Какво мислите за секса? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123609)
 Любов и изневяра (30404)
 Секс и интимност (14590)
 Тинейджърски (22028)
 Семейство (6683)
 Здраве (9738)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3311)
 Образование (7404)
 В чужбина (1695)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1766)
 Други (19147)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Какво мислите за секса?
преди: 3 месеца, 19 дни, прочетена 1483 пъти
Пиша тази тема понеже според статистиката(поне така пишеше в една от темите по назад) това е нещото което вълнува повечето хора тук. А е и видно че преобладаващите теми са в категориите любов/изневяра и секс/интимност. Не ми е ясно колко хора разбират какво е любов и дали могат да пишат по тази тема, както и аз, но е повече от ясно че на тема секс има много "разбирачи", най-малкото защото сами се хвалят тука колко често правят секс, колко любовници имат, какви изневери са направили и т. н. Та искам да ви попитам какво е мнението ви за секса. Аз лично като човек който обича да наблюдава нещата отстрани и да анлизира стигам до заключението че много хора силно желаят да правят секс и даже страдат ако нямат секс в живота си, а в действителност не осъзнават че именно тези техни страсти са истинската причина за тяхното нещастие, страдание и проблеми. Хората какво ли не правят само и само да си получат секса който искат а никога не са удовлетворени дори да го имат. Навличат си купища проблеми(разводи, изневери, болести... ) само и само да правят секс.
Затова реших да напиша тази тема да видя какво мислите вие по въпроса и искам да ви задам няколко въпроса:
1. Колко често правите секс и колко често е нормално според вас да се прави секс?
2. Какви са ползите и вредите от секса?
3. Правилно или грешно е човек да се въздържа от секс?
Хубаво е да напишете дали сте мъж или жена, когато давате коментарът си.
Накрая понеже на мен ми липсва дар слово и не знам как да го напиша искам да завърша с цитати от една книга която отново почнах да чета. И понеже там е написано много добре и мъдро ще си позволя да дам малко повече цитати, но искам да кажа че те са взимани от различни страници от книгата и затова може да не са свързани помежду си:
"Простичка е легендата за грехопадението, за да може да бъде разбрана и от най-низшите. Но същевременно тя е и твърде мистична. В нея се съдържа една огромна истина за човека, фундаментална и фатална ако не бъде разбрана. Едновременно с това тя дава и ключа за освобождаване на човека и връщането му към небесния живот... Чрез безраз-борното използване на своята себе-възпроизвеждаща енергия човекът не само е кристализирал тялото си, но също страшно е забавил развитието си. Половата енергия всъщност е великата творческа енергия. Част от нея понастоящем се използува несъзнателно от духа за по нататъшното изграждане и развитие на мозъка, ларинкса и интелектуалността. Когато необходимата за това творческа енергия е изразходвана за удоволствие, безмислено разпилявана, цялостното човешко развитие е спънато. Добре известен е фактът че колкото повече някой е сексуално ангажиран, неговите умствени способности намаляват. Половото общуване по начина, по който е практикувано днес от хората е трагедия, която държи човечеството в плен на смъртта и забавя страшно развитието му... Първичният грях т. е. безразборното и прекомерно полово общуване между мъжа и жената стои в основата на всички последвали бедствия, на болестите и смъртта. Тази толкова ценна енергия, която е необходима на духа, за да изгради силно небесно(звездно)тяло, с което да се освободи от тленното и да полети волно из Космоса, човек изразходва за плътска наслада. И докато не сложи спирачка на сексуалните си страсти, човек ще стои в плен на болестите и смъртта... "
Напишете вие какво мислите за това. Предварително знам какво ще кажат някои хора тук, но ги съветвам да си помислят два пъти преди да го напишат защото това не са мои думи а са думи на много по-мъдри и напреднали в духовното си развитие хора. Мисля че чрез тях Бог се опитва да ни каже какво да правим но ние нали сме много умни и всезнаещи така и не искаме да го приемем и проумеем, тъй като явно е по-важно да си правим кефа и да се забавляваме. Първопричината за всички страдания или поне за повечето е издигната на пиедестал и той е по-висок и от преди, отколкото е бил в миналото. После хората се чудят защо страдат, защо има болести и дали изобщо има Господ че позволява това да се случва. Ами отговорете си сами. Имате глави на раменете си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 9a1fba66bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Поредният девствен сексолог... :)

Повечето от нещата, които си написал, са пълни глупости, разбира се, особено тези накрая... Как например прецени, че думите, които използваш, са "на по-мъдри и духовно напреднали хора" от тебе, след като ти самият не си толкова мъдър и духовно напреднал, че да ги прецениш/оцениш тях?
Да започнем от това какви предимства дава половото размножаване пред безполовото (чрез пъпкуване, например)? Наясно ли си? Проста генетика, която се свежда до математическо моделиране, вероятности и теория на големите числа. Все неща, установени от не толкова мъдри и духовно напреднали хора като твоите, но които всеки с малко мозък в главата сам може да провери. Но и без подобни проверки е еднозначно видно кои биологични видове господстват на планетата.

Освен това, подлагайки тялото си на неколкодневен пълен глад, човек много бързо установява, че сексуалната функция (и въобще усещането за полова принадлежност) е една от първите, които се изключват автоматично. Т. е. това е функция, не първостепенна за организма, която се регулира от наличието на ресурси (храна).

Та относно секса - нормалният, добре балансиран и психически здрав човек, с нормално развита персоналност, изобщо не вади секса извън контекста на всичко останало в живота си, и да го разглежда като нещо отделно и специално, заслужаващо специално внимание... Сексът е етап от отношенията между двама партньори и отразява степента на съпричастност и емоционална свързаност между тях. Предпоставка е за създаването на деца, а извън тази си функция служи като още едно средство за изразяване на чувства.

Сексът има характер на постоянна и неотложна нужда при хора, които го нямат. А го нямат, защото не са развили определени свои качества, за да го имат, като например - пълноценно общуване с другия пол, поносимост на характера от околните и т. н. Смея да твърдя, че точно тези хора и хал-хабер си нямат какво точно е това секс, каква дълбочина може да достигне и какви форми може да предприеме... Представите им за него се формират от една страна от порното, и от друга страна от примитивните им усещания при самозадоволяването, които нямат нищо общо с общуването (на много нива) с друг жив човек. Тяхната представа е сравнима с усещанията при помиярството, където си принуден да ядеш каквото и да е, само и само да не умреш от глад, сравнено с празника на сетивата при гурме-кулинарията... (пиша го само като сравнение, не че имащите нормален секс са някакви сексуални чревоугодници, които само с това се занимават.. :) )

Това с "енергиите" и "космическите тела" - пълни глупости, и то не на квадрат, ами на куб! Най-окрилен, работоспособен, творчески-креативен и препълнен с идеи е човек, който чувства любовта и подкрепата на партньора си. Той буквално "лети" през живота и работата си, за да осигури бъдещето на връзката им и на децата им. А сексът, като част от и изразно средство на връзката им, е много голям стимулант в случая!
Относно лекото оглупяване (при някои хора) по време на влюбване (което за щастие трае само няколко месеца) - е.. може би точно в момента не е време за умствена работа и за духовно извисяване, а е време за възпроизводство! Една не маловажна задача от живота на човека! За да ги има и следващите поколения! За да има и сред тях кой да разсъждава относно секса, цивилизационния и духовен напредък, както и за всичко останало...

"И докато не сложи спирачка на сексуалните си страсти, човек ще стои в плен на болестите и смъртта... " - да, наистина, изчезне ли човешката цивилизация поради безсексие, и болестите, и смъртта ще изчезнат! :)
Имаше навремето една шега, че ако изпиеш наведнъж 10 литра оцет - ще станеш безсмъртен! Работело безотказно, само че никой не го бил постигнал все още... Толкова по въпроса за "духа и звездните тела"... Апропо, можеш ли да дадеш като пример някоя личност, или някоя цивилизация (може и извънземна да е), която да потвърди достоверността на подобни приказки (само не ми излизай с номера за Сай Баба! ... ). Та пак се връщаме към "безсмъртието чрез оцет" и "мъдрите хора", които са го предложили...

Между другото, буквално в последното десетилетие науката започна да разчепква причините за стареенето, а оттам и за смъртта. Отговорът е био-информатиката (Клод Шанън) и в епи-генетиката, а не в генетиката и натрупването на случайни мутации/грешки, както се смяташе до скоро. На базата на определени суплементи, хранителни режими и физическа активност, човек доказано може да удължи живота си до 25%, като при това намали до минимум риска от развитие на заболявания като рак, диабет, метаболитен синдром, сърдечно-съдови проблеми и т. н., същевременно - да се чувства добре и да е активен до дълбока старост. Предстоят удивителни технологии като ин-витро отглеждане на собствени органи за присаждане, генетична терапия с цел (реално! ) подмладяване, а в един момент - и физическо безсмъртие (което пък от своя страна ще даде неограничени възможности за духовно развитие! ;-) ).

Разбира се - ако не се самоунищожим междувременно...

Нещо като обобщение: сексът е нещо нормално при повечето живи организми, като човек не прави изключение. Човекът, обаче, се е изхитрил да използва секса и не по предназначение, което разбира се си има и своята цена. Сексът е физиологична необходимост при мъжете (за жените е по-скоро емоционална), но дори и да го няма, организмът си има механизми за справяне със ситуацията. Проблем ли му е на някого секса (дали недостиг, асексуалност или пристрастяване), това е индикатор, че нещо в живота му не е наред - или има нещо недоразвито, или има нещо небалансирано/нехармонично. За добре балансиращият живота си човек, сексът е един аспект, който не заслужава нито повече, нито по-малко внимание отколкото всички останали аспекти като: работа, жилище, партньорство, хобита, приятели, деца, четене на книги и т. н. Никой нито е излетял в космоса от безсексие, нито пък се е сринал със земята от разврат (или ако го е направил, той си е бил пропадняк по принцип, и ако не от разврат, то е щял да си провали живота я от хазарт, я от високи скорости, наркотици или нещо от сорта... ) - апропо, ако изключим венерическите болести, развратът е едно от най-безобидните от изброените. Злоупотребата, както и подценяването, на всяко едно нещо е крайност, съответно не е за предпочитане. Същото важи и за секса.
Най-важните неща в живота са: БАЛАНС, СЪЗНАТЕЛНО ПРИЧИНЯВАН ЛЕК ДИСКОМФОРТ (който води към развитие) и ПОСТОЯННО ЖЕЛАНИЕ ЗА РАЗВИТИЕ И УСЪВЪРШЕНСТВАНЕ. Също не трябва да се забравя и подценява: СЪЗДАВАНЕТО НА ПОКОЛЕНИЕ, НЕГОВОТО ОТГЛЕЖДАНЕ, ВЪЗПИТАВАНЕ, ОБРАЗОВАНЕ И ПОДКРЕПА В ЖИВОТА. Това е програмата "минимум". От там-нататък: обществено значима и полезна дейност, научна, културна или социална дейност, изобретения, авторство, подтикване и подпомагане на колкото се може повече хора напред в образоването им, в духовното им развитие и т. н. и т. н.

Социопатското стоене/наблюдение отстрани и цитирането на "древните, мъдри" текстове е последното нещо, което бих препоръчал по отношение на личностното развитие! Изкаляй си ръчичките - изпълни програмата "минимум" и пак ще си говорим. То всъщност няма и да има за какво да си говорим, просто на тебе нещата ще ти бъдат ясни... На практика! Не на теория...

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: e813ccea7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Явно си още някакъв млад и зелен. Тийнейджърче или малко над двайсетте.

"Безразборното и прекомерно полово общуване" се случва само на една част от мъжете и жените. 10-15% от мъжете спят с огромната част от жените. Жените правят в пъти повече секс от огромната част от мъжете. Според простите слова на този елементарен духовен пигмей излиза, че само 15% от мъжете страдат от болести и са умствено закостенели и по-голямата част от жените. Реално, жените боледуват много по-малко от мъжете и живеят по-дълго. А колко мъже, които са с разбита психика, а и живот заради това, че нямат жена (или вярна жена) до себе си ти е бедна фантазията. Мъжете имат нужда от редовен секс, иначе започват да се случват лоши неща - някои стават агресивни, други директно се превръщат в престъпници. Дори и в българската реалност го има това. Младите момчета виждат още от малки, че бандитите, мафиотите, батките и олигарсите имат всички жени в страната. На тези им пристава всяка жена и дори младите момичета. Те също така виждат, че на умните, успелите с честен труд мъже, никоя не се избива за тях и даже са се превърнали в аутсайдери за жените. Какви искат да са момчетата и младите мъже в БГ? Същите като тези с мръсните пари - мафиоти, убийци, политици, батки и прочее сган. Точно тези мъже, които и правят най-много секс, живеят най-добре в страната ни, с най-много пари и изразходвана енергия (според твоите думи). Някакво обяснение да дадеш защо твоите малоумни твърдения нямат нищо общо с действителността, която можеш сам да я провериш като излезнеш от панелката на мама и отидеш да видиш как живеят тези с най-много жени?

Съветвам те да спреш да четеш лекциите на някакви аскети и някакви непрокопсаници, които се пишат за духовни водачи. От думите на този, който си цитирал, трябва да следва, че 85% от мъжете са много интелигентни, с развит мозък и ларинкс, а 30% трябва да са свръх развити поради простата причина, че никога не виждат секс в живота си. А това с небесното тяло е за най-болните мозъци. Как може да вярваш на такива неща? Явно си много посредствен, девствен и още мама те гледа.

 
  ...
преди: 3 месеца, 18 дни
hash: 60fb73961c
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   От Авторът
Не мислех да отговарям на тези коментари но като видях как ми извъртате думите и се опитвате да ме изкарате някакъв ненормалник не се стърпях и затова ще отговоря:
Номер 1. Поредния дървен философ, тотален материалист който не може да види по-далеч от носът си. Има много неща които не могат да се видят или да се обаснят, но това не значи че не съществуват. Да ги отричаш категорично само защото не можеш да ги видиш и разбереш е израз на тотално невежество.
Първо никъде в книгата, от която съм дал цитатите, нито в темата е казано че хората не трябва да правят секс, да се размножават по безполов път, да не създават семейства или да нямат деца. Къде го видяхте това че да пишете подобни глупости не разбирам. Говори се за безразборното и прекомерно полово общуване, което е факт и затова започнах и темата по подобен начин с хвалбите на много хора тук. Факт ли е това - факт е, може да се види в почти всячка тема от дадената категория. Накратко в книгата се говори за разврата а не затова да не се прави изобщо секс или да не се създават семейства.
Второ не виждам нищо социопатско в това че наблюдавам темите и коментарите тук, както съм написал отстрани, и че съм се опитал да ги анализирам по мой си начин като напиша тази тема. Ако това ме прави социопат, то тогава и вие и другите хора тук трябва да сте също социопати защото правите абсолютно същото. Мен ли се опитахте да обидите или себе си?
Трето програма 'минимум" ме разби тотално. Много искам да видя програма "максимум". Не че има нещо лошо в тази програма "минимум", но ако смисълът на човешкият живот е само ядене, пиене, задоволяване на нуждите, оставяне на потомство то няма да се отличаваме много от животните(мое виждане не ви карам да мислите като мен).
Коментар номер 3 няма да го коментирам сега защото нямам време а и ме заболя главата от глупости и от извъртане на думите които съм написал. Няма и смисъл. То е ясно че го правите с цел, долен опит за манипулация и опит да се внуши че съм ненормален. Само ще кажа че не знам какво точно е имал предвид авторът на книгата като е използвал думата "небесно" тяло, все пак не е пояснил, но за ваше сведение ще кажа че човешкото тяло освен физическо е съставено и от други видове тела, които не са видими за очите. Това че вие не знаете за тях и не може да го проумеете не прави мен или другите хора които вярваме в това болни мозъци.

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 17 дни
hash: c4187f4297
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Момченце (4), намери си приятелка, стига си дрънкал глупости - тя ще ти обърне хастара!
Хората са ти писали на базата на житейския си и практически опит, а не на базата на празни приказки като твоите. Да не си мислиш, че те са нямали духовни търсения и не са чели какви ли не книжки?
С твоите разсъждения ще се събудиш на 50, изпуснал всички влакове, и ще се чудиш кой ти е... в гащите!

 
  ...
преди: 3 месеца, 5 дни
hash: 75ee135268
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Около 2/3 пъти месечно някъде. Аз имам желание поне за 1/2 седмично.
Женени сме.

 
  ...


...
преди: 3 месеца, 4 дни
hash: 72ae3cc3d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами аз съм почти на 36 и не съм докосвал жена и да си го кажа право не ставам за нищо в този живот де да беше вярна теорията ти че липсата му те прави много успял и качествен човек но е точно обратното каквото и да си говорим!

 
  ... горе^
преди: 3 месеца, 3 дни
hash: 64b82f63a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Не успях да ти дочета цялата логорея, а и нямам желание. Ползата от секса е най-вече даването живот. Наравно с тази полза има още много други. Като отделянето на серотонин или така наречения, , хормон на щастието, , Възмажаването на едно момче. Изразходването на тостестерон, което е задължително. Иначе както ти обясниха може да има катострофални последици за въпросния мъжки индивид. Не случайно и в затворите където законово мъжете са лишен от достъп на жени, стават доста изнасилвсния едни мъже ебът други мъже.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker