Трябва ли да имам 18г. за да си купя презерватив? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Трябва ли да имам 18г. за да си купя презерватив?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 12894 пъти
Предварително се извинявам за глупавата тема, но ми трябва да знам. Тъй като нямам 18г. искам да знам дали мога да си купя презерватив от аптека, магазин или каквото и да е било?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1bd38f08de
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

1.   Нямаш проблеми! По българското законодателство сексът след навършване на 14 г. е позволен, но за кондоми не ти трябват и толкова. Кондомът се води хигиенно средство и така, както и сапун можеш да си вземеш, шампоан, така и кондом можеш да си вземеш.
Потърси на първо време не аптека, а дрогерия или голям магазин, където можеш да разгледаш на спокойствие различните видове кондоми - марки, размери, екстри. ЕКСПЕРИМЕНТИРАЙ. Вземи си в началото различни и пробвай, иначе всеки може да си купи кондоми, стига да има парички за това. Похвално е дори младежи да си купуват кондоми.
Ако те е срам, купи си и други неща и просто между другото ги сложи на касата. Никой няма да се учуди или да те изгледа странно. В днешно време кондомите са като пастите за зъби и останалите хигиенни средства, нещо нормално! Успех!

П.П. Похвално е да си купуват младежи кондоми, но ме е яд, че на касите не им търсят лична карта за цигари и алкохол. Виновни сме като общество, че сме табуизирали секса и на децата им е неудобно да си купят кондоми, но виж - цигарки, алкохолец - те са нормални и желани.
Авторе, няма нищо срамно в това, че правиш защитен секс - напротив. Ти си за пример.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 371a149e2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Разбира се, че можеш.... Що за въпрос!?

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3faf20a35b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   //Автора// : Много благодаря за бързите ви отговори. Особено за този по подробния :D Просто исках да знам дали мога и всичко останало.. много благодаря :)!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8af93bca65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не е нужно да си над 18 за да си купиш презервативи. Отиваш или в някой голям магазин или в аптека, а и не бива да се срамуваш/притесняваш. Не се набутвай много за скъпи ако ще ги ползваш само да се учиш как се слагат и да лъскаш с тях. (иначе е гот). Аз така постъпих-подаряваха на разни мероприятия, поводи от евтините и това е.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 517a266b75
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Можеш.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3b3df16f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Освен че трябва да си на 18, да представиш лична карта, ти искат и медицинско удостоверение че си годна и обучена да го ползваш! Освен това ти искат бележка от данъчното че нямаш дължими данъци, свидетелство за съдимост и бележка от районната прокуратура че към момента няма заведени производства срещу теб.
Шегувам се разбира се. Презервативите все още са на свободен режим на продажба :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a47c8687b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

8.   Аз на 8 години си купувах презервативи, пълнехме ги с вода и си играехме. Но все пак ни даваха

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c3815575b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Не, темата не е глупава, никак даже. Не знам по законите какво и как, но в училището на дъщеря ми редовно правят "секс-просвещение", купуват кондоми, правят балони и пишат плакати " да правим секс безопасно", така че знам със сигурност, че седмокласници и осмокласници купуват кондоми. те са тази възраст 13-14г

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1bd38f08de
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От номер 1 до автора

Забравих само да кажа, че ВСЕКИ кондом на българския пазар, НЕЗАВИСИМО ОТ ЦЕНАТА Е ЕЛЕКРОННО ТЕСТВАН - взимай спокойно кондоми и от 30 ст., те са също толкова сигурни, колкото Дюрекс, но нямат маркетинг, Марка, екстри. Като сигурност обаче всички са еднакви. Някои хора са жертви на рекламите и са готови просто за един Дюрекс да се бръкнат по-дълбочко...
„Спортекс“ пък са българска марка и също са много хубави, въпрос на избор.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3faf20a35b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   //Автора// : Много, много благодаря за бързите отговори и всичко. Просто с приятелката ми последния път го направихме без.. нищо не стана (слава на бога ;D ), но просто искам да се предпазвам както себе си, така и нея =]] Парите за презерватив не са ми проблем. Професия : СИН съм :D Ако ме разбирате :) Durex казват, че са доста добри.. а ако ще правиш нещо.. направи го както трябва :) :D!! И отново много благодаря на всички :)! Само ще трябва да потърся за размер и други неща на който малко се притеснявам да попитам все пак съм на 15, 16 почти :D!! Някой може ли да препоръча вкус или нещо подобно не знам точно как стоят нещата в тази сфера :D

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1bd38f08de
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Авторе - Дюрекс е добър избор, защото имат най-различни кондоми. Всички иначе имат един и същи размер (важна е ширината, на дължина се развиват, колкото ти трябва) - та Дюрекс са широки 56 мм. като само опаковката с дяволчето отпред (сърце-дяволче) е с по-стегнати кондоми (54 см. ) и е специално предназначена за младежи.
Всичко си зависи обаче от твоя си размер, трябва просто да пробваш. Не взимай ароматизирани кондоми, а по-скоро такива с допълнителен лубрикант да кажем, с разни екстри за жената (брадавички), с по-плътен латекс и т. н.
Вземи 2-3 опаковки различни от по 3 кондома и пробвай.
Ако Дюрекс са ти широки, пробвай „Спортекс“. Ако и те са ти широки, „Лайфстайл“ са най-тясните - само в аптеките.
Иначе, в началото може да се чувстваш по-сигурно с тесен кондом. В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не взимай Дюрекс Перформънс (с часовник), те са за мъже, които свършват бързо и члена ти ще изтръпне от тях. Има и Дюрекс без латекс, тях също не ги взимай - те са за алергични хора, много са скъпи.
Останалите са нормални. С охлювчето на опаковката са по-плътни и са явно предназначени за анална любов, но и те са ОК. Най-добре за начало пробвайте в червената опаковка (нормални с лубрикант, тънки) в розовата (с брадавички). Класика...
Фелацио може да правите и без кондом, ако сте здрави и сте нямали други полови контакти, но при секс е важно от началото, до края на акта да е сложен кондома.
Можеш с чиста съвст да свършваш „в момичето“. Същност - ти си свършваш в кондома. Има жени, който не дават, но си е от чиста проба простотия и необразованост. Просто гледаш след това, дали кондомът е цял, ако случайно се е спукал (МНОГО РЯДКО)... имате 72 часа да вземете БЕЗ РЕЦЕПТА Ескапел (към 23 лв. струва), във всяка аптека ще го намерите.
НАЙ-ВАЖНОТО при ползването на кондоми е да не се ползва възелин или разни кремчета - КОНДОМЪТ СЕ РАЗГРАЖДА. Ако ви е нужна допълнителна лубрикация - слюнка, специални лубриканти на Дюрекс или друга фирма...
УСПЕХ

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3faf20a35b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   //Автора// : Искам отново да кажа едно голямо благодаря на всички. И относно коментар#14 искам да кажа, че.. Исках просто да правя безопасен секс с приятелката ми :D А то било много по сложно (поне за мен) нямам почти никаква представа за какво ми говорехте, но горе долу го разбрах :D И имам още няколко въпроса и се нуждая от помощ. Не знам как да ви го кажа, но ще може ли да ми обясните малко по подробно и ясно относно тези неща :D Гледах в официалния сайт на Durex, но там са просто формалности и пише само за качеството и колко добро е било. Ако е възможно да ми предоставите някакъв E-mail или нещо подобно с което да се свържа с вас за да ми обясните повече наистина ми е много неудобно да питам за такива неща особено анонимни хора (то и аз съм анонимен тук), но просто съм любопитен и искам, а и трябва да знам някой неща :)!! Така, че ако нямате нищо против моля да ми дадете някакъв контакт с вас или аз да ви дам (нямам претенции) искам просто да ми обясните малко повече и имам няколко въпроса към вас :)!

Модератор - не публикуваме контактни данни.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1bd38f08de
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Авторе, не публикуват хората контактни данни - това е едно от основните правила на този сайт.
Пиши тук въпросите си, ще ти отговоря.

Колкото до кондомите - съветвам те просто да купиш различни, и от различни марки и да пробваш сам при мастурбация - кой ти приляга най-добре, кой не те притиска.

Ще обобщя написаното в 14 по-разбираемо.

1. Няма заначение марката и цената, всички кондоми на българския пазар покриват най-строгите стандарти за сигурност (ЕС). Всеки кондом е единично контролиран за дефекти и дупчици, преди да бъде опакован. Цената и марката нямат значение! Има обаче по-плътни кондоми (като например Дюрекс с охлювче на опаковката), които биха те накарали да се чувстваш по-сигурно, а и са по-устоичиви като цяло (анален секс). Най-важното, за да не се спука кондома е да го слага момчето (да няма маникюри момичето), да се слага на еректирал полов член. След като момчето свърши, то трябва да изкара члена си от момичето ПРЕДИ да е спаднала съвсем ерекцията, за да не остане кондома вътре.
Редът е следният
- ерекция
- кондом
- секс
- свършване, докато си в момичето
- чувстваш, че ти спада ерекцията
- изкарване на члена ПРЕДИ да е спаднала
- махкане на кондома, внимателно оглеждане за изтичане от него
(внимание - някои жени при голяма възбуда имат секрет, който на пръв поглед прилича на сперма, но на мирис и на консистенция е различен - този секрет НЕ Е сперма! Ако кондомът е цял, няма как да е излезнала сперма. Ако се съмняваш, притисни го леко, за да видиш, дали съдържанието не изтича. Много рядко се пука кондом, ама много рядко! )

2. ВАЖНО - за да не се спука кондомът, момичето трябва да е подготвено добре, да има достатачно лубрикация. Ако обаче по една или друга причина (хормонални проблеми, период непосредствено след оволация) момичето не може да се овлажни, ползвайте СПЕЦИАЛНИ лубриканти на водна основа /НЕ на мазна като Възелин например, маз, олио/ - тези лубриканти се излагат в големите магазини, аптеки, сексшопове на едно и също място с кондомите и често имат същата марка (Дюрекс да речем) - на опаковката изрично е посочено, че са подходящи за ползване с кондоми. Благодарение на тях се намалява триенето (кондомът не може да се скъса), а и за жената са много приятни. Може да си вземеш такъв (на Дюрекс да кажем) и да го пробваш при мастурбация - много по-приятно е, ще видиш сам. Можеш по същия начин да ползваш лубриканта при момичето преди секс като я масажираш интимно с него. Ако нямаш под ръка, използвай слюнката си, но в НИКАКЪВ случай възелин, олио, крем и т.н.


3. НЕ ВЗИМАЙ кондоми или лубрикант Durex Performance (с часовника) - и кондомите, и лубриканта са за мъже с преждевременна еякулация и ще почувстваш изтръпване на члена.

4. Повечето производители имат следните видове
- класически кондоми
това са плътни кондоми, леко лубрикирани. (DUREX NATURAL, сини)

- кондоми с повече лубрикант
Тези кондоми са предварително са по-влажни от нормалните, по-тънки са също (червените опаковки с перцето, различни видове и различни степени на тънкост)

- подсилени кондоми
Durex Topsafe - те са по-скоро за анален секс или за хора, които искат да претъпят усещането, защото свършват бързо, по-дебели са от нормалните

- кондоми с различни видове повърхност за допълнителна стимулация на жената
Има и различни видове повърхности - с пръстенчета, с брадавички, които стимулират жената...като цяло тези кондоми не се различават от нормалните много, стимулацията е минимална. В секс-шоповете има японски кондоми (за около 3 лв. парчето), които са действително екстентрични и с много ресни, брадавички и глупости, но те са за напреднали.

- кондоми с различен цвят и мирис
ягодка, бананче, черни кондоми, розови - избирай

АКО СЕ СКЪСА КОНДОМА ВСЕ ПАК
Много лесно - просто в рамките на следващите 72 ч. отивате в аптеката и без рецепта взимате хапчето за спешна контрацепция „Ескапеле“. Забременяването е невъзможно така.

Ако ме послушаш, авторе, не само много удоволствие ще имаш с различните видове кондоми, но и ще ти е спокойно (няма начин да забременее момичето).
Кондомите внасят и известна степен разнообразие в секса. В секс-шоповете има такива неща, че ти е бедна фантазията и тези, които не ползват кондоми губят, да не говорим за тези, които практикуват секс с прекъсване (мъжът изкарва пениса преди да свърши) - гадно е и за мъжа, и за жената. Когато се ползва кондом се споделя чувството на свършване, не се притесняваш изобщо, да не говорим, че се забременява от преекулат.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3faf20a35b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   //Автора// : Извинявам се предварително просто не бях прочел правилата (Май не трябваше да го казвам :D ) Така отново много благодаря за отделеното време и всичко. Сега нещата ми станаха малко по ясни. Искам само да попитам кои презервативи ще са най - добре за мен и според вас ще се чувствам добре и подсигурен. Значи.. на 15 съм. Правил съм го вече. Тоест 4 пъти за 1 нощ :D ( не, че нещо се хваля де, но просто така се получиха нещата ) ии.. не съм свършвал в нея.. малко преди да свърша го изкарвах, защото 1-во, че ме беше страх, 2-ро не знам тя как ще реагира :D И за това така. И тя е на 15 (ако ви интересува) парите за презервативи нямат значение (разполагам с много пари), но в момента не мога да експериментирам сам, така че направо купувам и след час-два ги използвам :D! Искам да попитам кои презервативи ще са най - добре за мен за момче нали.. както казах на 15 съм. Амм.. относно размера ;D.. почти 15см дължина и може би около 4см. дебелина!! (Наистина ми е много неудобно, но предпочитам да ми стане неудобно и да знам всичко отколкото като отивам в приятелката ми да се чудя какво да правя :D ) Много Благодаря отново на подробните ви коментари, просто не знам как да ви се отблагодаря :D, но просто искам да кажа едно ГОЛЯМО.. БЛАГОДАРЯ на Вас и на всички направили си труда да прочетат въпроса ми и да напишат своите коментари по темата :)!!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: ef31ff8748
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   То и аз лъскам с кондомче ама в началото си купувах най евтините от аптеката а сега си гепя дурексчета от големите магазини, пробвай и ти да си гепиш щото няма да се срамуваш!!!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3faf20a35b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   //Автора// : Явно няма да получа повече помощ :D Благодаря на всички който се отзовахте на темата :)!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1bd38f08de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   От 17

Авторе, просто си вземи различни видове кондоми и пробвай. Аз също ползвам Дюрекс, но съм ползвала и други и също съм доволна. Просто Дюрекс ги има навсякъде и като си свикне човек с една марка и един вид, може да си ги намира.
За начало ти препоръчвам Дюрекс Love, защото са по-стегнати и за начало дават чувство на сигурност. ВСИЧКИ КОНДОМИ ИНАЧЕ СА ПОДХОДЯЩИ.
Не се хвали иначе с достегашните ти приключения без кондом. Постъпил си безотговорно към себе си и партньорката си. Правилно си се насочил да промениш нещо, защото белята 100% ще стане, въпрос не време е. Който не полва кондоми сам си е виновен!
Купувай някакви и практика му е майката.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3faf20a35b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   //Автора// : Относно "приключението ми" то просто стана, аз не очаквах, че ще се развият нещата така. Исках просто да питам кой е най - подходящият кондом за мен. И да си купя от него. И колко има в 1 пакет или не знам точно не съм се интересувал преди от такива неща. Разбрах вече как се слагат и всичко останало само не знам кой е най - подходящия за мен :]]

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 1bd38f08de
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Авторе, има опаковки с по 3 кондома, има опаковки със 100 кондома от секс шоповете. Просто влезни в магазина, вземи една опаковка Дюрекс с 3-4 кондома и ГИ ПОЛЗВАЙ И НОСИ В СЕБЕ СИ. Това е най-важното. Всички кондоми са добри, ако се ползват.
Най-лошият кондом е този, който ти НЕ ПОЛЗВАШ - никакъв!!!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 3faf20a35b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   //Авотора// : Струва ми се, че вече ми се карате и за това не смятам да питам за нищо вече. Просто питах какъв е подходящият за мен за опита ми, размера и всичко, но явно и това няма да мога да разбера. Благодаря за всичко :)!

 
  ...

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: d6f337495c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   да можеш аз съм си взимала от магазин Била

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: f1d262dd9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Изобщо не е задължително! Напротив даже е похвално, че човек на толкова млада възраст мисли с главата си и взима мерки да защити и себе си и приятелката си. Влизаш, избираш и взимаш, това е най-нормалното нещо на света. Момиче съм, но и аз съм купувала кондоми многократно. Няма нищо страшно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker