Сексуално необразовани - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Секс и интимност

Сексуално необразовани
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 3567 пъти
знам, че скролвайки надолу през заглавията, си отворил/а тази тема случайно или максимум да си някоя възмутена майка...
няма значение, исках да изравя недоволството и смущението си, с цел да ми олекне.

КАК МОЖЕ ДА СА ТОЛКОВА НЕОБРАЗОВАНИ?
о, Боже, Господи.. толкова съм отчаяна..
младите хора.. не мога да ги нарека деца, защото те не са такива. те ходят по купони, пушат, пият... правят секс. а са само на 16.
прави секс (представям си) и на следващия ден пуска история в интернет, в която се чуди дали може да е забременяла, ако гаджето й (в най- добрия случай) е свършило върху нея...
днес едно момиче на 17 (и тя прави секс) ме попита колко дупки има долу... не мога да коментирам този въпрос, съжалявам.
имам една комшийка, която е на 16 и скоро изпи 4тия си ескапел.
онзиден държах ръката на друга 16 годишна, докато правеше теста си за бременност. дори поиска да погледна първа, от страх.

не искам да пиша повече, нещо ми стана още по- гадно...
на дали темата ще бъде публикувана, но все пак ще ми е интересно да споделите мнението си.

благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: e83f5f1e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   И какво сега - разбрахме, че едни нямат сексуално образование, други нямат писмена култура...
Но както и да е - авторке, не са виновни децата, че са невежи, а са виновни възрастните, че не са ги научили по-добре. И вместо да се възмущаваш и да чупиш пръсти, хвани и обясни като човек женската анатомия на момичетата и колко дупки имали, хвани и обясни на детето как да се пази от нежелана бременност (противозачатачни, кондоми). Или помагай, или не комуникирай с млади хора. Изобщо не помагаш като ги упрекваш и унижаваш. Всеки може да каже „оле-оле“, много по-трудно е да хванеш и да обясниш на детето това, което го интересува.
Разбира се, че младите ще искат да живеят, да правят секс. Не е редно да им забраняваме, а да им ОБЯСНЯВАМЕ. Тогава няма да има проблеми.
Да не забравяме все пак, че днес поне взмат „Ескапел“, преди се е свършвало направо в кабинета по аборти. Така погледнато има напредък. Виновни сме възрастните, че не заведем детето още след първото „Ескапел“ на лекар да му изпише противозачатачни или не отидем с него да си купи 10 кондома да кажем. Сексуално необразовани сме същност възрастните, за да са такива и децата ни!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 53ea9cac36
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Добър ден, вие описахте деградивният път на едно дете. :-)
Стадото си е стадо..

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a4244c9436
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Авторке, направих си труда да прочета "той свърши върху мен". Нещо не ми се връзва. Ако беше написано неграмотно бих го приел за истина. Да ама не. Изказа точен, пунктоацията перфектна... Та не ми се връзва... изводите ги оставям за теб:)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 49f4381c9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   до номер 1:
цитирам те: "И какво сега - разбрахме, че едни нямат сексуално образование, други нямат писмена култура... "; "Всеки може да каже „оле-оле“"; " И вместо да се възмущаваш и да чупиш пръсти, хвани и обясни като човек"

некак си си противоречиш ми се струва, или....?

виж кво, няма нищо срамно в това да не знаеш колко дупки имаш.. няма срамно, ако си на 5! а тези големи недеца претендират, че могат да правят секс. ти явно наистина не разбираш проблема.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e83f5f1e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Авторке, не си права. Има описани случай в дебелите книги на Фройд на бездетна жена на 56 г., която не е знаела, че притежава вулва и цял живот е правила само анален секс с мъжа си, а после се чуди, че няма деца. Няма нищо срамно в незнанието, а в това да знаеш и да не го предаваш на по-неуките от теб.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 026706418b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Че има необразовани, има. Че правят младите глупости, правят. Ама какво може да направим освен, когато имат проблем, когато белята е станала да се опитаме по някакъв начин да ги посъветваме. Естествено, че е по-добре да се предотврати белята на първо време, но за съжаление това не винаги е възможно. Но поне като е станало трябва да се опитаме да помогнем и да се надяваме да не се повтори и младите да станат по-разумни. В крайна сметка всеки носи сам кръста си или последиците от действията и решенията си. Жалко е, че тийнейджърите не го разбират, не разбират последствията и отговорността, която носят за изборите си. Но нали знаеш - някой хора се учат по-лесни, други по-трудния начин - демек от собствени се грешки.
Нека не ги съдим и възмущаваме, а просто да се опитаме да помогнем и да предотврати грешките.
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 43109ca851
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мъж на 27г.

Според мен картината не е чак толкова променена от времето когато аз осъществих първия си сексуален контакт с момиче. От тогава са минали 13 г. Основната разлика, е че тогава нямаше форуми и нямаше как толкова лесно да видят възрастните, че децата са неграмотни в сексуално отношение.
Ще подкрепя мнението си с една аналогия - бях втори курс в университета. От време на време правех секс с едно момиче от общежитието. Веднъж когато свършвах, част от спермата попадна върху срамните й устни. Тя откачи, накара ме да й купя ескапел, а след няколко дни и тест за бременност си направи. И това е момиче на 22 години, която имаше една дълга връзка и 3-4 краткосрочни сексуални партньори зад гърба си.

Приятелката ми, с която съм от година и половина също беше на 22 г. когато се запознахме. Тя обаче има много по-сериозна сексуална култура.
Разликата между тях двете е в това, че майката на настоящата ми приятелка, съвсем на време е започнала да й обяснява какво е секса, как се забременява, как да се предпазва и т. н. Иначе казано й е създала сексуална култура преди тя да започне да води полов живот.

Ето защо е супер глупаво да обвиняваме младите хора, че не са сексуално грамотни, при положение, че родителите им цял живот са се пазили да не вземат да изтърват някоя псувня пред тях, камоли да седнат да им разкажат за секса.

ГРЕШКАТА Е ИЗЦЯЛО НА РОДИТЕЛИТЕ! Докато те си мълчат, децата ще се учат от улицата, от порното и от глупави разсъждения в някой форум!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e83f5f1e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 7, “сновната разлика, е че тогава нямаше форуми и нямаше как толкова лесно да видят възрастните, че децата са неграмотни в сексуално отношение. “
Пак размахахме назидателен пръст към младите. Истината е, че преди всичко сексуалната необразованост на възрастните е срамна, не на децата. Децата не са виновни за това, че не са били просветени навреме, а това почва още от първата годинка. Когато лъжем децата, че Щъркелите носят бебетата, те самите почват да си правят своите изводи. Повечето стигат до това, че децата идват от корема или между гърдите на жените, че идват от ануса... , трагичното е, че децата от само себе си не могат да разберат ролята на мъжа в тази работа. И момчетата, и момичетата страдат от това.
И все пак... днеш ако не истинска сексуална кулутра, поне информация има. Това е добро начало. Едва ли има 7-годишно дете, което да не знае за секса, което да не знае за менструацията.
Аз съм на възрастта на н. 7 и мога да кажа, че по наше време не беше така. Моя съученичка хванала диабет от силно притеснение, защото ? дошла менструацията и мислила 1 година, че умира по срамен и грозен начин. Да не говорим за забременелите ученички, за раждания в 8-ми клас.
Днес поне децата ползват кондоми и знаят за Ескапел.
..
колкото до въпросната студентка в примера на номер 7, тя се е поддала на нерационален страх на пръв поглед. Истината е била, че тя действително е имала защо да се страхува - при прекъснати полови актове се стига до доста честа нежелана бременност. Много би било интересно за номер 7 да прочете няколко книги по клинична психоанализа. Много от жените, които правят секс с прекъсване (когато мъжът свърши извън жената, изкарвайки члена си преди края на половия акт) страдат от различни видове нервози и травми заради това. Можем дори да приемем, че реакцията на въпросната 22 годишна е чиста проба хистеричен пристъп, което показва, че този вид на правене на секс не е бил подходящ за конкретната жена. Е, това не важи за всяка жена. Всеки се ражда различен и има различна предразположеност, реагира различно на едно и също нещо, но не мисля, че 22-годишната студентка е нямала информация

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 43109ca851
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   От No. : 7 до No. : 8

Честно казано не проумявам каква травма може да получи жена от това че свършваш извън влагалището й. По-логично ми се вижда да се притеснява от нежелана бременност ако свършваш в нея. Не претендирам да съм психолог, лекар и ли някакъв друг специалист. Наистина може и да прочета нещо по темата, но към момента съм напълно несъгласен с твоето твърдение, че се е страхувала не заради незнанието си, а заради нещо друго.

Страха беше породен от чисто незнание. Причината - другите пъти когато сме правили секс, аз свършвах на корема, гърдите или някъде другаде по тялото й. Тогава нямаше проблеми. Този път нещо не се прицелих като хората и част от спермата попадна в горната част на вагината й, върху срамните устни и клитора. Тя се уплаши да не би случайно по някакъв начин спермата да влезе във влагалището й.
За мен това е чиста проба незнание.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e83f5f1e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 9, да напомня - койтус интеруптус (прекъснат полов акт) не предпазва от нежелана бременност и не премахва притеснението всеки месец. От преякулата на мъжете забременяват достатачно жени, за да се притесняваш от нежелана бременност и да свърши на пода.
Колкото до травмите при НЯКОИ жени заради койтос интеруптус, прочети дебелите книги по психология. В едно ще те открехна - човекът има не само съзнание, а и подсъзнание и несъзнателно либидо. Точно последното е причината някои жени да изтрещят в следствие на прекъснат полов акт. Жените още от самото си раждане имаме много развит инстинкт за забременяване (виж малките момиченца с куклите си). Когато прекъсваш половия си акт при ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ жени се отключват процеси, които избиват в невротични състояния, депресии. Тези процеси са съвем несъзнатели и инстинктивни. Жената не може съзнателно да ги контролира.
Не е нужно всичко да знаеш. Което при едни е ОК, при други отключва неврози и психози. Пристъпът на сексуалната ти партньорка може да е дори в следствие от подтискано много силно желание за бремнност и да е отключено от самото прекъсване на акта (за пореден път). Това не мога да знам. Само психоанализа може да извади причините на яве.

Не познавам жена, която да е щастлива с такова решение обаче. Повечето треперят, ако им закъснее менструацията и с един ден, но има и достатачно, които не достигат до сексуално удоволетворяване с подобен прекъснат полов акт.(не могат да изпитат оргазъм).
По-добре поговори с момичето да взима противозачатачни или просто ползвайте кондоми. Живеем в 21 век.
Когато се ожениш за една жена и можеш да поемеш отговорност за поколението си от нея, прави си койтос интеруптос, ако е ОК за нея. Този метод е за забавяне на ЖЕЛАНА бременност, не за предотвратяване на нежелана.

Твоето момиче с право се е паникьосало. Не иска просто още деца, което е признак, че е психически здрава млада жена и иска първо да се образова, да бъде самостоятелна и да намери подходящ партньор. Притеснявай се, ако жената не се притеснява, когато практикуваш незащитен секс с нея - има и достатачно побъркани жени, които пък искат на всяка цена да забременеят и са направо вманиячени на тази тема. От тях се притеснявай

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 43109ca851
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До 10 : койтус интеруптус ми е ясно, че не предпазва от нежелана бременност. Ясно ми е, че при практикуване на секс без предпазни мерки, винаги има риск от нежелана бременност. Моите уважения към психолозите, обичам психологията, но ми се струва, че това, за което ме "открехваш" е прекалено дълбоко и не отговарящо на истината. Ако си професионален психолог, замисли се дали не гледаш винаги прекалено сложно на нещата.

Значи едно е дадена жена да изпада редовно в паника заради прекъснат сексуален акт, съвсем друго е дадена жена да си практикува редовно секс без предпазни мерки и да не изпада в някакви истерии, и същата тази жена да изпадне в истерия защото сперма е попаднала върху клитора й.

В първия случай имаме нормално притеснение на знаеща жена, която е наясно че секса без презерватив може да доведе до бременност - това си е ОК.

Във втория случай обаче имаме притеснение не породено от койтус интеруптус, а от чисто незнание как се случват нещата. Ако тази жена е съвсем съзнателно и подсъзнателно наясно, че за да има бременност, първото условие е сперма да попадне ВЪВ влагалището, и че сперма попаднала на клитора й не може да оплоди яйцеклетка, то тази жена никога не би изпаднала в паника.

Това е абсолютно аналогично с момичетата, които се притесняват, че ще забременеят ако гълтат спермата или ако им свършат в дупето.

Още веднъж моите уважения към психологията, но теорията за "койтус интеруптус" не е правилното обяснение в случая.

Поздрави!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e37ea7f1ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   СТ1: Да си сексуално не образован млад и глупав е много лоша комбинация затова им казвам на всички чакайте си времето но на тези години и аз не съм слушал съветите на другите. На тези години момичетата хем са много доверчиви хем са много глупави. Лъжат ги някакви 20 годишни вкарват ги в леглото казват им с тия презервативи не е хубаво ще го извадя и до там. А на следващия ден почват да пишат защо всички мъже да животни във фб. и теми в различни сайтове да питат дали съм бременна. Трябва им на всички просто контрол и възпитание от родителите и още образование от училището.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: fe9cfc65dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Хаха.. смешно и странно ми стана когато чета "историята ти"..

Според мен ти си най - големия хейтър на щастието. Какво лошо има в това да пиеш, пушиш, да правиш секс дори и да купонясаш.. В крайна сметка живеем в 21 век.. правете какво си искате, живейте си живота бе хора!! Не бъдете като останалите (миналото ни поколение - всички до 1990)!! Живеем в свободна страна. Всеки има нужда да "полудува" така да се каже.

Това, че по големите не го одобряват и за тях е грозно и какво ли още не.. нас това не ни вълнува (тинейджърите)!! Излезте от комунизма бе хора.. Хората в Европа си правят каквото искат (най - вече в Холандия.. родителите правят всичко възможно за да може децата им да са щастливи - независимо какво правят, дали е добро или лошо)!!

Всеки си решава какво да прави с живота си.. никой не може да ти каже - ТИ няма да пушиш.. ТИ няма да пиеш, ТИ няма да правиш нищо което те прави щастлив/а..

Светът вече е друг ;)) Правете това каквото искате.. живейте си живота, бе хора и без това ни е само 1!!

- // J // -

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker