Преместване и работа в Швеция, Финландия, Дания - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121538)
 Любов и изневяра (29801)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Преместване и работа в Швеция, Финландия, Дания
преди: 1 година, 3 месеца, прочетена 695 пъти
Как е животът там? Финландски може ли изобщо да го научи човек? На мен дори немският ми се видя труден и спрях уроците. Мога да науча чешки, словашки или словенски, но там са ниски заплатите. И гръцки сигурно мога да науча, но и там са ниски. Аз искам да стана университетски преподавател, а това не е добре заплатено в Източна Европа, включвам и Гърция. Отделно нямам гадже в момента, предполагам като българин ще е трудно да си намеря местна жена в Скандинавието? А там има ли други от Източна Европа като чехкини, словачки, унгарки?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 година, 3 месеца
hash: 39ee861d37
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Един финландец от една група ми беше казал, че познава шотландец и американец, които са научили езика във Финландия без курсове и го говорят добре. Но определено финландският е доста труден... да, няма времена и полове имат хората ("hän" мисля, че означава и "тя" и "той"), но има много падежи и много дълги думи. Иначе е красив език. Може пък да ти се отдаде, you never know.
За работа не мога да ти кажа, но можеш да си хванеш естонка или рускиня.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 11f7f7140e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Не е за тебе, пич, вервай ми.

Ок, на върпосите ти:

- Езиците са трудни, но се учат. Датския е НАЙ-ШИБАНИЯ език. Една година ми отне, да почна да го чувам правилно и то като дружах основно с датчани. Ако си по-затворен тип или дружиш с чужденци в Дания, без някакви заложби за учене на езици, росто ти казвам, че няма да го научиш.
Шведският на теория е супер близък. Моето мнение е, че са като български и сръбски, ама с малко повече разлики. Обаче шведският се изговаря много по-точно и отчетливо. И можеш да чуеш правилно, да повториш и рядко се бъркаш. За финладнския (или фински, както няои ще ти каже, че било правилно, но честно казано, да не ти пука) - никаква идея!

Не мога да ти давам съвети за живота, но заплатите на професорите, рядко са високи, където и да е, освен ако не са в топ университети. Ако е просто за финанси - продавач в Лидъл ще има хубав стандарт. Моя приятелка вадеше по 5000 лева след таксите, когато в Бъглария вадиха по 800 лева. 5000 лева, тогава, бяха като 2500 сегашни. Не знам колко 18-19 годишни ги взимат в момента, но не мисля, че са мнгоо в Бъглария.

"Отделно нямам гадже в момента" - Не знам, как да ти помогна.
" предполагам като българин ще е трудно да си намеря местна жена в Скандинавието" - Ако си ръб, ще си ръб навсякъде. Там е малко по-лесно, защото не са откачени маетриалистки. За съжаление е доста по-трудно в други отношения, защото повечето са откачени феминистки. Сексът там не е табу. А за разни изтоноевропейки - има брат, ама отново - ти ако си ръб...

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: cfa498bff6
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   2 в Словакия на много срещи ходех с различни, дори мога да кажа, че по-лесно се сваля словачка от колкото българка и по-лесно се правят приятелства от колкото в София, но самата държава нещо не ми допадна. Беше ми депресарско и не е много красива страна като градове и природа. И имат един леко казано селски манталитет.

Иначе и за Гърция мисля. Всъщност най-много съм се насочил към Швеция, Гърция и Унгария, най-много ми допадат като природа. А Швеция и като заплащане. Унгарският език много ме спира обаче, той е причината да направя компромис и да отида в Словакия, а може би не биваше.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker