 873f1f7106
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

51.   До отговор 50
Изявлението Ви е тотален колапс. След като е женска работа, защо има доктори мъже в екипа при ражданията? Тотално говорите глупости. Във всяка европейска страна, бащата е вътре до родилката и категорично мога да заява, че така трябва да бъде.
Мъж 43

 
  ...

1-50 от 56
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker